Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Hoće li da kresne psihijatricu na kraju, da ne moram da gledam?

E recimo neki pravi mafijaši (koji su zaista bili deo američke cosa nostre) kažu da je to ubedljivo najnerealističniji deo serije i da kad bi se saznalo da neki uticajan i visoko rangirani mafijaš ide kod psihijatra i tamo priča izmedju ostalog i o svojim kriminalnim aktivnostima i toj strani svog života da bi kako oni kažu vrlo brzo plivao sa ribama na dnu reke/mora ili završio u gepeku automobila, pa posle u plastičnim kesama i ko zna gde zakopan i da je apsolutno nemoguće da na čelu jedne mafijaške porodice bude neko ko je psihički labilan i ko ima napade panike, pije antidepresive, ide redovno kod psihoterapeuta ili psihijatra na seanse, itd , ne postoji promil šanse da bi u stvarnosti neko takav mogao da bude na čelu jedne mafijaške porodice (pa čak teško i da se bavi takvim stvarima).

E recimo neki pravi mafijaši (koji su zaista bili deo američke cosa nostre) kažu da je to ubedljivo najnerealističniji deo serije i da kad bi se saznalo da neki uticajan i visoko rangirani mafijaš ide kod psihijatra i tamo priča izmedju ostalog i o svojim kriminalnim aktivnostima i toj strani svog života da bi kako oni kažu vrlo brzo plivao sa ribama na dnu reke/mora ili završio u gepeku automobila, pa posle u plastičnim kesama i ko zna gde zakopan i da je apsolutno nemoguće da na čelu jedne mafijaške porodice bude neko ko je psihički labilan i ko ima napade panike, pije antidepresive, ide redovno kod psihoterapeuta ili psihijatra na seanse, itd , ne postoji promil šanse da bi u stvarnosti neko takav mogao da bude na čelu jedne mafijaške porodice (pa čak teško i da se bavi takvim stvarima).

Meni je serija jako zabavna i odlična je glumačka ekipa, ali ništa više od toga. Mafijaši su predstavljeni kao i svi "obični" ljudi sa svojim manama i vrlinama. Svi su pričali kako je wow, meni nije.

Meni je serija jako zabavna i odlična je glumačka ekipa, ali ništa više od toga. Mafijaši su predstavljeni kao i svi "obični" ljudi sa svojim manama i vrlinama. Svi su pričali kako je wow, meni nije.

Pa otprilike to i jeste bila zamisao te serije, da predstave mafijaše kao i sve druge "obične" ljude koji ono isto imaju probleme koji muče i sve druge "obične" ljude (i da je mafijanje na neki način samo posao kojim se bave kao što je neko ne znam automehaničar, serviser računara, kuvar, vozač ili nastavnik u školi) i u tom smislu serija se razlikuje od nekih klasičnih krimi ostvarenja koja na mafijaše gledaju uglavnom malo jednodimenzionalno i isključivo kroz prizmu delatnosti kojima se bave, inače da glumačka ekipa je sjajna (od glavnih likova pa do onih sporednih) ali moguće da je serija na momente malo razvučena i da pomalo podseća na neku sapunicu.
Recimo neke druge krimi serije kao na primer The Wire, Sons of Anarchy, Snowfall, Prison Break ili ona italijanska krimi serija Gamorrah su mi onako dinamičnije ali Sopranovi svakako jesu klasik i sam vrh žanra.

Serija je jako slojevita. U osnovi je to jedna imigrantska priča i može sve vreme da se čita u tom ključu. Oslanja se na predrasude o Italijanima, a ne trudi se da ih opovrgne - svi sve vreme zapravo govore o tim predrasudama. Ali totalno je okej da ti ne prija.

Serija je jako slojevita. U osnovi je to jedna imigrantska priča i može sve vreme da se čita u tom ključu. Oslanja se na predrasude o Italijanima, a ne trudi se da ih opovrgne - svi sve vreme zapravo govore o tim predrasudama. Ali totalno je okej da ti ne prija.
Ko je radio odabir glumaca, svaka mu čast :)
Svaka faca odabrana za 10+

E da, gledam i The Sopranos, negde sam napisala, ne mogu da se setim gde :think:
Poprilično iskarikirana i stereotipna serija. Odgledala sam do kreja 4. sezone, počinju da se vrte u krug. Ima zaniljivih stvari, dobro je urađena priča ali mi nije nešto wow kako su je hvalili.
Nikako da resim i odgledam. Nesto me odbija od te serije a dosta njih je hvale

Back