Sex u RAJU

Pa daj citate Kurana i Hadisa, iz kojih sledi ovo što ti pričaš.

Pa kako onda možeš da ne poželiš ono što drugi ne žele da ti poželiš, a uvek si to želeo?

Ja shvatam da ti misliš da te niko ne shvata.
Ali ti ne shvataš da možda Fata neći ni sekund da bude crnkinja.

Ti misliš da te je Bog obavestio, ali sve što pričaš nepristrasnoj osobi može više da deluje kao psihološka uteha.

Ali će hteti da njihov muž liči na Hasu...a to će moći samo ako muž želi da liči na Hasu.

Kako se zove onaj koji prvi stigne do cilja?

Pa daj citate Kurana i Hadisa, iz kojih sledi ovo što ti pričaš.

kao vise ces vjerovati Kuranu i hadisima ako ti iznesem :manikir:

Pa kako onda možeš da ne poželiš ono što drugi ne žele da ti poželiš, a uvek si to želeo?

previse filozofiras u mutnom.

Ali ti ne shvataš da možda Fata neći ni sekund da bude crnkinja.

u Raju nema nelagoda i losih iskustava....pa ti tumaci poslije ko sta hoce i kako hoce....

Raj je poligon za razne mogucnosti i iskustva.

Ali će hteti da njihov muž liči na Hasu...a to će moći samo ako muž želi da liči na Hasu.

prepusti ti zenama njihove zelje u Raju, a muskarcima njihove zelje....tamo ce se zelje ispuniti onako kako to ko bude zelio i niko nece biti ostecen....a ondje gdje bi neko bio ostecen na neki nacin to onda osoba nece ni pozeliti.

Poslednja izmena od moderatora:
Islam je u odnosu na hrišćanske standarde malo "rastegljiv" kada su u pitanju brakovi. Znači dozvoljeni su brakovi sa više žena istovremeno. Osim toga seks je dozvoljen sa robinjama i ratnim zarobljenicama. To je i sam Muhamed praktikovao. Vjerovatno je to radi zbližavanja, intime i širenja ljubavi. Takođe u islamu postoje brakovi koji traju pola sata sat- taman za seksualni odnos - znači islam je otvoren za prostituciju, za razliku od hrišćanstva.

Ono što me malo čudi je tradicionalni odnos prema homoseksualnosti. Zvanično to u islamskim društvima zabranjuju, nezvanično praktikuju. Također postoje haditi koji svjedoče da se i sam Muhamed upuštao u ovakve odnose. Kako su Alzuti jahali Muhameda cijelu noć:

Znači dozvoljeni su brakovi sa više žena istovremeno.

dozvoljen da rijesi problem kada su zene velika vecina a manjak muskaraca....

islma je logicna religija....evo sad da meni neko nudi hoces li 2 zene da imas rekao bi mu zaboravi, a kamoli 4 zeni....heeeeej 4 ....pa to bi mi bilo samoubistvo.....jer se naredjiva da se pravedno postupa i da se paze....mislim haloooo niti imam volje niti mi je naredjeno da moram imati 4 zene, jer smatram to teretom velikim a ne nekom blagodati.

Osim toga seks je dozvoljen sa robinjama i ratnim zarobljenicama.

to u onim srednjovjekovnim okolnostima....a ti ne znas te okolnosti koje su bile da bi razumio ovo....

sta to znaci uopste....uzimati robinju u srednjem vijeku po islamskim nacelima, kada vojska zauzme jedan teren, pobijeni muskarci kroz bitku, aostale zene i djeca, nema centara za zbrinjavanje....Bog je dozvolio da se zene i djeca smjeste kod vojnika sa njihovim familijama, da se te zene smtraju njihovim zenama i ta djeca kao usvjovena djeca...znaci moras ih oboci, nahraniti, dati edukaciju, nesmijes ioh udarati , zlostavljati itd...znaci smatrat ce se clanovima familije....zato je je dopusten seks sa zarobljenicom jer cim je usla u kucu kao zarobljenica ona je postala i supruga automatski.

ovdje se ne misli da je dozovljeno neko silovanje u ratu itd....jer za silovanje idu stroge kazne u islamu.

Naveo sam video kao izvor. U opisu videa su linkovi prema datim haditima. Tako da sve se može provjeriti. Ali vi muslimani i pored lako provjerljivih činjenica opet besramno lažete.

Naveo sam video kao izvor. U opisu videa su linkovi prema datim haditima. Tako da sve se može provjeriti. Ali vi muslimani i pored lako provjerljivih činjenica opet besramno lažete.

nista to nije tacno sto si naveo....ko ti je to rekao, slagao te je.

ne samo da te je slagao nego te povukao kao magarca u provaliju koja nema dno.

kao vise ces vjerovati Kuranu i hadisima ako ti iznesem
Ne, ali hoću da vidim da li je zaključak logički dobar, bez obzira na istinitost ili neistinitost tvrdnje.
previse filozofiras u mutnom.
Premalo razmišljaš i ne kapiraš šta nužno sledi iz tvojih zaključaka.
u Raju nema nelagoda i losih iskustava....pa ti tumaci poslije ko sta hoce i kako hoce....
Raj je poligon za razne mogucnosti i iskustva.
prepusti ti zenama njihove zelje u Raju, a muskarcima njihove zelje....tamo ce se zelje ispuniti onako kako to ko bude zelio i niko nece biti ostecen....a ondje gdje bi neko bio ostecen na neki nacin to onda osoba nece ni pozeliti.
Dakle...tvoje želje nisu stvarno tvoje već kao Borg košnice.
Ako možeš da imaš samo želje koje su u simfoniji sa željama drugih, tu nema slobodne volje, čak i u situaciji kada tvoje želje nisu nužno negativne.

Kako se zove čovek koji prvi pređe cilj?

Ne, ali hoću da vidim da li je zaključak logički dobar, bez obzira na istinitost ili neistinitost tvrdnje.

Premalo razmišljaš i ne kapiraš šta nužno sledi iz tvojih zaključaka.

Dakle...tvoje želje nisu stvarno tvoje već kao Borg košnice.
Ako možeš da imaš samo želje koje su u simfoniji sa željama drugih, tu nema slobodne volje, čak i u situaciji kada tvoje želje nisu nužno negativne.

ma evo sve trcim pa zapinjem da tebi pronadjem izvore da bi ti mene ocjenjivao....ma ajdeeee breeee .... :hahaha:

palamudis mutnom , i trazis problem tamo gdje ga nema...trazis dlaku u jajetu....

pobjednik, ja i sta hoces da kazes....

nista to nije tacno sto si naveo....ko ti je to rekao, slagao te je.

ne samo da te je slagao nego te povukao kao magarca u provaliju koja nema dno.
Evo teksta iz opisa videa :

The strange hadith of the encounter between Muhammad and al-Zutt (convenient link provided by Jai & DoC: https://sunnah2.com/262) including the phrase "they began to ride the prophet of Allah" -- appears in several Islamic texts, chief among them:
  • مسند الإمام أحمد بن حنبل (Musnad al-Imam Ahmad bin Hanbal, v. 3, p. 399, hadith# 3788).
  • تاريخ مدينة دماسكوس إبن هبات الله (Tarikh Medina Damascus, Ibn Hibat Allah, v. 46, p. 461).
  • نور الدين الهيثمي مجمع الزوائد ومنبع الفوائد (Mujma' al-Zawa'id w Munbigh al-Fawa'd, Ibn Abi Bakr, v.8, p. 261).
  • "They wounded me": أخبار مكة الفاكهي (Akhbar Mecca, al-Fakahi, v. 4, p. 24).
  • "The penis of al-Zutt never weakens": كتاب التشبيهات لابن أبي عون (Kitab al-Tashibihat, Ibn Abi 'Awn, v. 1, p.50).
  • “Women, dogs, and donkeys cancel a man’s prayer": مسند الإمام أحمد بن حنبل (Musnad al-Imam Ahmad bin Hanbal, vol. 2, p. 2992).
  • “A woman may be compared to a cow, horse, or camel—for all are ridden": تفسير القرطبي الجامع لأحكام القرآن (Tafsir al-Qurtubi, v.15, p.172).
  • “... a vagina that never tires and a penis that never weakens": الدر المنثور السيوطي (al-Dur al-Manthur, al-Siyuti, v.1, p.211).
2022 article first mentioning this hadith: https://www.raymondibrahim.com/2022/0...Muslim responses to this hadith typically go as follows: 1) al-Zutt were Jinn, not humans; 2) The hadith is referencing the "Night of the Jinn," when Muhammad reportedly preached the Koran to them; 3) Abdullah bin Mas'ud is on record saying that he was not with Muhammad on the Night of the Jinn: therefore, the hadith is weak (ضعيف) and likely fabricated. As discussed in this video, however, the earliest sources all depict al-Zutt as humans, meaning the night in question had nothing to do with the Jinn, and therefore the testimony of Abdullah — a chief and trusted transmitter of hadith — remains valid (the one argument raised against this hadith, that Abdullah was not present during the Night of the Jinn, becomes a moot point).

Da li ti tvrdiš da su izvori u njemu navedeni lažni? Jesi li ih uopšte provjerio?

ma evo sve trcim pa zapinjem da tebi pronadjem izvore da bi ti mene ocjenjivao....ma ajdeeee breeee .... :hahaha:
Pa sam si se nudio d objašnjavaš ljudima o Islamu.
A kada ti zatraže dokaze ili ponudiš svoja uverenja ili logički netačne zaključke.

palamudis mutnom , i trazis problem tamo gdje ga nema...trazis dlaku u jajetu....
To što ti ne uviđaš gde je problem govori o tebi.
pobjednik, ja i sta hoces da kazes....
Ako je taj pobednik, oni koji su stigli nakon njega su šta?

Na linku https://sunnah2.com/262 imaš:

Abdullah [ibn Mas'ud] related: The Messenger of Allah (SAW) sent for me, so we set out until I reached such-and-such a place, and He traced a line for me and told me: Stay between the two edges of this – don’t go outside of it; if you go outside of it, it’s over for you. Abdullah said: And so I stayed there. Then the Messenger of Allah (SAW) went off a stone’s throw away or a little farther (or something like that). Then he [Abdullah] mentioned a group of male members [haneen, i.e. men] who looked like Zutt people. ‘Affan narrated (or something like what 'Affan said, Allah willing): They didn't have any clothes on, and I didn't see their genitals, and they were tall and scrawny. He [Abdullah] said: And they came and started to ride [yarkaboun] the Messenger of Allah (SAW), and the Prophet of Allah (SAW) began to recite to them. And they started to move closer and lean around me, and get in my way, and I became intensely terrified of them, so I sat down (or something like that). And when the morning light broke, they began to go away (or something like that). Then the Messenger of Allah (SAW) came back exhausted and in pain, or practically in pain, from how they had ridden him; He said: Indeed I am exhausted (or something like that). Then the Messenger of Allah (SAW) put his head in my lap (or something like that). And the men came with tall white garments on, but the Messenger of Allah (SAW) had fallen asleep. And I became more intensely terrified of them than I was the first time.

‘Arim said in his hadith: Then some of them said to the others: This man has been given good things (or something like that) – indeed his eyes sleep – or they said: His eye (or something like that) – but his heart is awake. ‘Arim and ‘Affan narrated: Some of them said to the others: Come, let us make a riddle about him (or something like that). And some of them said to the others: Make a riddle about him, and we will solve it – or: We will make a riddle, and you all can solve it. Then some of them said to the others: He is like a master, who built a well-fortified building, then sent out food to people (or something like that) and whoever does not take his food – or he said: Whoever does not follow him – He punishes him severely (or something like that). And the others replied: Indeed the master is the Lord of the Worlds, and indeed the building is Islam, and the food is Jannah, and this is he who bids people to come; and whoever follows after him will be in Jannah. ‘Arim said in his hadith (or something like it) – and whoever does not follow after him will be punished (or something like that). Then the Messenger of Allah (SAW) woke up and said: What did you see, oh Ibn Umm ‘Abd? And Abdullah said: I saw this and that. And the Prophet of Allah (SAW) said: Nothing of what they said has been hidden from me? The Prophet of Allah (SAW) said: They were a group of angels – or He said: They were angels. (Or whatever Allah wills.)
na osnovu toga si ti zakljucio da je Muhammed imao homoseuxalne radnje, znaci niko od 2 milijarde muslimana nije to zakljucio niti je to iko iakda rekao od historicara da bi ti to sad zakljuci....

nikakvo to nije mudrovanje nego logican opis pravog Raja.

absolutno nije najgora...gore je ono sto dolazi poslije u Paklu.

eto ti si razumeo

ti nisi sam svestan kakav si ti palamudator neznalica...a evo ti i vizuelan dokaz da ti licno se uvjeris koliki si palamudatopr neznalica

Isus kaze:

Matej 25:46

"I ovi će otići u vječnu kaznu, a pravednici u vječni život."

2. Solunjanima 1:9

"Oni će biti kažnjeni vječnom propašću, daleko od lica Gospodinova i slave njegove moći."
Najsmijesni su mi ovi hrscani sto misle da znaju a blage veze nemaju o Bibliji, tacno se ocito vidi da su neznalice, da blebetaju i mudruju na svoju ruku kontra onoga sto im Isus kaze u Bibliji

znaci kralj uziva celi zivot ali mu je to kazna pa kad umre ide u Raj, jeli tako moj vrli mudracu :)

Smrt sama po sebi nije kazna....smrt je prelazak iz ovog svijeta u durgi, prebacivanje duse iz ovog svijeta u drugi....smrt je zavrsetak zivotnog testa za covjeka i ide poslije na raport na sudjenje....

a smrt moze biti ugodna ili bolna zavisno jeli Bog zadovoljan sa osobom....pa sam cin izlaska duse iz tela ako je Bog zadovoljan, dusa isklizne lahko iz tela, bez muke, ako je Bog nezadovoljan i ceka osobu pakao, andjeli smrti je cupaju naglo a to predstavlja bol.

nikoga ti ne branis nego palamudis iz neznanja...i to sam i dokazao gore kako ocito kontriras onome sto Isus kaze.
Smrt je suprotnost životu.
Nema ništa između.

Najveći dar koji imaš je život...najveća kazna je gubitak prava na život...nepostojanje...
A pakao...evo ga ovde i sada i drugog nema. Sedi i gledaj šta će biti...jer ceo svet je u vlasti zloga...a kada je tako...dobro ne može biti.

Na linku https://sunnah2.com/262 imaš:

Abdullah [ibn Mas'ud] related: The Messenger of Allah (SAW) sent for me, so we set out until I reached such-and-such a place, and He traced a line for me and told me: Stay between the two edges of this – don’t go outside of it; if you go outside of it, it’s over for you. Abdullah said: And so I stayed there. Then the Messenger of Allah (SAW) went off a stone’s throw away or a little farther (or something like that). Then he [Abdullah] mentioned a group of male members [haneen, i.e. men] who looked like Zutt people. ‘Affan narrated (or something like what 'Affan said, Allah willing): They didn't have any clothes on, and I didn't see their genitals, and they were tall and scrawny. He [Abdullah] said: And they came and started to ride [yarkaboun] the Messenger of Allah (SAW), and the Prophet of Allah (SAW) began to recite to them. And they started to move closer and lean around me, and get in my way, and I became intensely terrified of them, so I sat down (or something like that). And when the morning light broke, they began to go away (or something like that). Then the Messenger of Allah (SAW) came back exhausted and in pain, or practically in pain, from how they had ridden him; He said: Indeed I am exhausted (or something like that). Then the Messenger of Allah (SAW) put his head in my lap (or something like that). And the men came with tall white garments on, but the Messenger of Allah (SAW) had fallen asleep. And I became more intensely terrified of them than I was the first time.

‘Arim said in his hadith: Then some of them said to the others: This man has been given good things (or something like that) – indeed his eyes sleep – or they said: His eye (or something like that) – but his heart is awake. ‘Arim and ‘Affan narrated: Some of them said to the others: Come, let us make a riddle about him (or something like that). And some of them said to the others: Make a riddle about him, and we will solve it – or: We will make a riddle, and you all can solve it. Then some of them said to the others: He is like a master, who built a well-fortified building, then sent out food to people (or something like that) and whoever does not take his food – or he said: Whoever does not follow him – He punishes him severely (or something like that). And the others replied: Indeed the master is the Lord of the Worlds, and indeed the building is Islam, and the food is Jannah, and this is he who bids people to come; and whoever follows after him will be in Jannah. ‘Arim said in his hadith (or something like it) – and whoever does not follow after him will be punished (or something like that). Then the Messenger of Allah (SAW) woke up and said: What did you see, oh Ibn Umm ‘Abd? And Abdullah said: I saw this and that. And the Prophet of Allah (SAW) said: Nothing of what they said has been hidden from me? The Prophet of Allah (SAW) said: They were a group of angels – or He said: They were angels. (Or whatever Allah wills.)
Ubuduće ovakve tekstove postavljati i sa prevodom na srpski jezik. Hvala na razumevanju.

A kada ti zatraže dokaze ili ponudiš svoja uverenja ili logički netačne zaključke.

da , tu sam uvijek.

pa jka samobjasnio , to sto ti ne kontas neke stvari , tvoj problem.

nema problema, a ti hajde dokazi da ima.

gubitnici.....a hoces da kazes mozda sad kako to da postoje gutnici u sportskim aktivnostima u Raju....

kao eto sad problem je biti gubitnik onako dok se zabavljas sa drustvom......

eto problem je kad mene moj mali pozove da igram sa njim FIFE i kad me rasturi, to bi kao neki problem trebao biti ,a ne nasa zabava onako familijarno malo ismijemo se i druzimo...znaci po toj logici problem bi bio to sto ja izgubim od mog malog na FIFI ako bi igrali u Raju tako nesto :)

Nema ništa između.

Najveći dar koji imaš je život...najveća kazna je gubitak prava na život...nepostojanje...
A pakao...evo ga ovde i sada i drugog nema. Sedi i gledaj šta će biti...jer ceo svet je u vlasti zloga...a kada je tako...dobro ne može biti.

ali iz vjerske BOzanske perpektive smrt je samo prelazak nas iz ovog stanja u drugi zivot....nasa svijet prelazi iz ovog svijeta u drugi svijet....a ne potpuno unistenje, to sto si ti povezao nas sa nasim tijelom koje ide na otpad, u grob da istruhne...ali to je daleko od istine, nasa svijet i dalje bistvuje.

A pakao...evo ga ovde i sada i drugog nema

ocito da pricas iz svog nahodjenja, i nije te briga sta vjerski izvori kazu, u ovom slucaju Isus sta ti kaze, zaboli te neka stvar za tim....

Nije mi namjera bila da spamujem forum, ali tražen je izvor- sam link nije forumašu bio dovoljan tako da sam kopirao engleski prevod, izostavio sam arapski.
Da, razumela sam al zarad ostalih korisnika koji bi želeli da pročitaju a možda ne znaju baš najbolje engleski jezik. Hvala u svakom slučaju.

na osnovu toga si ti zakljucio da je Muhammed imao homoseuxalne radnje, znaci niko od 2 milijarde muslimana nije to zakljucio niti je to iko iakda rekao od historicara da bi ti to sad zakljuci....
Inače većina muslimana slabo poznaje islam. Mnoge stvari znaju samo učeniji muslimani, ali oni to uglavnom kriju, ili opravdavaju, ili negiraju.

Nije mi namjera bila da spamujem forum, ali tražen je izvor- sam link nije forumašu bio dovoljan tako da sam kopirao engleski prevod, izostavio sam arapski.

to veze nema nikakve ni sa kakvim homosexualizmom...to je perverznom tvoje tumacenje sto niko nikada od muslimana nije tako nesto rekao.....to ti dovoljno govori koliko je to tvoje razumijevanje tacno.

pa jka samobjasnio , to sto ti ne kontas neke stvari , tvoj problem.
Ti si rekao šta misliš, ali nisi dokazao.
Niti je iko od Muslimana, zato se vaša uverenja ne izučavaju kao činjenice i istine, na ozbiljnim institucijama.
Jasno?
nema problema, a ti hajde dokazi da ima.
Upravo sam ti objasnio da simfonija volje potire individualnost u tvojoj verziji Raja.
gubitnici.....a hoces da kazes mozda sad kako to da postoje gutnici u sportskim aktivnostima u Raju....
kao eto sad problem je biti gubitnik onako dok se zabavljas sa drustvom......
eto problem je kad mene moj mali pozove da igram sa njim FIFE i kad me rasturi, to bi kao neki problem trebao biti ,a ne nasa zabava onako familijarno malo ismijemo se i druzimo...znaci po toj logici problem bi bio to sto ja izgubim od mog malog na FIFI ako bi igrali u Raju tako nesto :)
Ako se takmičite onda je problem.
Ako se igrate nije.
Ako se vozikate nije problem.
Ako se trkate jeste.

Jer sam čin takmičenja implicira želju za pobedom i odsustvo neželjenog rezultata.
Kapiraš?

Inače većina muslimana slabo poznaje islam. Mnoge stvari znaju samo učeniji muslimani, ali oni to uglavnom kriju, ili opravdavaju, ili negiraju.

kazes da slabo poznajes islam, a ja ovdje na forumu koji istrazujem islam preko 30 godina.....i ti onda da mene da ucis o islamu kroz perverzne nakaradne tumacenja koje su daleko od istine.

Ti si rekao šta misliš, ali nisi dokazao.
Niti je iko od Muslimana, zato se vaša uverenja ne izučavaju kao činjenice i istine, na ozbiljnim institucijama.
Jasno?

Upravo sam ti objasnio da simfonija volje potire individualnost u tvojoj verziji Raja.

Ako se takmičite onda je problem.
Ako se igrate nije.
Ako se vozikate nije problem.
Ako se trkate jeste.

Jer sam čin takmičenja implicira želju za pobedom i odsustvo neželjenog rezultata.
Kapiraš?

ne palamudi.......evo ja se takmicim sa svojim sinom igrajuci FIFE kad trazi da igram sa njim i bude nam zabavno iako me rasturi cesto.....gdje tu problem?

znaci pravis problem tamo gdje ga nema.

To sto ja imam aktivnost takmicenja sa sinom i napravimo sebi zabavu u kuci, to je kao eto neki problem u Raju da se tako nesto radi, ma jel :) ?????

ne palamudi.......evo ja se takmicim sa svojim sinom igrajuci FIFE kad trazi da igram sa njim i bude nam zabavno iako me rasturi cesto.....gdje tu problem?

znaci pravis problem tamo gdje ga nema.

To sto ja imam aktivnost takmicenja sa sinom i napravimo sebi zabavu u kucui, tro je kao eto neki problem u Raju da se tako nesto radi, ma jel :) ?????
Ako nemaš želju da ne izgubiš onda to nije takmičenje.
Zabava je jedno, takmičenje je drugo.

kazes da slabo poznajes islam, a ja ovdje na forumu koji istrazujem islam preko 30 godina.....i ti onda da mene da ucis o islamu kroz perverzne nakaradne tumacenja koje su daleko od istine.
Nisam musliman, ali znam više od većine muslimana.
Uzgred na drugoj temi si malo bio iznenađen kada sam ti naveo činjenicu da muslimani praktikuju rođačke brakove - prvi rođaci se žene. Kao i da je sam Muhamed to praktikovao. Da li si glumio ili stvarno nisi znao nije mi baš jasno.
Bio sam iznenađen nekim stavovima npr stav ekstremiste da je uredu pobiti zarobljenike jer je to i sam Muhamed radio - bilo je to u nekoj emisiji - pa sam se malo zainteresovao o običajima Muhameda. Ali sam brzo uvidio da ne vrijedi tražiti odgovore od muslimanskih učenjaka - oni kriju stvari i izvrću, već da treba tražiti od kritičara islama.

Imaš video u prilogu jednog of mojih prethodnih postova gdje autor objašnjava da je nedvosmisleno upitanju homoseksualni odnos. Mada se to iz samog citata jasno vidi. Znači nema tu mnogo prostora za neke interpretacije..

Back