Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Drømmeren (Sanjalica), danska mini-serija (2022)
Biografska priča o Karen Bliksen, autorki knjige "Moja Afrika" prema kojoj je 1985. godine snimljen poznati film. Serija se bavi delom njenog života kada se vraća iz Afrike u rodnu Dansku i počinje da se ozbiljno bavi pisanjem. Radnja se sporo odvija, priče su isprepletane, vladaju komplikovani porodični odnosi.
Nisam čitala knjigu, film sam gledala davno, a sa serijom nema puno dodirnih tačaka pa nije u suštini ni toliko važna za radnju. Koni Nilsen u glavnoj ulozi je odlična. Preporučujem.
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt16291038/?ref_=nm_flmg_t_1_act
1661518632-9c5c44eed796663dcb0b8a94fb202573e9e929ee.jpg

Mr. Robot - skoro odgledao i poslednju sezonu.

Za mene prva dobra serija snimljena u poslednjih 10 godina. Nemam pojma kako sam tek skoro naleteo na nju, verovatno zato što retko gledam serije i filmove uopšte :lol:

Pored dobre priče najviše me je oduševila autentičnost samog hakovanja, ne znam koga su konsultovali ali je definitivno neki tim Pen-testera, bukvalno sve metode prikazane u seriji iako izgledaju nekome kao fantazija su 100% izvodljive, od realnih konzola tipa Metasploit ..., rubber ducky keystroke-ova do Femtoćelija koje se mogu i sada kupiti na e-bay-u, strava :lol:

Preporuka.

1899

Serija ocena 7,6
Drama/Misterija

Glumci: Emily Beecham,Aneurin Barnard,Andreas Pietschmann

Sam kraj 19. veka. Putnici putuju brodom Kerber iz Evrope u SAD. Puni nade u bolju budućnost, uplove u noćnu moru kada naidju na brod Prometej iste kompanije kako pluta na otvorenom moru, koji je misteriozno nestao pre 4 meseca.Šta se desilo sa tim brodom ? Gde je skoro 1.500 ljudi koji su bili na njemu? Šta to kriju putnici Kerbera, a šta njegov kapetan? Sve su to pitanja i dileme koje nas vode kroz seriju do neocekivanog kraja

Wednesday

Ocena :8
Drama, fantazija

Glumci:Jenna Ortega,Gwendoline Christie,Riki Lindhome, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán

Radnja serije vrti se oko Wednesday Addams koju igra Jenna Ortega koju roditelji, nakon još jednog fizičkog obračuna, upisuju u svoju staru školu, akademiju Nikadviše. Nikadviše je škola za izopštene iz društva; vukodlake, sirene i čudovišta. Wednesday će se naći u centru misterioznih događaja u koje su, prije 25 godina, bili upleteni i njezini roditelji

Odlicna serija , bilo mi je zao kada se zabrsila :)

Jedino sto me vec sad pomalo nervira je sto je na brodu zivi Vavilon, saltaju se u govoru maltene svi najjaci jezici sveta, ono slusati sve je da poludis.. :P
Ali ok, dozivljavam i to kao dekor i deo atmosfere, pa vrv i u tome ima neke simbolike... ;) :)
Da, to sa govorom mi je baš zabavno bilo. Neko kao da ima ideju da se
Evropljani razumeju kojim god jezikom govorili. :lol:

Da, to sa govorom mi je baš zabavno bilo. Neko kao da ima ideju da se
Evropljani razumeju kojim god jezikom govorili. :lol:
Pa cela je poenta u tome da se ne razumeju, osim kad neko govori drugim jezikom.
To je jedna od stvari koje mi se najviše dopadaju u seriji.
I onda imaju one scene kad neko priča svoju životnu priču (što je najlakše reči nekom nepoznatom, ko te i ne razume) ili nešto veoma važno, a sagovornik nema pojma o čemu je reč.

Back