Shooto - MMA (Ultimate Fight)

Ja sam odgledao UFC 59, najvise su me interesovale borbe Tito-Forrest i naravno Silvia-Arlowski. Tito je u prvoj rundi dominirao i naneo dosta stete Forestu, ali u drugoj i trecoj se mucio sa povredom kolena i pokusaji takedowna su mu stvarno izgledali jadno. Forrest je, sa druge strane, pravi manijak, i jako je zabavno gledati ga - po zavrsetku borbe je demonstrirao sprawl tehniku i trazio cetvrtu i petu rundu :lol:
Silvia - Arlowski je bilo veliko razocarenje za mene, jer sam navijao za Arlovskog :?
Borbe je izmedju ostalog, komentarisao i Stephan Bonnar. Bilo je jako interesantno slusati kad su u jednom trenutku pricali o platama boraca. Bonnar je govorio kako je ranije dobijao 150$ za ucesce + 150$ za pobedu u borbi (!!!), rekao je da je Forrest ranije dobijao 250$ za borbu, itd. Onda nije ni cudno sto i najbolji i najplaceniji UFC borci tipa Chucka Liddella zele da nastupaju u Pride-u.

djoni1980:
Ja sam odgledao UFC 59, najvise su me interesovale borbe Tito-Forrest i naravno Silvia-Arlowski. Tito je u prvoj rundi dominirao i naneo dosta stete Forestu, ali u drugoj i trecoj se mucio sa povredom kolena i pokusaji takedowna su mu stvarno izgledali jadno. Forrest je, sa druge strane, pravi manijak, i jako je zabavno gledati ga - po zavrsetku borbe je demonstrirao sprawl tehniku i trazio cetvrtu i petu rundu :lol:
Silvia - Arlowski je bilo veliko razocarenje za mene, jer sam navijao za Arlovskog :?
Borbe je izmedju ostalog, komentarisao i Stephan Bonnar. Bilo je jako interesantno slusati kad su u jednom trenutku pricali o platama boraca. Bonnar je govorio kako je ranije dobijao 150$ za ucesce + 150$ za pobedu u borbi (!!!), rekao je da je Forrest ranije dobijao 250$ za borbu, itd. Onda nije ni cudno sto i najbolji i najplaceniji UFC borci tipa Chucka Liddella zele da nastupaju u Pride-u.

Forest mi se cini kao dobar momak ali mi je bilo neprijatno da ga gledam kako se glupira onako na kraju meca.

Tito je poceo da se zali kako ga svi mrze. Pa sta je mislio? Kad kopa grobove i ponasa se nesportski godinama. Doduse sada mi se cini da se promenio ali ostaju repovi.

Sto se cini placenosti boraca u UFC-u, Forest i Stephan su 150$ verovatno dobijali kada su se borili po malim event-ima. Iako je Amerika u pitanju citao sam da su manji event-i jako malo placeni i da se samo u UFC-u moze zaraditi ozbiljna lova. I to samo ako si sampion.
Chuck Liddell je milioner i ne verujem da je jedini razlog njegovog odlaska u Japan da se bori u Pride-u bio novcani. Naravno da bi i zaradio ali ako se secas Dana White je isao sa njim tako da mislim da je put takoodje imao za svrhu da borac iz UFC-a porazi najbolje Pride borce i time UFC dobije na prestizu. To se nije dogodilo i voleo bih ponovo da vidim Chuck-a ili nekog drugoga iz UFC-a u Pride-u i obrnuto. Pride VS UFC. To bi bila prava stvar! Da izaberu predstavnike svih kategorija i da se prvo bore u Americi po UFC pravilima a zatim revans u Japanu po Pride pravilima.

Evo i pete nedelje dnevnika koja i nije nesto preterano zanimljiva :

17.06.2006 Monday

I moved to Andreas Bruzelius' apartment.

15.30 Running, weightlifting and SW

After I finished running and weightlifting routine I continued on to SW.

There were only a few people present so I asked Martin to show me the leg lock drill.
He did and to my satisfaction we drilled leg lock positioning the entire practice.

After SW Mattias Jansson gave me a massage and it felt very relaxing.

18.06.2006 Tuesday

I got sick during the night and in the morning i went to the clinic. I waited for 40 minutes before they scheduled me an appointment. They told me to come back in 3 hours.

I went back to the apartment and tried to sleep for 2 hours and when the time came to go back I just couldn't. I was too weak.

I phoned August and he asked Marko Ervasti to drive me to the clinic which he did.

I the clinic I waited for additional 2 hours before it was my cue. The doctor told me that I probably have the flu and that I have to rest 4-7 days and take some medicine that will alleviate the symptoms.

I was felling so bad that I thought I was going to die.

The flu came at the really bad time since I'm suppose to do to Denmark the next day for the MMA instructor's course. And I've got the fight coming up(06.05. Cage Challenge 6) so I should be training hard and not lying in bed with a fever. Damn!
I think I got sick because of overtraining and lack of sleep. I haven't had one good night of sleep since I arrived in Gothenburg. I usually sleep bad but sleeping on floors and constantly switching the rooms made it especially bad.
And I didn't want to hear August say : ”Mark, I train more than you” so I trained even when my body was begging me to stop. Now I'm paying the price of my stubbornness.

Now that I have a place of my own sleeping should improve.

19.04.2006 Wednesday

I spent the entire day in bed feeling very sick and exhausted.

20.04.2006 Thursday

I felt better so I decided to go to the pharmacy in Jarntorget and to the internet caffe near the Fighter Center. That was a bad decision because the walking and 3.5 hours of staring at the CRT screen made my fever come back in the evening.

21.04. 22.04. 23.04. 2006. Friday, Saturday, Sunday

My condition is improving with each day.

Upravo sam stigao iz Republike Srpske, gde sam u klubu u Bijeljini odrzao vise shootfight/MMA kao i SW treninga. Koliko sam ja shvatio momci su bili prezadovoljni i zakazali smo druzenje i za sledeci mesec.

Mislim da cemo uskoro dobiti nove Shootere.

Pozdrav za ekipu iz BN-a: Saleta, Marka, Zelju, Sikija, Zoku

Svi zainteresovani za MMA iz Republike Srpske mogu nas slobodno kontaktirati, kako bi se ako ima zainteresovanih sirio kvalitetan MMA.

Najnovije vesti

- August Wallén (Gladius MMA, SE) will fight Paolo Boiko from Brazilian Top Team at European Vale Tudo 6 'Ragnarök' that takes place in Stockholm Sweden on the 6th of May.

- Elina Nilsson (Gladius MMA, SE) will fight Nadia van der Wel from Holland at European Vale Tudo 6 'Ragnarök' that takes place in Stockholm Sweden on the 6th of May.

Novosti:

Ukupno 21 borac iz ShootersMMA ce se boriti na Cage Challenge / European Vale Tudo-u medju njima i nas Bograta2. Inace Canal + ce direktno prenositi dogadjaj.

Inace EVT je jedno od najvecih i najznacajnijih MMA / VT takmicenja u Evropi. Po prvi put ce se pojaviti jedan nas takmicar na ovako renomiranom takmicenju (Bograta2), treba napomenuti da je na EVT-u bio i zakazan mec nasem poznatom UF borcu Miljanu Djurasinovicu, ali je on bio sprecen da uzme ucesce zbog nesretnog slucaja koji mu se dogodio.

Ovo samo potvrdjuje strucnost i kvalitet rada koji je zastupljen kod Shootersa u nasoj zemlji.

Jos jedan kvalitet kod Shootersa koji izuzetno cenim je: pobedjivali ili gubili oni idu dalje, oni pobede bespotrebno ne glorifikuju niti poraze smatraju kao kraj sveta. To mi se kod njih posebno dopada, ako si pao ustani, otresi se i kreni dalje iznova i iznova. Nema sujete niti bolesti sampionitisa, svi se ponasaju kao jedna velika familija i uvek ce priskociti u pomoc jedan drugom.

Nije zgoreg napomenuti da su ShootersMMA jedan od najvecih ako ne i najveci MMA tim u Evropi, imaju preko 50 akademija u Evropi i svetu i svi instruktori moraju biti licencirani, sto garantuje kvalitet. Niko ko nije licenciran nemoze biti instruktor niti predavati shootfight/MMA, a instruktorska licenca se svake godine obnavlja na instruktorskim kursevima.

Tako da Bograta2 nemoras da se puno brines, instruktorski kurs ces sigurno uskoro zavrsiti, a ti ga i vise nego zasluzujes.

21 fighters from Shooters MMA at CC/EVT

EVT fight card starts to get complete

Today we announced that there will be a girl fight at EVT! First one in Sweden!

Also a Brazilian Top Team fighter will fight a famous Swedish profile!

Another big thing is Canal + will broadcast the event!

Still waiting to release the the last names on the Fight Card. But it is a really interesting fight card! Have a great weekend all of you!

/Marko Ervasti

Fightcard
European Vale Tudo 6 'Ragnarök'

2006-05-06
Sweden

Jean Robert Monier, Three Stroke Club France VS. Navid Yousefi , Hilti Stockholm
France / Sweden
Casimir Bendy, Team Haute Tension, VS. Kristian HacklouFrontier MMA, Malmö Syd
France / Sweden

Tchavdar Pavlov, Hilti Stockholm VS. Petri Järvinen, Ceasar Shootfighting
Sweden / Sweden

Nadia van der Wel. Team Duncan VS. Elina Nilsson, Gladius MMA
Holand / Sweden

Christian Dellevåg, Team Yamasaki VS. Kenneth Rosfort, Advanced Gym Copenhagen
Sweden / Denmark

Johan Antonsson, Team Yamasaki VS. Kristian Lexell, Shootfighting Stockholm
Sweden / Sweden

Jim Wallhead, Roughhouse Gym VS. Sonny Nielsen, Fight Gym Odense
UK / Denmark

Ludovic Perreira, French Top Team VS. Åke Bergvall, Ceasar Shootfighting
France / Sweden

Matti Mäkelä, Pancrase Gym VS. Thomas Valentin, Shootfighting Stockholm
Sweden / Sweden

Laurent Bonafoux, French Top Team VS. Pierre Guillet, Tsunami Gym
France / UK

David Baron, Haute Tension VS. Per Eklund, VBC / Hilti NHB
France / Sweden

Paulo Boiko, Brazilian Top Team VS. August Wallen, Gladius MMA
Brazil / Sweden

Ovo je pitanje za sve
zanima me razlika izmedju Pride i UFC-a, znam da razlike nisu velike ali me ipak zanimaju detalji

Luka, kako ti je noga nadam se da se uspešno oporavljaš :)

I da Marko nadam se da ti je bolje uzgred, da li imaš nekih informacija o tvom protivniku koja mu je bazična veština, gde je najači i sl.Ovde smo svi uz tebe i nadamo se najboljem :)

Pride: Bore se i obicnom ringu, dozvoljeno je sutnuti protivnika na podu(soccer kick) i gazti ga na podu(stomp), takodje udarci kolenom na podu. Zabranjeni su udarci laktovima i glavom.
UFC:Bore se u oktagonu, zabranjeno je gazenje na podu i sutiranje oborenog protivnika, dozvoljeni laktovi i udarci glavom(bar su bili dozvoljeni glavom, ne znam da li su i dalje)

Mateja_Bg:
Pride: Bore se i obicnom ringu, dozvoljeno je sutnuti protivnika na podu(soccer kick) i gazti ga na podu(stomp), takodje udarci kolenom na podu. Zabranjeni su udarci laktovima i glavom.
UFC:Bore se u oktagonu, zabranjeno je gazenje na podu i sutiranje oborenog protivnika, dozvoljeni laktovi i udarci glavom(bar su bili dozvoljeni glavom, ne znam da li su i dalje)

ja mislim da nije dozvoljeno vise, odavno nisam video udarac glavom

Sledeca dobra borba: Hughes vs Graycie hehe ovo ce biti interesantno

Sto se tice meca Gracie-Hughes slazem se da ce biti interesantno. Ne bih se slozio da Hughes ne moze da parira Gracie-u u parteru(Hughes-ov parter je izuzetno napredovao) ali sumnjam da moze da ga zavrsi(Sakuraba nije mogao da zavrsi Royce-a i to koliko ono bese, 45 min?).
Ono sto hocu da kazem je da Hughes nece biti lak plen za Gracie-a kada padnu u parter kao sto mnogi misle. Ja mislim da ce Hughes da tuce ali ne mislim da je Royce totalno bez sansi.

Danas sam poceo da treniram(malo sam odradio u teretani cisto da se otkravim) i postepeno cu ulaziti u napor. Nemam mnogo vremena ali sta je tu je. Danas sam rekao Marku Ervastiju(matchmaker) tezinu i uskoro cu saznati i protivnika. Grip me je desetkovao, sa 86-87 kg sam spao na 83! Ali nema veze. Cim saznam protivnika objavicu ili ce to Jovan da uradi.
I samo jedna ispravka. Ne nastupam ja na EVT-u vec na Cage Challengu. Cage Challenge je undercard takmicenje EVT-a. Kao sto sam ranije objasnjavao imamo malo vise zastitne opreme i pravila su malo blaza ali sve je to MMA u sustini.

Nema udaraca glavom u UFC-u.
Nervira me glupavo pravilo u UFC-u da ne smes da gazis protivnika koji je na zemlji(mislim da on sme ovoga sto je na nogama) niti da ga udaras kolenom u glavu dok je na zemlji.
A dozvoljavaju laktove?!
Lakat je mala, ostra povrsina koja otvara kozu jako efikasno(moze doci jako brzo do prekida meca sto ne odgovara ni publici ni povredjenom borcu) a i moze oko da iskopa tako da mislim da bi trebalo izbaciti laktove.

Jovane super sto su se zainteresovali za MMA u RS. Samo tako nastavi!

Bas Rutten (Pictures) versus Pat Miletich (Pictures). Saturday in Atlantic City, New Jersey, mixed martial arts fans will get as close to that dream match as they’ve ever gotten, when the legendary fighters each bring five-man teams to battle in the first ever International Fight League event.

A study in contrasting styles — Rutten’s power striking against Miletich and his cerebral grind-it-out approach — offers 10 young fighters the chance to fight for the first time under the auspices of a league format.

Can Rutten’s Anacondas take out Miletich’s Silverbacks? We break it down.

Izvor www.sherdog.com

bograta2:
Nervira me glupavo pravilo u UFC-u da ne smes da gazis protivnika koji je na zemlji(mislim da on sme ovoga sto je na nogama) niti da ga udaras kolenom u glavu dok je na zemlji.
A dozvoljavaju laktove?!

Ima na sherdog forumu tema o tome, kazu neki da je UFC objavio da nije dozvoljen stomp zato sto pod odrecenim uglom u cage-u mozes da polomis protivniku vrat

Bograte2, veom mi je drago sto se polako oporavljas, valjda ce sve biti u redu. Znaj da smo svi mi uz tebe, navijamo i verujemo u tebe.

Ja tipujem na Hughesa, ali je sigurno da ce Royce priziti izuzetan otpor, a protiv protivnika kakav je Royce samo jedna greska je dovoljna da se izgubi mec.

Ruten vs Miletich, pravi mec, tipujem na Rutena, ekstremni udarac i tukao je mnoge dobre borce npr. Frenk Shemroka.

Murilo mi jos nije otkrio svoj identitet :D

ShooterMMA:
Ruten vs Miletich, pravi mec, tipujem na Rutena, ekstremni udarac i tukao je mnoge dobre borce npr. Frenk Shemroka.
U stvari, Rutten i Miletich se ne bore, oni ce biti samo treneri timova koji ce se boriti. Dakle, pitanje nije ko je bolji borac, vec ko je bolji trener ;-)
Za one koji su gledali Bass Rutten's Lethal Streetfighting, vidim da se za Ruttena bori i onaj Iranac Amir sto je sa njim snimao doticni instrukcional :lol:

Back