sifra pri paljenju komjutera

Metla na vestici

Zaslužan član
VIP
Poruka
121.195
poz svima
treba mi neki programcic da zastitim komp
laik sam pa cu se koristiti i takvim terminima :lol:

znaci treba mi program pomocu kojeg cu da stavim da mi se pri paljenju kompa trazi sifra i tek kad je ukucam mogu da udjem u sistem

molim vas da to bude neki jednostavan program nisam vicna nekim sad zapetljancijama, znaci samo sifra i da ne moze da se zaobidje nekim jednostavnim metodama

:kpozdrav:

poz svima
treba mi neki programcic da zastitim komp
laik sam pa cu se koristiti i takvim terminima :lol:

znaci treba mi program pomocu kojeg cu da stavim da mi se pri paljenju kompa trazi sifra i tek kad je ukucam mogu da udjem u sistem

Idi u control panel,pa user accounts,pa pronadji administrator account i idi na dodaj password ili add password.
Odaberi sifru i sigurnosno pitanje i slucaju da je zaboravis ;)

molim vas da to bude neki jednostavan program nisam vicna nekim sad zapetljancijama, znaci samo sifra i da ne moze da se zaobidje nekim jednostavnim metodama

:kpozdrav:

idi u control panel,nadji user accounts,nadji administrator account,zatim change i idi add password i to je to.
Odaberi i sigurnosno pitanje u slucaju da zaboravis password.

Naravno da me ne mrzi :) pre nego što se podigne sistem imaš opciju da pritisneš ''Delete'' sad si ušao u bios nađeš opciju ''security'' set password upišeš šta hoćeš save and exit isvaki puk pre nego što čuješ biper tražiće ti da ukucaš šifru i još nešto NIKAKO ali NIKAKO netreba ulaziti u bios ako nemate iskustva sa njim u protivnom može da se desi da vam je to zadnja stvar koju ste radili na kompu :)

Naravno da me ne mrzi :) pre nego što se podigne sistem imaš opciju da pritisneš ''Delete'' sad si ušao u bios nađeš opciju ''security'' set password upišeš šta hoćeš save and exit isvaki puk pre nego što čuješ biper tražiće ti da ukucaš šifru i još nešto NIKAKO ali NIKAKO netreba ulaziti u bios ako nemate iskustva sa njim u protivnom može da se desi da vam je to zadnja stvar koju ste radili na kompu :)

Ma, znam ja o čemu ti pričaš....Ali ti meni objasni kako se zaključava komp iz biosa koji ima samo opciju zaključavanja biosa..i mislim na Desktop računar a ne na Laptop......To mene zanima....Nemoj mi pričati ono što si negdje čuo nego konkretno kako...Znaš li da neke ploče nemaju opciju ni da se Bios zaključa....

То је најфиније решење можда чак и идеално.
2 мане, вађење батерије и резервне шифре за улазак од стране произвођача модула.

:D da i ja mislim da nepostoji bolje rešenje.

Nisam probao da vadim bateriju dok sam imao šifru znam da se resetuje bios ali nisam siguran da se resetuje i šifra npr kod mene vreme se zamrzne ne resetuje se
a nemam pojma ni za šifru pošto je ti lično kreiraš takođe ti treba ista da bi isključio šifru

Ma, znam ja o čemu ti pričaš....Ali ti meni objasni kako se zaključava komp iz biosa koji ima samo opciju zaključavanja biosa..i mislim na Desktop računar a ne na Laptop......To mene zanima....Nemoj mi pričati ono što si negdje čuo nego konkretno kako...Znaš li da neke ploče nemaju opciju ni da se Bios zaključa....

1.Nije svaki bios isti
2.Nemam laptop
3.Ja nepričam ono što sam čuo od nekoga ko je čuo od nekog drugog a taj od nekog...
4.Objasnio sam kako je na mojoj ploči a svaka ploča koja ima tu opciju redosled je tu i tamo isti a ako nemaš onda ubaci novu verziju

Тако је, само је обрнуто када би требало да иде по реду правилно приликом рада.
Постоје 2 лозинке 1 забрањује проверу и иницијализацију уређаја и наставак даљи подизања система док 2 представља забрану приступа унутар самог биос модула и мењања њених вредности од стране било кога без одговарајућег кључа. То су опционе ствари.

Дакле у овој теми идеално решење би било или закључавање на нивоу хардвера или на нивоу системском уз помоћ корисничких налога и кључева након подизања.
Јесте да се оба врло лако могу онеспособити али треће нема, или има, али би исти или сличан принцип био.

Poslednja izmena:
Ахам, у том случају извини на мом 16 огдовору у овој теми.
Свеједно, увек поставе backdoor произвођачи ако забрљаш-заборавиш, а можеш и сам вађењем батерије и напонског кабла ресетовати на дифолт стање.

Poslednja izmena:
lepo pise za laike, nama laicima to sto vi pricate nista ne znaci :lol:

bolje dajte linkove ka nekim dobrim programcicima :aha:

e aktivirala sam ono iz control panela radi, to je za drugaricu meni ne treba, e sad nije htela rezervno pitanje nadam se da nije senilna :lol:

Poslednja izmena:
Evo ako nekom treba program za vraćanje celog računara na stanje u trenutku kad je program bio aktiviran neka mi pošalje pp odlično za one koji imaju decu mlađeg brata/sestru znači sve što je obrisano biće vraćeno i sve što je kopirano biće izbrisano podešavanja takođe se vraćaju kako su bila :)

lepo pise za laike, nama laicima to sto vi pricate nista ne znaci :lol:

bolje dajte linkove ka nekim dobrim programcicima :aha:

e aktivirala sam ono iz control panela radi, to je za drugaricu meni ne treba, e sad nije htela rezervno pitanje nadam se da nije senilna :lol:

Опрости на индискретности, мало смо се занели дискусијом. :)
У том случају најбоље је да поставиш лозинку на кориснички налог.

Back