Cackalica21
Iskusan
- Poruka
- 6.000
Сад причаш помало напамет, ја сам о хришћанству прочитао на стотине књига и хиљаде текстова, такође много читао и о другим верама и религијама, онда филозофија, логика, и друге савремене науке, и ко зна шта све не још, не знам ни сам више.
Тако да, то што сам написо јесте у верским књигама хришћанства, али, ето, вероватно ти као муслиман боље знаш о томе, али, ајд, ако боље знаш, онда представи и напиши изворе о томе шта је то по хришћанству Рај ?
Све телесне ствари, које се тичу тела, и које видимо, прво јесте смрт и труљење и пропадање тела, онда болести и тешкоће телесне, онда потреба за храном и енергијом и ваздухом, онда чуло вида и моћ гледања, чуло слуха и моћ слушања, онда моћ говора, онда чуло укуса и мириса и моћи осећаја и уживања хране и мириса природе, онда чуло телесног додира и сензуалност и са тиме чуло секса и осећаја уживања у телесном секс односу.
То је све у овом нашем физичком телу, и, ако ти кажеш да у Рају нема смрти и пропадања и болести - што је све одлика телесности и тела - онда у Рају не може бити и секса, јер у Рају нема телесности и физичких тела и самим тиме нема и ових горе одлика телесности и тела.
То је твој проблем, мајсторе, који не знам како можеш да решиш, или се одрекни секса у Рају, или не можеш да имаш бесмртност и нетрулежност и здравље у Рају - јер то је одлика онога који нема тело и телесност - и зато је Рај духовна и небеска категорија и награде у Рају су такође духовне и небеске, и зато и мора васкрсење овог физичког смртног и трулежног тела, васкрсење у духовно и небеско тело које може заједно са душом да буде у таквом небеском Рају и да благује духовна и небеска блага.
receno ti je da ne znas cirilicu a ti opet po svom, sreca pa ima AI da mi prevede to
Sad pričaš pomalo napamet, ja sam o hrišćanstvu pročitao na stotine knjiga i hiljade tekstova, takođe mnogo čitao i o drugim verama i religijama, onda filozofija, logika, i druge savremene nauke, i ko zna šta sve ne još, ne znam ni sam više.
Tako da, to što sam napisao jeste u verskim knjigama hrišćanstva, ali, eto, verovatno ti kao musliman bolje znaš o tome, ali, ajd, ako bolje znaš, onda predstavi i napiši izvore o tome šta je to po hrišćanstvu Raj?
Sve telesne stvari, koje se tiču tela, i koje vidimo, prvo jeste smrt i truljenje i propadanje tela, onda bolesti i teškoće telesne, onda potreba za hranom i energijom i vazduhom, onda čulo vida i moć gledanja, čulo sluha i moć slušanja, onda moć govora, onda čulo ukusa i mirisa i moći osećaja i uživanja hrane i mirisa prirode, onda čulo telesnog dodira i senzualnost i sa time čulo seksa i osećaja uživanja u telesnom seks odnosu.
To je sve u ovom našem fizičkom telu, i, ako ti kažeš da u Raju nema smrti i propadanja i bolesti – što je sve odlika telesnosti i tela – onda u Raju ne može biti i seksa, jer u Raju nema telesnosti i fizičkih tela i samim time nema i ovih gore odlika telesnosti i tela.
To je tvoj problem, majstore, koji ne znam kako možeš da rešiš, ili se odrekni seksa u Raju, ili ne možeš da imaš besmrtnost i netruležnost i zdravlje u Raju – jer to je odlika onoga koji nema telo i telesnost – i zato je Raj duhovna i nebeska kategorija i nagrade u Raju su takođe duhovne i nebeske, i zato i mora vaskrsenje ovog fizičkog smrtnog i truležnog tela, vaskrsenje u duhovno i nebesko telo koje može zajedno sa dušom da bude u takvom nebeskom Raju i da blaguje duhovna i nebeska blaga.
To je sve u ovom našem fizičkom telu, i, ako ti kažeš da u Raju nema smrti i propadanja i bolesti – što je sve odlika telesnosti i tela – onda u Raju ne može biti i seksa, jer u Raju nema telesnosti i fizičkih tela i samim time nema i ovih gore odlika telesnosti i tela
ovo je stvarno katastroflna perverzno losa logika sa tvoje strane...nemogu da vjerujem koliko nelogicki promatras stvari.
Iako ti je receno milion puta da tela u Raju su stvorena za vecnost, bez mahana, perfektna , da nemogu imati vise bolesti, starenje ni smrt.....a ti opet po svom nakaradnom razmisljanju kao eto ovdje nam tela propadaju zato u Raju nema seksa....uzasna logika.....
Kao da je Bog nesposoban po tebi da stvori perfektno telo za raja koje ne moze umrijeti, stariti ili biti bolesno.
To je tvoj problem, majstore, koji ne znam kako možeš da rešiš, ili se odrekni seksa u Raju,
ti sam sebi umisljas ludjacki da ne moze, ja absolutno nemam nikakav problem u shvatanju stvari ali tvoja logika katastrofa