Сестра-проблем

Поздрав :) Сестра има проблем, зависност од интернета.Она је од данас до сутра на интернету, ништа је друго не интересује, не ради ништа, својим понашањем отерала друштво, уопште не излази из куће и ако изађе све је на трк да не пропусти нешто.Пре пар година нам се није чинило тако страшно сад је већ забрињавајуће :(

Не знамо више шта да радимо, одбија чак и да разговара о томе.И није у питању неко дете већ девојка 27 година, жао ми је родитеља секирају се :( Шта да радимо да је отргнемо, како да јој помогнемо?
za koju vrstu sadrzaja je najvise vezana?

Udajte je. Kad se zaljubi, zaboravice internet.
Ili je zaposlite.

Ne kaze se dzaba: Od lenjosti nema teze bolesti.

Terajte je da radi po kuci, ako nema sta drugo i ne odustajte.Spremanje hrane, sredjivanje, ciscenje,renoviranje...u kuci uvek ima posla.To je za njeno dobro.
Kad se bude iscupala iz letargije, vec ce sama znati sta treba da preduzme.
Do tada ste vi tu da joj ne date da potone u apatiju.
Podsetite je dakle, na njene duznosti.

Poslednja izmena:
Udajte je. Kad se zaljubi, zaboravice internet.
Ili je zaposlite.

Ne kaze se dzaba: Od lenjosti nema teze bolesti.

Terajte je da radi po kuci, ako nema sta drugo i ne odustajte.Spremanje hrane, sredjivanje, ciscenje,renoviranje...u kuci uvek ima posla.To je za njeno dobro.
Kad se bude iscupala iz letargije, vec ce sama znati sta treba da preduzme.
Do tada ste vi tu da joj ne date da potone u apatiju.
Podsetite je dakle, na njene duznosti.

Da nisi ovdepobrkao redosled?
Valjda prvo ide zaljubljivanje pa onda udaja/zedinba...

Za ovo dole se slazem.

Обавезе, не стижем да одговорим а и не сналазим се најбоље на форуму.Послала сам пп модератору да пребаци тему на психологији.Није пребачена, нема везе.Овако радила је кратко у једној фирми није била задовољна, напустила, била је активна на фб играла је неке игрице, дуго нема никаквих објава на фб, њена најбоља пријатељица каже да је помињала неке форуме, сад не знам ста ради на интернету.
Не ради ништа кући, све је на родитељима, много тога су крили да се не секирам и они се секирају нарушено им је здравље.
Разумите да она одбија да разговара,ништа је не занима сва је љутита, бесна и бежи у соби, била је дивна ооба сад је скроз непрепознатљива

Обавезе, не стижем да одговорим а и не сналазим се најбоље на форуму.Послала сам пп модератору да пребаци тему на психологији.Није пребачена, нема везе.Овако радила је кратко у једној фирми није била задовољна, напустила, била је активна на фб играла је неке игрице, дуго нема никаквих објава на фб, њена најбоља пријатељица каже да је помињала неке форуме, сад не знам ста ради на интернету.
Не ради ништа кући, све је на родитељима, много тога су крили да се не секирам и они се секирају нарушено им је здравље.
Разумите да она одбија да разговара,ништа је не занима сва је љутита, бесна и бежи у соби, била је дивна ооба сад је скроз непрепознатљива

Zasto imas novi profil?

nek jede sta spremi.
Ako ni to ne pomogne - kod psihologa.Jos bolje u crkvu.
Ne cekajte da se stanje pogorsa.

Poslednja izmena:
Не могу да се логујем, негде грешим

Sad je crn pa i ne mozes.

Nije trebalo da kriju jer su joj time pomogli da se problem poveca.

Ne znam sta bi izazvalo agresiju ako vec ne zeli pomoc nemojte da joj pomazete da se stanje pogorsa.
Prestanite da joj donosite hranu u sobu vec neka izadje ako hoce da jede, mozda da joj se da i nesto po kuci da radi da se ona oseti potrebnom i voljenom, stalne kritike ne mogu da pomognu vec da pogorsaju stvar.

Da li je zanimaju ples, knjige, sport?

Back