ŠEST VEKOVA NESTALO U TRENU

procitaj vest do kraja

Crkva je prva zvanicno trebala da iznese svoj stav o seci tog stabla.

Nakon zlocina je prva trebala da reaguje i da se pocinioci zaluzeno kazne.

Da li su to uradili?

Ko vise od njih traba da bude zainteresovano da jedan takav slucaj ne prodje olako?

Ili je popovima samo vazno da se vozaju u "Audijima", "Mercedeima" i da piju Something special ?

Ni ti ni bilo ko drugi, niste odgovorili šta konkretno činite uime poštovanja tradicije?

Na staroj temi,već davno napuštenoj. Nema potrebe da je otvaram, navedi neki konkretan primer šta je to tradicija. Ne neku opštu definiciju.
Opšte parole koje ništa ne znače slušao sam i slušam od raznih bukača svaki dan.

ЗНАЧИ НИСИ ГА НИ ПОСТАВИО ОВДЕ...А ...ЧЕКАШ ОДГОВОР... :lol: :lol: :lol:

ШТО ЈА... ДА ТЕ СТАЛНО ПОДУЧАВАМ ...:huh:

МОД СИ НА ИСТОРИЈИ И ТРЕБАО БИ ТО У ПРСТЕ ДА ЗНАШ...
Yes%20emoticon.gif

И КО СИ ТИ ДА ПОСТАВЉАШ ПИТАЊА И ОЦЕЊУЈЕШ ОДГОВОРЕ ДРУГИХ, А НИ САМ НИСИ ДАО НИКАКАВ ОДГОВОР....:think:
Yes%20emoticon.gif

А ЈА САМ СЕ НАГЛЕДАО ... ОСОБА-ШЛЕПЕРА ...:roll:
---------------------------------------------------------------------------------

ЈЕЛ ТАЧНО ОНО ШТО САМ ТИ ЗАДЊИ ПУТ ОДГОВОРИО...:think:

Ovo vec nije bez smisla.

Kako je SPC dozvolila da se posece to drvo?

Niko od popova nije reagovao ni pre sece ni posle?

Па ћутали су јер су у СПЦ екуменисти тренутно на власти а иначе позната је ствар да су обреди око храста тј.дрвета које је запис пренети од стране народа
из старе вере пре примања хришћанства тј.православља....... исто као што имамо слављење Крсне славе и светитеља који је кућни заштитник као и многи други обичаји и обреди ...

Crkva je prva zvanicno trebala da iznese svoj stav o seci tog stabla.

Nakon zlocina je prva trebala da reaguje i da se pocinioci zaluzeno kazne.

Da li su to uradili?

Ko vise od njih traba da bude zainteresovano da jedan takav slucaj ne prodje olako?

Ili je popovima samo vazno da se vozaju u "Audijima", "Mercedeima" i da piju Something special ?

procitaj vest u blicu i drvoseca sam kaze da si crkvenjaci odobrili secu

То значи дам ти паре, а ти у својој земљи правиш политичко уређење какво мени одговара.
То се ради и данас, само за мање пара, циганизација земље је један вид тог политичког курвања.

Ja to vidim kao vrlo pozitivno.

Poboljsavas sistem i jos ti daju pare za to.

Ulazu u tebe.

*ebavaju te pa sve u šesn'es' JAŠTA MORE!

АЛИ СИ ТИ ОСТАО - КОНЗИСТЕНТАН У СВОЈОЈ МРЖЊИ ПРЕМА ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ ....:aha2:

Gresis, brate gresis.

Ne mrzim pravoslavnu crkvu kao ustanovu, vec platformu sa koje ona nastupa vekovima jer smatram da STETI SRPSKOM NARODU.

To se vidi kroz patnje koje je narod prosao i smanjanjem stanovnistva i teritorija koje ima.

Religija je trebala da ga VODI tako da se to ne desi, a desilo se.

Znaci da su KRIVI i da treba RADIKALNA REFORMA SPC.

Ali, to je neka druga tema, nepozeljna na ovom forumu.

Predsednik MZ Miliša Nikolić rekao je da je hrast bio "zapis" i da je predstavljao svetinju koju nisu posekli ni Turci, ni komunisti, ali je pao na dan Svetih 45 mučenika iz Nikopolja, 23. jula
Foto: RTS Printscreen

Prethodna stranicaSledeća stranica
Ne propustite... VIDEO ZBOGOM, STARINO: Hrast zapis star 600 godina posečen prošle noći

CRKVA NE ŠTITI ZAPIS Protojerej Stojadin Pavlović: Hrast nije svetinja

MEŠTANI SAVINCA: Ministarko, triput se prekrsti pa sama poseci hrast star 600 godina!

BEOGRAD - Hrast na Savincu, drvo-zapis staro više od 600 godina, jutros su posekla trojica radnika firme, koje je anažovalo Građevinsko preduzeće "Planum".

(наравно - видео снимак је уклоњен)

VIDEO SNIMAK SEČENJA HRASTA ZAPISA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Kako su ti radnici izjavili, sečenje je počelo u 5 časova, a završeno je u 6.30 kada je hrast oboren, meštani im nisu pravili nikakve probleme. Dvojica radnika nisu želela da kažu svoja imena, a Dragan Jovčić (53) iz Belanovice kod Ljiga je rekao da su radili sa tri testere i da nikada u radnom veku veći hrast nije odsekao.
Foto: Dragana Udovičić

"Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče, a za 20 godina bi se i sam osušio", rekao je Jovčić. Ogroman panj je u sredini potpuno istrulio i niko od građana ne želi da dođe da ga vidi. Radnici raskrčuju teren kako bi mehanizacija azerbejdžanske firme "Az Virt" nastavila izgradnju na Koridoru 11. Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, stigla je do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni. Foto: RTS printscreen
"Nisu ga posekli ni Turci, ni komunisti, ali je pao na dan Svetih 45 mučenika iz Nikopolja, 23. jula"

I, jel neko u dokolici silnog dušebrižništva na kraju prebrojao godove? Jel imao hrast preko 100 godina?

А колику духовну вредност има једно старо дрво?

Ko da si u službi Sarumana....
Drvo ima duhovnu vrednost onoliko koliko mu ljudi daju.U srpskoj tradiciji je da se ljudi okupljaju tokom raznih svetkovina, praznika oko nekog starog drveta, svečanih trenutaka (topolski hrast npr.)
Jevreji imaju običaj da na grob stave kamen, u Indiji je je krava sveta životinja, to je nebitno.Različiti narodi, različiti običaji.Bitno je da je nekom narodu, grupi ljudi nešto važno.Meštanima koji su žive u okolini tog hrasta taj hrast je bio važan.U toliko meri da su motrili da se hrast ne poseče, dok jedne mračne noći ....
A ti ljudi su građani Srbije, a Srbija je jel'te demokratska zemlja u kojoj se uvažava mišljenje i volja naroda.
Ovde se nije uvažila volja jednog dela naroda.A izgleda i celog srpskog naroda jer je veći deo Srbije stao u odbranu tog hrasta.

- - - - - - - - - -

Ulazi li malo u glavu?

Gresis, brate gresis.

Ne mrzim pravoslavnu crkvu kao ustanovu, vec platformu sa koje ona nastupa vekovima jer smatram da STETI SRPSKOM NARODU.

To se vidi kroz patnje koje je narod prosao i smanjanjem stanovnistva i teritorija koje ima.

Religija je trebala da ga VODI tako da se to ne desi, a desilo se.

Znaci da su KRIVI i da treba RADIKALNA REFORMA SPC.

Ali, to je neka druga tema, nepozeljna na ovom forumu.

НЕМОЈ ТОЛИКО ДА БРИНЕШ О СРПСКОМ НАРОДУ

АКО ТИ ОТКАЖЕ ТРОШНА СРЧКА ...БИЋЕМО И ЗА ТО КРИВИ...:sad2:

"Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče, a za 20 godina bi se i sam osušio", rekao je Jovčić"

I, jel neko u dokolici silnog dušebrižništva na kraju prebrojao godove? Jel imao hrast preko 100 godina?

Tipičan primer primitivne svesti.Stalno ističe da su "crkveni velikodostojnici dali blagoslov" , jer kao i svaki priprost čovek prebacuje lopticu na autoritete, po mogućnosti verske oslobađajući sebe i sopstveno učešće.Što će reći da mu nimalo nije svejedno i da se plaši neke "kletve, zle sudbe".Tako radi osoba niskih intelektualnih dometa kojoj je rečeno da učini nešto nečasno a u sebi se lomi.
Gotovo da ga sažaljevam kad ga ne bih sažaljevao.

Црквењаци :D Ти баш кубуриш са еклезиологијом. Свештеник је одобрио, свештеник.
"Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče,
reče li ti meni nešto ? izgleda da ja ipak ne kuburim sa tim

Back