Sever protiv juga Hrvatske

Huliganska i navijačka kultura u Srbiji nije usporediva sa onom u Hrvatskoj. U Srbiji su oni instrumentalizirani od vlasti za svoje ciljeve, a ovi u takvoj zaleđini nadmašili i mafiju u ilegalnom biznisu.
Teško mi je povjerovati da navijačko-huliganske grupe u Hrvatskoj nisu pod kontrolom države kojoj povremeno služe za neke svrhe. Ipak je UDBA stvorila i kontrolisala navijačke grupe u Jugoslaviji. Nakon raspada iste republički ogranci UDBE su kao nacionalne službe novonastalih država nastavili raditi iste stvari i koristiti iste metode kao i u Jugoslaviji.

@Ride the lightning
Recimo da ja navijam za jedan klub, a ti za drugi. I ja ti razbijem glavu samo zato što si navijač drugog kluba, a inače nemam ništa lično protiv tebe. Ti završiš u bolnici, a ja onda kao budem srećan i zadovoljan što sam nalupao navijača drugog kluba tj. tebe. Kakav debilizam. Vidim da ti promovišeš huliganske tuče kao nešto pozitivno.

@Ride the lightning
Recimo da ja navijam za jedan klub, a ti za drugi. I ja ti razbijem glavu samo zato što si navijač drugog kluba, a inače nemam ništa lično protiv tebe. Ti završiš u bolnici, a ja onda kao budem srećan i zadovoljan što sam nalupao navijača drugog kluba tj. tebe. Kakav debilizam. Vidim da ti promovišeš huliganske tuče kao nešto pozitivno.
Ne, ja ne riskiram ništa, jer se ja ne tučem nigde.
Oni se tuku, a ja uživam u tome.
Kao gledanje horor filmova.

I još danas BBB poruka provokacije za Split, vezano za suze u povodu objave smrti Tita.
Što je opet politički kontekst, koji imamo i mi u Srbiji, sem što ovde kod nas to nije podela na sever i jug, nego na četnike i partizane

Pogledajte prilog 1723114

Торцида би могла коначно да ае дозове у памет и одговори на прави начин на ово…

o_29351535_1280.webp

Pazi ovih ljepotana, šo faci im se vidi da su pametni, pogotovo onaj izbubetani naslonjen na zid ispod slova "E" u riječi ANTEMURALE.

Iscepale im se pantalone od klečanja.

Nego, kada ih gledaš tako snuždene i otečenih glava, možda im ipak prolazi kroz ono malo mozga da i nije bilo najpametnije potući se.
Sigurno da su sad poskidali neke drajvere i da ce ih tesko jos jednom neko nagovoriti da igraju Spartance u Splitu. I obratno. Pa imamo onu Torcidu sto je dosla da pomogne Grobarima u pokusaju da se odbrani Jug od zdruzenog napada cigansko-policijskih snaga na njega. Cista ludnica.
U pravu je onaj trol iz uvodnog.
Hrvatska navijacka scena je onako, ponekad kicerica, ali ima svoju pricu. U okvirima je huliganstva.
Nasa je nazalost odavno potonula u kriminal i stranacku vojsku. Nema tu ni huligana, jos manje navijaca.

Sigurno da su sad poskidali neke drajvere i da ce ih tesko jos jednom neko nagovoriti da igraju Spartance u Splitu. I obratno. Pa imamo onu Torcidu sto je dosla da pomogne Grobarima u pokusaju da se odbrani Jug od zdruzenog napada cigansko-policijskih snaga na njega. Cista ludnica.
U pravu je onaj trol iz uvodnog.
Hrvatska navijacka scena je onako, ponekad kicerica, ali ima svoju pricu. U okvirima je huliganstva.
Nasa je nazalost odavno potonula u kriminal i stranacku vojsku. Nema tu ni huligana, jos manje navijaca.
Sijećam se toga u Beografu, dobili po tamburi i još ih skinuli u donje gaće.

🤣

Meni ta navijačka priča smeta utoliko što se poput Poljaka, Nizozemaca i Rusa ne nađu na nekoj livadi van grada i tamo se pomlate, ukoliko im je baš do razbijene glave, već se tuku po gradu i po stadionu.

Još jedna stvar mi puno više smeta, a to je što mandrili spopadaju normalne ljude po ulici.
Ovakve stvari se npr. ne smiju događati.

Teško mi je povjerovati da navijačko-huliganske grupe u Hrvatskoj nisu pod kontrolom države kojoj povremeno služe za neke svrhe. Ipak je UDBA stvorila i kontrolisala navijačke grupe u Jugoslaviji. Nakon raspada iste republički ogranci UDBE su kao nacionalne službe novonastalih država nastavili raditi iste stvari i koristiti iste metode kao i u Jugoslaviji.
Razlika je i oku vidljiva. U Srbiji su klupski huligani stalno na ulicama i medijima, brane vlast, zastrašuju političke protivnike, sabotiraju prosvjede oporbe, osiguravaju vladine skupove, stalno u medijima zbog kriminala, sukoba. Čak i sami govore da su pod zaštitom i u suradnji sa državom.
U Hrvatskoj su navijačke skupine nevidljive, dospiju u medije jedino za ovakvih rijetkih incidenata ili kad pomažu, bez obzira na klupsku pripadnost, u prirodnim katastrofama.
S vlasti nemaju dodirnih tačaka. Jedino što mi pada na pamet je kad se vlada zauzela za uhapšene huligane u Grčkoj, ali samo zato jer su okolnosti jasno pokazivale da nemaju veze s Hrvatima. Grčke vlasti i mediji su ih unaprijed okrivili za smrt Grka i nerede, praktično već osudili i pljuvali po Hrvatima kao nekakvim divljacima, samo da bi na pritisak Hrvatske istraga pokazala da je Grk slučajno porezao drugog Grka u bježaniji s noževima u rukama.

Teško mi je povjerovati da navijačko-huliganske grupe u Hrvatskoj nisu pod kontrolom države kojoj povremeno služe za neke svrhe.
Vjeruj mi, nije ti to tako.
Pa za vrijeme Tuđmana, kada je postojala najveća moguća koncentracija vlasti u rukama jedne osobe, Maksimirom se orilo - Tuđmane, pederu!
Hrvatski nogometni huligani u pravilu su najobičniji neradnici, zgubidani, klošari i kokošari koji u vrh glave nekome gledaju uvaljati panj marihuane, znači oni sitni kriminalci.
Ne kažem sad da uopće nema dilera koji su uz to i huligani, ali ne postoji nekakva organizirana kriminalna struktura među njima.
Evo, znam jednog Torcidaša iz kvarta, tek nakon četrdesete mu je pošlo za rukom pronaći i zadržati posao, do tada je bio materi na grbači.
Kriminalom se istina nikada nije bavio, ali kreten ima napad na službenu osobu, a to je totalno sranje i pizdarija kada ti piše.
Negdje su se potukli, bježali, on naglo zakočio da bi pokupio prijatelja koji je bježao od policije, pandur naletio na stražnji dio auta, na sudu ispričao da ovaj nije stao, već krenuo u rikverc kako bi ga udario 🤣 i eto ti upis u dosije.

Ali kakogod, mislim da je u Srbiji ta priča, pogotovo oko Partizana, daleko ozbiljnija.

Danas u Splitu kulminacija rivaliteta severa i juga Hrvatske.
Na navijačkim kanalima već se govori o najgoroj tuči u istoriji huliganizma.
BBB i Torcida iskoristili su hrvatski derbi da Split pretvore u klanicu, sa velikom, dogovorenom tučom i desecima tuča koje su preplavile Split, a u sve su uključeni brutalni borilački klubovi iz Splita i Zagreba.
HAOS!
Zanima me kako komšije gledaju na ovaj rivalitet? Jel bezbedno purgerima ići na Split?
Naime, ja sam veliki hrvatoljubac, ali ne bi hteo da najehbem u Splitu, kao stanovnik Zagreba (ponekad živim u ZG na momente, jer me posao iz Beograda odneo u Zagreb, pa sam često u Zagrebu na par tjedana, a jednom sam živeo tamo par meseci)

Osim tih dana kad je utakmica naravno da purgeri mogu bezbrižno dolazit u Split i tamo boravit bez da se osjećaju ugroženo. Pojedinačnih ispada će uvik bit(pogotovo za vrime turističke sezone), al toga bude i po Zagrebu kad stradaju naši studenti jer pričaju krivim naglaskom. Naravno da će neko najebat ako krene provocirat, al svako ko je normalan ne mora se brigat ni najmanje. Jedino ako ćeš dolazit autom sa ZG tablicama onda ga nije loše okitit kakvim navijačkim rekvizitom zlu ne tribalo :D

Šta se tiče Hajduka to je za neke od nas postala jako mučna tema i osobno sam obolija od praćenja tog kluba kroz zadnja tri i nešto desetljeća. Osim ponekog veselja iz 90ih i početka nultih sve ostalo(uz tek poneku iznimku) su bili samo tuga, jad i čemer. Najteže pada šta je klub od 2011. u našim rukama(navijači biraju NO koji u ime nas postavlja PU) pa te dodatno ubije u pojam kad vidiš koliko smo nemoćni i jadni postali. S tim da ne pada teško to šta smo uložili svoje vlastite novce(od otkupa dionica, vraćanja duga, kupovine službenih proizvoda, pretplata, karata, članarina, donacija itd.) nego to šta smo uložili sebe i svoje vrime, emocije, znanje itd. da bi klub ponovo osovili na noge.

Za neupućene domaći političari su umalo uništili i Hajduk dovevši ga prid stečaj svojim neodgovornim ponašanjem i poslovanjem nakon čega dižu ruke od njega i prepuštaju ga nama navijačima da ga pokopamo. Nakon šta je klub bia na samrti navijači su se organizirali kroz udrugu Naš Hajduk i doslovno ga sami vratili u život skupljajući novce za vraćanje duga, a nakon toga su se kroz razne akcije počele skupljat pare i za otkup dionica kako se takav slučaj više ne bi ponovia. Tako da smo praktički cilo prošlo desetljeće proveli u ponovnoj "izgradnji" kluba i to je prolazilo ka opravdanje šta nema razultata, al strpljenja je danas sve manje i manje. Usprkos tome šta smo svjesni da je gnk dinamo miljama isprid nas.

A oni su tu prednost počeli stvarat još sredinom devedestih kad je tuđman posta neslužbeni PU i SD njihovog kluba i s kojim su ostvarili ne samo ogromnu financijsku razliku u odnosu na nas(i ostatak lige) nego i logističku(savez, suci, mediji itd.) jer je s vrimenom sve postalo podređeno croatiji, a danas dinamu. Dolaskom mamića svu se to podiglo na još jednu veću razinu i stvari koje su se događale u HNL-u tamo negdi između 2012.-18. kad je on bia na vrhuncu moći ne prolaze ni u najvećim zabitima. Njihov lopovluk uz neviđenu dozu gramzljivosti, besramnosti i bahatosti otišli su u tom periodu toliko daleko da se neki stariji svjedoci ex-yu lige sprdaju kako su BG klubovi bili kamilica za takav dinamo. Istina da je tuđman odavno već pod zemljon i mamić van dinama godinama, al oni i dalje uživaju tu njihovu ostavštinu na kojoj grade i ove današnje uspjehe.

Dalo bi se par strana napisat o svim njihovim muljažama i zašto su danas toliko dominantni u odnosu na nas šta ne znači da mi nemamo svojih problema radi koji smo postali NK Sutjeska. Kako su oni kroz godine stvorili pobjednički mentalitet isto tako smo mi stvorili gubitnički i tu se osim u novcima ponajviše osjeti razlika među nama i ne vidin kako ćemo ih ubrzo dostić. Ovu sezonu su se nudili ka na pladnju samo mi jadni i nikakvi nismo znali uzet ponuđeno, a ovakva prilika se neće tako brzo ponovit. I to je ono šta najviše boli jer nakon dvadeset godina patnje čeka nas ko zna koliko još, a bili smo na korak da konačno skinemo taj teret s leđa.

PS sigurno su neki od vas primjetili kako se vučić i mamić međusobno poštuju i uvažavaju, a kako je to ista sorta ljudi onda vam je jasno s čime smo se mi ovde godinama borili. Jer ono šta je vučić za vašu državu to je mamić bia za naš nogomet. Doslovno u milimetar isti obrazac vladanja(pa i ponašanja) možeš primjenit kod obojice.

Dolaskom mamića svu se to podiglo na još jednu veću razinu i stvari koje su se događale u HNL-u tamo negdi između 2012.-18. kad je on bia na vrhuncu moći ne prolaze ni u najvećim zabitima. Njihov lopovluk uz neviđenu dozu gramzljivosti, besramnosti i bahatosti otišli su u tom periodu toliko daleko da se neki stariji svjedoci ex-yu lige sprdaju kako su BG klubovi bili kamilica za takav dinamo. Istina da je tuđman odavno već pod zemljon i mamić van dinama godinama, al oni i dalje uživaju tu njihovu ostavštinu na kojoj grade i ove današnje uspjehe.

Dalo bi se par strana napisat o svim njihovim muljažama i zašto su danas toliko dominantni u odnosu na nas šta ne znači da mi nemamo svojih problema radi koji smo postali NK Sutjeska. Kako su oni kroz godine stvorili pobjednički mentalitet isto tako smo mi stvorili gubitnički i tu se osim u novcima ponajviše osjeti razlika među nama i ne vidin kako ćemo ih ubrzo dostić. Ovu sezonu su se nudili ka na pladnju samo mi jadni i nikakvi nismo znali uzet ponuđeno, a ovakva prilika se neće tako brzo ponovit. I to je ono šta najviše boli jer nakon dvadeset godina patnje čeka nas ko zna koliko još, a bili smo na korak da konačno skinemo taj teret s leđa.

PS sigurno su neki od vas primjetili kako se vučić i mamić međusobno poštuju i uvažavaju, a kako je to ista sorta ljudi onda vam je jasno s čime smo se mi ovde godinama borili. Jer ono šta je vučić za vašu državu to je mamić bia za naš nogomet. Doslovno u milimetar isti obrazac vladanja(pa i ponašanja) možeš primjenit kod obojice.
mamicsukerhina757575.jpg

Vjeruj mi, nije ti to tako.
Pa za vrijeme Tuđmana, kada je postojala najveća moguća koncentracija vlasti u rukama jedne osobe, Maksimirom se orilo - Tuđmane, pederu!
Hrvatski nogometni huligani u pravilu su najobičniji neradnici, zgubidani, klošari i kokošari koji u vrh glave nekome gledaju uvaljati panj marihuane, znači oni sitni kriminalci.
Ne kažem sad da uopće nema dilera koji su uz to i huligani, ali ne postoji nekakva organizirana kriminalna struktura među njima.
Evo, znam jednog Torcidaša iz kvarta, tek nakon četrdesete mu je pošlo za rukom pronaći i zadržati posao, do tada je bio materi na grbači.
Kriminalom se istina nikada nije bavio, ali kreten ima napad na službenu osobu, a to je totalno sranje i pizdarija kada ti piše.
Negdje su se potukli, bježali, on naglo zakočio da bi pokupio prijatelja koji je bježao od policije, pandur naletio na stražnji dio auta, na sudu ispričao da ovaj nije stao, već krenuo u rikverc kako bi ga udario 🤣 i eto ti upis u dosije.

Ali kakogod, mislim da je u Srbiji ta priča, pogotovo oko Partizana, daleko ozbiljnija.
Na fudbalskim i košarkaškim utakticama u Srbiji zadnjih godina se može čuti 'Vučiću pederu' (https://www.ozonpress.net/sport/i-n...tiv-predsednika-orilo-se-vucicu-pederu-video/) i druge parole protiv AV, to skandiraju i navijači Zvezde i Partizana. Ali to ne znači da vođe navijača nisu sprezi sa nekim državnim strukturama, itekako jesu. Neke navijačke grupe otvoreno podržavaju studente i narodni bunt protiv AV.

Na fudbalskim i košarkaškim utakticama u Srbiji zadnjih godina se može čuti 'Vučiću pederu' (https://www.ozonpress.net/sport/i-n...tiv-predsednika-orilo-se-vucicu-pederu-video/) i druge parole protiv AV, to skandiraju i navijači Zvezde i Partizana. Ali to ne znači da vođe navijača nisu sprezi sa nekim državnim strukturama, itekako jesu. Neke navijačke grupe otvoreno podržavaju studente i narodni bunt protiv AV.
Upoznat sam s tragičnom činjenicom da se srpskim stadionima ori "Vučiću pederu!" 😡 , ali uspoređivati hrvatsku i srpsku huligansku scenu u potpunosti je deplasirano, samom činjenicom da se u Srbiji navijači bave huliganstvom i ozbiljnim kriminalom, dok se u Hrvatskoj navijači bave huliganstvom, a ozbiljnim kriminalom neke sasvim desete osobe van navijačkog miljea.

Back