Sezonski posao u Grčkoj

Ево да разбијемо монотонију и ударимо бригу на весеље! :per:

Моје име је Колега Иван,
ја сам дечко позитиван,
вадим Републику Грчку из кризе,
вадим им из џепова евриће и друге девизе, :mrgreen:
пропао сам ко кризна Грчка,
од сунца ме стрефила срчка :mrgreen:
и док ми стомак крчи и крчка,
по празном новчанику брчкам,
грчка криза ме нервира,
зато по плажама масирам.
И Федор хоће поштено на црно да ради
и тако и он да Грчку из кризе вади, :mrgreen:
али ја то све сад знам,
не могу брате ја све сам. :mrgreen:
Кроз Грчку ја путујем
и доживљаје из ГР описујем.
Информишем форумаше и другаре,
масирам психички за џабе, физички за паре,
Колега Иван никога не вређа и дира,
једино што воли психички да масира, :mrgreen:
туристе у ГР масирам физички,
а форумаше овде психички, :mrgreen:
злопатим се по грчким плажама,
уживамо у масажама.

:hahaha:

А ево и 1 спот за вас:

:hahaha:

brate grcka ti je selo i ni1 grk ne bi platio nekome da mu nadje strucne ljude za bofl poslove ugostiteljstva i trgovine,razmisli malo ti platis agenciji,poslodavac im plati,a ne ogdovarate jedno drugom,ako je brod tu nema zezanja,saljes dokument o tome sta si zavrsio i prolazis testove,za konobarisanje u grckoj,branje narandzi i izdavanje lezaljki agencija ti ne treba

Е па пошто сам дуго радио по плажама, сад ћу да вам кажем шта сам све виђао тј. ко шта ради по плажама у ГР. Кинези масирају, црнци продају каишеве, торбе, футроле, наочаре, патике, наруквице за срећу и све и свашта, има неке девојке што повремено раде маникир и нешто са ноктима, Грци продају крофне и воће, црнкиње уврћу косу и праве афро-фризуре, има разних људи који продају карте за туристичке бродиће и крстарења, има 1 лик што провлачи неке конце и није ми јасно шта нуди, :D има и оних који користе гужву па краду али још нисам видео никога да шиша по плажама. :mrgreen:

СВИ (до једног) који се шетају по плажама (дакле не на 1 плажи, него по плажама) и нешто раде, нуде, продају, раде НА ЦРНО. Легално могу да раде само они момци што издају лежаљке по плажама и служе храну и пиће (ако је ресторанска плажа) и они што масирају испод балдехина мада сам ја чак и све њих гледао како раде на црно што значи да они могу да раде и на бело и на црно, а сви остали о којима сам причао у претходном пасусу раде по плажама на црно. Наравно нема свега овога на свим плажама и свим местима увек, негде има, негде нема, негде раде једни, негде други, некад има, некад нема, све зависи.

brate grcka ti je selo i ni1 grk ne bi platio nekome da mu nadje strucne ljude za bofl poslove ugostiteljstva i trgovine,razmisli malo ti platis agenciji,poslodavac im plati,a ne ogdovarate jedno drugom,ako je brod tu nema zezanja,saljes dokument o tome sta si zavrsio i prolazis testove,za konobarisanje u grckoj,branje narandzi i izdavanje lezaljki agencija ti ne treba

За разлику од Шпаније, Грци немају појма шта је то CV и нико живи ти то тамо не тражи. Наравно, то траже само у озбиљним фирмама као што су велики хотели а иначе у ресторанима, баровима, клубовима, и не знају шта је CV. :)

Е па пошто сам дуго радио по плажама, сад ћу да вам кажем шта сам све виђао тј. ко шта ради по плажама у ГР. Кинези масирају, црнци продају каишеве, торбе, футроле, наочаре, патике, наруквице за срећу и све и свашта, има неке девојке што повремено раде маникир и нешто са ноктима, Грци продају крофне и воће, црнкиње уврћу косу и праве афро-фризуре, има разних људи који продају карте за туристичке бродиће и крстарења, има 1 лик што провлачи неке конце и није ми јасно шта нуди, :D има и оних који користе гужву па краду али још нисам видео никога да шиша по плажама. :mrgreen:

СВИ (до једног) који се шетају по плажама (дакле не на 1 плажи, него по плажама) и нешто раде, нуде, продају, раде НА ЦРНО. Легално могу да раде само они момци што издају лежаљке по плажама и служе храну и пиће (ако је ресторанска плажа) и они што масирају испод балдехина мада сам ја чак и све њих гледао како раде на црно што значи да они могу да раде и на бело и на црно, а сви остали о којима сам причао у претходном пасусу раде по плажама на црно. Наравно нема свега овога на свим плажама и свим местима увек, негде има, негде нема, негде раде једни, негде други, некад има, некад нема, све зависи.
naci ti smo:mrgreen:

Nasao sam ovu agenciju ;)
http://www.globalmaritimegroup.com/NoviSad___Serbia-27#

NoviSad - Serbia
GLOBAL SHIPPING & SERVICES DOO

6 Nikolajevska Str.

21000, Novi Sad, Serbia

Office: +381 216614999

Fax: +381 216615600

Email: globalshipping@open.telekom.rs

Upravo pocela berba pomorandzi na plantazama Peloponeza u Grckoj, da li je neko zainteresovan?

roman_road_05.jpg

Свеже инфо немам. Постоје две врсте агенција, туристичка или агенција за превоз чијим аутобусом идеш у Грчку (ако ћеш бусом) и агенције за посредовање при запошљавању преко којих се неки наши људи запошљавају у ГР. Што се тиче ових других агенција, постоје српске и грчке, чуо сам да постоје неке поуздане грчке али не знам које.

Постоје више начина како да одеш у ГР. Можеш преко друге врсте агенција али се добро распитај о њима. Изабери сигурну. Можеш скроз сама па да изнајмиш стан на неколико дана и онда тражиш посао на терену. Сасвим солидна варијанта је да уплатиш туристички аранжман од 7-10 дана преко неке туристичке агенције и онда си за тих 7-10 дана мирна што се тиче стана и за то време можеш да тражиш посао. Ако и кад нађеш посао можеш да останеш у ГР али о томе МОРАШ да обавестиш туристичку агенцију јер ако их не обавестиш и само останеш, они ће обавестити полицију о твом нестанку. Добро би било да се пре пута консултујеш са агенцијом и питаш их да ли је то могуће јер постоје неке агенције које не одобравају овакве туристичко-радне комбинације.

Ако вас има више у друштву, добра могућност је да одете преко неког сајта за групне попусте тј. групну куповину јер је тако јефтиније али у том случају треба да се временски и месно поклопите!

Postoji agencija Euro work, rade već preko 20 godina, ali traže 250 eura provizije.
Ima i jobforyou (grčka), naša Agava, pa neka makedonska stranica na fb, mislim da se zove isto kao ova tema. Ima na fb više sličnih stranica, recimo Find a job in Athens, Thessaloniki jobs, ima preko 70 poslova na sajtu greeka.com, bezbroj poslova na jobs.justlanded, ali većinom naglašavaju da traže EU pasoš. Najčešći uslov je i znanje ruskog ili nemačkog jezika. Ne uvek i svugde, naravno, uglavnom na ostrvima. Engleski se podrazumeva.
Ako se setim još nečeg, pišem.

То за руски и немачки зависи од острва и места. Нпр. у Херсонисосу и Балију на Криту РУСА ИМА КОЛИКО ХОЋЕШ. Значи, много. Има неких места где има доста Немаца а њих највише има на крају сезоне јер су шкртице. :)

Енглески се не подразумева свуда. Нпр. у Солуну, Паралији и другим местима и летовалиштима на северу Грчке, на многим местима ти енглелски и не треба јер су већина туриста Срби. Мада је наравно много лакше и боље ако га знаш.

Poslednja izmena:

Back