Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se tiče ljudi koji decenijama žive u jednoj sredini, a zadržavaju akcenat svog rodnog kraja, iskreno, mislim da je to negde stvar odluke ili pokazivanje stava...niko nije u toj meri antisluhista.

Meni se cini da ti ljudi svesno ili nesvesno, ne prihvataju novu sredinu, da su mentalno jos uvek u svom rodnom gradu.

Ili drzavi; zapanjena sam koliko ljudi zivi recimo decenijama u inostranstvu, a jezik te zemlje cak i ne govori. U svim takvim pricama gotovo uvek provejava odbojnost prema zemlji boravka:(

Мој неки деда живео је у Америци још од пре рата (2. светског!), али је живео у српској колонији, окружен Србима, тако да никада није научио енглески како треба, али је зато заборавио спрски :lol:, па је причао неком мешавином (енглеске речи са српским наставцима):
''а онда је он хенгио (окачио) слушалицу'', ''идемо мало да вокамо (шетамо)'', ''возио је кара (кола)'', ''то је јузано (коришћено)''....:lol:
...И сви у његовој оклини су тако причали...

:worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Mnogo ih je takvih ko tvoj djed! engleski ne nauce, svoj zaborave!:(

Kaze jedna zena:"Dok sam bila mladja volila sam vece kare(aute), a sad kako godine idu volim manje":eek:

eto ja to nikad ne radim...obično se vežem za jednu četku, koristim je dok
god može...onda kupim drugu..ali mi treba vremena da se na nju naviknem...:(
Ovo je razumljivo i normalno, a ovo kod mene ne znam kako se dogodilo!:rumenko:
:rotf::rotf::rotf::rotf: kako se ja toga nisam setila:dash:
moze,moze...prekoputa moje kuce je park,tu cemo da postavimo tezgu pakad navale ove dokone babetine iz kraja ...ubicemo se od love.. a posle zna se :zper: ceo grad je nas...:rotf::rotf::rotf:

Pa mene dijaspora naucila, vazno je okretat novce...nego pripremaj teren:manikir:
affrodita ako ti zatreba nova cetka, naces nas u parku:brus:

:rotf::rotf::rotf::rotf: kako se ja toga nisam setila:dash:
moze,moze...prekoputa moje kuce je park,tu cemo da postavimo tezgu pakad navale ove dokone babetine iz kraja ...ubicemo se od love.. a posle zna se :zper: ceo grad je nas...:rotf::rotf::rotf:

:worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Mnogo ih je takvih ko tvoj djed! engleski ne nauce, svoj zaborave!:(

Kaze jedna zena:"Dok sam bila mladja volila sam vece kare(aute), a sad kako godine idu volim manje":eek:

:zcepanje::zcepanje:....baš vam hvala, slatko se ismejah....:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ovo je razumljivo i normalno, a ovo kod mene ne znam kako se dogodilo!:rumenko:

Pa mene dijaspora naucila, vazno je okretat novce...nego pripremaj teren:manikir:
affrodita ako ti zatreba nova cetka, naces nas u parku:brus:

toga nikad doduše nebi bilo viška u mojoj kući....dugačke kose pa se začas upropaste...ako obećate da ću kao vaša drugarica urmašica, dobiti popust...stižem sigurno.....:lol::lol:

i da vičete ko nekad one žene u prolazu kod Zelenog venca...žene, gaćeeee žeeenneeeee...čeeeetkkkkeeeeeeeeee.......:zcepanje::zcepanje:

jes` pa da nas moj ludi komsija koji tuzi sve redom sp.i.či nekim kamenom...:lol:

toga nikad doduše nebi bilo viška u mojoj kući....dugačke kose pa se začas upropaste...ako obećate da ću kao vaša drugarica urmašica, dobiti popust...stižem sigurno.....:lol::lol:

naravno...posebne pogodnosti za urmasisce :mrgreen:

Moram ovo reci pa idem dalje!
Istinit dogadjaj!

Covjek uselio u stan pun miseva i treba nekako ih se rijesit i ode u ducan pitat otrov, misolovku...
E sad kako pitati?
On ; "please hlep, problem, big problem"
Trgovac ga gleda a ovaj nastavlja" Tom and Jerry ....Tom and Jerry, eeee my problem is Jerry please help":rotf::rotf::rotf::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back