Shooto - MMA (Ultimate Fight)

Potpunije vesti:

Mark (Car Dusan Silni) pobedio momka sa rekordom 5w 0L, u prvoj rundi u 3 minutu - heel hoock, prepusticu opis meca Marku on ce to sigurno mnogo bolje uraditi.

Proder (Gladius) pobedio na G'n'P.

Dalibor Petrovic dominirao i prvu i drugu rundu, ali mu u drugoj rundi iskocilo rame , mec prekinut.

Elina sve vreme dominirala i nesretno upala u juji gatame - steta.

August u trecoj rundi pobedio Paola Boika crni pojas BJJ - Brazilian Top Tim, zavrsio ga rear neaked choke, kazu da je mec bio neverovatan

Momci, hvala na cestitkama.

Cage challenge 6

Evo kako su prosli momci iz Gladiusa i ja :

Prvi mec je radio Alexander Proder i pobedio je u prvoj rundi sa G'N'P.

Dalibor Petrovic(Hrvatski momak rodjen u Sarajevu, sada zivi i trenira u Geteborgu) je dominirao prvu rundu i na pocetku druge mu je ispalo rame u pokusaju double leg takedown-a. Inace i na nekim treninzima mu je ispadalo rame tako da je mu je to rak rana.

Sto se tice mog meca nisam u potpunosti zadovoljan. Odmah sam skratio distancu i usao u klinc bez primljenog udarca ali me je nekako okrenuo i pritesnio uz kavez gde je pokusao da me baci ali bez uspeha. Uspeo sam da mu spakujem giljotinu u stojecem stavu ali nisam hteo da skacem u gard jer u slucaju da giljotina ne uspe onda bih se nasao na ledjima sto je nepovoljan polozaj u MMA.
Pustio sam giljotinu i bacio ga bocno bacanje(koshi-guruma) i zatim se nasao u njegovom gardu.
Tu sam mu zadao 2-3 udarca u glavu i zatim se izduzio i vise nisam mogao da ga dohvatim. Nervira me to sto sam se u tom trenutku osecao veoma umoran a nije proslo puno vremena. Problem je verovatno u nepravilnom disanju i neekonomicnom koriscenju snage u mecu. Trebalo mi je mnogo vise vremena da ga bacim nego sto bi mi trebalo na treningu. Trening i takmicenje su dva razlicita pojma. Takmicenje ima dodatni pritisak koji otezava stvari. Da se vratim na opis.
U tom trenutku sam pomislio : "Sranje, ponestaje mi snage. Bolje da zavrsavam ovo sto pre"! I tada sam spakovao heel hook i protivnik je predao.
Uzgred bio sam prilicno opusten pred mec ali svejedno previse snage sam potrosio. Nisam primio ni jedan udarac.

EVT

Elina je dominirala sve vreme. I u stojci i u parteru(cak i kad je bila dole) ali je na kraju upala u juji-gatame(straight armbar).

Thomas Valentin(koji je bio u juniorskom nacionalnom timu u boksu i odlican je all around borac) je imao strasan mec koji je na kraju izgubio jer je predao posto su se natalozili udarci koje je primao tokom meca. Ne znam dali je predao od udaraca(dao je znak u stojecem stavu da ne moze vise posle jednog udarca kolenom u glavu) ili zato sto je bio veoma umoran? Sve u svemu mec je bio strasan i Thomasu je nekoliko puta zamalo poslo za rukom da zavrsi protivnika(ali ovaj kao da ima ruke od gume i sve pokusaje zavrsnice je izbegao, a verujte bili su vrlo ozbiljni pokusaji i vecina bi predala). Thomas je dosta puta uspesno uradio double leg takedown ali uopste nije udarao u parteru vec je samo pokusavao zavrsnice.

Lexell-u je ispalo rame u nekom cudnom polozaju.

Jarvinen-u je ispao lakat.

Rosfort, Bergvall i Guillet su dobili na odluku sudija.

August Wallen je imao strasan mec protiv predstavnika Brazilian Top Team-a. Prva runda je pripala Augustu ali ne ubedljivo. Bio je malo bolji i bilo je bacanja sa obe strane. U drugoj rundi August je uglavnom bio na ledjema i Brazilac ga je zakacio po nosu i doslo je do obilatog krvarenja(srecom nije slomljen nos vec je doslo do pucanja krvnog suda). U pauzi druge i trece runde Brazilac je seo na pod i August videvsi to ustaje prvi na noge i "ludacki" ga gleda i kako je rekao : "u tom trenutku sam shvatio ga imam i da sam ga psihicki pobedio". Treca runda pocinje i August krece 100 %.
Baca ga i dobija side mount gde zadaje par udaraca. Zatim dobija mount i zadaje par teskih udaraca i bilo je za ocekivati da ce mec biti prekinut tada ali nije. Brazilac se okrece na stomak i August mu je zatim uradio rear naked choke i Brazilac predaje. Velika pobeda za Augusta i za Shooterse.

Tacni rezultati Cage challenge-a se mogu naci na :

http://www.cagechallenge.com/results2.asp?CompetitionID=308

i EVT-a na :

http://www.europeanvaletudo.com/results2.asp?CompetitionID=307

Hvala na podrsci, laku noc i

OOOOSSSSSS.

bograta2:
Momci, hvala na cestitkama.

Cage challenge 6

Evo kako su prosli momci iz Gladiusa i ja :

Prvi mec je radio Alexander Proder i pobedio je u prvoj rundi sa G'N'P.

Dalibor Petrovic(Hrvatski momak rodjen u Sarajevu, sada zivi i trenira u Geteborgu) je dominirao prvu rundu i na pocetku druge mu je ispalo rame u pokusaju double leg takedown-a. Inace i na nekim treninzima mu je ispadalo rame tako da je mu je to rak rana.

Sto se tice mog meca nisam u potpunosti zadovoljan. Odmah sam skratio distancu i usao u klinc bez primljenog udarca ali me je nekako okrenuo i pritesnio uz kavez gde je pokusao da me baci ali bez uspeha. Uspeo sam da mu spakujem giljotinu u stojecem stavu ali nisam hteo da skacem u gard jer u slucaju da giljotina ne uspe onda bih se nasao na ledjima sto je nepovoljan polozaj u MMA.
Pustio sam giljotinu i bacio ga bocno bacanje(koshi-guruma) i zatim se nasao u njegovom gardu.
Tu sam mu zadao 2-3 udarca u glavu i zatim se izduzio i vise nisam mogao da ga dohvatim. Nervira me to sto sam se u tom trenutku osecao veoma umoran a nije proslo puno vremena. Problem je verovatno u nepravilnom disanju i neekonomicnom koriscenju snage u mecu. Trebalo mi je mnogo vise vremena da ga bacim nego sto bi mi trebalo na treningu. Trening i takmicenje su dva razlicita pojma. Takmicenje ima dodatni pritisak koji otezava stvari. Da se vratim na opis.
U tom trenutku sam pomislio : "Sranje, ponestaje mi snage. Bolje da zavrsavam ovo sto pre"! I tada sam spakovao heel hook i protivnik je predao.
Uzgred bio sam prilicno opusten pred mec ali svejedno previse snage sam potrosio. Nisam primio ni jedan udarac.

EVT

Elina je dominirala sve vreme. I u stojci i u parteru(cak i kad je bila dole) ali je na kraju upala u juji-gatame(straight armbar).

Thomas Valentin(koji je bio u juniorskom nacionalnom timu u boksu i odlican je all around borac) je imao strasan mec koji je na kraju izgubio jer je predao posto su se natalozili udarci koje je primao tokom meca. Ne znam dali je predao od udaraca(dao je znak u stojecem stavu da ne moze vise posle jednog udarca kolenom u glavu) ili zato sto je bio veoma umoran? Sve u svemu mec je bio strasan i Thomasu je nekoliko puta zamalo poslo za rukom da zavrsi protivnika(ali ovaj kao da ima ruke od gume i sve pokusaje zavrsnice je izbegao, a verujte bili su vrlo ozbiljni pokusaji i vecina bi predala). Thomas je dosta puta uspesno uradio double leg takedown ali uopste nije udarao u parteru vec je samo pokusavao zavrsnice.

Lexell-u je ispalo rame u nekom cudnom polozaju.

Jarvinen-u je ispao lakat.

Rosfort, Bergvall i Guillet su dobili na odluku sudija.

August Wallen je imao strasan mec protiv predstavnika Brazilian Top Team-a. Prva runda je pripala Augustu ali ne ubedljivo. Bio je malo bolji i bilo je bacanja sa obe strane. U drugoj rundi August je uglavnom bio na ledjema i Brazilac ga je zakacio po nosu i doslo je do obilatog krvarenja(srecom nije slomljen nos vec je doslo do pucanja krvnog suda). U pauzi druge i trece runde Brazilac je seo na pod i August videvsi to ustaje prvi na noge i "ludacki" ga gleda i kako je rekao : "u tom trenutku sam shvatio ga imam i da sam ga psihicki pobedio". Treca runda pocinje i August krece 100 %.
Baca ga i dobija side mount gde zadaje par udaraca. Zatim dobija mount i zadaje par teskih udaraca i bilo je za ocekivati da ce mec biti prekinut tada ali nije. Brazilac se okrece na stomak i August mu je zatim uradio rear naked choke i Brazilac predaje. Velika pobeda za Augusta i za Shooterse.

Tacni rezultati Cage challenge-a se mogu naci na :

http://www.cagechallenge.com/results2.asp?CompetitionID=308

i EVT-a na :

http://www.europeanvaletudo.com/results2.asp?CompetitionID=307

Hvala na podrsci, laku noc i

OOOOSSSSSS.

Strava! Kako to opisujes dobijam osecaj da sam bio tu! Mozda si se umorio tolika brzo zato sto ti se organizan nije oporavio od gripe. Ljudi imaju razliciti stil u borbi, neki idu na potpuni napad gledajuci da zavrse mec i tada se i brze umara a neki rade vise pasivno i nije ih briga kako da pobede iako je "samo" na poene. Licno ja idem na prvu verziju, takva mi je priroda, ako se borim onda hocu da razbijem protivnika od prvog trenutka ali to mozda uvek nije najbolji nacin. U svakom slucaju svaka cast za pobedu!

Randleman-Belfort Off, Randleman Injured

We don't have much details on the subject as of this writing, but we can confirm that Kevin "The Monster" Randleman is officially off the next Strike Force card. Randleman was set to face off against the very popular Vitor Belfort in the main event of another very stacked card, but their main event is now in jeapordy as one half of the equation is gone.

Strike Force will likely scramble to find a suitable replacement, as the promotion wants to capitalize on the Shamrock vs. Gracie event, which still holds the record for biggest attendance for an MMA event in North American history.

gnjec:
kao sto rece shootersw 100% si se umorio zbog gripa...i dobro adrenalin radi uvek :)

ali svaka cast...zavrsio si tako brzo mec...i to covek koji ima skor 5:0 a ni jednom te nije zakacio

Taj problem sam imao i u Judo-u. Grip me je unazadio ali mislim da sam vratio formu u prilicnoj meri. Definitivno mislim da je disanje u pitanju. Cesto mi se desva da zaustavljam disanje na trenutke u borbi pa se i zato umorim. Moracu da radim mnogo na tome.

Mislim da je Per Andersson(moj protivnik) pre naseg meca imao 4 meca - 4 pobede(3 zavrsnicama i jednu na odluku sudija) a ne 5.

ShooterMMA:
Hocu al mora biti jos mnogo *** wins i 0 loss, nemoj da stajete, narocito i ti kad imas tako dobar potencijal

Hvala za te insprirativne reci! Bice nadam se mnogo vise pobeda! Svom srecom zivim u zemlji gde je mogucnost za dobar trening je prvorazredan i to narocito na nasem klubu Gladius. Za blizu buducnost imam druge planove koje zelim da ostvarim ali u duzem roku, ako ostanem ziv, zdrav i ceo, zelim da idem profesijalne meceve. Smatram da su svi ti borci koji idu profesionalne meceve pravi naslednici starih Grckih olimpijskih Pankration boraca i to je stvarno cast biti jedan od njih. Naravno u ovu kategoriju ne uracunavam ove "Freak show" borce kao sto su Giant Silva, mali Zulu, Akebono i sve nalik njih.

Kada ce se instruktorski seminar sa Augustom u Srbiji odrzati?

@Bograta2 I ja sam imao problem da sam prestao disati u svom prvom mecu, cudno kako to covek zaboravi da radi, svom srecom sam imao dobrog cornerman-a koji mi je vikao "Disi"! :D Mozda nije losa ideja da kazes cornerman-u da te napomeni ako vidi da ne dises. To je isto kad te neko napomeni da podignes gard itd.

PRIDE General Director Nobuhiko Takada has suggested the ideas of Mirko "Cro Cop" Filipovic versus Hidehiko Yoshida, and a rematch between PRIDE Heavyweight Champion Fedor Emelianenko and former IWGP Heavyweight Champion Kazuyuki Fujita for the second round of PRIDE's Openweight Grand Prix on July 1st.

Dream Stage Entertainment president Nobuyuki Sakakibara stated prior to the Grand Prix opener on May 5th that he would like to match Hidehiko Yoshida and Kazuyuki Fujita against one another in the second round of the Grand Prix, were they both to be victorious in their opening round bouts. As Yoshida defeated Yousuke Nishijima, and Fujita defeated James Thompson, it would seem as though Sakakibara would still have interest in pitting the two foremost Japanese heavyweights against one another. The match up would ensure that a Japanese heavyweight advanced to the final round of the Openweight Grand Prix on September 10th.

PRIDE General Director Nobuhiko Takada, however, shares a different opinion, and he suggested that he feels Yoshida should be pitted against Croatian Mirko "Cro Cop" Filipovic, and Fujita should rematch PRIDE Heavyweight Champion Fedor Emelianenko. Takada has stated that Filipovic is undefeated against Japanese fighters, boasting a record of 13-0-1 in both PRIDE and K-1 against Japanese fighters, the lone draw coming against Takada himself. Consequently, Takada stated that Mirko should face one of Japan's best heavyweights. He further stated that since Fujita wants to avenge his loss to Fedor Emelianenko, that they should rematch as well.

Sakakibara only reiterated his position that he wanted to hear the voice of the fans before creating the next four match ups in the Openweight Grand Prix for July 1st. Sakakibara says that he will have the matches announced by the end of the month.

evt-060506-wallen-boiko.jpg

"Ragnarok" Rings True in Sweden:
European Vale Tudo Holds Last Event Under Pending MMA Ban

STOCKHOLM, Sweden, May 6 -- Eleven fights transpired on the European Vale Tudo 6 card aptly titled "Ragnarok," the Norse mythos denoting the twilight of the Gods. With the Swedish parliament expected to ban MMA in the Nordic country in just under three weeks as MMA's popularity reaches an all-time high in the U.S. and elsewhere, the event's name was not been lost on the sport's local proponents, who contend the move is attributed to election year politics in the city renowned for the Nobel Peace Prize.

Full Contact Fighter was on hand for the first EVT in Stockholm two years ago and was also in attendance here for its last, a first installment of FCF's "European Vacation" series.

This card was still a landmark despite the black cloud of impending doom settling over this country's MMA community. The first women's fight in Scandinavia was won by Nadia Van Der Wel, even after her opponent Elina Nilsson was getting the better of the striking. Top-ranked European Shooto contender David Baron was def.eated by Sweden's own Per Eklund, and local legend August Wallen made submitting Brazilian Top Team member Paulo Boiko look easy. However, the fight of the night had to go to Matti Makela and Thomas Valentin for their back-and-forth war. Makela finally won with a succession of knees to the head.

The only downside to the evening was the amount of warnings handed out for fighters kicking at the head of their downed opponents, not too surprising considering this show booked fighters from France, Holland, Denmark, Brazil, and the UK.

Even with the sport set to be banned in the country, there is still hope. MMA is set to get its debut on Swedish television with a PRIDE event tomorrow night and this EVT show in the near future. One would think that this exposure, two local MMA magazines, and the extensive Shooters Gym network would have an influence with the government's pending decision, but that remains to be seen.

Look for a full report on EVT 6 and more on this insane whirlwind tour of Europe in an upcoming issue of Full Contact Fighter.

EVT 6 "Ragnarok" Results
Navid Yousefi def. Jean Robert Monier - Decision
Olivier Elizabet def. Kristian Hacklou - TKO R1
Tchavdar Pavlov def. Petri Jarvinen TKO R1
Nadia Van Der Wel def. Elina Nilsson - Armbar R1
Kenneth Rosfort def. Christian Dellevag - Decision
Johan Antonsson def. Kristian Lexell - TKO R1
Camara Bouna def. Sonny Nielsen - TKO R1
Ake Bergvall def. Ludovic Perreira - Decision
Matti Makela def. Thomas Valentin - Submission (strikes) R3
Pierre Guillet def. Laurent Bonafoux - Decision
Per Eklund def. David Baron - Decision