Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ko moze da preporuci ovu mini seriju (srecom mini).
https://www.imdb.com/title/tt32146392/
"Kod gledaoca sklonom ovakvoj fikciji, ova serija mora da padne u vodu zbog niza zaista naivnih stvari preko kojih autori prolaze prosto ne baveći se njima, jer znaju da bi to ugrozilo glavni tok i ostvarljivost njihove postavke"
Ako neko stavi trejler serije,bez ikakvog svog komentara-utiska onda valjda to znaci da mu se dopada.
Da moze se odgledati za jedno vece....ako vam je bas dosadno...lezite ranije da spavate.

Погледао двије нове серије.

Billionaires’ Bunker (El refugio atomico)
https://www.imdb.com/title/tt31173096/
Симпатична прича, апокалипса то волем.

Wayward
https://www.imdb.com/title/tt27427326/
Довољно је рећи Toni Collette као позивница за серију
Нетфликс агенда, геј ово оно смара али прича је ок.

Poslednja izmena:
8d8b1ee9fd44b5cd1f322480a08e8adbad54c30302b546a053c32abe5a23f134.jpg

Mini serija. Nekakav preludijum za Jelouston, snimljen bez para ( pre hiper produkcije serija) , maltene yoko građanski rat između dve zavađene familije. Bil Pektston, Tom Berindžer, Paurs But among di adrs. Sve ono na čemu je Amerka izgrađena, romansi, blad svet & tirs... odnosno pre će biti vajlans end mor vajlans on top of d vajlans...

Pa to ti je po istinitim dogadjajima.

Imas onu scenu kad puskaraju i do tada su ubijali ove pomocnike, rancere, saveznike i na kraju ubiju pravog pripadnika porodice McCoy.

Odatle izraz - Real McCoy koji se zadrzao i do dan danas u govoru.

To je baš i mene interesovalo. Međutim ovaj lik što je radio stranicu na Wiki-ju ni ne spominje ovu zavadu, tj., spominje se ali kao fusnota -

https://en.wikipedia.org/wiki/The_real_McCoy

8d8b1ee9fd44b5cd1f322480a08e8adbad54c30302b546a053c32abe5a23f134.jpg

Mini serija. Nekakav preludijum za Jelouston, snimljen bez para ( pre hiper produkcije serija) , maltene yoko građanski rat između dve zavađene familije. Bil Pektston, Tom Berindžer, Paurs But among di adrs. Sve ono na čemu je Amerka izgrađena, romansi, blad svet & tirs... odnosno pre će biti vajlans end mor vajlans on top of d vajlans...
Mini serija od tri epizode.Mogla bi biti i filmska trilogija jer epizode traju od 90-110min.Nisam obozavalac lika i dela Kevina Costnera...ali serija je dobra..hvala na preporuci.

Foundation (Zadužbina)

3.sezona Sf prema knjigama Isaka Asimova
Glumci : Jared Harris,Lou Llobell, Lee Pace

"Zadužbina" je serijal naučnofantastičnih knjiga Isaka Asimova o Hariju Seldonu, matematičaru koji pronalazi teoriju psihoistorije, matematičku disciplinu koja predviđa budućnost, s ciljem da spreči propast Galaktičkog carstva i dugi mrak koji bi usledio. Seldon osniva Zadužbinu (Enciklopediju Galaktika) na planeti Terminus kako bi sačuvao ljudsko znanje i civilizaciju, verujući da se period mraka može skratiti na hiljadu godina umesto 30.000.

Dobra. Mada nikako da nadjem vremena da gledam 3. sezonu koja ide trenutno.

U sustini invazija vanzemaljaca i likovi sirom sveta koji su ukljuceni nekako u tu pricu.

Najbolja je prica sa Golshifteh Farahani koja sa porodicom bezi od vanzemaljaca, klinci u Engleskoj koji su na ekskurziji kad se desi napad aliena, a najkomplikovanija je sa japankom koja trazi devojku koja je bila na svemirskoj stanici pa zavrsi u nekim eksperimentima sa vanzemaljcima .

Nije bas boza limunada za pracenje, ali je laksa od Constellationa.

Constellation je bio najteza serija za pracenje. Skrenes pogled za 2 sekunde i vise ne znas o cemu se radi. :D

Verovatno laksa i od Foundation-a. Ali komplikovanija od Dine, Star Warsa itd. Ima neke slicnosti sa Dinom gde neki likovi imaju neke moci, ali se ne zna ni kako ni zasto.

Foundation (Zadužbina)

3.sezona Sf prema knjigama Isaka Asimova
Glumci : Jared Harris,Lou Llobell, Lee Pace

"Zadužbina" je serijal naučnofantastičnih knjiga Isaka Asimova o Hariju Seldonu, matematičaru koji pronalazi teoriju psihoistorije, matematičku disciplinu koja predviđa budućnost, s ciljem da spreči propast Galaktičkog carstva i dugi mrak koji bi usledio. Seldon osniva Zadužbinu (Enciklopediju Galaktika) na planeti Terminus kako bi sačuvao ljudsko znanje i civilizaciju, verujući da se period mraka može skratiti na hiljadu godina umesto 30.000.

neko moje razmisljanje...ako ljudi pored intelektuanog i naucnog napretka ostanu ovakva stoka kao sto su danas (ratuju za svaku stopu zemlje) i uopste da li je takav napredak moguc sa takvim stepenom svesti..mislim da nije.....odledao tri epizode i odustao....meni jako dosadno , nemastovito,....

neko moje razmisljanje...ako ljudi pored intelektuanog i naucnog napretka ostanu ovakva stoka kao sto su danas (ratuju za svaku stopu zemlje) i uopste da li je takav napredak moguc sa takvim stepenom svesti..mislim da nije.....odledao tri epizode i odustao....meni jako dosadno , nemastovito,....
Za Zadužbinu Isaka Asimova teško da se može reci da je dosadna i nemaštvovite..mislim na knjige ..serija je nešto drugo..u pocetku su se držali knjige i osnove kako je Asimov pisao ..kasnije su preradili

gledao li neko ovu seriju sa Harison Ford-om, jel vredi pažnje ?

---------------

zgZRJZvZn5cpsWAB0zMUdad3iZd.jpg
Naravno.

Imas i jos jedan prikvel pre toga 1883 i bice jedan posle ovog 1944.

Ali u sustini mozes da ih gledas kao potpuno nezavisne serije jer se desavaju daleko u proslosti u odnosu na likove iz sadasnjeg vremena.

To su njihovi preci i kako su dosli u USA i kako su se obogatili.

Gledaj slobodno. Dobri su Harrison i Helen, ali Julia Schlaepfer je ukrala show. :ok:

Back