sex i grad i vi

Ako je mama načisto sama sa sobom da ima prava da bude i nešto drugo, onda nije bitno ako to ne kapiraju čak ni (tridesetogodišnja :mrgreen: ) deca.
Ne treba im ništa objašnjavati, samo :D na licu. To će im biti odlična škola da kada i sami obave najveći deo svog roditeljskog posla znaju da IMAJU PRAVA na sebe.
uvek je lepo cuti tvoj glas razuma...:)

ti si bre klonirani patak..mrzitelj zena..samo zenska verzija ..s jedne strane ti nista ne bi trepela i boze kako je ta keri fuj, ali bez pardona pljunes svaku zenu koja spomene bilo sta osim svoje uloge majke i domacice
ti ili si ozbiljno flipnula, ili nas sve gadno zahebavas:think:

Ocigledno se ne razumemo... ja iznosim svoje stavove i ono sto bi ja uradila... i pitam ono sto me zanima... naravno da ne mrzim zene niti mislim da je zenina obaveza da bude SAMO majka i supruga... ja sam prva koja ne bi ziva bila domacica... jer me svi ti poslovi jako zamaraju i smatram da i pored svoje profesije zena moze da postigne da bude dobra majka i supruga...
Ne pljujem nikog a dragica je opet na neki nacin sama kriva sto joj vec poodrasli sinovi zameraju sto kuva 3-put nedeljno... kad bi moj brat reko mojoj mami sto ne kuvas, ona bi jasno odg: ako ti se kuva, skuvaj sam... sto je po meni ok...

Sto se tice Keri, ne volim taj tip zene, mozda zato sto me je podsetila na nekog... mozda ne... uostalom-nema smisla raspravljati...

Film jako dugo traje i prijatno me je iznenadio, zeljela bih ga opet gledati, a nisam to ocekivala!
Plakala sam par puta, ima nekoliko potresnih scena............
Samo, vidno su ostarale, godine se sada bas vide na njima........i Keri mi se dopada sa smedjom kosom!

Meni i se serija jako svidela da su ih predstavili kao stvarno srecne i zadovoljne. Ono sto mene nervira je da su one upravo nesrecne jer nemaju nikog i sve se vrti oko muskaraca. Zapravo je obrnuto od ovog sto vi ovde pricate. U New Yorku, samostalne, slobodne, lepe, uspesne...ovo je super! A predstavljene su kao nesposobne da imaju normalnu vezu i nadju nekog ko ce stvarno da ih voli. Keri se transformise u zavisnosti s kim je - ponasanje, garderoba, stil zivota. Meni je ovo idiotsko predstavljanje zene u 21-om veku.
I praznoglavo mi je imati pun orman preskupih cipela a nemati za stan. Samanta je predstavljena crno - belo potpuno. Kao muskarac iz vizije devojcice. Mislim, i muskarci se vezuju, zar ne? Sarlota je zalutala u celu pricu o emancipaciji i kao da su je stavili namerno kao protivtezu a to izgleda vestacki. Jedini lik koji se po meni realno i zivotno razvija je Miranda koja, po meni, ima realne dileme (dete-karijera-samostalnost-prilagodjavanje).
Tako da mi se cini da skacete sebu u usta sa tim da su se nadigle domacice protiv "slobodnih" zena. One se ne cine slobodne nego izgubljene. Prosto su predstavljene tako, to nije moje misljenje.

Meni i se serija jako svidela da su ih predstavili kao stvarno srecne i zadovoljne. Ono sto mene nervira je da su one upravo nesrecne jer nemaju nikog i sve se vrti oko muskaraca. Zapravo je obrnuto od ovog sto vi ovde pricate. U New Yorku, samostalne, slobodne, lepe, uspesne...ovo je super! A predstavljene su kao nesposobne da imaju normalnu vezu i nadju nekog ko ce stvarno da ih voli. Keri se transformise u zavisnosti s kim je - ponasanje, garderoba, stil zivota. Meni je ovo idiotsko predstavljanje zene u 21-om veku.
I praznoglavo mi je imati pun orman preskupih cipela a nemati za stan. Samanta je predstavljena crno - belo potpuno. Kao muskarac iz vizije devojcice. Mislim, i muskarci se vezuju, zar ne? Sarlota je zalutala u celu pricu o emancipaciji i kao da su je stavili namerno kao protivtezu a to izgleda vestacki. Jedini lik koji se po meni realno i zivotno razvija je Miranda koja, po meni, ima realne dileme (dete-karijera-samostalnost-prilagodjavanje).
Tako da mi se cini da skacete sebu u usta sa tim da su se nadigle domacice protiv "slobodnih" zena. One se ne cine slobodne nego izgubljene. Prosto su predstavljene tako, to nije moje misljenje.

Extra razmisljanje :ok:

Ju ju ju....:lol:
Ja se ni sa cim recenim ne slazem.Da ne boldujem sve.
Prosto naprosto kao da smo gledale dve potpuno razlicite serije.:super:
Pocevsi od onog "Keri se transformise..."( mislim ako je iko ostao isti lik od pocetka do kraja , to je bila ona...zakljucno sa stajlingom ...p.s. ne racunajuci prve tri probne epizode ) :whistling:

ma razloga za pljuvanje bilo cega uvek ima... ali opet dobra serija :)

i jos jedna cinjenica: sve singl zenske koje znam kako god ispunjen zivot imale, koliko god uspesne bile, sve kukaju za vezom, u sustini im se sve na neki nacin vrti oko muskaraca... (cast izuzecima) ili se ne vrti bukvalno ali nesrecne su jer im sve sto imaju ne nadoknadjuje tu jednu jedinu stvar-vezu.

tako da serija nije daleko od zivota po tom pitanju...

Film jako dugo traje i prijatno me je iznenadio, zeljela bih ga opet gledati, a nisam to ocekivala!
Plakala sam par puta, ima nekoliko potresnih scena............
Samo, vidno su ostarale, godine se sada bas vide na njima........i Keri mi se dopada sa smedjom kosom!

Joj,aj mi reci,molim te,da li je Keri ostala sa Zverkom?:rumenko:
On mi je naj lik.

A i meni se cini da je Miranda najprizemnija,najnormalnija...

ma razloga za pljuvanje bilo cega uvek ima... ali opet dobra serija :)

i jos jedna cinjenica: sve singl zenske koje znam kako god ispunjen zivot imale, koliko god uspesne bile, sve kukaju za vezom, u sustini im se sve na neki nacin vrti oko muskaraca... (cast izuzecima) ili se ne vrti bukvalno ali nesrecne su jer im sve sto imaju ne nadoknadjuje tu jednu jedinu stvar-vezu.

tako da serija nije daleko od zivota po tom pitanju...

Pa nije, u pravu si. Ali sve cetiri imaju veze, cini se, na silu. I nikad ih nisam cula da pricaju o bilo cemu drugom, osim o muskarcima. To je pojednostavljeno i nije tacno. Ja sa drugaricama pricam i o politici, poslu, sportu...itd. Ne da to moraju biti neki dubokoumni razgovori ali, majku, mu, nije zenski mozak okupiran iskljucivo muskarcima i cipelama valjda. :confused:

Nego, jeste primetili da nema prijateljstava sa muskarcima? Samo sa pederima. Ovo mi je bas bezveze jer su i muskarci u seriji tretirani kao klise.

Ma da...ali kad su u pitanju stvari koje su ocigledne...:confused:
Ono , ko da mi kazes da napolju nije kisa, a ja je lepo vidim...i mokra sam ko mis.:think:

Ok, da probam da objasnim. Kad je Keri bila sa Ejdanom, bila je u fazonu americke girl-next-door, sa Big-om se stalno fenserajila sa skupim cipelama i izigravala damu iz visokog New Yorkskog drustva a sa onim slikarem je bas udarila po glamuru i haljini sa perjem.
Ovo je donekle interestantno za gledanje ali kad malo bolje razmislim, to mi je kao da ona nema svoje ja nego se modifikuje prema muskarcu i fazonu veze u kom je.
(Otisla u Pariz pa je morala da stavi beretku i da se ponasa kao histericna francuskinja. Zasto ne biti ono sto jesi bilo gde? Sta sad, krenem u Peru i moram da idem u poncu? :confused:)

Jeste...ali ovo je serija koja upravo analizira musko - zenski odnos...kroz direktan ili verbalan prilaz.
Njih 4 govore o onome sto se zaista desava...svima nama..ili se nekada desilo, u kontaktu sa jednim muskarcem.
Upravo je to poenta ove serije.
Niko nije ili barem ja nisam ni pomislila da je neko hteo da degradira zenski rod time. Naravno da one, kao i svi mi...nebitno da li su zene ili muskarci u pitanju...vodimo razgovore/ razmisljamo i na neke druge teme .

Ok, da probam da objasnim. Kad je Keri bila sa Ejdanom, bila je u fazonu americke girl-next-door, sa Big-om se stalno fenserajila sa skupim cipelama i izigravala damu iz visokog New Yorkskog drustva a sa onim slikarem je bas udarila po glamuru i haljini sa perjem.
Ovo je donekle interestantno za gledanje ali kad malo bolje razmislim, to mi je kao da ona nema svoje ja nego se modifikuje prema muskarcu i fazonu veze u kom je.
(Otisla u Pariz pa je morala da stavi beretku i da se ponasa kao histericna francuskinja. Zasto ne biti ono sto jesi bilo gde? Sta sad, krenem u Peru i moram da idem u poncu? :confused:)
Ne. Po meni je ona samo eklektik kada je stajling u pitanju. Eklektik koji moze sve da " iznese" ( mrzim ovaj termin...ali trenutno nemam bolji ).
Ne znam da li si primetila...ali ona i sa slikarem hoda apa drapa u sred bela dana...tako da to nema nikakve veze.

vidis meni je oduvek falilo sto su njih 4 malo prisilno izolovane: nema nista o njihovoj proslosti, upoznavanju, porodicama, kao da su nikle same od sebe u ny-niko nikada ne razgovara sa roditeljima cak ni preko telefona i jedini roditelji koji se pojavljuju su "njegovi"(he he svekrve :lol:).

a onda sam pomislila to sto djura kaze: serija se bavi jednim aspektom njihovih zivota-vezama, musko-zenskim odnosima, sexom, ljubavlju... i dokaci ponesto jos usput... njih 4 i nemaju neka bog zna kakva zajednicka interesovanja tako da mozda miranda ima neke druge prijatelje sa kojima bistri politiku, sarlot nikada kao galerista nije nesto mnogo diskutovala o umetnosti- mozda ide na izlozbe sa nekm dr ljudima i tako :lol: sad sam vec preterala:mrgreen:

E baš lepo rečeno, al ajde ti to objasni mojim (tridesetogodišnjim) sinovima, a i ovima što me baš da ne kažem pljuju:D:D:D
Nemoj nikome da se pravdaš ;) Nema tu šta da se objašnjava.

Onaj ko želi da vidi da si i ti čovek sa dušom i telom videće, onaj ko ne vidi ili još nije spreman da vidi shvatiće kada dođe vreme. Sinovi te vole, ali naravno da ne mogu da te razumeju iz svoje sadašnje perspektive.

Kada nešto osećamo mi to i emitujemo čak i ako ne želimo. Ako imaš potrebu da se pravdaš verovatno još 1% tebe ipak oseća grižu savesti i to se vidi, iako racionalno znaš da ne moraš više da svoju decu tretiraš kao male dečake već kao odrasle ljude. Samo treba sa sobom da raščistiš da je sve ok i to će odmah i ostatku sveta postati savršeno jasno.

ma tara sama u biJoskop, to je najbolje... kupis kokice i dosta tekucine neke i matine u taku... i samo krckas, kad se iznerviras gadjas platno kokicama, suskas, mljackas i uzivas... samo nemoj molim te kao ovi u sc da aplaudiras na gluposti :D

ma da znas da cu i otici,samo da mi prodje ispit...tja,necu valjda to da propustim...i evo svecano i javno obecavam da necu da tapsem na gluposti i ako me nesto ponese suzdrzacu se stvarno : )

vidis meni je oduvek falilo sto su njih 4 malo prisilno izolovane: nema nista o njihovoj proslosti, upoznavanju, porodicama, kao da su nikle same od sebe u ny-niko nikada ne razgovara sa roditeljima cak ni preko telefona i jedini roditelji koji se pojavljuju su "njegovi"(he he svekrve :lol:).

a onda sam pomislila to sto djura kaze: serija se bavi jednim aspektom njihovih zivota-vezama, musko-zenskim odnosima, sexom, ljubavlju... i dokaci ponesto jos usput... njih 4 i nemaju neka bog zna kakva zajednicka interesovanja tako da mozda miranda ima neke druge prijatelje sa kojima bistri politiku, sarlot nikada kao galerista nije nesto mnogo diskutovala o umetnosti- mozda ide na izlozbe sa nekm dr ljudima i tako :lol: sad sam vec preterala:mrgreen:

Ниси. И мени је стално то на памети како оне немају никог другог сем фрајере и једна другу. Баш тужно.

Back