Sibirski haski

Imam ženku sibirski haski... Nela... Stara pet mjeseci i još joj se nisu digle uši...veterinar kaže da je sve ok...hranim je granulama...jaje i ljusku dajem jednom sedmično....ribu i kosti goveđe ponekad...nisam htjela kalcijum da joj dajem...čekam prirodno da se podignu.... Ima li neko slično iskustvo i šta da radim....mislim ja je volim i ovako...ali da nije neki problem ovako...čistokrvni je haski... Majka i otac su haskiji isto.... Pokušaću sliku da ubacim...pozdrav svim ljubiteljima životinja iz Banjaluke :)

Bila sam kod veterinara na vakcini protiv bjesnila...sve je do sad regularno primila vakcine,...i on mi tekao da kupim kalcijum da joj dajem... Pa me zanima je li kasno za dizanje ušiju sad sa pet mjeseci ili da poslušam veterinara i uključim joj kalcijum... Hranim je granulama koje imaju sve što je potrebno ali opet razmišljam možda to samo tako piše na ambalaži.... I rekao mi je da joj masiram školjke ušiju svaki dan.... Ne znam šta da radim... Počela sam i sa masiranjem... Razmišljam i o vitaminima da joj uključim u ishranu... Ako neko nešto zna da mi da savjet... Mogu li joj dati kostovit na kojem piše da može da se daje i psima... Pozdrav....

Да ли су јој само врхови ушију спуштени или чиаве уши?
Сибирци иначе имају дужи период одрастања и сазревања, око две године ( вучје наслеђе).Треба да видиш са онима од којих си је узела да ли је било у прошлим генерацијама таквих случајева.
Не узбуђуј се превише око тога:)
Поздрав!

Pa uši su joj na pola preklopljene...majka je imala dignute uši i mužijak isto...ali kad smo je uzeli slabo su je hranili.... Kad god smo dolazili da je vidimo bila je neka supa u šerpi...kad smo je uzeli sebi bila je puna buva i krpelj je imala...hranili smo je baš dobro ispočetka jer je bila i mršava...uzeli smo je jer sam željela haskija...a nije mi problem ako ne digne uši jer je volim i ovako.....mislim da je najviše to zbog slabe ishrane majke i štenaca ..... Pričekaćemo još.... Pa kako bude.... Hvala vam na odgovoru.....

Најбољи савет ће ти дати ветеринар и о томе штада јој дајеш и о дозирању, под условом да да познаје Сибирце.
Мада јје она сада у периоду раста и промена неке ствари на које сам ти скренуо пажњу у првом посту си видиве. Мада се не иди најбоље , рекао бих да има има квргав зглоб на предњој левој шапи , такође су јој леђа улегнута. Дакле нису само уши у питању. Ти знациговоре о рахитичним променама док је била сасвим мала код тога од кога си је набавила.
Све то може да се порваи у највећој мери до год траје раст. Зато пожури код неког доброг и опремљеног ветеринара на комплетан прегед .

Обрати пажњу на зглобове и леђа и код мајке и код сина.

c1sQSnb.jpg

Z2diQcc.jpg

Pa i ja sam primjetila kvrge na zglobovima....mislila sam takva je građa haskija.....leđa su joj ravna.....i kad hoda i trči sve je ok..... Imamo svoje kokoške i ja joj dajem jaje sa granulama svježe.... Čak se i igra sa jednom kokoškom :) ......kao male su se igrale,i sad isto ima tu svoju koku koju ganja..... Uglavnom hvala vam na savjetu.....pitaću veterinara za zglobove i vidjeti sa njim šta bi mi preporučio..... Nadam se da nije nešto ozbiljno sa kostima.....to bi me baš rastužilo ..... Dok se razvija davaću joj najbolju hranu pa vidjeti ..... Hvala i pozdrav.....

Na ovoj slici se isto vide oba zgloba kvrgava.......i leđa malo savijena...... Uši..... Sve je to zbog nedostatka vitamina, i kalcijuma najviše..... Baš mi je žao sad kad razmislim.....jesmo li pogriješili mi ili oni koji su hranili kuju i štence...... Nadam se samo da se još može poboljšati i da nije prekasno ..... :(

Питање је да ли су погрешили или су штедели и гледали да се отарасе штенаца што пре.То се на жалост често догађа , нарочито код људи који само умашљају да одгајивачи , али том послу мало знају .

Bila sam kod veterinara na vakcini protiv bjesnila...sve je do sad regularno primila vakcine,...i on mi tekao da kupim kalcijum da joj dajem... Pa me zanima je li kasno za dizanje ušiju sad sa pet mjeseci ili da poslušam veterinara i uključim joj kalcijum... Hranim je granulama koje imaju sve što je potrebno ali opet razmišljam možda to samo tako piše na ambalaži.... I rekao mi je da joj masiram školjke ušiju svaki dan.... Ne znam šta da radim... Počela sam i sa masiranjem... Razmišljam i o vitaminima da joj uključim u ishranu... Ako neko nešto zna da mi da savjet... Mogu li joj dati kostovit na kojem piše da može da se daje i psima... Pozdrav....

1600_1600.jpg

Ja hranim mog haskija sa ovom hranom, malo je skuplja ali sam baš zadovoljan. Veterinar mi je rekao da nema potrebe da joj dodajem kalcijum ako dobija premijum hranu. Nije dobro ni previše minerala, može da dođe do preteranog okoštavanja. Sad počinje lepo vreme i biće više sunca, moj savet je da bude što aktivnija i da je se igra napolju dok je sunčano.
Pozdrav svima.

Zima (haski) i Brzi u akciji. Neverovatno je kako se lepo druže, nisam očekivao da će se ovoliko zavoleti. Mačka držim u kući, ujutru me čeka na vratima i čim otvorim on odjuri kod nje. Uživanje je gledati ih.
Pozdrav!

Ja koristim granule sa ribom i ne znam šta još piše...plava vreća je.....jogurt joj dajem ponekad.... Kosti goveđe za grickanje...jer i mene voli da grize po rukama pa joj dam kost hahahha .....šetam je redovno.....po dvorištu trči haos :) ......imamo isto crnu macu i sa njom se ganja.....navikli smo je na ostale životinje da ih ne lovi... Sad dok je mlada a poslije ko zna šta će biti sa kokoškama i macom hahahha.....prilazi svima i djeci na ulici i psima.....ali kad se prepadne kamiona odmah bježi meni uz noge da je zaštitim i pomazim....još je mlada .... Uglavnom bude vani sa nama cijeli dan....na suncu.....leškari na travi.....kopa rupe oko voćki..... Uživa......prava je maza ... Naučila sam je da sjedne i legne....za sve ostalo je tvrdoglava....kad je zovem da dođe nema šanse.... Sve joj je zanimljivo...i leptiri i bube sve......to mi se sviđa što je radoznala i uvijek razigrana i što me uvijek raspoloži i nasmije svojim ludostima.....obožavam je :) ..... Pozdrav i hvala na svakom vašem savjetu koji mi puno znače...

Pozdrav svima :) U poslednje vreme suprug i ja mnogo citamo o ovoj divnoj rasi i sigurni smo da zelimo jedno u nasoj porodici.
Drago mi je sto sam naisla na ovu temu i procitala sve te savete i informacije koje ostavljate ovde, mnogo znace :)

Ono sto bih ja pitala jeste gde nabaviti stene? Znam da su oglasi puni onih koji prodaju stence, ali da li neko ima preporuku za proverenu odgajivacnicu, sa zdravim kucama koje su mazene i pazene, a ne stancovane samo za profit?

Hvala vam svima unapred na bilo kakvim informacijama :)

Pozdrav svima :) U poslednje vreme suprug i ja mnogo citamo o ovoj divnoj rasi i sigurni smo da zelimo jedno u nasoj porodici.
Drago mi je sto sam naisla na ovu temu i procitala sve te savete i informacije koje ostavljate ovde, mnogo znace :)

Ono sto bih ja pitala jeste gde nabaviti stene? Znam da su oglasi puni onih koji prodaju stence, ali da li neko ima preporuku za proverenu odgajivacnicu, sa zdravim kucama koje su mazene i pazene, a ne stancovane samo za profit?

Hvala vam svima unapred na bilo kakvim informacijama :)

Siberian Lady - Сомбор. Стара одгајивачница Знам да су водили своје женке код најбољих линија Сибраца у Америци и Италији .Једино што не знам је како моментално стоје, али верујем и даље имају квалитетне линије паса.

Poslednja izmena:
Već sam pisala o svom haskiju Nela.....ima 8 mjeseci..... Dajemo joj kalcijum zbog ušiju da joj se usprave jer je kao štene nisu hranili kvalitetno....pa vidi se već malo promjena.... E sad...malo je više vezana uz mene i boji se svega...pa sam vidjela da neko udomljava ženku haskija od godinu dana i mislila sam da je uzmem da budu zajedno... Pa ako neko može da mi da savjet oko toga... Da li mogu biti dve ženke zajedno...ima li problema što se tiče tuče i ostalog??? ....ako neko ima savjet da mi odgovori.... Hvala.....

Сибирци су чопорски пси и што их је више све им је пријатније.Наравно постоје и индивидуалне нетрпељивости као и слагање.
То што је стално уз тебе и показује несигурност и страх се решава социјализацијом и стрпљењем. Кад год можеш води је са собом. У прво време избегавај нека бучна и претрпана места и мораш да будеп врло стрпљива и да је охрабрујеш. Причај јој док идете .

Сибирци су чопорски пси и што их је више све им је пријатније.Наравно постоје и индивидуалне нетрпељивости као и слагање.
То што је стално уз тебе и показује несигурност и страх се решава социјализацијом и стрпљењем. Кад год можеш води је са собом. У прво време избегавај нека бучна и претрпана места и мораш да будеп врло стрпљива и да је охрабрујеш. Причај јој док идете .
Svaki dan šetamo i susrećemo se sa psima...prilazi im i voli da se igra sa svima....kad prilaze djeca da je pomaze ,povlači se i nakostreši dlake po leđima hahahhaha...ne napada ih... Dobra je sa svima....po mraku se više boji i drži se uz mene.... Takođe imam problem kad se zaigra samnom pa me grize po rukama i vuče.....skače mi do glave hahahha ...nikako da je odviknem od grickanja...a već je počelo da boli i pravi mi modrice do lakta... Nadam se vremenom da će i to prestati...inače je dobra... Razmisliću još o udomljavanju druge ženke.....mada bi voljela da imam dvije..... Hvala na odgovoru i savjetu.... Pozdrav.......

За одвикавање строго изговерна ( не треба да се виче) реч СТОП и по потреби кажипрстом је куцнути по носу и строго рећ НЕ када гризе.
она је још мала и не може да контролише снагу угриза кад се занесе у игри.

Poslednja izmena:

Back