bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 38.651
A daKo kaže da hoću da budem sam?
Samo da se poštuje pravilo koje si navela..."šta god poželim"!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A daKo kaže da hoću da budem sam?
Samo da se poštuje pravilo koje si navela..."šta god poželim"!
Svi zajedno ulazene samo da covjek nije sam u Raju, nego BOg ne zeli da sam covjek ulazi u Raj, pa ce ljudi u grupama zajedno ulaziti, sa svojim dragim clanovima familije prijateljima.
и држе се за рукицеSvi zajedno ulaze?
Extricaи држе се за рукице
da, koji zasluzeSvi zajedno ulaze?
Bre, sve si pomešo, jel toliko teško shvatiti da ako kažeš da su tela u Raju perfektna i bez bolesti i nema više smrti i truljenja, onda sledi da takva perfektna tela moraju da budu drugačije prirode i suštine od ovih naših tvarnih i fizičkih tela koja nisu perfektna.receno ti je da ne znas cirilicu a ti opet po svom, sreca pa ima AI da mi prevede to
ovo je stvarno katastroflna perverzno losa logika sa tvoje strane...nemogu da vjerujem koliko nelogicki promatras stvari.
Iako ti je receno milion puta da tela u Raju su stvorena za vecnost, bez mahana, perfektna , da nemogu imati vise bolesti, starenje ni smrt.....a ti opet po svom nakaradnom razmisljanju kao eto ovdje nam tela propadaju zato u Raju nema seksa....uzasna logika.....
Kao da je Bog nesposoban po tebi da stvori perfektno telo za raja koje ne moze umrijeti, stariti ili biti bolesno.
ti sam sebi umisljas ludjacki da ne moze, ja absolutno nemam nikakav problem u shvatanju stvari ali tvoja logika katastrofa
Ja ne idem tamo...to, da postoji, bilo bi za nesrećnike u ovom životu.Onda se @korisnički dzaba raspituje![]()
Pročitaj pažljivo gore što sam napiso, pažljivo.Bokiforum shvati ovo vise....
Bog ce stvoriti nova tijela za Raja koja nece biti propadljiva, nece imati bolesti, bola, starenja, ni smrti....jeli ovo shvatas viose il iti se treba crtati ko malo djetetu da razumijes.
prestani govoriti ako su propadljiva i podlozna smrti ovdje onda u Raju nema seksa, jer ovo ti je perverzno brutalna katastrofalna ludjacka logika, koja veze s vezom nema...ni ludjak bez pameti nebi nadosao na ovakvu nelogiku od shvatanja stvari.
Ja ne idem tamo...to, da postoji, bilo bi za nesrećnike u ovom životu.
Oni koji nešto valjaju idu u moderni ekvivalent Valhale.![]()
Bre, sve si pomešo, jel toliko teško shvatiti da ako kažeš da su tela u Raju perfektna i bez bolesti i nema više smrti i truljenja, onda sledi da takva perfektna tela moraju da budu drugačije prirode i suštine od ovih naših tvarnih i fizičkih tela koja nisu perfektna.
Truležnost tela i netruležnost tela, ima smrti i nema smrti, jel razumeš da su to dve potpuno 100% različite stvari, crno i belo, noć i dan, ne može telo da bude netruležno i bez smrtnosti ako nema drugu prirodu i suštinu od ovog sad tela koje ima fizičku i materijalnu prirodu i suštinu i zato je i smrtno i truležno i bolesti.
Takvo drugo telo mora da ima i drugu prirodu, duhovnu i nebesku prirodu, jer bez takve prirode telo ne može da bude besmrtno i netruležno.
I, ako telo mora da ima takvu prirodu da bi bilo besmrtno i netruležno i perfektno, onda sledi da takvo duhovno i nebesko telo nema potrebu za seks u Raju jer je seks odlika ovog tela koje ima materijalnu prirodu.
To su sve toliko očigledne stvari, ne znam zašto si sve to pomešao i zakomplikovao.
onda sledi da takva perfektna tela moraju da budu drugačije prirode i suštine
i nebesko telo nema potrebu za seks u Raju
Pokušavam da budem od pomoći sagovornicima da se spasu bede svoji ubeđenja...Znala sam da si nobles, zato me i cudilo interesovanje za sirotinjski Raj.
Pokušavam da budem od pomoći sagovornicima da se spasu bede svoji ubeđenja...![]()
Ako su tela drugačija, drugačija do perfektnosti, onda je sve u vezi materijalnih tela drugačije, 100% drugačije, jer ako perfektna tela nemaju smrt i truljenje i bolesti, i ako perfektna tela imaju besmrtnost i nepropadljivost i zdravlje, onda perfektna tela po logici stvari nemaju potrebu za seksom jer materijalna tela imaju potrebu za seksom.i jesu drugacija....
sve ti je pobrkano......
telo u Raju ima seks radi uzivanja a ne radi potrebe. mijesas babe i zabe.
Ako su tela drugačija, drugačija do perfektnosti, onda je sve u vezi materijalnih tela drugačije, 100% drugačije, jer ako perfektna tela nemaju smrt i truljenje i bolesti, i ako perfektna tela imaju besmrtnost i nepropadljivost i zdravlje, onda perfektna tela po logici stvari nemaju potrebu za seksom jer materijalna tela imaju potrebu za seksom.
U hrišćanstvu monaštvo se dobrovoljno odriče i duhovno bori protiv te telesne potrebe za seksom, znači čak i ovde imamo to odricanje od seksa, kamoli posle tamo gde po prirodi stvari nema potrebe za seksom, zato i stoji u Pismu da će čovek tada imati život sličan anđelima na nebesima.
I, uživanja i sreća u Raju nisu telesna, slično kao ovde, nego su uživanja duhovna i nebeska, duša i duh po svojoj prirodi mogu da uživaju ova blaga, materijalna tela ne mogu, zato i ima vaskrsenje tela u duhovna i nebeska koja onda po toj svojoj nebesko - duhovnoj prirodi mogu da uživaju ta blaga.
itd.![]()
onda perfektna tela po logici stvari nemaju potrebu za seksom jer materijalna tela imaju potrebu za seksom.
I, uživanja i sreća u Raju nisu telesna, slično kao ovde, nego su uživanja duhovna i nebeska, duša i duh po svojoj prirodi mogu da uživaju ova blaga, materijalna tela ne mogu, zato i ima vaskrsenje tela u duhovna i nebeska koja onda po toj svojoj nebesko - duhovnoj prirodi mogu da uživaju ta blaga.
Vidiš da je @bird again razumela?a ima li iko ziv na ovom forumu da zna sta mu je cilj....taj se nije rodio ko mu je razumio cilj![]()
Ja sam u ovoj oblasti samo pocetnik, ucim
I kao početnica si ukapirala...bravo.Ja sam u ovoj oblasti samo pocetnik, ucim![]()
Nemoj da ne zezasI kao početnica si ukapirala...bravo.![]()
Ne šalimo se sa ozbiljnim stvarima, ali možemo ih reći kroz šalu.Nemoj da ne zezas
Ti si toliko ovde a ja napredujem ohoho brzeu materiji…
Jos da mi je tu moj drug @poljo privrednik bog da nas vidi bukvalno![]()
![]()
Joj, šta da radim sa tobomocito da imas teska problema sa logikom.
dzaba sto ti se kaze da tela u Raju nemaju potrebe i za cim za bilo kakvo prezivljavanje, niti im je pice ni hrana potrebni ni seks....ali sve to imaju radi uzivanja a ne radi potrebe.....jeli ti stvarno boziji covece ovo ne razumijes??
Ma, jeste, mi izmišljamo i kontra Isusa, ali eto ti kao musliman imaš svo znanje sveta o hrišćanstvu i imaš sve odgovora na sva razna pitanja u hrišćanstvu, ma, verovatno ćitaš neke razne problematićne izvore o hrišćanstvu, iako ti misliš da je to sve tačno, ali ipak debelo grešiš.vi hrscani inace volite izmisljati stvari i to jos kontra isusa, iako vam Isus kaze u Raju ces moci da jedes pijes, sjedis sa stolom i gozbujes sa poznatim osobama i prorocima....
cak isus kaze mozes da pijes rajsko vino.....
i Onda ti dodjes ovdje i kazes, ma sta zna isus, pusti da mu ja kazem sta je u Raju i kako je, nema tamo tjelesnih uzivanja samo dusevna.....pa sta onda isus lagao kad je govorio o rajskom vinu, a dusa ne pije materiju kao vina i ostala pica.
Joj, šta da radim sa tobom, iako se pozivaš na logiku ovde baš grešiš, ja sam izneo osnovne logičke stvari i predpostavke i doneo odgovarajuće zaključke, i ti na te konkretna stvari treba da odgovoriš, ne ovako paušalno, ne ide to tako po definiciji i pravilima logike.
I, šta sad da radim, ponovo da pišem o nečemu što sam već 10 puta isto napiso i ti nisi dao odgovarajući odgovor.
Ajd, ti lepo da mi kažeš, koje je prirode i suštine Raj o kome pišeš, jel materijalan i tvaran, jel je duhovan i nebeski, ili nešto možda treće, četvrto.
Ma, jeste, mi izmišljamo i kontra Isusa, ali eto ti kao musliman imaš svo znanje sveta o hrišćanstvu i imaš sve odgovora na sva razna pitanja u hrišćanstvu, ma, verovatno ćitaš neke razne problematićne izvore o hrišćanstvu, iako ti misliš da je to sve tačno, ali ipak debelo grešiš.
To, što navodiš (nisi tačno naveo citate pa moram da predpostavljam) šta priča Isus o Raju, to ti je sve alegorijsko i simbolično tumačenje, Isus je jasno i nedvosmisleno rekao o vaskrsenju i Raju ovde :
30. Јер о васкрсењу нити ће се женити ни удавати; него су као анђели Божји на небу.
Nema braka, onda sledstveno nema tog tvog seksa, ima život kao anđeli na nebu, koji su bestelesni i duhovi, i onda i to svedoči da nema seksa i nema ni ovakvog našeg tela nego je drugo duhovno i nebesko telo i nema tih tvojih nekih takvih čudnih uživancija u Raju.
Kod tebe i tvoje struje muslimana (jer mislim da valjda ima muslima koji veruju i tumače Raj drugačije od tvog tumačenja) ako tako veruješ da ima takav Raj, ok, tvoja stvar, ali ovde nisi logički i filozofski to dokazao.
Ajd, ti lepo da mi kažeš, koje je prirode i suštine Raj o kome pišeš, jel materijalan i tvaran, jel je duhovan i nebeski, ili nešto možda treće, četvrto.
To, što navodiš (nisi tačno naveo citate pa moram da predpostavljam) šta priča Isus o Raju, to ti je sve alegorijsko i simbolično tumačenje,
Nema braka, onda sledstveno nema tog tvog seksa, ima život kao anđeli na nebu, koji su bestelesni i duhovi, i onda i to svedoči da nema seksa i nema ni ovakvog našeg tela
nego je drugo duhovno i nebesko telo i nema tih tvojih nekih takvih čudnih uživancija u Raju.