Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ja sam gledao prvu sezonu nije bila losa, onda je bila velika pauza do druge. Skinuo sam je negde, ali kako gledam gomilu serija, nikako nije stigla na red.

Imas i jos nesto u tom zanru Sense8 od sestara Wachowsky. Isto ima 2 sezone i specijal za kraj.
E, pa to. :) Specijal, ali za kraj. ;) Dovrsi, majku mu, svaka dama od integriteta bi to kad tad izustila.:rumenko: :mrgreen: :cool:

Ja sam jedva preživela prvu epizosu prve sezone :lol:
Fargo ume da bude nekako naporan u prve 2 epizode u svakoj sezoni.
Valjda im je taj socijal-realistički uvod uvek dosadan.
Ali posle kad krene sa pričom to je ubistvo koliko je dobra priča kad se čovek navadi.
Svaka sezona Farga je zanimljiva. Meni lično možda omiljena treća sezona nakon prve.

All the Light We Cannot See
Mini serija.. ratna istorijska drama, ocena 7,6
Glumci: Aria Mia Loberti,Louis Hofmann.Lars Eidinger

Serija je zasnovana na romanu nagrađenom Pulicerovom nagradom, All the Light Ve Cannot See,piscaEntonija Dora , priča priču o Mari-Lor, slepoj francuskoj tinejdžerki, i Verneru, nemačkom vojniku, čiji se putevi sudaraju u okupiranoj Francuskoj dok oboje pokušavaju da prežive razaranja Drugog svetskog rata.

Ovo me podsetilo na ono kad sam kao klinac, napolju zima, pada sneg... kad je u Beogradu još uvek znao da napada sneg, a ti pičiš igrcu iz WWII, cozy, ušuškan, kao što je ušuškan ovaj gradić na obali Atlantika, opasan bedemima... ima zimsku atmosferu, iako nije zimski per se, ali ta praznična klaustrofobija da se pesnički izrazim...

Još je i mini-serija, 4 epizode, pa ne ide u smaranje..

The Kominsky Method​

Kominsky_102_Unit_00360R.jpg

Počeo da gledam. Dva stara lisca Alan Arkin i Majkl Daglas pružaju satiru današnjeg društva. Imaju dobre fore, ne toliko dobre kao Leri Dejvid naprimer, ali drugačiji osvrt na stvari...

Pogledao Oblitereted na netflixu, nasmejala me dobro par puta, ok akcija komedija za opuštanje.
Jedino sto ima tužan kraj.
Pogledajte prilog 1464984
Kako tužan kraj?:think:Jesmo li gledali istu seriju?
Povredio sam nogu na rekreaciji pa sam na bolovanju juče u komadu odgledao ovu seriju.Dobra ali neozbiljna zezancija.Gej crnac, lezbo latinka, mačo muškarac, žena amazonka, kosooki, ruski negativac, nuklearna bomba u Vegasu i puno droge i alkohola.Svega ima u američkom bulšitu.:lol: Ali zabavno je...

Kako tužan kraj?:think:Jesmo li gledali istu seriju?
Povredio sam nogu na rekreaciji pa sam na bolovanju juče u komadu odgledao ovu seriju.Dobra ali neozbiljna zezancija.Gej crnac, lezbo latinka, mačo muškarac, žena amazonka, kosooki, ruski negativac, nuklearna bomba u Vegasu i puno droge i alkohola.Svega ima u američkom bulšitu.:lol: Ali zabavno je...
Pa nisu aktivirali nuke, to se znalo od prve epizode kako ce ici... fora bi bilo da nisu stigli da deaktiviraju:mrgreen: stoga.....:thumbdown:

Završila sam sa Gilded age, pa ja sam oduševljena :lol: Bila mi je okej, al me je neodoljivo podsećala na Seks i grad ali u 19. veku, sa sve Sintijom Nikson u jednoj od glavnih uloga. Kako su razvili radnju, sve me je više vuklo da gledam i da mozgam koji je kome sledeći korak.
Snimaju treću sezonu. Jupi!
spremila sam je i ovih dana cu da je odgledam...a 3.sezona predvidjena je za 2024.

Three Pines
Crime/Mystery/Drama
Ocena na IMDB 7,2 može komotno i više.
Pojedinačni slučajevi su opisani u po dve epizode (ukupno ih ima 8 u prvoj sezoni, snima se i druga), a kroz celu seriju se provlači priča o otetim i nestalim indijanskim devojkama. Dobri glumci, od vodećih do epizodista. Kompaktne priče, klasičan detektivski rad i logičan. Kroz svaki slučaj koji je opisan, provlače se priče o odnosima meštana i kosturima koje kriju duboko zakopane.

https://www.imdb.com/title/tt15351648/?ref_=hm_rvi_tt_i_1

Slow Horses

3.sezona ocena 8
Glumci :Gary Oldman,Jack Lowden,Kristin Scott Tomas

U seriji pratimo tim britanskih obaveštajnih agenata koji služe kao odeljenje za deponije MI5 zbog grešaka koje su završile karijeru.
Džek Lamb i njegovi saradnici u 3.sezoni su u novoj misiji koju uspešno završavaju..
Geri Oldman i dalje fenomenalan u ovom odlicnom špijunskom trileru
Snimljena je i 4.sezona koju jedva cekam

Hoće li se raditi nešto na nastavcima serija

Better Call Saul ili Breaking Bad....?​

Završena priča prijatelju nažalost a možda je tako i najbolje.Nekada se mora i stati.
Ali definitivno najbolje serije koje sam pratio generalno a za taj žanr broj 1 bez premca.

Poslednja izmena:

Back