Sigurna tema

Taj deo je jako razumljiv ; zena koja je sama sa decom, ne moze se osloniti na nikoga , nego na samu sebe, razocarana,radi da bi ona , i deca preziveli,uvece kada ide da spava , verovatno razmislja, sta ce biti sa decom, ako se njoj sta desi, da li ce imati dovoljno para.....sigurno bi bila sretnija da moze cutati sa nekim, i da je neko drzi
A taj neko ce ko magicnim stapicem da ti resi sve probleme u zivotu koji nisu ni njegovi?
Mozda bi bila sretnija pak da bude bolja prema sebi, ko zna, nesto ne znam sa su partnerski odnosi garant za bilo sta.
Btw i ja sam ta zena ;)

Pa to i hocu da ti kazem sve vreme. Napuni, napuni odmorom, ucenjem novih stvari, uzivanjem u necemu sto volis, sta god ti padne na pamet.
Druga osoba moze da napuni samo ..znas vec kako :per:
Ne mozes iz perspektive umorna sam i prazna jos forsirati sebe da das nesto sto ne mozes, a poenta je da das ne da dobijes.
Ides svojim putem a ako neko naidje slucajno usput, pa jos ide istim putem, super, ako ne ides si svojim poslom.

A taj neko ce ko magicnim stapicem da ti resi sve probleme u zivotu koji nisu ni njegovi?
Mozda bi bila sretnija pak da bude bolja prema sebi, ko zna, nesto ne znam sa su partnerski odnosi garant za bilo sta.
Btw i ja sam ta zena ;)
Ne, nece, niti se to ocekuje.Ono sto se ocekuje je mala pauza od realnosti, da bi osoba emocionalno napunila baterije.Seks je dobar za praznjenje, ali nije dobar za punjenje :)
Raspredanje o "partnerskim odnosima" , u smislu ja ulazem, pa mora i druga strana je iluzija.Uvek postoji davaoc i primaoc, i partnerski odnos treba godine da se razvije

Ne, nece, niti se to ocekuje.Ono sto se ocekuje je mala pauza od realnosti, da bi osoba emocionalno napunila baterije.Seks je dobar za praznjenje, ali nije dobar za punjenje :)
Raspredanje o "partnerskim odnosima" , u smislu ja ulazem, pa mora i druga strana je iluzija.Uvek postoji davaoc i primaoc, i partnerski odnos treba godine da se razvije

Ljubav prema sebi je suština i polazna tačka u bilo kom pravcu. Kad osoba oseća prazninu to neće niko da joj popuni. Prvo da bude srećna i ispunjena sama sa sobom, da se ne plaši da ostane potpuno sama sa svojim problemima, pa tek onda može, ako hoće da nekom, pruži šansu.

@Child of light razmišlja na zdrav način, tako bi i svaki terapeut posavetovao.

Prilozi

• 608FED4B-B594-4D91-A1A5-108A8BEF362D.jpeg
    608FED4B-B594-4D91-A1A5-108A8BEF362D.jpeg
    307,5 KB · Pregleda: 20
Ljubav prema sebi je suština i polazna tačka u bilo kom pravcu. Kad osoba oseća prazninu to neće niko da joj popuni. Prvo da bude srećna i ispunjena sama sa sobom, da se ne plaši da ostane potpuno sama sa svojim problemima, pa tek onda može, ako hoće da nekom, pruži šansu.

@Child of light razmišlja na zdrav način, tako bi i svaki terapeut posavetovao.
Ona nije potpuno sama; ima decu , pa ne moze razmisljati samo o sebi i pisati traktat o ljubavi prema sebi kao "polaznoj tocci" za bilo koji oblik masturbacije :)

Ona nije potpuno sama; ima decu , pa ne moze razmisljati samo o sebi i pisati traktat o ljubavi prema sebi kao "polaznoj tocci" za bilo koji oblik masturbacije :)

Pročitaj malo neku literaturu od Dostojevskog preko E.Džong do razvojne psihologije pa ćeš shvatiti o čemu se ovde priča.

Ispunjenost bez obzira na emotivni status znači zadovoljstvo samim sobom i razvoj samopouzdanja i osećaja lične vrednosti.

Samopouzdanje ima i zaštitnu ulogu- da osoba ne klone duhom kad naiđu emotivni ili bilo koji drugi problemi.

Pročitaj malo neku literaturu od Dostojevskog preko E.Džong do razvojne psihologije pa ćeš shvatiti o čemu se ovde priča.

Ispunjenost bez obzira na emotivni status znači zadovoljstvo samim sobom i razvoj samopouzdanja i osećaja lične vrednosti.

Samopouzdanje ima i zaštitnu ulogu- da osoba ne klone duhom kad naiđu emotivni ili bilo koji drugi problemi.
Zamisli dasu koji je u ulicnoj borbi razneo bombom cetvoricu, i oseca se prazan, mada je zadovoljan sam sa sobom zato sto je ostao ziv, ima samopouzdanje, boli ga patka za licne vrednosti, i citao je Dostojevskog, i misli da je doticni melanholicni drkadzija bez ikakve karakterne vrednosti :)

Ma ajde da uvek postoji davalac i primaoc :lol:

Back