Sex Pistols

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupila sam i ja bez, ali bih volela da nadjem neki bolji. Na ovom samo pise sex pistols i zuta je pozadina. Kupila sam i majcu u felixsu. Ostala je samo ona sa Dzoni Rotenom, al ajde.
Kupila sam juce narukvicu sam bodljama :p Tata se ponadao da cu kupiti onu bez bodlji(samo oni kruzici). A da sam tek kupila ogrlicu :p Sva sreca nije bila inace bih pala u iskusenje da je kupim. Kolko je u felixu narukvica? Ja sam nasla u nekoj prodavnici(nesto ko felix samo jeftinije) za 400din.

was:
Najveci punk band, sinonim za punk.
Njihova muzika, iscepana odeca, ponasanje nikoga nisu ostavili ravnodusnim.
Sta mislite o ovom bendu kao celini i izvodjacima posebno?

Evo teksta za zainteresovane:

John Lydon je rođen 31. januara, 1956. godine, u Irskoj. Odrastao je u hippie-porodici, a naročit uticaj što se muzike tiče, na njega je ostavila majka koja je bila veliki fan Alice Coopera. Rano je shvatio da mu škola i ne ide baš od ruke, pa je krenuo da traži svoje mesto pod suncem na nekom drugom mestu, što dalje od autoriteta i reda. Nadimak Rotten (engl. - truo, pokvaren), dobio je zbog pokvarenih zuba i zadržao ga je kao svoje matično ime u muzici sve do kraja aktivnog učešća u Pistolsima.

Steve Jones, rođen je u Zapadnom Londonu, 3. maja, 1955. godine i pored neverovatne želje da uspe kao muzičar, bavio se i nekim drugim, ilegalnim radnjama, (krađom na primer), a savremenici naglašavaju da je bio trouble-maker od rođenja.

Paul Cook je dožao na svet 20. jula, 1956. godine, takođe kao londonsko dete, ali je bio nešto drugačijeg karaktera - stabilna ličnost za razliku od nerazdvojnog prijatelja Steve Jonesa.

I poslednji u nizu, ali ništa manje značajan, bio je Glen Matlock, rođen 27. avgusta, 1956. godine. Za njega, mnogi kritičari kažu da je bio jedini pravi muzički kapacitet u ovom bendu.

Prvo po čemu su se izdvojili iz mase jednoličnog i ono što je, zapravo, prvo padalo u oči prolaznicima (u životu i istoriji), bio je provokativan i potpuno nesvakidašnji imidž, čiji je kreatorski potpisnik bila, naravno, Vivienne Westwood. "Odeća je bila đubre", reći će nešto kasnije Johnny Rotten, "ali ja sam morao da skrenem pažnju svim tim nafuranim ljudima, sa šljokicama i perlama (vreme glam-rocka, prim. aut.), tako što ću na sebe staviti svo to đubre. Inače, ziherndle sam kačio kako bih đubre, koje sam nosio, držao na okupu."
Bla bla bla...Zaboravio si onaj deo "Najveci marketinski potez u punk muzici"

I meni su se dve bodlje odsrafile. Ne brini samo ih stavi na kraj i nece se videti, a inace ove ostale stalno zatezi.
I ja imam isti takav bedz.
Koliko si platila majicu sa Johnny Rotten-om i da li je ostala jos neka?
Ja sam majicu sa Sidom i jos jednu sa Sidom i Johnny-em platio po 400 dinara.

was:
I meni su se dve bodlje odsrafile. Ne brini samo ih stavi na kraj i nece se videti, a inace ove ostale stalno zatezi.
I ja imam isti takav bedz.
Koliko si platila majicu sa Johnny Rotten-om i da li je ostala jos neka?
Ja sam majicu sa Sidom i jos jednu sa Sidom i Johnny-em platio po 400 dinara.

Prebacila sam i ja bodlje da se manje vidi i stalno proveravam i zatezem.
Platila sam 590 :x :x :x
Sad se kajem sto nisam kupila majcu sa sidom za 400, al ajde. :roll:

Cherry : ):
Sex pistols su mi najbolji pank bend. Kad neko kaze pank, ja prvo pomislim na njih.
Gledala sam na Diskaveriju nesto o Sidu, tacnije poslednji sati(cinimi se da se tako zvalo) Mama mu je ubrizgala poslednju dozu heroina jer on nije vise imao snage (bar je tako bilo)
Kupila sam(napokon) film o Sidu i Nensi. Mogli su da uzmu bolje glumce. Dzoni mi se ne svidja, a ni ostatak benda. :roll:
jao,i ja sam gledala to na Discaveriju...Nakon toga sam postala opsednuta njim.Tako mi ga je zhao... :-( :-(

Back