ŠEST VEKOVA NESTALO U TRENU

Misliš da ne bi i nas ubagerisali i sklonili s puta , a pitanje je da li je i tu noć sakaćenja bilo ljudi koji su želeli to svetogrđe da spreče što u medijima nećeš da vidiš i pročitaš, naravno.

Jesu čoveku nekidan preorali grobove predaka sa sve najsvežijim grobom nedavno sahranjene sestre i samo su ga sklonili da im ne smeta sa svim rođacima i prijateljima koji su se sa njim okupili tamo u pokušaju da ih spreče.

Još su im se i rugali.
Znam, a znam i za još zillion takvih slučajeva tokom zadnjih 20 tak godina svakojakih vladavina. Zato sam i napisao, pošto sam pročitao kako psujemo po vlasti, ja to radim sve ovo vreme i ispada da samo mitingujem, a ništa se ne menja.

Zalosno za taj Hrast...

Ali jos zalosnije je sto je Srbija za 25 godina pocev od 1990 izgubila svih onih predhodnih 6 vekova , onih 600 godina u kojma smo se borili za bolje sutra...

СКРАЋУЈУ НАМ ЖИВОТ,СКРАЋУЈУ НАМ ДРЖАВУ,СКРАЋУЈУ НАМ ХИМНУ.. ДОКЛЕ ВИШЕ??!

Боже правде, ти што спасе
од пропасти досад нас,
чуј и одсад наше гласе
и од сад нам буди спас.

Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже брани,
српског краља, српски род!1

Сложи српску браћу драгу
на свак дичан славан рад,
слога биће пораз врагу
а најјачи српству град.

Нек на српској блиста грани
братске слоге златан плод,
Боже спаси, Боже брани

Нек на српско ведро чело
твог не падне гнева гром
Благослови Србу село
поље, њиву, град и дом!

Кад наступе борбе дани
к' победи му води ход
Боже спаси, Боже храни,
српске земље, српски род!1

Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај2
настало је ново доба
Нову срећу, Боже дај!

Отаџбину српску брани3
пет вековне борбе плод
Боже спаси, Боже брани4
моли ти се српски род![2]

ЈЕДНА ЗЕМЉА! ЈЕДНА ПЕСМА! ЈЕДНА НАЦИЈА!! СРБИЈА!!

Ne znam zasto me je ova vest asocirala na divljake iz ISIS-a kada su razbijali drevni grad Palmiru.....

Od ulaska u ostatke Palmire zastaje dah.
Ispod kolonada i stubova čovek shvati svu svoju nemoć i sićušnost !
Šta ljudska ruka nije uspela da napravi ?
Bez kranova, miksera i dizalica.

A, današnji podivljali ljudi spremni su sve da pretvore u prah...

- - - - - - - - - -

A kada je napisem da se Srbi najmanje kupaju u Evropi (a mozda i u svetu) mene banuju.

A Miti ne urade nista.:sad2:

A, šta da mu urade ?
On se kupa redovno !

- - - - - - - - - -

Kažu mi drugari, ja nisam bio, da je na koncertu Reja Čarlsa
u Domu sindikata, u ono vreme, smrdelo sve do petog reda....
Da ljudi skoro da nisu mogli disati od smrada.
Na loj i ustajali znoj....
A, crnci imaju taj šmek !

СКРАЋУЈУ НАМ ЖИВОТ,СКРАЋУЈУ НАМ ДРЖАВУ,СКРАЋУЈУ НАМ ХИМНУ.. ДОКЛЕ ВИШЕ??!

Боже правде, ти што спасе
од пропасти досад нас,
чуј и одсад наше гласе
и од сад нам буди спас.

Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже брани,

Сложи српску браћу драгу
на свак дичан славан рад,
слога биће пораз врагу
а најјачи српству град.

Нек на српској блиста грани
братске слоге златан плод,
Боже спаси, Боже брани

Нек на српско ведро чело
твог не падне гнева гром
Благослови Србу село
поље, њиву, град и дом!

Кад наступе борбе дани
к' победи му води ход
Боже спаси, Боже храни,
српске земље, српски род!1

Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај2
настало је ново доба
Нову срећу, Боже дај!

Отаџбину српску брани3
пет вековне борбе плод
Боже спаси, Боже брани4
моли ти се српски род![2]

ЈЕДНА ЗЕМЉА! ЈЕДНА ПЕСМА! ЈЕДНА НАЦИЈА!! СРБИЈА!!

Himnu su morali da skraćuju !
Fudbaleri, sve što je više od pola strofe, ne mogu da upamte....
Jeste videli one što ne otvaraju usta, a oni su u većini !?
Oni nisu upamtili ni to pola, pa ćute da ne kvare....!

Heroj SNSa.

hrast-posekao-strah-kletva-tizer-1437684349-706815.jpg

Ovaj Alija Sirotanović se ladno slikao i zauzeo opaku pozu, mogao je da napravi selfi i stavi ga na Fejs.A, da...za ovog je komp magično sokoćalo.:hahaha:

- - - - - - - - - -

Ono što se zove trulež je koliko vidim sa slike većim delom obična pulpa, srž drveta.Veliko drvo, velika i srž.Ima i truleži, ali ništa toliko dramatično za drvo staro 6 vekova.A jedan kompetentan čovek je objasnio da je taj hrast mogao da živi još minimum 100 godina.Minimum. A ne 20 godina.

Poslednja izmena:
Ovaj Alija Sirotanović se ladno slikao i zauzeo opaku pozu, mogao je da napravi selfi i stavi ga na Fejs.A, da...za ovog je komp magično sokoćalo.:hahaha:

- - - - - - - - - -

Ono što se zove trulež je koliko vidim sa slike većim delom obična pulpa, srž drveta.Ima i truleži, ali ništa toliko dramatično za drvo staro 6 vekova.A jedan kompetentan čovek je objasnio da je taj hrast mogao da živi još minimum 100 godina.Minimum. A ne 20 godina.

Ma nek se teraju sa svojim gatanjem u pizdu bre materinu. Oni znaju koliko bi drvo još živelo!

Hebo te, jesi li video ti koja je to patologija?

Jesi li video koga je Srbija izabrala da je vodi!?!?!?!

Ono što se zove trulež je koliko vidim sa slike većim delom obična pulpa, srž drveta.Veliko drvo, velika i srž.Ima i truleži, ali ništa toliko dramatično za drvo staro 6 vekova.A jedan kompetentan čovek je objasnio da je taj hrast mogao da živi još minimum 100 godina.Minimum. A ne 20 godina.

Na svetu postoje i zive neka stabla koja su vec imala 1000 godina kada se rodio Isus.......

I oni su pravi DRAGULJI kod naroda u kojima su...

Ovaj hrast je mogao da zivio jos 1000 godina i mozda i vise da ga *** nisu ubili....:evil:

Poslednja izmena od moderatora:
@Svastičić. Ovo je bio treći hrast po starosti u Evropi od poznatijih hrastova.Pokušaj da zamisliš da Izraelci saseku neko maslinovo drvo koje je još dugotrajnije staro 2000 godina pored kojeg je možda prolazio Hrist i steći ćeš predstavu koliko je sve ovo prizor iz neke ludnice ili pre iz pakla.

- - - - - - - - - -

Na svetu postoje i zive neka stabla koja su vec imala 1000 godina kada se rodio Isus.......

I oni su pravi DRAGULJI kod naroda u kojima su...

Ovaj hrast je mogao da zivio jos 1000 godina i mozda i vise da ga*** nisu ubili....:evil:

Ko si ti da kažeš da je ovaj hrast mogao da živi još hiljadu godina kad stručnjaci tvrde još 20 godina? :mrgreen:

- - - - - - - - - -

U svakom zlu i neko dobro, sada bar imamo jasniju predstavu o funcionisanju ove države ako se o nekom funkcionisanju može govoriti, pa ovaj hrast nije stradao uzalud.Na izvestan način nas je i ujedinio i osvestio.

Poslednja izmena od moderatora:
@Svastičić. Ovo je bio treći hrast po starosti u Evropi od poznatijih hrastova.Pokušaj da zamisliš da Izraelci saseku neko maslinovo drvo koje je još dugotrajnije staro 2000 godina pored kojeg je možda prolazio Hrist i steći ćeš predstavu koliko je sve ovo prizor iz neke ludnice ili pre iz pakla.

Kada se primitivac dokopa vlasti brzo ubedi sebe kako je baš on merilo svega.

Ko si ti da kažeš da je ovaj hrast mogao da živi još hiljadu godina kad stručnjaci tvrde još 20 godina? :mrgreen:

Ja sam satrucnjak i specijalista za zastitu bilja. Magistar nauka koji je 15 godina radio u institutima i naucnim ustanovama.

Uz to sam i strucnjak za hortikulturu.

Tako da danas u Srbiji NEMA NI JEDAN VECI AUTORITET koji po tom pitanju moze nesto da izjavi!:rtfm:

Ja sam satrucnjak i specijalista za zastitu bilja. Magistar nauka koji je 15 godina radio u institutima i naucnim ustanovama.

Uz to sam i strucnjak za hortikulturu.

Tako da danas u Srbiji NEMA NI JEDAN VECI AUTORITET koji po tom pitanju moze nesto da izjavi!:rtfm:

Ođe se ne cene diplome....:lol:

Mislim da bi bilo dobro kad bi lokalni seljaci uzeli što je moguće više građe ovog drveta i poklonili ga nekom manastiru za ikone i ikonostase da ovo plemenito drvo nastavi da živi.

Više puta sam to ovde spomenula, a reći ću još jednom: videla sam na kamionima posečena stabla platana na Bulevaru, živim u blizini Bulevara, videla sam ne jednom već nekoliko puta i tvrdim da su skoro sva stabla bila trula. Ta besmislena propaganda vezana za platane ima politički karakter i vezana je samo za antikampanju koja se vodila protiv Đilasa. Da li je bio lopov ili nije, ne znam, znam da je Bulevar dobio sasvim drugačiji, daleko lepši izgled i bolje je organizovan u saobraćajnom smislu. Gužva je smanjena, a to što se u poslednje vreme ponovo stvara, slika je i prilika današnje gradske vlasti. Pošto je Bulevar renoviran, prvih par godina bilo je nezamislivo videti parkiran automobil u desnoj traci, danas je to redovna pojava. Policije nema nigde.

Porediti seču platana koji nisu imali nikakvu istorijsku vrednost, umesto kojih su odmah posađena mlada stabla, sa sečom hrasta starog više od 600 godina, zaista je besmisleno.

Pogledaj Eremitine postove na ovoj temi i pokušaj da shvatiš razliku, čovek je lepo objasnio kakvu je versku, ako hoćeš i sociološku ulogu imao posečeni hrast. Čak i da hrast nije bio "zapis", drvo staro više od 600 godina se ne seče, čuva se kao spomenik koji se ne može videti često.

. . .

Био сам у Београду у то несрећно време и сем два стабла, сва остала су била здрава као дрен.
Одиста није знак васпитања из добре куће служити се оваквим подлим измишљотинама.
Има сасвим довољно слика од тада на Интернету, па не схватам због чега би посегла да аргументујеш свој став нечим што се у пола минута може без сумње утврдити да је неистина.

Кад се већ помиње историјска вредност - ти су платани била ратна репарације Србији од стране Аустрије после Првог светског рата, тако да су буквално плаћени српском крвљу и њих се није смело дирати.

А то што је саобраћај био тренутно бољи је не зобг некакве генијалне реконструкције, него по твом сопственом признању због адекватног деловања саобраћајне полиције.

Био сам у Београду у то несрећно време и сем два стабла, сва остала су била здрава као дрен.
Одиста није знак васпитања из добре куће служити се оваквим подлим измишљотинама.
Има сасвим довољно слика од тада на Интернету, па не схватам због чега би посегла да аргументујеш свој став нечим што се у пола минута може без сумње утврдити да је неистина.

Кад се већ помиње историјска вредност - ти су платани била ратна репарације Србији од стране Аустрије после Првог светског рата, тако да су буквално плаћени српском крвљу и њих се није смело дирати.

А то што је саобраћај био тренутно бољи је не зобг некакве генијалне реконструкције, него по твом сопственом признању због адекватног деловања саобраћајне полиције.

Ne obraćaj pažnju, ja sam prolazio pored tih platana i drva su bila toliko zdrava i toliko brojna da možeš napraviti omanju kraljevsku palatu od njih koje se ne bi postideo nijedan kralj.

Poslednja izmena:

Back