Sigurne kuce

Kakva glupost, pa ti kao da nisi videla neke zene :lol:... Recimo kad nasrne na tebe neka od 150 kg sa poremecajem hormona, da vidis kako ces spasiti zivu glavu posle... Msm ne sa muske strane, zene su ionako dirt slabije od svakog muskarca, nego vise zena vs zena.. Ja da sam zena cak vise bih se i plasio mojih fellow zena jer one su poznate po konstantnom koriscenju fizicke snage jer su "neznije"

Ja ne znam gde si ti bio do sad, ali ovo je tema o zlostavljanju u porodici. Ako znas neki slucaj lezbejskog bracnog para u Srbiji koji je dospeo u novine jer tuku jedna drugu, ili neki vic, okaci pliz... to je in ovih dana. U suprotnom uzdrzi se od komentarisanja, molim te... dobicemo kolektivnu migrenu od tebe.

deca uce od nacina na koji zive! pomislite samo kako je jadnoj deci dok gledaju uzasne scene izmedju roditelja. niko nema pravo da zlostavlja bilo koga.sigurna kuca nije trajno resenje, vec samo privremeni beg iz akutne, tj. goruce situacije.

Mislim da sam na ovoj temi vec rekao svoje misljenje po pitanju sigurnih kuca.Mislim da bih sve trebalo pozatvarati,a one koji su osmislili takav projekat pod hitno treba osuditi na bar stotinak godina zatvora.

Voleo bih da mi neko kaze sta celokupno drustvo moze da postigne od toga sto ce se neka porodica rasturiti i sto ce zena pobeci od muza u sigurnu kucu ? Na taj nacin se samo unistava porodica,deca ostaju bez majke,muz bez zene,a nista se ne cini da se takve stvari sprece.Sutra ce se desiti to isto,prekosutra ce jos deset zena potraziti spas u sigurnoj kuci i tako u nedogled.Ali sta se resava s tim ?

Zasto drzava nije osmislila malo bolju ideju poput toga da se novcano kazne muskarci koji zlostavljaju zene pa bi sve bilo mnogo drugacije i verujem da im vise nikad ne bi palo na pamet da takvo nesto urade,a drugi bi ucili na takvim primerima i ne bi sebi dozvoljavali da budu bahati.

Ovako se muz i zena malo posvadjaju,zena od muskarca dobije samar,on dobije stiklu u medjunozje ... i svako svojim putem u sigurnu kucu da potrazi spas od zlostavljanja. :roll:

Nije bitno sto se ne resava uzrok,vazno je resiti posledicu. :)

Mislim da sam na ovoj temi vec rekao svoje misljenje po pitanju sigurnih kuca.Mislim da bih sve trebalo pozatvarati,a one koji su osmislili takav projekat pod hitno treba osuditi na bar stotinak godina zatvora.

Voleo bih da mi neko kaze sta celokupno drustvo moze da postigne od toga sto ce se neka porodica rasturiti i sto ce zena pobeci od muza u sigurnu kucu ? Na taj nacin se samo unistava porodica,deca ostaju bez majke,muz bez zene,a nista se ne cini da se takve stvari sprece.Sutra ce se desiti to isto,prekosutra ce jos deset zena potraziti spas u sigurnoj kuci i tako u nedogled.Ali sta se resava s tim ?

Zasto drzava nije osmislila malo bolju ideju poput toga da se novcano kazne muskarci koji zlostavljaju zene pa bi sve bilo mnogo drugacije i verujem da im vise nikad ne bi palo na pamet da takvo nesto urade,a drugi bi ucili na takvim primerima i ne bi sebi dozvoljavali da budu bahati.

Ovako se muz i zena malo posvadjaju,zena od muskarca dobije samar,on dobije stiklu u medjunozje ... i svako svojim putem u sigurnu kucu da potrazi spas od zlostavljanja. :roll:

Nije bitno sto se ne resava uzrok,vazno je resiti posledicu. :)

Значи - сматраш да би новчана казна смирила насилнике?
Или би пресудио да насилник плати - па нек настави да бије ако оће...док год је жртва жива и мрда? :roll:

Шта се решава са тиме да се жена склони до батина? :think:
Па, рецимо - уштеди се држави за сахране о државном трошку и за лечење прелома, прострелних рана, убоја и подлива...:confused:
Уштеди се на дечијој врисци која гледају како им отац туче мајку...
Уштеди се на сузама...
Уштеди се на боловима и патњама претучених...

Мало ли је?

Значи - сматраш да би новчана казна смирила насилнике?
Или би пресудио да насилник плати - па нек настави да бије ако оће...док год је жртва жива и мрда? :roll:

Шта се решава са тиме да се жена склони до батина? :think:
Па, рецимо - уштеди се држави за сахране о државном трошку и за лечење прелома, прострелних рана, убоја и подлива...:confused:
Уштеди се на дечијој врисци која гледају како им отац туче мајку...
Уштеди се на сузама...
Уштеди се на боловима и патњама претучених...

Мало ли је?

Ma pusti drzavu,posto ona ionako ne vodi racuna o svojim gradjanima.Mislim Srbija vodi racuna o Hrvatima,Jevrejima,Madjarima i drugim narodima pa ako zrtva pripada nekom od navedenih naroda,onda moze ocekivati pomoc bilo koje vrste.Ne zelim da ovim kazem bilo sta lose na racun drugih naroda,samo iznosim cinjenicno stanje posto Srbija nimalo ne vodi racuna o svojim konstitutivnim gradjanima.
Na decijoj vrisci se ne moze ustedeti jer ce ona i na jedan i na drugi nacin biti izlozena takvim prizorima.Deci je dovoljno ono sto vide prvi put.Inace,deci su potrebna oba roditelja,ukoliko si roditelj,to verovatno znas bolje od mene.

Smatram da je novcana kazna jedino resenje da se nasilje iskoreni jer nas covek jedino moze da se primiri kada ga udare po dzepu.S tim sto bi te kazne trebalo da budu izuzetno visoke kako bi dale efekat i sprecile dalju pojavu takvih stvari.

Na decijoj vrisci se ne moze ustedeti jer ce ona i na jedan i na drugi nacin biti izlozena takvim prizorima.Deci je dovoljno ono sto vide prvi put.Inace,deci su potrebna oba roditelja,ukoliko si roditelj,to verovatno znas bolje od mene.
Није исто ако деца једном-двапут виде насиље, или ако су константно, годинама изложена насиљу!!!
Да, деци су потребна оба родитеља, али не макар каква и по сваку цену!!!
Деци је много потребнија љубав, разумевање, мир, пријатна атмосфера...много више него пуко физичко присуство две особе које се називају родитељима!

Smatram da je novcana kazna jedino resenje da se nasilje iskoreni jer nas covek jedino moze da se primiri kada ga udare po dzepu.S tim sto bi te kazne trebalo da budu izuzetno visoke kako bi dale efekat i sprecile dalju pojavu takvih stvari.

Аха. И одакле ће тај насилник да плати ту казну? Коме ће да откине од уста? - Својој деци!
Шта се добија тиме сем осиромашења породице, а материјална неизвесног ствара још веће тензије и незадовољства која ће се онда опет искалити на жртвама насиља - жени и деци!
И сад - замисили просечну четворочлану породица у којој се живи од 60 000 динара. Ем тата бије маму, редовно, ем мора и да плаћа високе казне за то...па деца ем трпе и гледају насиље и даље, живе под константним стресом и у страху, ем остају без татиних примања...па због тога не могу да добију нове патике, не могу да плате уџбенике, да оду у биоскоп...
Шта се решава тиме?

Back