sumnjivo lice
Buduća legenda
- Poruka
- 44.833
Ne,ja ovde imam vrlo jasno po zakonu definisan statusU prevodu ja sam gostujuci radnik.Posle izvesnog vremena status se menja.Dobijas vizu za stalno,i zadrzavas pasos zemlje iz koje dolazis.ili imas pravo na Nemacki pasos sa tim sto moras da se odreknes Srpskog.Opet po zakonu SR Nemacka nepriznaje dvojno drzavljanstvo.Znaci da odlucim da uzmem Nemacki pasos i odreknem se Srpskog Drzavljanstva automatski postajem naturalizovani Nemacki drzavljanin Srpskog porekla.Znaci sa drzavljanstvom dolazi i pravo glasa i posao u drzavnim sluzbama.Kira Neris:Koliko sam ukapirao,ti živiš i radiš u DE? Smatraš li sebe Švabom srpskoga porekla?
kao sto vidis sve je zakonski vrlo jasno definisno.Tako isto treba da je i u Srbiji.Posedujes drzavaljanstvo SR Srbije,automatski si po tom Srbin,sta si po roditeljimato je tvoja licna stvar kako ces se ti izjasnjavati i osecati.Ali po zakonu je sve vrlo jasno.
Primer su ona tri albanca koja su likvidirani u Srbiji 1999.Ljudi su prisli teroristima u Albaniji a pri tom su dosli iz USA kao drzavljani USA.Sad Amerikanci teraju taj slucaj na cistinu zato sto su to bili njihovo"drzavljani"Bez obzira sto su to cisti siptari.
Zakon je cudo