Shooto - MMA (Ultimate Fight)

pa ovaj gsp jeste tipican octagon fighter...sto se i vidi...kako ume da dominira octagon-om

a sto da rizikuje u glupom ringu? pa prva stvar..jedan borac malo izadje iz ringa, borba se prekida i vracaju ih na sredinu.
druga stvar...nemas laktove na podu...sto je dosta unistilo parter u pride-u
treca stvar...soccer i stomp kick-ovi...idiotska stvar koja moze mnogo vise stete da nanese nego lakat
cetvrta stvar...kolena u glavu na podu...isto kao i gore navedeno

ne znam dal primecujes bobo ali ufc dovodi dosta novih boraca, a i ufc je vise skoncentrisan na usa nego na ceo svet

Ponavljam da GSP nije tipican oktagon fighter suvise je svestran za tako nesto , on retko koristi oktagon ,najvise radi sredinom ringa , njega ces tesko videti da 'nabija' protivnika uz zicu kako bi uz svoju snagu kontrolisao situaciju ili slicno sto je tipicno za oktagon borca . Suvise mu je tehnika dobra da bi na takav nacin dolazio do pobeda .

Za ring : to jeste neprijatna situacija , i moze uticati na draz borbe , mada sa druge strane u oktagonu se cesto dolazi u situaciju o kojoj sam gore pricao kada do izraza dolazi snaga i uglavnom velika pomoc zice . . . i ring i kavez imaju svoje dobre i lose strane to niko ne moze da ospori . Subjektivno - neko voli ovo neko ono . . .

Za laktove i udarce nogom na podu : Rekao bih da je fer kada borac izgubi nokautom koji je sasvim regularan nacin za dobijanje borbe , nego kada gubi mec prekidom doktora zbog posekotine na licu iako je mozda u situaciji da pruzi jos mnogo . . . Stompovima i drugim udarcima nogama se postizu noakuti isto kao i drugim udarackim tehnikama , manje vise je slicno da li ces dobiti od Mirka HK ili od Shoguna stomp , Ne znam sta Ti mislis sa tim 'parter je unisten u Pride-u' ja bih rekao da je na taj nacin borcima omoguceno slobodnije koriscenje grapling vestina i BJJ tehnika

i ovo poslednje : Kakve to ima veze sto su koncetrisani na ameriku , znaci sampion je zasluzio da mu se zvizdi jer nije amerikanac ? :roll: :roll: :roll:

Boba_N_S:
Ponavljam da GSP nije tipican oktagon fighter suvise je svestran za tako nesto , on retko koristi oktagon ,najvise radi sredinom ringa , njega ces tesko videti da 'nabija' protivnika uz zicu kako bi uz svoju snagu kontrolisao situaciju ili slicno sto je tipicno za oktagon borca . Suvise mu je tehnika dobra da bi na takav nacin dolazio do pobeda .

Za ring : to jeste neprijatna situacija , i moze uticati na draz borbe , mada sa druge strane u oktagonu se cesto dolazi u situaciju o kojoj sam gore pricao kada do izraza dolazi snaga i uglavnom velika pomoc zice . . . i ring i kavez imaju svoje dobre i lose strane to niko ne moze da ospori . Subjektivno - neko voli ovo neko ono . . .

Za laktove i udarce nogom na podu : Rekao bih da je fer kada borac izgubi nokautom koji je sasvim regularan nacin za dobijanje borbe , nego kada gubi mec prekidom doktora zbog posekotine na licu iako je mozda u situaciji da pruzi jos mnogo . . . Stompovima i drugim udarcima nogama se postizu noakuti isto kao i drugim udarackim tehnikama , manje vise je slicno da li ces dobiti od Mirka HK ili od Shoguna stomp , Ne znam sta Ti mislis sa tim 'parter je unisten u Pride-u' ja bih rekao da je na taj nacin borcima omoguceno slobodnije koriscenje grapling vestina i BJJ tehnika

i ovo poslednje : Kakve to ima veze sto su koncetrisani na ameriku , znaci sampion je zasluzio da mu se zvizdi jer nije amerikanac ? :roll: :roll: :roll:
Slazem se

Meni na primer vise smeta sto na UFCu nije dozvoljeno koriscenje kolena u parteru, dok u PRIDEu jeste, narocito kada je protivnik u "kornjaca" poziciji.
Ja licno izuzetno gotivim i GSP-a i Hughuesa, smatram da obojica imaju sta da pokazu, ali je cinjenica da je GSP trenutno zasluzio sampionsku titulu.

Boba_N_S:

Sta to znaci da oni koji koriste oktagon nisu svestranu? :D

Sredina ringa se koristi kada si udarac, ili mislis mec dobiti udarcima, kako te nebi protivnik saterao u zicu i time ti onemogucio kretanje.

GSP-a neces tesko videti da nabija protivnika u zicu, tako je oborio Sherka i isto je koristio protiv BJ Pena.

U zici se protivnik ne kontrolise snagom, nego tight-om, a zica ti sluzi kao povratna sila koja protivnika zatvara (ogranicava mu kretanje).

Postoji citav set tehnika i principa koji se koriste uz zicu (ofanzivnih i defanzivnih) i GSP ih odlicno zna i koristi :D , od njega sam skinuo neke stvari.

Ja upravo smatram da je borac svestraniji ako ume da koristi i oktagon.

Boba_N_S:

Posekotine se dobijaju i na drugi nacin, ali se cesto desava sa laktom. Mada koliko sam ja primetio sudije nesto ne zure da prekinu mec kada se desi posekotina, pogledajte malo bolje meceve.

Sto se tice profi takmicenja, ok su stompovi i kolena, ali su mnogi imali mnogo teze povrede od stompa i kolena u glavu nego od posekotine dobijene laktom. Zavisi kome sta vise odgovara, mada su meni UFC pravila ipak prihvatljivija za siru upotrebu.

Upravo sa uvodjenjem udaraca,stompova i kolena je osujeceno (ne u negativnom smislu) slobodnije koriscenje graplinga i BJJ-a. Upravo pod udarcima mozes zaboraviti 80 posto leprsavih grapling i BJJ tehnika. Ko je probao parter sa udarcima to zna. Uglavnom ti ostanu bazicne, osnovne tehnike.

Boba_N_S:
Apsolutno nije zasluzio da mu se zvizdi, on je sampion i treba ga postovati.
Mada i mi zvizdimo kada nas tim gubi, a kad nas tim izzvizde mi se ljutimo.
Tako to ide :D

Borac koji ima primarnu taktiku da koristi oktagon ne moze biti svestran . Onaj koji zna dobro da se snadje i u toj poziciji je naravno svestran . Tvrdim da je GSP nije ni blizu ''TIPICNOG OKTAGON'' borca oko cega se i povela polemika i da on zna veoma dobro da vlada oktagonom ali je daleko od malopredjasnjeg ''zvanja'' . A naravno da ako borac zna tamo da se snadje da je svestraniji i kvalitetniji - to bez prigovora
Pojasni mi taj ' TIGHT ' i deo o povratnim silama . . . ne kazem ja da ne postoje tehnike vladanja zicom ali snaga ili 'sila' igraju veliku ulogu , u ostalom tight - zategnut - cvrst - neprobojan - napet

Sto se tice kolena - laktovi : kao sto sam rekao nokaut je nokaut , a prekid usled posekotine je nesto drugo. Nokaut je jedan od priznatih i cenjenih nacina da se zavrsi mec dok neki borci veoma dobro posekotine koriste u tu svrhu , i ipak mislim da sudije rade dobro posao sto tice prekidanja meca usled posekotine jer to je sport a ne kao oni stari UFC turniri krvavi sukobi . . . nekada su ga mozda radile slabije . . .

Sto se pozicije u parteru tice svakako da su leprsave tehnike osujecene na oba nacina ubacivanjem udaraca , ali po meni je mnogo veci uticaj kada su oba partnera u parteru i padaju udarci (nezgodni laktovi) nego kada je jedan partner na nogama a drugi lezi jer tada to vec nije parterna borba

Ja licno nikada ne zvizdim kada 'moj' tim ( borac ili sta vec) izgubi , ako izgubi pravedno i sportski . Naravno zvizduci dolaze kada se pokaze nepostovanje kada usledi neka neregularnost ili provokacija . Ruku na srce manji deo sportske publike je u tom fazonu . . . ******* nije sve kao u Japanu . . .

hehe . . . vecita borba . . . UFC vs PRIDE i mi kao predstavnici na ovom forumu

Nego sta mislite u kojoj rundi Fedor dobija (by sub) ? Naravno uvek postoji mogucnost da ga Hunt dokaci na nogama gde je po meni ipak bolji

vidis bobo ne slazem se sa tobom

ti mma posmatras iz perspektive udaraca, zato ti ne odgovara oktagon...mislim da borac mora da bude mnogo sposobniji za oktagon nego za ring

gsp je zadnji mec odradio kao udarac, gde je bolji od hughes-a...sto je i normalno da tako odradi mec...ali da bas ume da radi parter i da koristi ring

mislim da svaki sport mora da ostane u okvirima humanosti, a stomp i soccer kick-ovi u glavu ne spadaju u tu humanost
mirkov hk je hk...gasi te odmah...a ovako ti je glava na podu i kada te neko gazi dolazi do mnogo gorih povreda, da ne pominjemo da je u tom trenutku udarac nogom mnogo jaci...

sto se zvizdanja tice...to je totalno nebitno za celu pricu...nisu zvizdali samo gsp-u...mnogima su

sto se tice fedor - hunt...ja bih se pre plasio hunt-ove ruke nego noge...

a videcemo...mislim da fedor dobija mec...a u kojoj rundi...to necu da predvidjam

Znam da se ne slazes , Ti sa mnom ja sa Tobom . . . to sto meni ne odgovara oktagon posmatram iskljucivo iz perspektive gledaoca i osobe koja prati ovaj sport , to sto sam se bavio MTem nema nikakve veze sa tim . . .
GSP je veoma dobar borac u svim , vidovima MMA . . . sto nas vraca na pocetak on nije tipican oktagon borac . . . c,c,c . . .moras definisati sta si mislio pod tim oktagon fighter ? Ja pod tim podrazumevam nekoga koje blago ' ogranicen ' u smislu arsenala kojim radi meceve , borac koji koristi drazi oktagona radi rezultata bas kako sam opisao ranije . . . ako si Ti mislio da je 'oktagon fighter' borac koji je dobar u svim vidovima borbe onda se slazem sa Tobom , samo mi je malo nejasno sto bas taj naziv . . .
Stompovi -kolena-laktovi . . . uf . . . Mirkov HK je HK ?!? Hoces da kazes da je gore kada Silva radi stomp nego Mirko HK ? zavisi ko Te udara, koliko je taj sto Te udara priucen da Te udara i mnogih drugih stvari . . . ili sta si hteo reci , nisam razumeo . . . gasi odmah ?? ? Sto se tice toga ipak je to delom udaracki sport i takve stvari su normalne . Ja nisam ni rekao da laktovi prave vece povrede od stompova i slicnih udaraca vec da dovode do ne bas fer zavrsetaka borbi . Kada je borac nokautiran on je nokautiran, znaci pobedjen vise ne moze da pruzi otpor , sto kod vecine prekida od strane doktora nije slucaj . . .
Sto se tice zvizdanja , to jeste bitno o tome se i prica, o nekulturi americke publike koja voli da vidi krv koja zvizdi kada se radi vise grapling kada su borci nesto pasivniji i Te stvari. . .

Auu pa Vi bas ne citate sta ja pisem ??? Rekao sam da je Hunt bolji NA NOGAMA ,a ne SA NOGAMA , to znaci da je bolji u STAND-UP tehnikama . . .

ne...mislim da je gsp bolji u oktagonu nego u ringu...jeste imao je borbe u ringu..ali oktagon je sasvim druga prica...i mislim da mu je bolje da se drzi oktagona nego da ga neko isutira ko *****

mnogi pride borci da predju u oktagon ne bi se dobro proveli, kao sto se ufc borci nisu dobro proveli u ringu

a sada...ne moramo da kazemo mirkov hk...ti si uzeo mirka za primer...ali hk je po meni mnogo humaniji od stomp kick-a posto glava ima amortizaciju...udarac odbaci glavu i ona se vrati...sam ipuls se prenosi...stomp kick je udarac u kome se ceo impuls zaustavlja u glavi...

inace...kad je gsp na kraju pricao sa randijem niko mu nije zvizdao...vec su mu svi vikali reci podrske...

da vidis stvarno pise na nogama :) :D

GSP je dobar u ringu ili kavezu . . .
To je vec nauka i ne ulazim toliko duboko jer stvarno nisam imao priliku da vidim neko tako istrazivanje . . . ali o tome i nisam pricao . . . ako ga ima na onom Nat. Geographic dokumentarcu onda cu pogledati kada skinem od Tebe . . . hehe . . .

Druze publika je tamo katastrofa i tu ne mozes ama bas nista da kazes kako bi ih opravdao . . . :lol: :lol: :lol:

Boba_N_S:
Borac koji ima primarnu taktiku da koristi oktagon ne moze biti svestran . Onaj koji zna dobro da se snadje i u toj poziciji je naravno svestran . Tvrdim da je GSP nije ni blizu ''TIPICNOG OKTAGON'' borca oko cega se i povela polemika i da on zna veoma dobro da vlada oktagonom ali je daleko od malopredjasnjeg ''zvanja'' . A naravno da ako borac zna tamo da se snadje da je svestraniji i kvalitetniji - to bez prigovora

Tvoju i Gnjecovu raspravu tipican - netipican oktagon borac nisam komentarisao, nego tvrdnju da GSP-u netreba da koristi oktagon jer boze moj on je super tehnicar. GSP-u itekako treba da koristi oktagon i on ga i koristi.

Borac koji ima primarnu "bilo koju" taktiku se nemoze nazvati svestranim.

Boba_N_S:
Pojasni mi taj ' TIGHT ' i deo o povratnim silama . . . ne kazem ja da ne postoje tehnike vladanja zicom ali snaga ili 'sila' igraju veliku ulogu , u ostalom tight - zategnut - cvrst - neprobojan - napet

Evo Tight cu ti prakticno pojasniti kad se vidimo :grin: , a bukvalan prevod sa engleskog nece u tome pomoci, mada bi najbolje odgovaralo zategnut - tesan.
Mislim da neznas o cemu se tu radi posto nisi to trenirao niti doziveo, tako da je nerealno da ti to isto nama objasnjavas.

Upravo sam se setio da je brazilac Amuri Biteti zavrsio u bolnici od Don Frajovih kolena u glavu (u parteru), kao i da Alan Goes iz BTT-a zamalo nije umro (bio je u komi) od istih na Pride-u, posle toga su mu doktori strogo zabranili da se bavi borenjem.

Sigurno je da su kolena i stompovi mnogo opasniji od udarca laktom. Ovo nema veze niti sa Pride-om niti sa UFC-om.

Sto se tice zvizdanja, to je normalno, po meni americka publika je jos i jedna od boljih, pogledaj brazilsku publiku, rusku, pa i nasu. Kad uleti pola sale u ring i izbije tuca, seti se prvog Ultimata u NS, poznata je i Vlahoviceva borba protiv Krese Bogdanovica cini mi se u Splitu.
Samo nek zvizde, da ne pocnu da biju :lol:

Shooteru procitaj bolje te moje postove koje si kvotao . . . GSP jeste veoma dobar tehnicar , ''boze moj '' nije potrebno :confused: . . . opet ne mora da znaci da on ne mora da koristi oktagon , niti da ga on nesto preterano koristi . . .

MMA pratim neko vreme i samo sam izneo svoja gledista , naravno nemam nikakvu nameru da Vama nesto objasnjavam , mislim da smo svi dovoljno inteligentni da sami formiramo svoje stavove , a ovakve rasprave ne predstavljaju nista lose i ne vidim nista nerealno u tome , cak mislim da su dobre za prosirenje vidika :) :) :) . Nadam se ad ces mi jednom nesto od tih tehnika i pokazati ,a ne samo obecavati ;)

Sto tice toga sta vise povredjuje . . . opet procitaj bolje ja nisam o tome ni govorio vec o stvari kako koja pravila uticu na ishod borbe :? Sta, sada ja treba da navodim meceve u kojima je doslo do prekida borbe usled posekotine ?

Sto tice publike zvizdanje i ''pljuvanje'' po meni nije normalno . . . stvara ruznu sliku o sportu . . . i ne mozes to opravdati sa poredjenjem 'dobro je dok publika ne udje u ring' . . . do duse nije svuda kao u Japanu

Da se malo razbije ovo natezanja da vidimo sta GSP ima ad kaze -Izjava sampiona :

An indescribable feeling
Georges St-Pierre

I never felt an emotion like the one I felt after winning the welterweight title in the UFC, last saturday in Sacremento, after my victory against Hugues.

My legs let me down. On the floor, I started to cry but no tears could come out. It was a very strange emotion. I had lost total control of my body. Suddenly, my mom’s image appeared in my head. That’s when I asked her to come join me in the octagon.

My mom is a very special person for me. She has made enormous sacrifices for me to be where I am right now. I had a lot of difficult moments in my career but she was always there to support me.

During the whole fight, I was in my bubble. Even when the referee warned me after my second kick in Matt’s groin. Nothing could break my concentration.

I must admit that my first kick did indeed hit his parts. However, my second one hit his inside leg. Hugues even confirmed it during his post fight conference. In reality, my kick hit his nerves on the leg, so it was a legal hit. The referee shouldn’t have given him time to rest. It’s ok, Hugues played the game and I forgive him.

At the beginning of the fight, people in the crowd started to yell: “ USA, USA, USA.” We all know that Hugues promoted this fight by attacking my origins.

To describe Matt Hugues, he’s a very patriotic guy and is very proud of his origins. So am I. I’m very proud to come from Quebec and to be a French Canadian. We all must remember that Hugues has been a champion for a very long time so he knows how to sell a fight. He may be arrogant and I know he hurt a lot of people in Quebec with his comments, but I don’t blame him. I have a lot of respect toward him. He is a formidable man that participates a lot in charity events. I played the game along with him and now, it’s over.

Let’s say I have enormous respect for Hugues and I know the feeling’s mutual.

Even with this defeat, I’m certain Matt Hugues will not abandon that easily. In our first encounter, he beat me because I made a mistake. This time, I beat him because he made the mistake.

It’s normal that we fight again in the future, maybe even more than once. Level wise, Matt and me are on the same level right now. If he didn’t make any mistake, the fight could have lasted longer.

However, before I think of Hugues again, I must defend my title against Matt Serra in February, probably in Las Vegas. Serra won the right for a championship fight by winning the Ultimate Fighter 4.

A lot of people think that I will destroy Serra. I don’t think so. Serra is a very dangerous guy and I must stay focus in the fight.

To motivate myself, I will imagine that the belt is in the middle of the Octagon and that I must win to part with it. I will put in my head the idea that the belt is vacant.

During the Ultimate Fighter 4 series, I had the chance to meet with Matt Serra since I was one of the coach. Matt is a very nice guy but I don’t consider him as a close friend. I would never be able to fight with a friend.

After my post fight interview in the octagon, Dana White talked to me. A lot of people saw me very happy and joyful and some heard me pronounce Montreal.

For facts, Dana told me it was possible that the UFC was coming in may to Montreal. For my opponent, it could be Matt Hugues.

For that to happen, I must keep my title and Hugues has to win his next fight, if he does fight before may. If Hugues is defeated, I will probably fight the victor.

After the fight, I attended one of my sponsor’s party. It was to meet fans and to shake some hands. I didn’t spend yet any time for me to celebrate with the one’s I love.

Anyway, I rather celebrate back in Quebec.

Now that my goal is achieved, I will take a vacation for a week or two. In a few days, I will fly to Aruba.

Even during vacation, I continue my training. I’m really active by nature and standing still to long drives me crazy.

Well, I wish to thank all the people that supported me and we’ll talk soon.

hughesnb1.jpg

Matt Hughes wants to fight Georges St. Pierre once again. That's what he stated on his blog (www.matt-hughes.com) today, three days after the Canadian stole the UFC 170lbs belt from him.

"I've already talked to the UFC about getting a rematch sometime and they said that's fine. I don't know when that will be or if I will fight anyone before that, but I anxiously await a rematch with Georges because I just think I can do so much better," he wrote.

Showing great sportmanship, Hughes congratulated the winner, who, he admitted, "fought a heck of a fight." After thanking supporters and God, the Illinois based athlete put allayed the fears of his fans:

"For those who might be worried about me, I'm fine. I've got some color to my face - a black eye and a few scabs and bruises; but this is not one of those things where I have to go out and 'redeem myself' so I can look myself in the mirror. I just got beat by a guy who was better than me that night and I can live with that. So, physically and mentally, I'm fine," he finished.

E zato ga cenim :grin:

Brutal Nitroglicerine
The outcome of the Bushido GP launched a load of TNT into the powder kegs that are the Brazilian Top Team and Chute Boxe, and Paulão Filho and Wanderlei Silva talk of facing each other

Do you remember the theory some scientists had about a butterfly beating its wings in America causing a hurricane in Japan?

Well something similar happened. A tear in Paulo Filho's knee in the ring at Pride, during this last Bushido GP semifinal, on November 5th, caused an earthquake in Brazil. All of this started with some bickering between the undefeated Brazilian Top Team idol and another one of Brazilian MMA's greatest stars, Wanderlei Silva, from Chute Boxe.

If the debate, which started when Wand said that a “little pain” shouldn’t keep someone from a title dispute, resonated among fans, what would be said in Paulão's house, led by an angry Mrs. Dena?

“It was a serious injury. It wasn't cool of Wanderlei to say that", said Paulão's mother. "Junior knows that losing is not a problem. Now he will fight Wanderlei in the ring, whenever that will be possible. Ninja was the first to provoke him, and look what happened to him. He never had been so unsettled going in to a fight with someone as he was with Ninja.

It will be worse for Wanderlei. He got hurt and didn't fight, but at least he didn't fall limp like a rag doll in front of the Japanese"
, she went off, while her son rested with a bag of ice on his swollen leg.

Check out bellow the two bombastics interviews with Wanderlei Silva and Paulo Filho:
wandpaulao1.jpg

Wand: “If he can't take the fight to the ground, he's gonna get beat like a dog without an owner"

You made the declaration that Paulão wimped out. Why did you throw this log on the fire?

Wand: It’s like I say, the biggest loser is the one that doesn’t try. I even feel obliged to remind the fans that it’s not normal, a guy going yellow like that is not normal. He didn't even try to dispute his weight class' belt for something silly, which is the desire to remain undefeated. The way I see it is that it's a horrible example for us when an athlete of that caliber does something like that, but each to his own. Whatever, the guy is basing this all on something that doesn’t exist, when you fight to the death you might get beat. He wants to become a legend like uncle Rickson? But thank God the line is getting longer. At this rate I'll be employed for the next ten years!

Paulão defeated your teammate Ninja this year, by unanimous decision at Pride Bushido 10. Do you think a fight between you two would be much different?

The guy is good, but his game is already played out. If he can’t get the fight to the ground he is screwed, he'll get beat like a dog without an owner. Now the guy says he wants to kick my ass. What is this, those days are over... Someone's gotta tell this guy that the days when Hugo Duarte and Rickson would fight on the beach are in the past. It's that old story, a dog that barks don't bite. He goes around saying he's going to do this, he's going to do that. I'll bet when he finds himself in front of me he'll be whispering. This kind of talk is horrible business for our athletes, for the sport we are promoting. So this type of thing these days causes grudges in the public and between us.

Do you think maybe a domestic promoter might make this fight happen and it will be good for everyone?

That would be nice, but he has a lot of work to do to get to me. The guy has had 14 little fights. It will take awhile to get to his turn. But if he drops his guard around me he risks getting a slap in the face to make him wise up.

What was the battle like with Arona, when he was in Margarida’s corner and you were with Macaco, at Showfight 5?

It was chill, I don’t pay attention to my opponents in such situations, I pay attention to the fans. For New Years nothing is certain, but I think I’ll end up fighting Rogerio Minotauro. But it's that same old story again: Pride is the one that decides. I’ll fight whoever shows up. Of course the fight with Arona will happen, like he wants it to. He is spouting off the same old declarations, saying the revenge match has to happen. He's just using to not get forgotten. At the latest I will probably fight him at the Pride GP 2007.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
wandpaulao2.jpg

Paulao Filho: “At least I rained on his parade”

Upon arriving in Brazil you became furious with the declarations Wanderlei made about how you should have fought. Now that you’ve cooled down, what do you think about the subject?

Paulão: Vengeance is a dish you eat cold. If it were hot it would burn your mouth. I’m chill: wherever I see him, there won’t be any talk, just porrada. He will have to keep his word and repeat what he said to my face. If he wants to talk about my level of technique, he has every right. He could say that I suck, that my game is crap etc, but call me a wimp he cannot. There he got involved with a different department. I couldn't care less if it's at a small event, a big event, or on the beach, all I need is to recuperate.

Do you think maybe a domestic promoter might make this fight happen and it will be good for everyone?

In the ring he will choose, he will say I will have to get in line. I’ll fight him for free, but he will hide from me, like he is doing with Arona. I think Wanderlei doesn’t have game enough to fight me. He will have one chance: punch me out; I will have three: get my hand on him, grab him and if I get him down he won't move, he won't get out from under me, this I guarantee. He doesn’t have the hips for that.

How do you feel after losing the belt, even without having lost a single fight?

I’m trying not to think about it. Now I will have to start all over again, but it’s not as bad as it could be since Misaki went back there and won the title. If not, I would be really miserable. At least I rained on the Japanese parade. God didn’t want it to happen, it was bad luck. My only regret was that I didn't have any preventive medical exams: I had been training hard all year, I was getting hurt here and there, and I would just brush it off. The injury was really serious to have happened in the silly way that it did, by just getting my leg out of Misaki's half-guard to mount him... I took an MRI and I have an injured meniscus and I have a partial tear in the cruciate ligament, but it can be treated with physiotherapy. I need the doctors to give me a position on how serious the injury is soon so I can tell Pride if I will be able to fight on the 31st of December. I don't know if it will be against Henderson, but there is a chance.

Wouldn't it be better to have a physiotherapist with you the whole time, in Japan?

But in that case it wouldn't have helped. I lost all flexibility and extension in that leg, which was completely immobile. If it had been something in my hand or arm, I would have gone. But I depend on the leg, I like to do takedowns, mount. That goes without mentioning the absurd amount of pain I felt just to step on it. What could I do? Only someone who's felt it knows what it's like. Nobody wanted that belt more than me, and what's more, the money. I would have made five times my purse if I had won. Even if I had gone to the ring and thrown in the towel I would have gotten double my purse. Bro, where I come from, where I was raised, that is not done. I get in the ring in shape to put on a show, at the very least out of respect for the public. But I didn’t come out to badly, because Misaki beat so many people, like Henderson and Phil Barone, and my fight with him was a monologue. The only bothersome thing was to lose the money, besides hearing the comments of some idiots out there.

Odlicni interviewi, Bobo! :)
Pocinjem da verujem da Silva sve ovo radi zbog show - biza, daje izjave u stilu pro wrestlera kako bi stvorio hype oko nekih borbi i podigao sebi cenu. Definitivno je pametniji nego sto sam mislio (ili sam ja gluplji nego sto sam mislio :) ).
Btw. josh jedan podatak koji sam prochitao danas na Sherdogu u vezi plata u UFC-u. Dakle, zvanicna zarada George-a St. Pierre-a na UFC-u 65 bila je 58000 $. St. Pierre je jucer za kanadske novine izjavio da mu je ukupna zarada, zajedno sa bonusima za pobedu i bonusom sponzora bila 500000 $ (gotovo 9 puta vishe) plus sto su mu braca Fertita zbog osvajanja titule poklonili Hummera :-o Toliko o razlici izmedju onog sto se prijavi i onog sto zarade - sam Hummer vredi vishe nego prijavljena zarada.

Back