Shta chitate?

Recimo da je Gospodar tezi za pracenje od Hobbita(koji je polu decija knjiga) a laksi od Silmariliona(milion ljudi i gradova sa komplikovanim imenima)...
E sad....na stranom jeziku....nemam pojma....nisam se upustao u takve egzibicije...
Mada...vredelo bi probati,makar na Tolkienovom maternjem jeziku...
Imas sajt www.glyphweb.com/arda/ on ce ti dosta pomoci u citanju i shvatanju odredjenih pojmova i imena oko kojih se Tolkien nije previse zadrzavao u Gospodaru...a objasnio ih je recimo u Silmarilionu..
Poz.

Uz malo srece i neki domaci pisci bi uskoro mogli postati "bogovi" knjizevnosti. "Lisicje ludilo" je novi roman mladog beogradskog pisca Miomira Petrovica. Fascinirana sam!!! Mnogo je sadrzajniji i bolji od "Da Vincijevog koda", na primer. Petrovicev senzibilitet je neverovatan!!! Knjiga je prava poslastica za sve ljude istancanog knizevnog ukusa. Ne propustite!!! ;-)

rozemimoze:
Uz malo srece i neki domaci pisci bi uskoro mogli postati "bogovi" knjizevnosti. "Lisicje ludilo" je novi roman mladog beogradskog pisca Miomira Petrovica. Fascinirana sam!!! Mnogo je sadrzajniji i bolji od "Da Vincijevog koda", na primer. Petrovicev senzibilitet je neverovatan!!! Knjiga je prava poslastica za sve ljude istancanog knizevnog ukusa. Ne propustite!!! ;-)

Dobra knjiga, poštena. Preporuke dve :-)

Za one koji zele da saznaju nesto vise o Kazanovi-osim njegovih memoara i knjiga "Kazanova"- Derek Parker. Pretpostavljam da su memoari mnogo bolje delo, ali jos nemam priliku da ih procitam. Cim budem imala vremena uradicu i to.

the one thing about robert gleadorph that u didnt knoq......genijalna knjiga....moj savet je da je pronadjete....autor je neki...nem pojma irac il neshto....ne mogu sad da se cimam da je trazhim....al je vrh....takvu logiq...takvu gledishte...a tako chudno napisato....da prosto ne znash kako je dosho do toga i zashto je to tako a jasno iz knjige vidish da jeste...ma chudo ochiju mi...boga mi...mora to da se prochita ne mozhe se ovako slabashno preprichavati...u glavnom prochitajte knjiga je....haos

Back