ŠEST VEKOVA NESTALO U TRENU

Nalogodavci i izvrsitelji ovog gnusnog zlocina protiv pravoslavlja su sami sebe i svoje potomke osudili ovim cinom.

Zapis se ne dira.Kada i ako sam padne zakopa se u zemlju uz prisustvo popa ako se nalazi na putu recimo-ako ne-ne dira se.To je svetinja u Srbiji.Svetinje narod pravoslavni postuje.

Nekada je Zapis sluzio umesto Crkvi kada one nisu smele da se grade i kada su vladali oni za cije vreme nije smela slava da se slavi.

To je tradicija,istorija Srba,naroda Srbije i ona prava vrednost koju pravi ljudi postuju.

Ludilo bre ... :hahaha1:

Nalogodavci i izvrsitelji ovog gnusnog zlocina protiv pravoslavlja su sami sebe i svoje potomke osudili ovim cinom.

Zapis se ne dira.Kada i ako sam padne zakopa se u zemlju uz prisustvo popa ako se nalazi na putu recimo-ako ne-ne dira se.To je svetinja u Srbiji.Svetinje narod pravoslavni postuje.

Nekada je Zapis sluzio umesto Crkvi kada one nisu smele da se grade i kada su vladali oni za cije vreme nije smela slava da se slavi.

To je tradicija,istorija Srba,naroda Srbije i ona prava vrednost koju pravi ljudi postuj
u.

:ok: :heart:

"crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče"

Ma koji crkveni velikodostojnici, sto nenavedu njihova imena?

Nego 2-3 podmicena seoska popa.

Pa da sta ce ludom narodu auto putevi , kanalizacija , struja i ostale gluposti kada moze da zivi od mitova i legendi? da su se takvi pitali danas bi josh isli zemljanim putevima .

"Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, je stigla do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni."

Хајде НЕ ЛУПЕТАЈ !!!!!!!!:evil::evil::evil: Тај смрдљиви пројектант као и надлежно министарство НИСУ НИКАДА НИ БИЛИ НА ТЕРЕНУ ЗА КОЈИ СУ ИЗРАЂИВАЛИ ПРОЈЕКТЕ што је нечувено у пракси јер би иначе другачије пројектовали - ИМАМО ХОРДЕ КРЕТЕНА НА ВЛАСТИ - И УМЕСТО КАДА СУ УВИДЕЛИ ОВАЈ ДРАСТИЧАН ПРОПУСТ ДА СУ НАПРАВИЛИ ИЗМЕНУ ПРОЈЕКТА - ОНИ ПРЕГАЗИШЕ 600 ГОДИНА........ стока џуловска примитивна.........

п.с. исти случај је са BGH2O направише макете КОЈЕ ВЕЗЕ СА МОЗГОМ НЕМАЈУ.... КАО ДА СУ ОТИШЛИ НА ПУСТ МЕСЕЦ ПА СЕЛИ И ПРОЈЕКТУЈУ........

Vau, kako lep grad. :)

@tema Bitniji je valjda aputoput od nekog drveta.
Скоројевићевска логика новопечених напредњака који нису мрднули из свог атара.
Објаснио Блеиби.

Pametni to rade ovako:

qjt-ru.jpg

Хајде НЕ ЛУПЕТАЈ !!!!!!!!:evil::evil::evil: Тај смрдљиви пројектант као и надлежно министарство НИСУ НИКАДА НИ БИЛИ НА ТЕРЕНУ ЗА КОЈИ СУ ИЗРАЂИВАЛИ ПРОЈЕКТЕ што је нечувено у пракси јер би иначе другачије пројектовали - ИМАМО ХОРДЕ КРЕТЕНА НА ВЛАСТИ - И УМЕСТО КАДА СУ УВИДЕЛИ ОВАЈ ДРАСТИЧАН ПРОПУСТ ДА СУ НАПРАВИЛИ ИЗМЕНУ ПРОЈЕКТА - ОНИ ПРЕГАЗИШЕ 600 ГОДИНА........ стока џуловска примитивна.........

п.с. исти случај је са BGH2O направише макете КОЈЕ ВЕЗЕ СА МОЗГОМ НЕМАЈУ.... КАО ДА СУ ОТИШЛИ НА ПУСТ МЕСЕЦ ПА СЕЛИ И ПРОЈЕКТУЈУ........

Da li si ti svestan šta je sve posečeno na Vračaru da bi takvi kao ti danas mogli tu da stanuju ? :eek:

Da li si ti svestan šta je sve posečeno na Vračaru da bi takvi kao ti danas mogli tu da stanuju ? :eek:

Ја те молим да овде НЕ ПРОСИПАШ ПРИМИТИВНЕ ПОЛУПИСМЕНЕ СЕНТЕНЦЕ КОЈЕ ВЕЗЕ СА МОЗГОМ НЕМАЈУ......сваки нормалан народ ЧУВА И НЕГУЈЕ СВОЈУ ИСТОРИЈСКУ И КУЛТУРНУ БАШТИНУ - само овде са СНС и другим џукелама ТО НИЈЕ МОГУЋЕ - него се напротив УНИШТАВА СВЕ ШТО БИ МОГЛО АРХЕОЛОШКИ, ИСТОРИЈСКИ И КУЛТУРНО ДА ИМА ЗНАЧАЈА ЗА НАЦИЈУ......а само немој ти и теби слични да ми ******е о Врачару јер случајно имам на ту тему довољно знања.......

Навикли сте ви на те радове, Меркелка је упозната с вашим капацитетима, сад још да усавршите ваљање по поду ко Вучи и биће масовно шењење.
:cepanje:
:tambalamba:

- - - - - - - - - -

Шта је посечено?

Vračar je bio šuma matori. :lol: Pojma ti nemaš ...

Pitam se da li su svi ovi čuvari pravoslavlja i tradicije ikada u životu posadili ijedno drvo ? :eek:

Pitam se da li su svi ovi čuvari pravoslavlja i tradicije ikada u životu posadili ijedno drvo ? :eek:
Ајде???
Мора да си старији од Врачара па знаш сваки детаљ ко прави напредњак, ВАЗДУПЛОХОВАЦ!
:cepanje:
:tambalamba:
Бтв колико је у тој шуми било храстова старих 5-6 векова или више.

Ja sam posadila, mioji su posadili, moji preci su posadili i prekini ako ne znas i sam nisi posadio da omalovazavas i nnipodastavas druge.

I da zakljucim na temu:na stranu sto ima i verski karakter, ali secenje ovakvog drveta, umesto cuvanje je u najmanju ruku ekoloski i kulturni vandalizam, a u najvecu jedno totalno diletantstvo i primitivizam, skorojevicstvo i nemanje mozga, onih koji su to uradili i to naredili.

cemu tolika frka.posekli hrast koji bi za 10 ili 50 godina pao .

zar je bilo bolje da se izmestio put i da je to kostalo recimo milion evra.

koga bi to kostalo .nas naravno . bolje taj milion da uloze u posumljavanje 50-ak hektara recimo.

mnogo smo povodljivi i dopustamo da neko drugi misli umesto nas.

[

Dakle, mrtva biljka, ali nedostojanstveno posječena, i svi poludjeli od bijesa.

:
Мртва биљка није зелена, тј није мртва док има лишће.
На Криту сам видео маслину, полуосушену, али заштићена с таблом у бакру на постаменту на којој грчки и енглаески пише да је дрво старо преко 2 миленијума и да је под њеном крошњом један од филозофа подучавао.

- - - - - - - - - -

koga bi to kostalo .nas naravno . bolje taj milion da uloze u posumljavanje 50-ak hektara recimo.

Не би изместили пут, нити би то стајало милион евра, долара, било чега, потребно је само мало добре воље.
Али ово је било довођење напредњачке воље у питање и стока закрвила....
Објаснио Блеиби.

Pametni to rade ovako:

qjt-ru.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Е свашта од тебе........:dash::dash::dash: па шта и да је коштало 10 милиона евра МАЛО ЛИ СУ ДО САДА ПОКРАЛИ И ОДНЕЛИ па нека уложе у оно што народу нешто значи...
Тачно је да си поводљив - ИСТО КАО АВ КОМЕ ЈЕ СВАКИ СТРАНАЦ СТРУЧЊАК а "саветодавци"...... а ти људи или појма немају или су веома злонамерни...

А документовани доказ ДА ИМАМО КРЕТЕНЕ НА ВЛАСТИ ЈЕ И ОВО:

Храст - Запис чија је старост процењена на 600 година, у месту Росуље, село Шарани. Тамилаури храст исте старости (14. век) налази се у Естонији и заштићен је законом од 1939., док је естонско Министарство шумарства откупило околно земљиште 2009. Један велики храст стар преко 800 година налази се у Енглеској, у чувеној Шервудској шуми. У 2002. години храст је стављен на листу „британско омиљено дрво“

Сви ви који подржавате овај злочин нисте нормални, надам се да се нисте размножили јер по вашој логици само сте направили трошак држави, створили сте још паразита које ваш вођа мора да рани.

Храст - Запис чија је старост процењена на 600 година, у месту Росуље, село Шарани. Тамилаури храст исте старости (14. век) налази се у Естонији и заштићен је законом од 1939., док је естонско Министарство шумарства откупило околно земљиште 2009. Један велики храст стар преко 800 година налази се у Енглеској, у чувеној Шервудској шуми. У 2002. години храст је стављен на листу „британско омиљено дрво“

Unistio si Naprednjake. Ne moraju ni ici na izbore, pisi propoalo.

hrast nije zapis , hrast je mesto koje objasnjava gde je zapis .

mesto ostaje tu mada me zanima koliko je hodocasnika i vernika posecivalo godisnje to mesto.

znam za vise zapisa koje niko ne vidi .

Није лоше ако нешто не знаш да погледаш - лако је........:dash::dash::dash:

Запис
је, у Србији, дрво које представља светињу за село на чијем подручју се налази. Дрво постаје запис чином освештења, при чему се у његову кору урезује крст. За запис се бира крупно дрво, првенствено храст, а ређе цер, брест, јасен и дивља крушка. Поред њега може бити постављен крст (често камени), a околни простор може бити ограђен. Запис је табуирано дрво: верује се да ће онога ко се усуди да га посече или на други начин оштети задесити велика несрећа

Запис - буква из околине Црне Траве.

Back