Shooto - MMA (Ultimate Fight)

ShooterSW
Moje misljenje je da ako imas neki potencijal iskoristi ga i to maksimalno, jer drugu priliku neces dobiti. Tako i ti imas potencijala pa zasto ga nebi iskoristio, a posebno kao sto si i sam rekao da imas odlicne uslove za rad.
Potpuno se slazem sa tobom, ko god da udje u ring bilo profi ili amaterski i da sve od sebe zasluzuje nase postovanje.

Instruktorski kurs je od 27 do 30 jula, hoces li doci (kao gost ili kao ucesnik)?

Bograta2

Dobro je dok se greska ili mana vidi, onda je lakse otkloniti je. Neverujem da ce tako mala greska stojati na putu tvoje karijere.

Imamo izuzetno zadovoljstvo da pozovemo sve zainteresovane da sutra dana 09.05.(utorak) u okviru naseg kluba uzmu ucesce na Rvackom treningu (Rvanje u SW) koji ce se odrzati u sali ODzK Beograd.

Trening ce voditi:

Srdjan Djokovic omladinski Prvak SFRJ ’90 i ’91, treci u seniorima SFRJ ’91, sedmi na Omladinskom Svetskom Prvenstvu ’94. Trener skole rvanja “Radnicki Kragujevac”.

Trening se odrzava u Sali Omladinskog Dzudo kluba Beograd, na stadionu OFK Beograda,(kod Bogoslovije) sa pocetkom u 21.3o casova.

Inace rvanje je sastavni deo treninga svih SW i MMA boraca

Svi zainteresovani za BJJ, SW, MMA, Rvanje su dobrodosli :twisted:

Evo i par slicica.

August Wallen(ove sam ja slikao ali ima i mnogo boljih koje je slikao profesionalni fotograf i do kojih cu pokusati da dodjem) :

Evo i mojih slicica :

Zazmurio sam pri ulasku u klinc sto i nije bas dobro ali radicu da ispravim to.

Pokusao je da me baci ali bez uspeha. Giljotina je legla prilicno duboko ali nisam hteo da rizikujem i padam u gard.

I ovde je pokusao da me baci ali godine Judo-a cine svoje.

Ovde se vidi koliko je vislji od mene.

Nisu slikali moje bocno bacanje i ovde se vidi pocetak G'N'P.

Uskok u heel hook(koji me je Jovan naucio).

Heel hook je legao na mesto, protivnik predaje i sudija prekida borbu.

Proglasenje pobednika.

I pozdrav na kraju.

Samo jos da napomenem da je Martin Janson(momak sa crnom GLADIUSMMA majicom pored Augusta na slici; inace moj SW trener a ja njegov Judo trener) bio izuzetan cornerman svima sa odlicnim savetima.

Sledeceg vikenda idemo u Helsinborg gde cemo se takmiciti u BJJ(on u kategoriju ljubicastih pojaseva a ja u kategoriji plavih). Verovatno cemo tamo videti Leo Neves-a(coveka koji je drzao seminare iz BJJ-a u Srbiji i Vojvodini i od koga su mnogi sa ovog foruma dobili pojaseve).

ShooterMMA

Problem sa disanjem i nije bas sitnica. Nervira me to sto se godinama bavim sportom i to jos nisam iskorenio. Doduse niko nam i nije ukazivao na to. Kada se dise u MMA u razmeni udaraca ili pri ulasku u klinc preporucljivo je disati na nos i stegnuti zube jer na taj nacin primljen udarac u bradu se lakse podnosi. Ako se dise na usta i primi udarac velike su sanse da se dislocira vilica.

ShooterSW

Nadam se da ti se grip nece vise vratiti i da cemo se sada vidjati vise na treninzima i nastaviti rad. Ti si jedan od jacih u Gladiusu i veoma je korisno trenirati sa tobom.

stvarno su super slike :)

e sad mark...to sto si zatvorio oci pri uletanju..****** drugi ti mma mec, a ti bi sve savrseno :) sto se mene tice i jeste savrseno :)

sto se disanja tice...pazi to moras da naviknes sebe...ima jedna ok vezba...pokazacu ti je kad dodjes :)

ajde jos ih razbi na bjj takmicenju i to je to :)

bograta2:
Sledeceg vikenda idemo u Helsinborg gde cemo se takmiciti u BJJ(on u kategoriju ljubicastih pojaseva a ja u kategoriji plavih). Verovatno cemo tamo videti Leo Neves-a(coveka koji je drzao seminare iz BJJ-a u Srbiji i Vojvodini i od koga su mnogi sa ovog foruma dobili pojaseve).

Leo ce se takmiciti u kategoriji smedj/crni. Spojili su pojase jel nema ih dovljno da bi imali posebnu kategoriju za svaki pojas.
Bice jos poznatih boraca na takmicenju. :evil: :evil: :evil:

Bograta2
Slike su odlicne, vidim sorc je u trendu, a to sto si zazmurio pa to je ono: ako ga nevidim onda on ni ne postoji :grin:

Murillo
Hoces li se ti takmiciti i sta bi za kartu dolazi li Leo

Frank Gotch
Dobro da si se javio, pisi sta ima gore na severu, kad se spustas u toplije krajeve

Finnish Amateur MMA Championship *pictures*

A lot of good and competitive fights. Five junior- and six senior-finals. Shooters took 8 golds out of 11.

It was nice to see young guys that have no specific background in wrestling, boxing, judo or anything. MMA is all they have been doing - the next generation is going to take over. Soon. :evil:

04koksu_tikkala03.jpg

06tiilikka_nordlund03.jpg

08hartikainen_gronfors05.jpg

09kuivanen_rasanen10.jpg

Rezultati Finskih Shootersa na Finskom Amaterskom MMA Sampionatu:

Results (medalists):

Seniors:
-65 kg
1. Teemu Lillfors, GB Gym Helsinki
2. Ilja Soisalo, GB Gym Helsinki

-70 kg
1. Olli Hartikainen, GB Gym Helsinki
2. Michael Grönfors, GB Gym Helsinki

-77 kg
1. Anton Kuivanen, GB Gym Helsinki
2. Ville Räsänen, MMA Imatra
3. Petteri Blomwall, GB Gym Helsinki
3. Alpo Kautonen, MMA Imatra

-84 kg
1. Teemu Inkeroinen, GB Gym Helsinki
2. Janne Laitonen, GB Gym Helsinki

-93 kg
1. Oskari Kakko, Shootfighting Lappeenranta
2. Mikko Helin, GB Gym Helsinki

Juniors:
-65 kg
2. Kimmo Uotila, GB Gym Helsinki
3. Mikko Koverola, GB Gym Helsinki
3. Erno Kettunen, MMA Imatra

-70 kg
1. Joonas Lehikoinen, Shootfighting Lappeenranta

-77 kg
1. Rauno Koksu, GB Gym Helsinki

-84 kg
1. Niko Halminen, GB Gym Helsinki

gnjec:
:) mislim da je andrei arlovski pravi muskarac :) onako sa tepihom na grudima :) :D
i vampirskim zubima :lol:

@Mark
Ono sto sam ja hteo da te pitam kao laik - koliko shvatam ti zelis i dalje ozbiljno da se takmicis u MMA. Rekao si da si u Svedskoj prvi put ozbiljnije poceo da treniras muay thai i boks, a verovatno su i sparing partneri u grapplingu na visem nivou nego kod nas - dakle uslovi za napredovanje uopste su verovatno bolji. Ti se uskoro vracas u Srbiju, da li mislis da ces moci i dalje da napredujes i razvijas se kao borac? Kakvi su tvoji planovi u tom pogledu?

bograta2:
Problem sa disanjem i nije bas sitnica. Nervira me to sto se godinama bavim sportom i to jos nisam iskorenio. Doduse niko nam i nije ukazivao na to. Kada se dise u MMA u razmeni udaraca ili pri ulasku u klinc preporucljivo je disati na nos i stegnuti zube jer na taj nacin primljen udarac u bradu se lakse podnosi. Ako se dise na usta i primi udarac velike su sanse da se dislocira vilica.

To disanje na usta sam jednom debelo platio. Dobio sam krose u bradu i imao iscasenje vilice (sreca sto nije bio prelom)... cuclao sam na slamku nekih 7. dana :) ... Kod udaranja, narocito vezanih rucnih serija, disanje je veoma bitno i ono mora da prati brzinu izvodjenja serije. Disanje je tada "istrzano i isprekidano" i sto je veoma bitno dise se "stomakom". U suprotnom pun udah moze znaciti i nokaut, u slucaju jaceg udarca u pleksus.... itd..... Verujem da sve ovo znas pa da ga ne tupim :)

Jos jednom ti cestitam na pobedi i samo napred!!!

Murillo zelim vam srecu na predstojecem takmicenju. Sa Leom cemo se videti u BG, kada bude dosao da odrzi seminar!

@ Bograta2

Bio sam kod doktora, imam viruznu infekciju koja je preostala otkad sam imao upalu limfnih zlezda proslog leta. Uporan viruz, nema sta, vec sam bolestan 6 nedelja. Koliko jos ostajes? Steta sto je ispalo da sam oboleo kad si ti bio ovde, odlican si partner za trening i bas sam se nadao da cu imati priliku da se naucim pravilno olimpijsko dizanje ;-)

@ShootersMMA
Rado cu doci na instruktorski seminar kao ucesnik ako ima mesta. Trebam doci u Srbiji 26 Jun-a. Videcu sa Valenon sta on planira. Bice opako!

ShooterMMA

Naravno da im je bitno kako izgledaju. Pravi muskarci su prljavi, dlakavi, masni, zabradjeni i rade na snagu. Tehnika je izgovor za slabog muskarca. :)

djoni1980

Tacno je da su uslovi u Svedskoj u svakom pogledu bolji nego u Srbiji. Ono sto planiram je da oko Septembra zapalim za Ameriku i tamo da treniram(ne znam tacno koliko vremena). Ne znam dali cu to uspeti da ostvarim u Septembru ali cu se potruditi.
Za to vreme cu se "muciti" u Srbiji. Plan mi je da nastavim saradnju sa Acom Nikolicem(momak koji je radio pro box meceve u Nemackoj i Americi) sa kojim sam poceo box, mozda ponekad ubacim Thay box(za to moram da odem u NS) ili Kick box(sto ima i u Bg-u) i da treniram MMA u Car Dusan Silni akademiji. Donecu dosta znanja i drilova tako da uz par dobrih ljudi(a Jovan mi rece da su se dosli neki takvi i vratili se neki stari vezbaci koji imaju kvalitet) mislim da moze da se napreduje. Jovan ce mi tu dosta pomagati i voleo bih da odradim jos koji mec u regionu pre nego sto zapalim.
Moze da se napreduje uz dosta peripetija ali za gradjenje karijere mislim da je iskljucivo inostranstvo odgovor.

Cini mi se da sam te vidjao po Hrvatskim forumima. Odakle si?

StepskiVuk

Znam ja to teoretski ali praksa je nesto drugo. Moram da izvezbam to disanje i mislim da ce trebati vremena.

gnjec

Svaka pomoc je dobrodosla.

ShooterSW

Ostajem jos 2 nedelje. Sto se tice Olimpijskih dizanja svi su lepo napredovali i ostalo mi je jos da pokazem Mattias Jansson-u posto je izrazio zelju. I tebi ako budes mogao zbog virusa. Gledaj da to saniras pa tek onda da ozbiljno treniras.
Sto se instruktorskog kursa u BG-u tice ti i August ste dobrodosli da spavate kod mene(osim ako August ne insistira na hotelu).

Evo i nedelje broj 7 :

01.05. - 03.05. From Monday to Wednesday

We spent those 3 days training for the competition.

04.05.2006. Thursday

Elina Nilsson, August Wallen, Samingnum, Marko Ervasti, Dalibor Petrovic, Alexander Proder and I travelled to Stockholm with a mini van. After a 5 hour trip we settled in a Park Inn hotel in Solna.

Hotel was great and most of us had to watch what and how much we ate because we had to make weight for the competition.

05.06.2006. Friday

15.00 Light training

We had a light training in the Fighter Centre in Stockholm and a weigh-in afterwards.
After that we indulged in large quantities of food.

06.05.2006. Saturday

The fight day

Cage challenge started around 15.00 and Alexander Proder won by G'N'P. It was his first fight and he did well.

Dalibor Petrovic was not so fortunate. He dominated the first round and his shoulder popped in the beginning of the second round when he attempted a double leg takedown. Its an old injury that needs to be addressed properly.

I defeated Per Andersson with a heel hook in 2:55 of the first round but wasn't completely satisfied with my performance.
It took me more time to get the throw than it usually takes me and I was beginning to gas as fight progressed. I think the problem is in incorrect breathing. I tend to stop breathing in some situations which of course leads to quick exhaustion.
I will work hard to improve that.

EVT started around 18.00 and there were some good fights.

I was impressed with the stand up skills of 2 French guys who scored TKO victories.

Elina fought the Dutch girl and dominated the entire time(even when she was on the back) but got caught in the armbar.
She showed class when she exited the cage by smiling and waving to the audience even though she lost the fight.

Kristian Lexell lost the fight because of an injury. His shoulder also popped.

Ake Bergvall and Kenneth Rosfort won their fights by decision.

The 2 best fights were Matti Makela VS Thomas Valentin and August Wallen VS Paulo Boiko.

I thought Thomas Valentin was going to win because he has all the tools. His ground game and wrestling are good and his boxing is excellent.
That was a back and forth battle and Matti Makela miraculously escaped a few submission attempts of Thomas Valentin. It ended in the third round by knees.
I think Thomas should have used his superior boxing skills and G'N'P more, not just wrestling and submissions.

August and Paulo Boiko had a great fight too.
In the first round August was a little better but in the break looked more tired than his opponent.
The second round was Boiko's but he looked very tired in the break before the last round and sat on the floor. When August saw that he immediately got up and gave the Brazilian a “madman's” look and got the mental advantage. And in the third round August went for it and choked the Brazilian.
It was a great victory for August and Shootersmma.

Martin Janson was coach for this competition and his cornering was very good.

07.05.2006. Sunday

We got back to Gothenburg.

TOKYO — Just a few days away from SHOOTO's show at Korakuen Hall on May 12, the International SHOOTO commission announced on its official Web site that reigning 143-pound champion Alexandre Franca Nogueira has been stripped of his title.

Pequeno's inability to defend the belt within 18 months, the mandatory time stipulated by the commission for all division champions to defend their belts, was the reason for the move.

Nogueira, who was scheduled to defend his crown against No. 2-world ranked Antonio Carvalho, was forced to withdraw one more time due to a knee injury, the same injury that has plagued the champion since his last defense back in March 11, 2005 against fellow Brazilian Joao Roque.

Originally scheduled to defend his belt against No. 1-ranked Gilbert Melendez, Nogueira pulled out of the most-awaited match at 143 pounds several times due to problems with his knee. The SHOOTO commission rescheduled the fight from December 2005 to February 2006 and once again to May 12.

But with Melendez signing to participate in the K-1 HERO's Grand Prix, the commission choose Carvalho to face "Pequeno" for the title. However the opportunity faded away once again due to Nogueira's injury and inability to recover in time to defend the title.

On an interesting note, "Pequeno" himself recommended that the International SHOOTO commission strip him of his title and give the opportunity to someone else for the belt.

This decision ends the longest championship reign in MMA history; Nogueira held the title for six years, eight months and two days.

With a vacant title and the show just few days away, the International Commission took the decision to place Carvalho against 2004 SHOOTO lightweight rookie champion "Lion" Takeshi Inoue in a title match for the 143-pound crown. These two previously met in August 2005, when Carvalho took a majority decision victory over then undefeated Inoue.

The rest of the card, sponsored by longtime SHOOTO friends “DEVILOCK,” is rounded out with a non-title match between flamboyant 123-pound champion Mamoru against his arch-nemesis Setsu Iguchi, an exhibition match between SHOOTO legends Rumina Sato and Hayato Sakurai, and the return, after a seven-year break, of former SHOOTO light heavyweight champion Kenji Kawaguchi, who takes on Lithuanian fighter Deividas Petrauskas.

Sustain Presents Professional SHOOTO: SHOOTO The DEVILOCK
May 12, 2006
Korakuen Hall
Tokyo, Japan
Doors Open: 5:00 p.m.
Fights Start: 6:30 p.m.

Full Fight Card (Card Subject To Change):

Class B Bouts
Takeya Mizugaki vs. Takamaro Watari
Kenji Kawaguchi vs. Deividas Petrauskas

Exhibition Match
Rumina Sato vs. Hayato Sakurai