SEXUALNO OBRAZOVANJE

znam da pise da nije preporucivo ali sto kazes bolje i to nego abortus...mnoge stvari nisu preporucive,od pusenja pa do alkohola...
a za dom zdravlja hm...ja mislim da ako je ona maloletna,da mora ici sa roditeljom...ili sam pogresno informisan? a i nema sanse da je nagovorim da ode kod ginekologa.
jbt bojim se jako!
imas jos neku utehu za mene dok ne odem spavati? :)

Devilishgirl:
:) krevetac... bilo je blizu, ipak... krastavac je zakon :lol:

P.S. Krenula plavuša na pijacu da kupi krastavce. Prišla tezgi pa gleda, gleda, i nikako da se odluči. Seljak joj kaže:
- Zašto ne probate, tako ćete najbolje videti koja vam se sorta najviše sviđa.
- U pravu ste, probaću! :D ... a gde vam je kabina?

O kojim tabletama pricate?
Day after ili onima koje prekidaju trudnocu?
Btw, right , kondom bez lubrikanta (na bazi vode, ne ulja)=velika sansa da kondom pukne. Ako ste u ozbiljnoj vezi -nek ona stavi spiralu ili anti bebi pilule. Danas pilule nisu vise stetne, postoje vise vrsta. I zenski kondom je u opciji. Ona pena sto se stavlja pre odnosa je sve samo ne spontano. Bljak... To su saveti za u buduce. Za ovo sto se sad desava - znas ako ste dovoljno zreli za sex, dovoljno ste zreli, tj. ona za posetu ginekologu, koji/ja ce je prekontrolisati (zasto da nesto uzima 'za svaki slucaj' ako verovatno uopste nije grvidna) koji ce joj objasniti sve sto je potrebno.

Joya, mislio sam na Day After.
Bio sam u apoteci i rekli su mi da se te tablete mogu uzeti najvise 2-3 puta godisnje ali do uzimanja sledece treba proci najmanje 2-3 meseca.
Mislim da to znaci da sad mozemo samo cekati i nadati se. Jel neko zna sta mozemo raditi da smanjimo mogucnost trudnoce? Ako ona ode kod ginekologa, ne razumem sta on moze uciniti da ona ne ostane trudna.
Neke od olaksavajucih okolnosti su te da je bila mala rupa na kondomu, dosta sperme je ostalo u kondomu, tri dana pre toga joj je tek prestala menstruacja a koliko znam,to su jos najmanje plodni ili neplodni dani, posto je dve nedelje pre toga popila Day After tablete,mozda one jos uvek imaju neko dejstvo s obzirom da su veliki shok za organizam a i to da se ne smeju jedno vreme uzimati, i sad jos nesto sto mislim da nam je u koristi a to je da je ona vec tada bila prehladjena a i imala je temperaturu a procitao sam da je to jedan od faktora koji smanjuju mogucnost da dodje do oplodnje.
E sad, s obzirom da sam totalno ocajan i depresivan,mozda sam malo i preuvelicao sve u cilju da pomognem samom sebi ali ipak mislim da je dosta faktora na mojoj strani.
Jel neko zna kome bi se mogao diskretno obratiti za pomoc,savet ili nesto slicno? Neko ko je strucan a ko mi je lako dostupan? I kako nam sad, kada se sve desilo, moze pomoci ginekolog? Ako je ona maloletna, jel ga moze posetiti bez prisustva roditelja?
I jos nesto, kakve su to tablete za prekid trudnoce? Jel one sluze za ovakav neki slucaj?
Hvala svakome ko mi je izasao u susret,izvinjavam se svakome koga sam smorio :)

da mogu, potpuno bih ga privukla k sebi, pa ni to ne bi bilo dovoljno blisko..
zelim ga u sebi..
zelim da ga iseckam na komadice, svaki za po zalogaj..
on je sjajan..neko ko obezbedjuje dramatichnost i strast..pomera pamet, izludjuje..
za moje neverstvo nije postojao samo jedan razlog: chinjenica da mi je bilo dosadno ili da sam se osecala zapostavljenom ili da sam sve to uchinila zbog starih navika ili mi se prekomerno dopadao..
pre bih rekla da su svi ti chinioci zdruzeni, doveli do onoga shto se zbilo..
zashto moja zvona za uzbunu nisu zazvonila posle onog prvog susreta u Tramvaju? vec sam tu bila gotovo izbachena iz koloseka...
na kraju se sve to svodi na jednu vrlo neugodnu misao: i 'fine' devojke imaju ljubavne veze. igraju se sa strane. posebno one fine devojke koje su sujetne i kojima je dosadno..u takvoj situaciji fine devojke mogu da se zalepe za nekog ko je neverovatno neiskren..shtavishe, ako su neizlechive romanticharke, koje stvarno zele da
veruju u ono o strasti i sudbini, lako im se moze dogoditi da im se sve pobrka u glavi..
jedina razlika izmedju finih devojaka i onih koje nisu tako fine jeste u tome shto je finim devojkama zao..
stvarno im je, stvarno, zao..
i volele bi da se to nikada nije dogodilo..
nedelja je popodne..obavijena sam oblacima duvanskog dima..
prisiljavam sebe da otvorim prozor i ubedjujem susede da nema potrebe da paniche, ne treba da zovu vatrogasnu brigadu..
sebichna sam, zao mi je, pravi sam idiot, nisam tako fina, zapravo jesam fina devojka..
shvatam da mi ponovo izmiche osecaj jasnoce..
medjutim, u celom tom haosu, postoji i neka dobra i jasna misao..
ochito sam o neshto udarila..konachno shvatam zashto moje drugarice neprestano traze od mene da razmislim o svemu, jer ja zapravo i nisam neko kome razmishljanje bash polazi za rukom..recimo da mi to nije jacha strana..
moja jaka strana su osecanja, sjajna sam kada je rech o chistim instinktima, emocijama, o predavanju struji, o prisilnim radnjama i kompulzivnom ponashanju..i to je sjajno..to je vrlo strasno, uzbudljivo, dramatichno..
pretpostavljam da sam previdela i zaboravila shta znachi 'razmisliti podrobno o svemu', 'sagledati posledice'..
posebno kad je rech o uticajima na druge ljude..iskreno govoreci, to nisu stvari koje me preterano uzbudjuju..
osnovna nevolja sa svim obichnijim aspektima zivota i jeste u tome shto su oni stvarno sasvim obichni..
trajni. bezbedni. mirni.
odjednom mi pada na pamet da su to rechi koje definishu dobar brak..

devilishgirl, pa normalno da ne znam nista! da znam, ne bih dolazio ovde da slusam tebe kako seres i kako se pravis pametna...da si takva, ne bi visila ovde non-stop i mozda bi i imala neki normalan zivot van ovog virtualnog. nauci u kojim situacijama nije prikladno da budes duhovita!

Devilishgirl:
wasp, ne fali mi :) crkni :P

deco, divni ste :)
......
p018.gif
......

Back