Momci, hvala na cestitkama.
Cage challenge 6
Evo kako su prosli momci iz Gladiusa i ja :
Prvi mec je radio Alexander Proder i pobedio je u prvoj rundi sa G'N'P.
Dalibor Petrovic(Hrvatski momak rodjen u Sarajevu, sada zivi i trenira u Geteborgu) je dominirao prvu rundu i na pocetku druge mu je ispalo rame u pokusaju double leg takedown-a. Inace i na nekim treninzima mu je ispadalo rame tako da je mu je to rak rana.
Sto se tice mog meca nisam u potpunosti zadovoljan. Odmah sam skratio distancu i usao u klinc bez primljenog udarca ali me je nekako okrenuo i pritesnio uz kavez gde je pokusao da me baci ali bez uspeha. Uspeo sam da mu spakujem giljotinu u stojecem stavu ali nisam hteo da skacem u gard jer u slucaju da giljotina ne uspe onda bih se nasao na ledjima sto je nepovoljan polozaj u MMA.
Pustio sam giljotinu i bacio ga bocno bacanje(koshi-guruma) i zatim se nasao u njegovom gardu.
Tu sam mu zadao 2-3 udarca u glavu i zatim se izduzio i vise nisam mogao da ga dohvatim. Nervira me to sto sam se u tom trenutku osecao veoma umoran a nije proslo puno vremena. Problem je verovatno u nepravilnom disanju i neekonomicnom koriscenju snage u mecu. Trebalo mi je mnogo vise vremena da ga bacim nego sto bi mi trebalo na treningu. Trening i takmicenje su dva razlicita pojma. Takmicenje ima dodatni pritisak koji otezava stvari. Da se vratim na opis.
U tom trenutku sam pomislio : "Sranje, ponestaje mi snage. Bolje da zavrsavam ovo sto pre"! I tada sam spakovao heel hook i protivnik je predao.
Uzgred bio sam prilicno opusten pred mec ali svejedno previse snage sam potrosio. Nisam primio ni jedan udarac.
EVT
Elina je dominirala sve vreme. I u stojci i u parteru(cak i kad je bila dole) ali je na kraju upala u juji-gatame(straight armbar).
Thomas Valentin(koji je bio u juniorskom nacionalnom timu u boksu i odlican je all around borac) je imao strasan mec koji je na kraju izgubio jer je predao posto su se natalozili udarci koje je primao tokom meca. Ne znam dali je predao od udaraca(dao je znak u stojecem stavu da ne moze vise posle jednog udarca kolenom u glavu) ili zato sto je bio veoma umoran? Sve u svemu mec je bio strasan i Thomasu je nekoliko puta zamalo poslo za rukom da zavrsi protivnika(ali ovaj kao da ima ruke od gume i sve pokusaje zavrsnice je izbegao, a verujte bili su vrlo ozbiljni pokusaji i vecina bi predala). Thomas je dosta puta uspesno uradio double leg takedown ali uopste nije udarao u parteru vec je samo pokusavao zavrsnice.
Lexell-u je ispalo rame u nekom cudnom polozaju.
Jarvinen-u je ispao lakat.
Rosfort, Bergvall i Guillet su dobili na odluku sudija.
August Wallen je imao strasan mec protiv predstavnika Brazilian Top Team-a. Prva runda je pripala Augustu ali ne ubedljivo. Bio je malo bolji i bilo je bacanja sa obe strane. U drugoj rundi August je uglavnom bio na ledjema i Brazilac ga je zakacio po nosu i doslo je do obilatog krvarenja(srecom nije slomljen nos vec je doslo do pucanja krvnog suda). U pauzi druge i trece runde Brazilac je seo na pod i August videvsi to ustaje prvi na noge i "ludacki" ga gleda i kako je rekao : "u tom trenutku sam shvatio ga imam i da sam ga psihicki pobedio". Treca runda pocinje i August krece 100 %.
Baca ga i dobija side mount gde zadaje par udaraca. Zatim dobija mount i zadaje par teskih udaraca i bilo je za ocekivati da ce mec biti prekinut tada ali nije. Brazilac se okrece na stomak i August mu je zatim uradio rear naked choke i Brazilac predaje. Velika pobeda za Augusta i za Shooterse.
Tacni rezultati Cage challenge-a se mogu naci na :
http://www.cagechallenge.com/results2.asp?CompetitionID=308
i EVT-a na :
http://www.europeanvaletudo.com/results2.asp?CompetitionID=307
Hvala na podrsci, laku noc i
OOOOSSSSSS.