SIJAMSKE MACKE

Ja bih da usvojim ili kupim jednu macu te rase.Imam tri obične koje sam uzela sa ulice (za njih znam da su druželjubive i da odlično žive u zajednici) pa me zanima kako one podnose društvo i ako neko poklanja/prodaje naravno....z:mrgreen:

Poslednja izmena:
Ja imam sijamku-:)
I mnogo je bre voliiiimmm
Al sta je nevolja?Ne podnosi druge macke u kuci.Ljubomorna je ko pas-:)
Prvo parenje isla u goste kod macana na nekoliko dana,al malo sutra ugrabila ona pre nekog macana iz komsiluka i macici bili sareni crni ma svakakvi al ni s od sijamaca.
e sad zadrzala sam jednog macana.
Sto je to bila pametna zivotinja.Zezali su me svi da sam ga dresirala kao psa.
Ma ne bi verovali sta je taj sve radio....
Ali kad sam se preselila vise je izlazio napolje(kuca) i pre 3 meseca jednostavno nestao
Jos tugujem
Ali barem mi se sijamka vratila-:)
nije nikud isla al nije bilo sanse da joj pridjem dok je macan bio tu
Sad opet spava na mojim ledjima nocu-:)
ima to i prednosti-greje me...

Caos ljudi..Procitala sam sve vase divne komentare za mace...Ja jako volim zivotinje i imam zelju da kupim sijamsko mace...Samo jedini mi je problem to sto imam vec papagaja starog 12 godina..Kojeg obozavam :) Pa sam htela da vas pitam, da li mozete nekako da me posavetujete,sta i kako da radim?Da li da uzimam mace ili ne... Bojim se da nesto moze da mi uradi sa papagajem... :/
HVALA UNAPRED! Poz za sve... :))

Caos ljudi..Procitala sam sve vase divne komentare za mace...Ja jako volim zivotinje i imam zelju da kupim sijamsko mace...Samo jedini mi je problem to sto imam vec papagaja starog 12 godina..Kojeg obozavam :) Pa sam htela da vas pitam, da li mozete nekako da me posavetujete,sta i kako da radim?Da li da uzimam mace ili ne... Bojim se da nesto moze da mi uradi sa papagajem... :/
HVALA UNAPRED! Poz za sve... :))

Ako papagaj slobodno lei po stanu, izlazi iz kaveza, ili ima dovoljno veliku bravicu na kavezu onda neće doživeti 13 godinu.
Ukoliko možeš uspešno da obezbediš papagejevu sigurnost, onda uzmi mače. Računaj sa tim da će papagaj da doživi stres svaki put kada mu mačka priđe.

Mogla bi da pokušaš da naivikneš mače na papagaja, mada ja ne znam za baš puno takvih slučajeva.

Ako papagaj slobodno lei po stanu, izlazi iz kaveza, ili ima dovoljno veliku bravicu na kavezu onda neće doživeti 13 godinu.
Ukoliko možeš uspešno da obezbediš papagejevu sigurnost, onda uzmi mače. Računaj sa tim da će papagaj da doživi stres svaki put kada mu mačka priđe.

Mogla bi da pokušaš da naivikneš mače na papagaja, mada ja ne znam za baš puno takvih slučajeva.

Mi smo imali macku koja nikada nije htela da dira ptice koje smo donosili,lecili i pustali na slobodu kasnije

nije ni hrcke dirala,kada su bili pusteni
valjda je znala da kad nesto unesemo u kucu,to je nase i ne sme da dira

ali nikada je nismo ostavljali samu sa nekom zivotinjicom ili pticom koja nije obezbedjena

Ako je malo mace u pitanju,navici ce se na papagaja,ali opet,macke su lovci,i nikako ne sme da ostane sama sa pticom koja je van kaveza.

Moja komsinica(Rayna) ima dva papagaja i 3 macke :D
i dva psa :lol:

nikada ne ostavlja zivotinje bez nadzora kada su ptice pustene

Hmm moj papagaj NIKAD ne izlazi iz kaveza,dok je bio mladji,tacnije do pre god dana sam ga pustala ali vise ne...Ali opet ne znam sta da radim... Cula sam da sijamske macke otvaraju kvake na vratima..(ne znam koliko je to tacno) Pa se bojim sta dok sam ja u skoli,a moji na poslu... :) Aa bas bih da kupim malog sijamca ... :( Obozavam zivotinje... :) Hvala za odgovore. :)

Zdravo svima!
Ja sam takodje veliki ljubitelj macaka, a posebno sijamskih..Imam dve lude Evicu i Masu, majku i cerku, prelepe sijamske, jako umiljate i pametne. Takodje imam jos jednu, obicnu..Milicu, sa kojom se ne podnose, od malena. Tako cesto dolazi do tuce izmedju njih dve i nje i mislim da na taj odnos ne mogu nikako da uticem...valjda se dozivotno bore oko teritorije. A i ljubomorne su sve tri jedna na drugu, neverovatno. Evica je sterilisana, ali Masa nije, dobila je hormonsku injekciju, bas odavno, ali sad izgleda ulazi u teranje.
Htela sam da pitam da li neko ima iskustva sa ukrstanjem sijamske i persijske macke...tzv Birman ili Burman rasa?
I da li neko ima muzjaka persijanca, da bi hteo da ih upoznamo?
hvala

Molim vas pomozite...!!!!ne znam kojim cudom ali sijamska macka me je jednog dana sacekala ispred vrata kuce kada sam dosla iz skole!!!ona samo mjauce usla mi je jedno vece i u sobu preko terase...kada god joj pridjem na razdaljinu blizu od dva metra ona odmah pobegne...nikako ne mogu da je pripitomim...:( molim vas pomozite!:(:(:(

Back