Hahahaha,
Radio sam u hotelu Splendid kao barmen, i u lokalu Sailor uvece kao konobar, ne cele sezone ali dobar deo!
Radio sam u hotelu Splendid kao barmen, i u lokalu Sailor uvece kao konobar, ne cele sezone ali dobar deo!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Specijalno za drduleta:
![]()
Spacijalno za Dijanu:
![]()
Specijalno za našega mene:
![]()
Drdule, gde si radio u Budvi?
E da, ovo sam i ja hteo da pitam, kako ide to sa prebacivanjem novca na neki racun u Srbiji? Jel' velika provizija i da li ta National Bank of Greece ima svoje filijale svuda?
"Prvo moram da malo ispravim Mobilnog,nije samo Ivan od prosle godine na privremenom radu u Grckoj,nas dvoje smo prvi otisli,a i kasnije je dosao jos jedan decko koji se pojavljivao na forumu.
I da misljenja sam da mnogo zavisi,sto se tice posla,od samog coveka,i da nije nemoguce ,bar na Kritu,naci posao kod poslodavca,ovo pricam iz licnog iskustva,a i video sam druge ljude u takvim situacijama.
A za granicu,imas pravo da nije vise tako jednostavno.
Opet naglasavam da sve zavisi od individue i dali ce naci posao,i kakav i za koliku platu i pogotovu koliko ce poneti sa sobom nazad,jer su ostrva rodjena za trosenje para.Pogotovu ako si mlad iako zelis da se provedes.E tu se vracam na takodje moju konstantaciju,da se mora napraviti dobar plan,koji podrazumeva i jako bitno pitanje zasto neko ide da radi na crno u Grcku.
Konkurencije ima,pogotovu od strane radnika koji su vec bili,a ima dosta kako Rumuna i Bugara,tako i Albanaca,medjutim za naseg coveka koji hoce i zna da radi,
"pod uslovom da nije onaj stereotipni Srbina,ja pa ja,i da mnogo neopterecuje gazdu Grka,mislim da nebi bio veliki problem da se snadje.
Mobilni, ako se pare tako ostavljaju u banci ili se stavljaju u grčke bankomate, jel postoji mogućnost da se te pare podignu kasnije u Srbiji, npr. u nekoj grčkoj banci?[/QUOTE
Novac stavljas na racun, cekajuci poprilicno u redu, i u toku radnog vremena. Drugi nacin je, da ti objasne ili oni iz banke, ili neko od grka....koje dugmice stiskas na bankomatu, da ti izadje koverat u koji stavis novac, ukucas cifru....i to je to.
Grcke banke u srbiji, imaju SAMO grcko ime i SAMO grcki pocetni kapital. To je inace moderna pljacka jednog naroda. I nemaju nikakve veze, po pitanju racuna ili transfera sa istoimenom bankom u grckoj.
Novac preko banaka, se moze prebaciti u srbiju samo uz pomoc 2 racuna. Jedan racun u grckoj, sa koga se prebacuje na drugi racun u srbiji. To moze biti ista osoba, a ne mora. Inace, da bi se to uradilo mora se od jeedne i druge banke zatrazti SWIFT i IBAN (ajban-nije Ivan !).
Ja iz srbije, kada uplacujem rate grcima....meni skidaju 25 evra od 2000 evra. Kada sam, hteo pre neku godinu da vratim klijentu akontaciju-rezervaciju,zbog smrtnog slucaja, moj komsija koji radi u banci mi rece da mi se ne ispolati, da dam 40evra. a trebao sam da posaljem 350. Znaci iz srbije je ok, ali odavde je preskupo.
Ali, ovo sve zavisi i od banke do banke - narocito banke provajdera (to je treca banka u transakciji), preko koje se to obavlja.
Naravno, ima i Western Union, koji prebacuje novac za 15 sekundi....i nije nista skuplji od nekih banaka.
Moj savet i najbolja opcija za one koji imaju poslodavca: da vam uplacuje 50% na racun u srbiji, pa podelite troskove transfera...a ostalo na ruke, ali i to treba drzati u banci, a kod sebe samo za dnevni trosak.
A za tebe, posto nemas poslodavca....najbolje resenje ti je da uplacujes na moj racun...
Devojka iz n.sada je 2008 godine radila celo leto, prestala da radi 15 septembra, da bi se malo odmorila i kupala...
Ali, je ponovo pocela da radi nakon par dana, da bi zaradila za kartu da se vrati kuci. Novac su joj UZELI, oni sa kojima je zivela celu sezonu.... i zbrisali.
Znaci, nije samo problem ako vas pokupi policija i oduzme novac zatecen kod vas, ili nemate mogucnost da odete u stan i uzmete ustedjeno....bez novca mozete ostati - na vise nacina...od gubljenja, pa do kradje....sto je retko, ali se desava.
Ccccc...kad bi samo znali, sta se sve desava u toku sezone, po ostrvima....
Mobilni, ako se pare tako ostavljaju u banci ili se stavljaju u grčke bankomate, jel postoji mogućnost da se te pare podignu kasnije u Srbiji, npr. u nekoj grčkoj banci?[/QUOTE
Novac stavljas na racun, cekajuci poprilicno u redu, i u toku radnog vremena. Drugi nacin je, da ti objasne ili oni iz banke, ili neko od grka....koje dugmice stiskas na bankomatu, da ti izadje koverat u koji stavis novac, ukucas cifru....i to je to.
Grcke banke u srbiji, imaju SAMO grcko ime i SAMO grcki pocetni kapital. To je inace moderna pljacka jednog naroda. I nemaju nikakve veze, po pitanju racuna ili transfera sa istoimenom bankom u grckoj.
Novac preko banaka, se moze prebaciti u srbiju samo uz pomoc 2 racuna. Jedan racun u grckoj, sa koga se prebacuje na drugi racun u srbiji. To moze biti ista osoba, a ne mora. Inace, da bi se to uradilo mora se od jeedne i druge banke zatrazti SWIFT i IBAN (ajban-nije Ivan !).
Ja iz srbije, kada uplacujem rate grcima....meni skidaju 25 evra od 2000 evra. Kada sam, hteo pre neku godinu da vratim klijentu akontaciju-rezervaciju,zbog smrtnog slucaja, moj komsija koji radi u banci mi rece da mi se ne ispolati, da dam 40evra. a trebao sam da posaljem 350. Znaci iz srbije je ok, ali odavde je preskupo.
Ali, ovo sve zavisi i od banke do banke - narocito banke provajdera (to je treca banka u transakciji), preko koje se to obavlja.
Naravno, ima i Western Union, koji prebacuje novac za 15 sekundi....i nije nista skuplji od nekih banaka.
Moj savet i najbolja opcija za one koji imaju poslodavca: da vam uplacuje 50% na racun u srbiji, pa podelite troskove transfera...a ostalo na ruke, ali i to treba drzati u banci, a kod sebe samo za dnevni trosak.
A za tebe, posto nemas poslodavca....najbolje resenje ti je da uplacujes na moj racun...
Devojka iz n.sada je 2008 godine radila celo leto, prestala da radi 15 septembra, da bi se malo odmorila i kupala...
Ali, je ponovo pocela da radi nakon par dana, da bi zaradila za kartu da se vrati kuci. Novac su joj UZELI, oni sa kojima je zivela celu sezonu.... i zbrisali.
Znaci, nije samo problem ako vas pokupi policija i oduzme novac zatecen kod vas, ili nemate mogucnost da odete u stan i uzmete ustedjeno....bez novca mozete ostati - na vise nacina...od gubljenja, pa do kradje....sto je retko, ali se desava.
Ccccc...kad bi samo znali, sta se sve desava u toku sezone, po ostrvima....
Mile, kako ti se sviđa tvoja slika na zidu u kabinetu cara Putina? Klikni da uvećaš!
![]()
Ma mnogo si ti pametan, ja da radim za sebe a sve pare da uplaćujem na tvoj račun? Pa onda bolje da radim za Tutu Bugarina.Je li, jel znaš možda kolika je provizija Western Union-a? Čuo sam da su derikože.
Dešavaju se i krađe. Mene su upozoravali da se pred kraj sezone često dešavaju provale i pljačke po stanovima.
A imam 1 pitanje za sve koji znaju: U slučaju, ne daj Bože, deportacije, da li ti policija oduzima i pare koje ti nađe u stanu, da li ti pretresaju stan, i šta se dešava sa stvarima, da li ti dozvoljavaju da pokupiš svoje stvari iz stana?
Evo u slučaju da budem ponovo radio masaže po plažama u GR, poklanjam svim forumašima 1 ovakvu masažu:
![]()
![]()
Ja se divim svim "maserima" i "maserkama" koje masiraju po plazama. Ne divim se ja samom poslu koji radite jer ga niko ne radi kako treba, divim se kako vam polazi od ruke da pronadjete onoliki broj idiota koji bi da plate za tu vrstu usluga. Posmatrao sam kako izgleda masaza na plazama na Krfu koju vrse neke azijatkinje. To je komedija, ali kad se pogleda ko su musterije, onda sve postaje jasnije, ali opet sve to izgleda jako smesno.
Scenario 1:
pripadnik engleske nize klase koji je posle 30 godina prvi put uspeo da dodje na more upada u film kako je velika faca, dolazi nekakav stvor u nalik ljudskom obliku sa ne vise od 30 kg sa gumi-fleks facom koja se stalno smeska ma sta joj rekli i koja nudi tradicionalnu tajlandsku masazu. Ponosni englez prihvata ulogu nekoga ko ce za simbolicnu cenu dobiti nesto ekstra. Tajlandski ekspert koji je usput iz Kine pristupa poslu koji nema veze sa masazom i posle 15 minuta sve se zavrsava.
Mile, kako ti se sviđa tvoja slika na zidu u kabinetu cara Putina? Klikni da uvećaš!
Pogledajte prilog 234984
I da misljenja sam da mnogo zavisi,sto se tice posla,od samog coveka,i da nije nemoguce ,bar na Kritu,naci posao kod poslodavca,ovo pricam iz licnog iskustva,a i video sam druge ljude u takvim situacijama.
Opet naglasavam da sve zavisi od individue i dali ce naci posao,i kakav i za koliku platu i pogotovu koliko ce poneti sa sobom nazad,jer su ostrva rodjena za trosenje para.Pogotovu ako si mlad iako zelis da se provedes.E tu se vracam na takodje moju konstantaciju,da se mora napraviti dobar plan,koji podrazumeva i jako bitno pitanje zasto neko ide da radi na crno u Grcku.
Da me ne shvatite pogrešno, ne želim da vas obeshrabrim, ali realno .... ne mogu da poverujem da neko novi, ko ne poznaje nikoga, može da dobije solidan posao.
Možda samo iskusni barmeni, frizeri, web dizajneri
Pogledajte prilog 234984
Ma mnogo si ti pametan, ja da radim za sebe a sve pare da uplaćujem na tvoj račun? Pa onda bolje da radim za Tutu Bugarina.Je li, jel znaš možda kolika je provizija Western Union-a? Čuo sam da su derikože.
Dešavaju se i krađe. Mene su upozoravali da se pred kraj sezone često dešavaju provale i pljačke po stanovima.
A imam 1 pitanje za sve koji znaju: U slučaju, ne daj Bože, deportacije, da li ti policija oduzima i pare koje ti nađe u stanu, da li ti pretresaju stan, i šta se dešava sa stvarima, da li ti dozvoljavaju da pokupiš svoje stvari iz stana?
Evo u slučaju da budem ponovo radio masaže po plažama u GR, poklanjam svim forumašima 1 ovakvu masažu:
![]()
![]()
Lako je sa Putinom....das mu neku sicu, i okacis sliku. Slikaj se ti sa Obamom....![]()
Lako je sa Putinom....das mu neku sicu, i okacis sliku. Slikaj se ti sa Obamom....Pogledajte prilog 235133
Aaaaaaaaaaaa, ta tvoja slika je fotomontaža, provaljen si. Garantujem da to nisi stvarno ti.
Ti si domaći izdajnik i strani plaćenik, samo ne znam ko koga plaća da biste se slikali zajedno, ti Obamu ili Obama tebe.![]()
O.s.a. ti si radio prosle godine na Kritu kao konobar? Kada pocinje sezona, do kada ima svrhe traziti posao? Jel' nije kasno da se rezervise preko ovih stranih turistickih agencija za jun?
Aaaaaaaaaaaa, ta tvoja slika je fotomontaža, provaljen si. Garantujem da to nisi stvarno ti.
Ti si domaći izdajnik i strani plaćenik, samo ne znam ko koga plaća da biste se slikali zajedno, ti Obamu ili Obama tebe.![]()
Malo si se zeznuo....sa Obamom sam se slikao prosle godine na Peloponezu )proveri na net-u gde je letovao sa porodicom...)..
Nego.......ovde je situacija sve gora. Oni koji ce da krenu u grcku ( bez aranzmana), da se dobro informisu o svemu.
Upravo citam najsvezije vesti o broju opstina koje se ukidaju i hiljade sluzbenika koji ostaju bez posla. Na ostrvima skiatos, skopelos i alonisos su upravo protesti, zbog ukinutih brodskih linija (od svakodnevnih polazaka, sada idu 3 puta sedmicno, smanjen je i broj vozova i autobusa, juce i danas su strajkovi, mnogi tv kanali nisu radili, sluzbe, brodovi...
U prevodu...ako podjete u grcku - nista ne rezervisite preko net-a, jer se ne zna kada dodje taj datum, da li ce to i raditi, voziti...
Jedna pojava koja uzima maha: dosao sam na skiatos, da uzmem dopunski smestaj, jer prodaja ide vise nego dobro (jeste vecina na rate, ali dobro je ...)...medjutim, dosta vlasnika smestaja, je odjavilo svoje biznise ( likvidacija) zbog drzavnih haraca, poreza, cene vode,struje, svega i svacega.Do skoro su mnogi prodavali ili izdavali svoje radnje,objekte...sada ih gase-likvidiraju.
Mada licno mislim da je to greska, jer u EU postoji strasna kampanja, od njihovih ministarstava turizma sa preporukom, da se ove godine u Grcku, i tako pomogne clanu njihove "porodice" i sezona ce biti dobra po pitanju stranaca.
Ali opet....ako nema Grka, ko ce da osstavi novac na ostrvu?
Skotlandjani nece sigurno...
Takodje, jos nesto po pitanju novca, kada placate stan, ali i kada naplacujete nesto (plata i slicno...) :
Ja sam po ugledu na nemacki TUI (gigant u turizmu - hiljade soba u zakupu u grckoj)...dopunio ugovore sa grcima klauzulom, da, ako dodje do prelaska na "evro drahmu" (ili povratka na gr drahmu), moje obaveze prema njima budu u nacionalnoj valuti ( drahma-evro drahma).
O tome se mnogo prica....a sva nova zaduzivanja u evro moneti, potiskuje Grcku sve dublje i dublje, pa je tako "na vidiku" izlaz grkce iz evro monete..
Poenta oko nove - stare monete, je u tome sto se podrazumeva devalvacija, ali plase prognoze strucnjaka, da ona mora biti u startu 70% i koja bi se nastavila . Tako, da oni koji imaju ugovore o zakupu od recimo 100 000e, prilikom devalvacije ( ako dodje do toga), na neki nacin "zaradjuju" extra profit na devalvaciji.
Tako ce biti i sa svim ostalim transakcijama (placanjem stana ili primanjem plate) i ovo se odnosi iskljucivo na transakcije sa STRANCIMA. Jer ne verujem, da ce neko na kraju sezone nositi drahme u svoju zemlju.
Da se razumemo....nama u grckoj, nista ne menja ova promena, ako do nje dodje.
Imacemo pune dzepove drahmi i placacemo recimo rucak u restoranu 5-6000 drahmi, a izdavacemo apartman za 50 000 dnevno. U diskutabilnoj situaciji bice oni, koji treba da naplate u grckoj od u drahmama, a da iznesu u evrima. I obratno....
Ovo vidim licno, kao zadnji scenario i ne verujem da ce evropljani to dozvoliti, ali o ovome se svakodnevno komentarise....pa shodno izreci "gde ima dima....", treba biti oprezan. Platu, ali i stan dogovorite u evro moneti i ako dodje do promene valute, ne menjajte dogovoreno.Ako je moguce...
PS. samo da dodam....da se divim hrabrim i odvaznim ljudima... i podrzavan ih, ali ne mogu a da ne citiram "Phatnomku": ""Da me ne shvatite pogrešno, ne želim da vas obeshrabrim, ali realno .... ne mogu da poverujem da neko novi, ko ne poznaje nikoga, može da dobije solidan posao."
Ako hoces da nadjes posao u ugostiteljstvu,a da se ne juris od lokala do lokala,kraj maja ili do 10 juna najkasnije,posle toga je vec stvar srece,jer do tada su vecina njih popunili staf,jos po neki pomocnik konobara ili barmena se trazi,ali je to uslovljeno obimom posla u tom trenutku,jer Grk ce ti reci nemam posao,a sutra ujutru kad mu se slucajno napuni terasa zaposlice prvu susu koja naidje,tako da znas da treba ici i po vise puta na isto mesto
Ovo je mnoooogo tacno !!! ALI... malopre sam bio u mega marketu, da prepisem cene za potrebe svojih klijenta i ....NISAM MOGAO DA NADJEM PARKING, od automobila sa bugarskim tablicama, koji se vec dosli zbog posla. Mnogi me poznaju, pa me spopadose za posao...pa se setih vas ovde na forumu.
Po mojoj logici, bi trebalo sto pre krenuti...pa na destinaciji do juna raditi BILO STA, a ne da vam pokupe drugi poslove. Pa ako treba, odradite nekome nesto i gratis (farbanje, ciscenje...) dok ne pocne sezona.
Jer kako mi rekose Bugari,,,,na njihovoj granici je bila kilometarska kolona prema Grckoj, koja je krenula da trazi posao. I to u velikom broju roditelji sa decom - cele porodice....
Možda su ti zabijači noža u leđa do korica došli u Grčku na letovanje a ne da traže posao.![]()
Možda su ti zabijači noža u leđa do korica došli u Grčku na letovanje a ne da traže posao.![]()
Ne razumem šta si ovi hteo reći???
Bugari su deo Evropske unije, njima ne treba radna viza za Grčku i ne vidim zašto neko ne bi pošao da radi negde gde nema nikakvih ograničenja. Jednostavno Bugari u Grčkoj rade legalno. Tako da ispada da vi koji radite ilegalno ustvari Bugarima koji rade legalno zabijate nož u leđa.
Imam još jedno konkretno pitanje za tebe. Kažeš da si školovan fizioterapeut i to je jedno od relativno retkih zanimanja. meni nije jasno kako nemaš posao u Srbiji, pa moraš da ideš da radiš u Grčkoj i to ilegalno po plažama. Kolko sam ja mogao da vidim (i da platim) u Srbiji, Makedoniji ili Bugarskoj cena masaže je oko 20 eura/sat (nije ni sat, već 50 minuta),tako da je malo nelogično da sa tom kvalifikacijom, ako si dobar u svom poslu da ne možeš da obezbediš posao u Srbiji.