Шешељ

Да ли је Шешељ најбољи хрватски обавештајац у Србији

• Па... изгледа да јесте...

• Није! Он је Србин!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
svarozic
- Naravno da je za osudu prebijanje Barovića, ali on je prvi Šešelja gađao čašom...

- Srbi imaju "pretenzije" na teritoriju današnje Hrvatske od 16. vijeka... Srbi su imali svoju autonomiju (Vojnu krajinu) i posebne povlastice skoro čitavu istoriju... poslije II svjetskog rata su bili konstitutivan narod u Hrvatskoj (to je bio uslov formiranja hrvatske federalne jedinice) i to je 91. HDZ ukinuo... ništa tu Šešelj nije izmislio novo...

- To za klanje kašikama (za cipele) je zahebancija (crni humor) u Minimaksovoj emisiji i nije rekao da će Hrvate klati (već ustaše)...

- Svi Šešelji u Istočnoj Hercegovini su Srbi i pravoslavci (po jedno milioniti put)

- Josif Visarionovič Džugašvili je iz pravoslavne porodice

Поменули смо инциденте који су нам први пали на памет, а када би се њихов списак правио хронолошким редом била би то подебља књига.

Што се граница тиче уколико постоји историјско право на њих и уколико актуално руководство жели да то право одбрани (а Милошевићу то никада није падало на памет јер је нереално) то се никада не објављује јавно. Шешељ је пак инсистирајући на границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Вировитица Србију представио као освајачку државу иако - понављамо, иако то никоме у србијанском руководству није ни падало на памет. Суштина је била да се Крајишницима у новонасталој хрватској држави обезбеде сигурност и права у складу са међународним нормама.

Да ли стварно мислите да би америчко-европски католици допустили стварање српске државе на територији од Бујановца до Каринског залива у чијем захвату-окружењу се налази Босна и Херцеговина, уз истовремено раздвајање хрватске обале на два дела?! Тако нешто не би допустили ни Русима, а камоли Србима.

SlseqJz.jpg

Poslednja izmena:
Smjesna je ova karta gore Grahovo,Drvar,Glamoc,Petrovac itd nisu obojeni zutom bojom a to su 100% ciste Srpske opstine....... i danas posle okupacije i progona 1995 jedan dio naroda se vratio

- - - - - - - - - -

Zastave Srbije se vijore danas slobodno u Drvaru

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/zastave-srbije-sastavni-dio-izborne-kampanje-u-drvaru-u-bih

- - - - - - - - - -

Шешељ је пак инсистирајући на границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Вировитица Србију представио као освајачку државу иако -
SlseqJz.jpg

Kako mozes da osvajas nesto sto je tvoje prestanite da pricate nebuloze

- - - - - - - - - -

Popis stanovnistva SFRJ

fry4b.jpg

Plava boja oznacena na karti je autohtoni srpski etnicki prostor SRBIJA
Treba jos dodati jos neke teritorije gde bi Srpski narod bio vecina da nije bilo progona i genocida 1941-1945 naprimer Zadar je oduvek bio Srpski grad,Sibenik isto tako itd

Поменули смо инциденте који су нам први пали на памет, а када би се њихов списак правио хронолошким редом била би то подебља књига.

Што се граница тиче уколико постоји историјско право на њих и уколико актуално руководство жели да то право одбрани (а Милошевићу то никада није падало на памет јер је нереално) то се никада не објављује јавно. Шешељ је пак инсистирајући на границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Вировитица Србију представио као освајачку државу иако - понављамо, иако то никоме у србијанском руководству није ни падало на памет. Суштина је била да се Крајишницима у новонасталој хрватској држави обезбеде сигурност и права у складу са међународним нормама.

Да ли стварно мислите да би америчко-европски католици допустили стварање српске државе на територији од Бујановца до Каринског залива у чијем захвату-окружењу се налази Босна и Херцеговина, уз истовремено раздвајање хрватске обале на два дела?! Тако нешто не би допустили ни Русима, а камоли Србима.
To, da li bi ili ne bi, nema veze sa mitovima i poluistinama koje ti iznosiš u postovima...

Maslacak samo lupa gluposti !!!

Prvo koja hrvatska obala ??? To ne postoji !!

Druga stvar to ta granica koju spominje Seselj nije nista osvajacki to je nesto najprirodnije i najnormalnije i najlogicnije. Za to razgranicenje se nije zalagao samo Seselj nego SANU . SANU je i objavio tu kartu 1986. godine !!!

Svarozic ti nije bas najbolje argumentovao.

Jeste tacno da je Tudjman ukinuo Srbima status konstitutivnog i drzavotvnornog naroda u Hr. i da je to izazvalo rat. Jer niko normalan ne bi cutao na tako nesto. Svi znamo kroz sta su Srbi prosili pola veka pre toga.

Isto tako je i tacno ovo sto je rekao za autonomiju Srba u vojnoj krajini.

Ali sta je propustio da kaze?

Prvo Srbi su i pored nezapamcenog genocida u drugom svetskom ratu i pored premestanja srpskoh stanovnistva za vreme Tita iz Bosne i Hrvatske u Vojvodinu ipak na pocetku 90ih pre rata cinili preko 40 posto stanovnistva u BiH i oko 12 posto u Hr. I pravno u katastru Srbi su posedovali oko 70 posto zemlje u BiH i oko 25 posto u Hrvatskoj.

Najvaznija stvar.. Nije broj Srba jedini razlog za tu granicu. Sustina je u tome ko ko je vojnicki to osvojio odnosno oslobodio? Znaci prvo imamo situaciju da bi broj Srba bio daleko daleko veci da ustase nisu u WW 2 poklale toliki srpski narod.

ALI zasto Hrvati i Bosnjaci i Makedonci i Slovenci nikad nisu vodili nijedan rat za oslobodjenje? Zasto su bili na porazenoj strani u dva svetska rata (Hrvati) ??? Pogotov je vezan ovaj prvi posle kog je stvorena Jugoslavija. A u drugom su bili najveci fasisti i cinili najgore zlocine koje normalan ljudski um nije sposoban ni da zamisli a kamoli da pocini. A njihov narod je podrzavao ustase. 90 posto njih. To je cinjenice i kolko god sad neko da se trudi ne moze to da obori.

Znaci da skratim.. Ocu da kazim poentu. Srbin sumadinac je u 19. veku i u prve dve decenije 20. veka vodio oko 10 velikih oslobodilackih ratova na balkanu. I potukao najvece svetske sile.. I te velicanstvene pobede platio miliona srpskih zivota.. To stalno ponavljam i to se mora znati.. Srbia je samo u dva balkanska rata izgubila nekoliko stotina hiljada ljudi.. Svi poginuli. Svi Srbi iz Srbije.. Ali taj podatak postaje nebitan kad pogledamo one iz prvog srpskog ustanka i prvog svetskog rata.

Znaci govorimo o malom vremenskom razdoblju. U prvom srpskom ustanku gine u Srbiji trecina svih Srba. A onda 100 godina posle toga u prvom svetskom ratu ponovo gine trecina svih Srba iz Srbije. Takve demografske gubitke gledajuci procentualno nijedan narod nikad nije imao u istoriji. Od toga je nemoguce oporaviti se.. Za 100 godina da ti se tako nesto desi dva puta.. Trecina aloo.. A gde su jos svi ostali ratovi u periodu izmedju koje je Srbija vodila..

Ali sta ja ocu da kazem? Pa ocu da kazem da te nenormalne zrtve nisu bile dzabe. Pobede su tu.. One su cinjenica koju ne moze da ospori nijedan Hrvat ili Albanac ili Bosnjak koliko god da se trudio. Znaci na bojnom polju Srbija je zasluzila prostor CELE bivse Jugoslavije. ALI posto u duhu srpskog naroda nikad nije bilo da osvajamo i da budemo vlast nekom narodu koji nije srpski... Onda nam naravno ne treba Slovenije i nista dalje od Seseljeve linije. Sve zapadno od nje je hrvatsko i slovenacko i neka rade sta znaju.

E sad... To sto se istocno od te linije neki vise ne osecaju kao Srbi.. Neki koji su vekovima bili Srbi i za vreme Tita konvertovani u makedonce,bosnjake,poneki u crnogorce... Pa sta sad? Sta sad da radimo? Sta treba da im poklonimo teritoriju? Pa ko je to jos radio? Sto Spanija ne pokloni Kataloniji teritoriju ?

To sto su Siptari na silu postali vecina na Kosovu isto ne menja nista. Zato sto je Kosovo kolevka srpstva i centar srpskog nacionalnog identiteta.. Bez srpskog Kosova nema ni Srba..

Srbi bi u Srbiji koja obuhvata celu bivsu Jugoslaviju do linije karlobag-karlovac-ogulin-virovitica 1918. godine cinili najmanje 75 posto stanovnistva, sto je oko tri cetvrtine. Genocidi nad Srbima u drugom svetskom ratu,Titovo pustanje 300 000 Siptara da nelegalno nasele Kosovo i Metohiju i radjanje novih nacija na ustrb srpske su izmenili etnicku sliku. I 1991 je mozda bilo u tom trenutku najrealnije da Srbija obuhvata Srbiju sa KiM,Crnu Goru,Republiku Srpsku i RSK. Danas je mozda najrealnije u ovom sad trenutku da obuhvata samo Srbiju naravno sa Kosovom,Crnu Goru i Republiku Srpsku.. Ali je sustina da mi ne smemo da zaboravimo da je i Makedonija nasa. Isto kao i ostatak BiH, kao i Slavonija,Dalmacija i Lika.. Ne mozemo reci e pa sad to je Hrvatsko i gotovo ! ! Ne ! Moramo uvek podsecati da su Srbi ti koji polazu pravo na te teritoriju !!! Milion puta vece pravo nego Hrvati.. Isto Makedonija.. Ne mozemo mi reci pa dobro vi ste Makedonci i to je to vi ste narod isto kao i mi !!! Ne !!!! To ne smemo da radimo ! Jer do 1945 nije bilo ni traga ni glasa o makedoncima kao narodu koji je nezavistan od srpskog. Jer ako to dopustis onda ce se roditi i crnogorski narod.. A ako dopustis i to onda ce se roditi i vojvodjanski narod..

Znaci jedno je trenutno sta mozemo da ostvarimo a drugo je ono sto nam pripada,od cega ne smemo odustati,sto nam je dugorocni cilj i interes kao naroda i na sta polazemo istorijsko pravo..

Cela bivsa Jugoslavija do te linije karlobag-karlovac-ogulin-virovitica.. Na celoj toj teritoriji su srpska groblja svuda u vecini.. Samo Srbi su vojno oslobadjali kroz istoriju sve te krajeve.. U poslednjih 1000 godina samo srpske drzave su postojale u tim krajevima(ne racunamo okupatorske sile jer njihovih naroda nije bilo a srpskog jeste na tim prostorima i to u vecini svuda i to u velikoj vecini)... i u tim grobljima su masovno osim vojnika i srpski civili... Koji su klani kao nijedan drugi narod masovno..kao retko ko bilo gde u svetu.. Samo zbog toga sto su Srbi.. To su ogromne brojke.. Od Kragujevca pa preko Novog Sada,Sapca i Jadovna,Prebilovaca,Jasenovca,Sarajeva,Knina,Kosova,Metohije...... svuda...

Znaci ti kazes Seseljeva linija je osvajanje.. A ja kazem da nije i podsecam na cinjenice i demantujem te.

Do pre 70 godina na svim tim prostorima Srbi bili vecina stanovistva.

Vise nisu.

Zasto ?

Zato sto je izvrsen genocid i etnocid nad Srbima nezapamcenih razmera.

Znaci vrsili su mnoooogoo vece zlocine nego sto smo mi.

Argument u nasu korist.

Nisu organizovali nikad svoje vojske da se brane od okupatora.

Zasto?

Zato sto su uvek saradjivali sa okupatorima.

Ali zato su Srbi tukli sve okupatore kao od sale.

Ti sto ih ti zoves Srbijanci.. E pa vidis bas ti.. Bas ti su potukli sve zive.. Uvek brojcano slabiji.. Losije opremljeni ali su svakoga pobedili ! Svakoga ! I sve te teritorije su basa ti Srbi oslobodili...

Gde su bili Hrvati,Makedonci,Albanci kad smo mi tukli Turke na Ivankovcu,Cegru,Misaru......?

De su bili oni kad je Srbija izborila potpunu nezavisnost 1876 u srpsko-turskim ratovima?

Srbija je pobedila u kumanovskoj bitci, u bregalnickoj, u bitoljskoj... To su velike bitke.. Kakve nase komsije nemaju u svojoj istoriji..

Znaci ko je sta zasluzio ? ? ?

O tome pricamo.. Posle zlocina ovo je drugi argument o kom govorim.

Da ne pricam tek o Ceru,Kolubari,Kajmakcalu.. Kakav je Srbija tad bila junak.. o tome ne treba pricati.. to svako zna.. samo neki voel ponekad to namerno da zaborave i da preskoce da spomenu.

Sotir skoro sve je istina sto si napisao ali ne smes da minimiziras ulogu Srba u BIH i njihovu borbu kojom je Srbija izborila nezavisnost 1878 kao i uticaj Rusije

Podsjetio bih te na ustanak Srba u BIH 1875 ,nevesinjsku pusku,ustanak u krajini itd i tada je na tromedji like bosne i dalmacije 2.jula 1876 proglasena Srbija na slobodnoj teritoriji od strane ustanika ali na zalost na Berlinskom kongresu uticajem velikih sila to je palo pod autsrougarsku a srpske teritorije na istoku su dobile nezavisnost

Nisu Knin,Benkovac ,Obraovc ili Banjaluka nista manje Srbija od Novog Sada,Kraljeva ili Beograda

Rat u BiH 1875-1878. je bio veoma krvav (a o tome se malo zna)... žrtava je bilo otprilike kao u ratu u BiH 1992.-1995. s tim što je tada u BiH bilo mnogo manje stanovnika...

Rat u BiH 1875-1878. je bio veoma krvav (a o tome se malo zna)... žrtava je bilo otprilike kao u ratu u BiH 1992.-1995. s tim što je tada u BiH bilo mnogo manje stanovnika...

Bilo je mnogo Srpskih manjih i vecih ustanaka i buna u BIH i pre toga

Ali ustankom 1875 je protjerana Turska i ustanak je izazvao veliku istocnu krizu koja je zavrsena Berlinskim kongresom na kojem su dve srpske drzave CG i Srbija dobile nezavinsot a srbi u BIH pali pod austrougarsku

Sotir skoro sve je istina sto si napisao ali ne smes da minimiziras ulogu Srba u BIH i njihovu borbu kojom je Srbija izborila nezavisnost 1878 kao i uticaj Rusije

Podsjetio bih te na ustanak Srba u BIH 1875 ,nevesinjsku pusku,ustanak u krajini itd i tada je na tromedji like bosne i dalmacije 2.jula 1876 proglasena Srbija na slobodnoj teritoriji od strane ustanika ali na zalost na Berlinskom kongresu uticajem velikih sila to je palo pod autsrougarsku a srpske teritorije na istoku su dobile nezavisnost

Nisu Knin,Benkovac ,Obraovc ili Banjaluka nista manje Srbija od Novog Sada,Kraljeva ili Beograda

Nevesinjska puska? Svaka cast. Radovanu Karadzicu isto svaka cast. Jedini razlog zasto je taj covek u Hagu je taj sto se organizovao,osnovao drzavu i vojsku i odbranio svoj narod od pokolja. Sprecio novi Jasenovac.Za mene je on srpski heroj.

Nista ja ne minimiziram. Samo kazem realno kako jeste. Jeste bio ustanak al smo u zadnjih 200 godina vise od jednog puta u krvavim ratovima mi u Srbiji gubili trecinu stanovnistva i pobedjivali u tim ratovima protiv Turaka,Bugara, i Austro-Ugara na primer na Ceru i Kolubari i to sve bez icije pomoci. Srbija je pretrpela NATO agresiju,razaranje,ubijanje civila od strane NATO,materijalnu stetu od preko 100 milijardi dolara,sankcije itd . . .

U jedan od ta dva rata kad nam je ginula po trecina stanovnistva smo usli upravo zbog Srba iz BiH.Koji jesu slali dobrovoljce ali se nisu bas nesto ni pretrgli. Kao i 1389 umesto da se digla cela Bosna Tvrtko poslo samo Vlatka i par iljada ljudi, al da se ne vracam toliko unazad. Nikada ne insistiram na podeli izmedju Srba.. Ali na te note koje osecam kod tebe sam alergican.Neki umeju da budu i bezobrazni ovde na forumu pa znam i da preterem u ovakvim raspravama. Kod Srba preko Drine ima dzukela ali ima i dobrih ljudi uostalom isto kao i kod nas u Srbiji.

Jeste Banja Luka je Srbija kao i Beograd ali i nije. Jer geografski ipak pripada Bosni a Beograd Srbiji. Znaci ne mislim na ove Titove lazne podele i na Titova izmisljena razgranicenja, nego na ona koja datiraju jos iz srednjeg veka. Ali opet u Banja Luci zive Srbi i ziveli su ona je srpska.Isto tako i Pljevlja na primer ili Herceg Novi. Geografski to ne pripada Srbiji nego Crnoj Gori ali politicki pripada Srbiji. Isto tako i Banja Luka i Knin. Vama preko Drine je greh taj sto ste zapadniji i onda ste prvi na udaru. Kad su Turci nadirali pre 700 godina bilo je obrnuto.

Znaci gledano u politickom smislu Knin i Banja Luka da jesu Srbija.

I na ovakve argumente od Srba preko Drine obicno uvek dobijam isti odgovor. A on je sledeci. Vi Srbijanci nam niste pomogli 90ih i niste ucestvovali u ratu. A drugi deo odgovora je vi Srbijanci ste u Beogradu 1918 napravili Jugoslaviju i nas ste osudili na ustaski noz. Totalno pogresne konstatacije koje nemaju uporista u realnosti.

Prvo slali smo dobrovoljce isto kao i vi nama u prvom svetskom ratu.. Ne znam koliko je bilo dobrovoljaca da nam pomognu u dva balkanska rata, i 1999 i 1998 na Kosovu,ajde u drugom srpskom ustanku 1815. i nije bilo potrebe. Druga stvar sto sam vec rekao bili smo pod sankcijama,satanizovani u celom svetu,Rusija na kolenima,Jeljcin izdajnik na vlasnik sve slusa zapad.. Nema ko da nam drzi ledja... I ubedjen sam da u slucaju da se Slobodan nije povukao 1991 da bi NATO kopneno uleteo u Srbiju kao u Vijetnam i Irak i poubijao stotine iljada civila po Beogradu,Vojvodini,Sumadiji,Kosovu,Nisu,Uzicu ........... Sigurno bi to uradili... Nikad ne mozes znati sa cim su pretili..

A 1918. narod u Srbiji niko nista nije pitao. Zato sto kao sto sam vec pisao nama Srbima u Srbiji su se dogodili demografski gubici kakvi nisu zabelezeni ni u jednoj drzavi..Znaci procentualno gledajuci.. U tih 110 ili 120 godina koliko vec.. Dva ustanka,dva srpsko-turska,pa rat sa Bugarima,pa dva balkanska, pa svetski... u ova dva po trecina Srba u Srbiji izginula a u ostalima jos stotine hiljada Srba iz Srbije... I sad ti zamisli situaciji kad tako konstantno gines i nisi se nimalo oporavio od gubitka jedne trecine stanovnistva iz 1804-1813 i bukvalno prosle godine si zavrsio dva rata gde su izginuo u stotinama iljada i dodje ti novi rat.. U kom ponovo pobedis !!!!!!!!! Ali tu pobedu platis tako sto ti opet izgine trecina stanovnistva !!!!! 60 posto muskog !!!!! A ko je ostao u ovih 40 posto muskaraca ??? Pa samo invalidi i jajare koje nisu isle u rat da brane otadzbinu,svoje kuce,porodice.. ! ! ! I o cemu mi tu onda pricamo?? O kojoj 1918. ? Ko je narod u Srbiji sta pitao. Mogli su u Beogradu da proglase Ameriku a ne Jugoslaviju...Ali sile sa zapada i oni koji ocigledno u kontitnuitetu rade protiv Srba su odlucili da ce po nas biti najdestruktivnije da nas spoje sa Hrvatima.

Znaci nisam sklon tome da delim Srbe i manje gotivim nekog zato sto je iz CG i BiH a ne iz Srbije.. Nikad prvi necu da peckam.. Al cu uvek da kazem SRBIJA SRBIJA SRBIJA

Zato sto sam alergican isto na mantru da je RS bastion srpstva.. To je jedna neistinita mantra i kad osetim taktove te pesme uvek odreagujem..

Opet kazem nista nemam protiv Srba preko Drine ali ovo ne govorim samo zato sto sam iz Srbije. Naravno i zbog toga ali najvise zato sto ta mantra nije istinita.

Ako procitamo istoriju jasno vidimo ko je bastion.

A sto se tice danasnje situacije. Tu nema velikih nejasnoca. Srbima u RS je pre 20 godina visio nad glavom fizicki nestanak.. egzodus.. pre 70 godina su bili pred istrebljem.. i zbog toga je kod njih prisutniji nacionalizam.. kod krajisnika isto. Jednostavno Srbi preko Drine su u poslednjih pa ajde da kazem 70 godina bukvalno u borbi za fizicki opstanak i nacionalizam je nesto sto ih odrzava i svaka cast na tome skidam kapu.

Al to sto je trenutno u Srbiji u proseku mozda manje prisutniji nacionalizam isto ima svoje zasto. Velike i moce i bogate sile sa zapada ulazu ogroman novac i rade punom parom da nam ubiju svaki ponos,patriotizam,moral,srpstvo.. oce da zaboravimo na te reci i na njihovo znacenje,,.. A mi se opet drzimo... Kolko god da nas bombarduju,otimaju Kosovo,uvode sankcije,kolko god da nas ponizavaju,otimaju,pljackaju, mi smo tu idalje svoji na svome i oni cak i u svojim namestenim anketama moraju da priznaju da je vise od pola naroda protiv EU.. Sto Nikolic i Vucic pre izbora vicu Rusija i obecaju pare a posle izbora nas uvedu u NATO(IPAP) i smanje penzije i plate to je druga stvar. Ko sto sam vec reko masinerija je izuzetno mocna,previse novca ima i na bezbroj nacina pokusava da nam ubije patriotizam... Mnogo nas se ne da idalje ali nazalost neki su poklekli, zbog novca, zbog psihicke slabosti.... Ima tu svega i svacega.. Sve su nam oteli.. Narod gleda da skrpi kraj sa krajem i da prezivi i kad je u takvom siromastvu lakse je manipulisati sa njim jer ne obraca paznju na promenu ustava,na Kosovo u UN, na IPAP sporazum itd . . . . . A vama je opet se ponavljam pretio fizicki nestanak i nacionalizam je jedini intrument pomocu kog mozete da opstanete. Ko razume shvatio je.

Kazes skoro sve sam upravu. Ja mislim da sam za sve. I u tom kao i u ovom sad postu. Samo je malo teze sagledi stvari objektivno.. I odvojiti na stranu lokalni patriotizam.

Sotir zvani djubre
...Ali sta ja ocu da kazem? Pa ocu da kazem da te nenormalne zrtve nisu bile dzabe. Pobede su tu.. One su cinjenica koju ne moze da ospori nijedan Hrvat ili Albanac ili Bosnjak koliko god da se trudio. Znaci na bojnom polju Srbija je zasluzila prostor CELE bivse Jugoslavije. ALI posto u duhu srpskog naroda nikad nije bilo da osvajamo i da budemo vlast nekom narodu koji nije srpski... Onda nam naravno ne treba Slovenije i nista dalje od Seseljeve linije. Sve zapadno od nje je hrvatsko i slovenacko i neka rade sta znaju...
Војо ти ли си?!

Мис'им све што си написао о српским жртвама тачно је, али живот нас учи да на основу тога не можеш потраживати право на одређену територију. Реалност нам каже следеће: да је твој онај део територије на коме си у стању да успоставиш и одржиш примену закона своје државе. Уколико изгубих рат, губиш и територију.

Досовци су нас пак убеђивали супротно - да су Хрвати, Туркеши и Албанци фини народи са високо развијеном демократијом и да је једина препрека нашем заједничком хармоничном животу зли Милошевић. Наравно да католици не поштују интелигенцију дванестогодишњег детета па су српску неслогу и издају искористили да протерију Крајишнике и Космеке, а њихове територије припоје католицима, односно муслиманима. Шешељ пак удружен са својим кумом сер Драшковићем само је компромитовао позицију Србије у ратним дешавањима у бившој Југославији.

Оно што га тренутно чини опасним јесте ореол "српског мученика из Хага" и чињеница да је у затвору провео неколико година са Милошевићем. Зато уколико већ сутра изјави да је Милошевић спремао бацање атомске бомбе на Загреб, већина јавности ће по аутоматизму - а из наведених разлога, поверовати у то.

svarozic
- Josif Visarionovič Džugašvili je iz pravoslavne porodice
Josef Vissarionovich Dzhugashvili, Ioseb Besarionis Dze Jughashvili; Russian: Ио́сиф Виссарио́нович Джугашви́ли Iosif Vissarionovich Dzhugashvili) (December 18 1878 – March 5, 1953), better known by his adopted name, Joseph Stalin (Иосиф Сталин, Iosif Stalin; stalin meaning "made of steel".

Josef was born to influential Catholic parents Vissarion "Beso" Dzhugashvili and Ekaterina "Keke" Geladze. His father Beso was a successful and relatively wealthy local businessman. However, in later biographies, he is variously described as poor, dirt poor and a violent alcoholic.

Whatever the real truth, Josef was accepted into the Catholic Cappuchin run school at Gori. He graduated in 1892 first in his class and at the age of 14 he was accepted to enter the "Orthodox" Seminary of Tiflis (Tbilisi, Georgia), a Jesuit institution to be trained as a Jesuit priest.

In spite of contrary history written about the Jesuit run Seminary, the Jesuits remained in Russian territory after the order was banned by Alexander I in 1820, maintaining control of several institutions, including the Seminary of Tiflis.

Stalin himself openly admitted the Jesuit control of the institution in his famous interview with Jewish Journalist Emil Ludwig (Cohen): http://one-evil.org/content/people_20c_stalin.html

Poslednja izmena:
Војо ти ли си?!

Мис'им све што си написао о српским жртвама тачно је, али живот нас учи да на основу тога не можеш потраживати право на одређену територију. Реалност нам каже следеће: да је твој онај део територије на коме си у стању да успоставиш и одржиш примену закона своје државе. Уколико изгубих рат, губиш и територију.

Досовци су нас пак убеђивали супротно - да су Хрвати, Туркеши и Албанци фини народи са високо развијеном демократијом и да је једина препрека нашем заједничком хармоничном животу зли Милошевић и ако уклонимо њега све ће бити као у бајци. Наравно да католици не поштују интелигенцију дванестогодишњег детета па су српску неслогу и издају искористили да протерију Крајишнике и Космеке, а њихове територије припоје католицима, односно муслиманима.

Шешељ пак удружен са својим кумом сер Драшковићем само је компромитовао позицију Србије у ратним дешавањима у бившој Југославији. Оно што га тренутно чини опасним јесте ореол "српског мученика из Хага" и чињеница да је у затвору провео неколико година са Милошевићем. Зато уколико већ сутра изјави да је Милошевић спремао бацање атомске бомбе на Загреб, већина јавности ће по аутоматизму - а из наведених разлога, поверовати у то.

Josef Vissarionovich Dzhugashvili, Ioseb Besarionis Dze Jughashvili; Russian: Ио́сиф Виссарио́нович Джугашви́ли Iosif Vissarionovich Dzhugashvili) (December 18 1878 – March 5, 1953), better known by his adopted name, Joseph Stalin (Иосиф Сталин, Iosif Stalin; stalin meaning "made of steel".

Josef was born to influential Catholic parents Vissarion "Beso" Dzhugashvili and Ekaterina "Keke" Geladze. His father Beso was a successful and relatively wealthy local businessman. However, in later biographies, he is variously described as poor, dirt poor and a violent alcoholic.

Whatever the real truth, Josef was accepted into the Catholic Cappuchin run school at Gori. He graduated in 1892 first in his class and at the age of 14 he was accepted to enter the "Orthodox" Seminary of Tiflis (Tbilisi, Georgia), a Jesuit institution to be trained as a Jesuit priest.

In spite of contrary history written about the Jesuit run Seminary, the Jesuits remained in Russian territory after the order was banned by Alexander I in 1820, maintaining control of several institutions, including the Seminary of Tiflis.

Stalin himself openly admitted the Jesuit control of the institution in his famous interview with Jewish Journalist Emil Ludwig (Cohen): http://one-evil.org/content/people_20c_stalin.html

Izvlacis samo ono sto ti odgovora..

Sve to sto si napisao ja sam vec odgovorio..

Uzmi pa opet procitaj sta je u kom trenutku bilo moguce da se uspostavi .. Mislim na srpsku drzavu..

Gde se mogla komotno uspostaviti 1918, gde 1991, a gde moze danas..

Sta je trenutno moguce a na sta polazemo pravo i sta nam je dugorocni interes kao naroda.

Procitaj bolje sta sam napisao pa onda uzmi nesto napisi.

A ovo za Seselja pricas bez veze..

Ako se on nije sve ove godine borio za srpski nacionalni interes onda nije niko.

Ne znam kako njega stavljas u kos sa Draskom koji je ekvivalent Cedomiru Cedi Jovanovicu

Sotir zvani djubre

Uzmi pa opet procitaj sta je u kom trenutku bilo moguce da se uspostavi .. Mislim na srpsku drzavu..

Sta je trenutno moguce a na sta polazemo pravo i sta nam je dugorocni interes kao naroda.

Ako se on nije sve ove godine borio za srpski nacionalni interes onda nije niko.

Ne znam kako njega stavljas u kos sa Draskom koji je ekvivalent Cedomiru Cedi Jovanovicu

"Чекај, па зашто га Милошевић једноставно није уклонио. Зашто му је допустио да дивља"?
- рећићете.

Није му смео ништа - ни њему, ни Драшковићу.

Србијанска Православна Црква рат у Југославији искористила је за спровођење контрареволуције у Србији. Од самог почетка распада Југославјије у Србији је нарастала и увећавала се ужасна мржња према Милошевићу и његовој власти из разлога што су били комунисти. А у јавности је владало мишљење да су комуњаре уништиле све што је било добро у Србији па се говорило: "Ма само да побијемо ове комуњаре и вратимо краља, монархију, цркву и капитализам па ћемо бити признати и поштовани од стране Запада". Зато су Шешељ, Драшковић и слични у јавности добили статус "светих православних националиста".

Сетите се да Милошевића нису срушили ДОСовци и Отпор, него попови и дементни патријах који су повели народ у рушење власти. Како попови тврде да су у ромингу са Џонатаном народ је сматрао да ту не може да буде грешке.

Други разлог за контрареволуцију било је чишћење Србије од Црногораца који су држали све најважније позиције у држави, укључујући ту и место председника државе. Да ли је то било тако, процените сами.

Елем, у таквој ситуацији Шешељ је могао да дивља и ради на штету Срба, а да му нико ништа не може.

Poslednja izmena:
Тема је постављена на основу запажања о синхронизованом пребацивању кривице за етничко чишћење над Крајишницима са америчко-хрватских католика на Милошевића, у чему је учествовао и Шешељ. Заснована је и на запажању да је нелогично да се један високо интелигентан политичар понаша на начин уличара, иако му је потпуно јасно да својим наступима представља српски народ у целини. Листа Шешељевих примитивизама предугачка је, али довољно је навести пребијање адвоката Баровића, јавно истицање претензија на територију Хрватске до границе Карлобаг-Огулин-Вировитица, клање Хрвата кашикама, њихово протеривање из Хртковаца, помињање дефекационог материјала на суђењу у Хагу... углавном сви његови поступци служили су да домаћој, балканској и светској јавности Србе престави као примитиван, агресиван и зао народ.

Неко је поменуо да му је неки блиски рођак био звонар у католичкој цркви и то је вероватно кључни податак, јер је католичка црква обавештајно-субверзивна организација заснована на религијско-расистичким основама која има вишевековно искуствo у регрутацији, обуци и инсталирању шпијуна у непријатељски табор. Довољно је сетити се католичког језуите Стаљина и зла које је нанео Русима, па да ствари постану јасније.

П.С.
Читаво време имали смо осећај да смо нешто пропустили и били смо у праву - заборавили смо на Чанка.

Au čoveče...

Pa tebi stvarno nije dobro ...
Koju ti oluju u glavi imaš na samo spominjanje imena Šešelj ...
Koji bljeskovi tvojim mentalnim procesima upravljaju ...

Ovako, spolja gledano,
čitajući pomno tvoje postove
uviđam da nisi glup ...

Šta preostaje ???

:think:

Mislim, izvor :
- Neko je pomenuo !!!
:zcepanje:
I šta kažeš,
NEKI ROĐAK ??? pa baš zvonar ....
I TO JE KLJUČNO ...
Pa jeste, 100%, garant ...

To kad neko pomene, to je ISTINA ....

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Nego jesi li čuo da je "neko pomenuo"
da je Šešelj nebeskim proviđenjem, uz pomoć vanzemOljaca,
predodređen da bude najveći sveCki vladar
i da će živeti bar 1000 godina ...

Eto, vidiš ja baš to čula, POMENUO NEKO,
hajde sad da otvorimo temu
pa da se sito narazgovaramo ...

:zcepanje::mrgreen::zcepanje:

Poslednja izmena:
slučajni-prolaznik
Au čoveče...

Pa tebi stvarno nije dobro ...
Koju ti oluju u glavi imaš na samo spominjanje imena Šešelj ...
Koji bljeskovi tvojim mentalnim procesima upravljaju ...

Ovako, spolja gledano,
čitajući pomno tvoje postove
uviđam da nisi glup ...

Šta preostaje ???

:think:

Mislim, izvor :
- Neko je pomenuo !!!
:zcepanje:
I šta kažeš,
NEKI ROĐAK ??? pa baš zvonar ....
I TO JE KLJUČNO ...
Pa jeste, 100%, garant ...

To kad neko pomene, to je ISTINA ....

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Nego jesi li čuo da je "neko pomenuo"
da je Šešelj nebeskim proviđenjem, uz pomoć vanzemOljaca,
predodređen da bude najveći sveCki vladar
i da će živeti bar 1000 godina ...

Eto, vidiš ja baš to čula, POMENUO NEKO,
hajde sad da otvorimo temu
pa da se sito narazgovaramo ...

:zcepanje::mrgreen::zcepanje:
.
.

Libar је рекао: "Djed mu je bio zvonar katolicke crkve u Ravnom,"Tuta" Naletilic ga je u Hagu stalno zafrkavao zbog toga a Seselj nikad nije rekao da to nije istina". (пост бр. 26 ове теме)
.
.

Poslednja izmena:
Opet bre pljujete po Šešelju.........pa dokle bre više???
Šešelj je na izborima 1990-e imao JEDNOG poslanika u skupštini i to on sam.
Na sledećim izborima je imao 13 (TRINAEST) poslanika.......rat je već uveliko trajao.
Kako neko sa 13 poslanika može da bude tako "važna" ličnost u jednoj državi ???
Čak ga je Milošević u zatvor zatvarao (mesec-dva dana , ako se ne varam).
Vaši kompleksi su dno dna.
P.S
Šešelju je kompletna porodica pravoslavna .......venčao se , krstio i decu krstio u pravoslavnoj crkvi. Šešelji se sahranjuju na Srpskom pravoslavnom groblju.
malo morgen... šekijevi su prodali svetu vjeru katoličku za večeru

Nadam se da ce Seselj biti sljedeci premijer Srbije,on to zasluzuje,Srbija zasluzuje njega.

Sta ti glumis civilizovanog evropejca ?

Kolinda nije nista bolja od njega sto se tice desne ideologije , samo je premazanija i pazi na terminologiju , mladja je ,a glavni joj adut nije program nego dekolte .

Pola NATO administracije ju je kresnilo , a pola zali sto nije stiglo .

Sad su na red dosli ministri ,premijeri i predsednici stranih drzava .

- - - - - - - - - -

Mozda sa Pahorom odradi Piranski zaliv :D

Nevesinjska puska? Svaka cast. Radovanu Karadzicu isto svaka cast. Jedini razlog zasto je taj covek u Hagu je taj sto se organizovao,osnovao drzavu i vojsku i odbranio svoj narod od pokolja. Sprecio novi Jasenovac.Za mene je on srpski heroj.

Nista ja ne minimiziram. Samo kazem realno kako jeste. Jeste bio ustanak al smo u zadnjih 200 godina vise od jednog puta u krvavim ratovima mi u Srbiji gubili trecinu stanovnistva i pobedjivali u tim ratovima protiv Turaka,Bugara, i Austro-Ugara na primer na Ceru i Kolubari i to sve bez icije pomoci. Srbija je pretrpela NATO agresiju,razaranje,ubijanje civila od strane NATO,materijalnu stetu od preko 100 milijardi dolara,sankcije itd . . .

U jedan od ta dva rata kad nam je ginula po trecina stanovnistva smo usli upravo zbog Srba iz BiH.Koji jesu slali dobrovoljce ali se nisu bas nesto ni pretrgli. Kao i 1389 umesto da se digla cela Bosna Tvrtko poslo samo Vlatka i par iljada ljudi, al da se ne vracam toliko unazad. Nikada ne insistiram na podeli izmedju Srba.. Ali na te note koje osecam kod tebe sam alergican.Neki umeju da budu i bezobrazni ovde na forumu pa znam i da preterem u ovakvim raspravama. Kod Srba preko Drine ima dzukela ali ima i dobrih ljudi uostalom isto kao i kod nas u Srbiji.

Jeste Banja Luka je Srbija kao i Beograd ali i nije. Jer geografski ipak pripada Bosni a Beograd Srbiji. Znaci ne mislim na ove Titove lazne podele i na Titova izmisljena razgranicenja, nego na ona koja datiraju jos iz srednjeg veka. Ali opet u Banja Luci zive Srbi i ziveli su ona je srpska.Isto tako i Pljevlja na primer ili Herceg Novi. Geografski to ne pripada Srbiji nego Crnoj Gori ali politicki pripada Srbiji. Isto tako i Banja Luka i Knin. Vama preko Drine je greh taj sto ste zapadniji i onda ste prvi na udaru. Kad su Turci nadirali pre 700 godina bilo je obrnuto.

Znaci gledano u politickom smislu Knin i Banja Luka da jesu Srbija.

I na ovakve argumente od Srba preko Drine obicno uvek dobijam isti odgovor. A on je sledeci. Vi Srbijanci nam niste pomogli 90ih i niste ucestvovali u ratu. A drugi deo odgovora je vi Srbijanci ste u Beogradu 1918 napravili Jugoslaviju i nas ste osudili na ustaski noz. Totalno pogresne konstatacije koje nemaju uporista u realnosti.

Prvo slali smo dobrovoljce isto kao i vi nama u prvom svetskom ratu.. Ne znam koliko je bilo dobrovoljaca da nam pomognu u dva balkanska rata, i 1999 i 1998 na Kosovu,ajde u drugom srpskom ustanku 1815. i nije bilo potrebe. Druga stvar sto sam vec rekao bili smo pod sankcijama,satanizovani u celom svetu,Rusija na kolenima,Jeljcin izdajnik na vlasnik sve slusa zapad.. Nema ko da nam drzi ledja... I ubedjen sam da u slucaju da se Slobodan nije povukao 1991 da bi NATO kopneno uleteo u Srbiju kao u Vijetnam i Irak i poubijao stotine iljada civila po Beogradu,Vojvodini,Sumadiji,Kosovu,Nisu,Uzicu ........... Sigurno bi to uradili... Nikad ne mozes znati sa cim su pretili..

A 1918. narod u Srbiji niko nista nije pitao. Zato sto kao sto sam vec pisao nama Srbima u Srbiji su se dogodili demografski gubici kakvi nisu zabelezeni ni u jednoj drzavi..Znaci procentualno gledajuci.. U tih 110 ili 120 godina koliko vec.. Dva ustanka,dva srpsko-turska,pa rat sa Bugarima,pa dva balkanska, pa svetski... u ova dva po trecina Srba u Srbiji izginula a u ostalima jos stotine hiljada Srba iz Srbije... I sad ti zamisli situaciji kad tako konstantno gines i nisi se nimalo oporavio od gubitka jedne trecine stanovnistva iz 1804-1813 i bukvalno prosle godine si zavrsio dva rata gde su izginuo u stotinama iljada i dodje ti novi rat.. U kom ponovo pobedis !!!!!!!!! Ali tu pobedu platis tako sto ti opet izgine trecina stanovnistva !!!!! 60 posto muskog !!!!! A ko je ostao u ovih 40 posto muskaraca ??? Pa samo invalidi i jajare koje nisu isle u rat da brane otadzbinu,svoje kuce,porodice.. ! ! ! I o cemu mi tu onda pricamo?? O kojoj 1918. ? Ko je narod u Srbiji sta pitao. Mogli su u Beogradu da proglase Ameriku a ne Jugoslaviju...Ali sile sa zapada i oni koji ocigledno u kontitnuitetu rade protiv Srba su odlucili da ce po nas biti najdestruktivnije da nas spoje sa Hrvatima.

Znaci nisam sklon tome da delim Srbe i manje gotivim nekog zato sto je iz CG i BiH a ne iz Srbije.. Nikad prvi necu da peckam.. Al cu uvek da kazem SRBIJA SRBIJA SRBIJA

Zato sto sam alergican isto na mantru da je RS bastion srpstva.. To je jedna neistinita mantra i kad osetim taktove te pesme uvek odreagujem..

Opet kazem nista nemam protiv Srba preko Drine ali ovo ne govorim samo zato sto sam iz Srbije. Naravno i zbog toga ali najvise zato sto ta mantra nije istinita.

Ako procitamo istoriju jasno vidimo ko je bastion.

A sto se tice danasnje situacije. Tu nema velikih nejasnoca. Srbima u RS je pre 20 godina visio nad glavom fizicki nestanak.. egzodus.. pre 70 godina su bili pred istrebljem.. i zbog toga je kod njih prisutniji nacionalizam.. kod krajisnika isto. Jednostavno Srbi preko Drine su u poslednjih pa ajde da kazem 70 godina bukvalno u borbi za fizicki opstanak i nacionalizam je nesto sto ih odrzava i svaka cast na tome skidam kapu.

Al to sto je trenutno u Srbiji u proseku mozda manje prisutniji nacionalizam isto ima svoje zasto. Velike i moce i bogate sile sa zapada ulazu ogroman novac i rade punom parom da nam ubiju svaki ponos,patriotizam,moral,srpstvo.. oce da zaboravimo na te reci i na njihovo znacenje,,.. A mi se opet drzimo... Kolko god da nas bombarduju,otimaju Kosovo,uvode sankcije,kolko god da nas ponizavaju,otimaju,pljackaju, mi smo tu idalje svoji na svome i oni cak i u svojim namestenim anketama moraju da priznaju da je vise od pola naroda protiv EU.. Sto Nikolic i Vucic pre izbora vicu Rusija i obecaju pare a posle izbora nas uvedu u NATO(IPAP) i smanje penzije i plate to je druga stvar. Ko sto sam vec reko masinerija je izuzetno mocna,previse novca ima i na bezbroj nacina pokusava da nam ubije patriotizam... Mnogo nas se ne da idalje ali nazalost neki su poklekli, zbog novca, zbog psihicke slabosti.... Ima tu svega i svacega.. Sve su nam oteli.. Narod gleda da skrpi kraj sa krajem i da prezivi i kad je u takvom siromastvu lakse je manipulisati sa njim jer ne obraca paznju na promenu ustava,na Kosovo u UN, na IPAP sporazum itd . . . . . A vama je opet se ponavljam pretio fizicki nestanak i nacionalizam je jedini intrument pomocu kog mozete da opstanete. Ko razume shvatio je.

Kazes skoro sve sam upravu. Ja mislim da sam za sve. I u tom kao i u ovom sad postu. Samo je malo teze sagledi stvari objektivno.. I odvojiti na stranu lokalni patriotizam.
Bravo care

Vidim kako se borio....

Back