Sex u RAJU

Samo precizno definišite šta koji termin znači (što je osnova naučne rasprave), dodajte nove termine ako nastane potreba za preciznijom identifikacijom i videćemo da neki jesu (ili su im preci bili) ono što misle da nisu. ;)

Znate onu priču za đeda Momira Bulatovića, šta jeste i šta nije.
ako mi persiraš nemoj :D
ne znam za tu priču

stanovnici bosne su se zvali bosnjani, nije bilo razlicith nacija, bile su samo razlicite religije, a ne nacije, tipa srbi i hrvati.

pa ovi danasnji srbi bosne su moj narod , danasnji hrvati bosne su takodjer moj narod, iste smo genetike,m mentaliteta i naglaska...samo sto su nam vjere drugacije i ovi odlucili se zvati srbima ili hrvatima.
tačno nacije nisu postojale ali narod jeste, a u nijednoj srednjevekovnoj povelji od romeja ili rimljana nije zapisano da postoji neki bošnjački narod.
u zvaničnoj istoriji (koju necenim) piše da je bilo doseljavanja na Balkan beli nekršteni Srbi i beli nekršteni hrvati.
pa kako su se bošnjaci umuvali na balkan po zvaničnoj istoriji?

tačno nacije nisu postojale ali narod jeste, a u nijednoj srednjevekovnoj povelji od romeja ili rimljana nije zapisano da postoji neki bošnjački narod.
u zvaničnoj istoriji (koju necenim) piše da je bilo doseljavanja na Balkan beli nekršteni Srbi i beli nekršteni hrvati.
@Cackalica21
Narod u etničkom smislu, ne neka grupa ljudi ili populacija na nekoj teritoriji.
Srpski narod VS skupio se narod na ulici.

Da se ne iznenadiš kada odeš u Dženet, pa sav napaljen se spremaš na nagnaš ženu koja je poprimila lik mlade Dženet Džekson, a Džibril te pita:
- Šta si ti Čačkalice?
- Bošnjak!
- Šta, sad primamo i Srbe ovde? :mrgreen:
(da se držimo teme)

Poslednja izmena:

da postoji neki bošnjački narod.

ne pise bosnjacki, jer bosnjak je turcizirana rijec od Bosnjanin....ali Bosnjanin pise u srednjovjekovnim dokumentima poveljama bosanskih kraljeva.

znaci mi imamo najstariji spis od Kulina bana, o drzavnosti Bosne tamo neke 11 stoljeca.

a prije kad su dolazili , tesko je to znati....

Back