Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ratched

ocena 8/10
drama, misterija
glumci: Sara Polson kao Račed, Sintija Nikson, Džudi Dejvis, Šeron Stoun i Vinsent D'Onofrio.

Louise Fletcher za ulogu sestre Ratched,u filmu Let iznad kukavicijeg gnjezda osvojila Oskara i posle toga lik sestre otišao je u istoriju, sve do ovogodišnje serije Ratched u kojoj Sarah Paulson (American Horror Story) igra mladu zloglasnu sestru Mildred Ratched i njen pocetak karijere.

Prica je smeštena u 1947. godinu kad sestra Mildred Ratched stiže u Severnu Kaliforniju gde traži posao u vodećoj psihijatrijskoj bolnici, u kojoj su počeli novi i uznemirujući eksperimenti na ljudskom mozgu. Mildred se predstavlja kao idealna medicinska sestra, ali u njoj se krije jedna tajna koja će uskoro izići na videlo i otkriti istinu kako se prava čudovišta ne rađaju, već stvaraju.

Држи пажњу за сада...
raised-by-wolves-poster.jpg

Godfather of Harlem

krimi serija
glumci: Forest Whitaker, Lucy Fry, Nigel Thatch

Serija je snimljena po istinitim dogadjajima i prati dešavanja izmedju mafije u Harlemu i pokreta za građanska prava tokom jednog od najburnijih perioda u američkoj istoriji tokom ranih 60-tih godina.Crni mafijaški bos Bumpy Johnsonu kog igra Forest Whitakera koji se ranih 1960-ih, posle 11 godina vratio iz zatvora zatice svoj kvart u Harlemu pod kontrolom talijanske mafije i porodice Genoveze od koje , Bumpy mora da preuzme posao sa drogom i kladjenjem kako bi ponovo stekao kontrolu.

Sinoć sam počela da gledam holandsku seriju "Tabula rasa". Na IMDB je označena kao triler i misterija ali meni već posle prve epizode smrdi da će imati neki nadrealni sajfaj element. Nadam se da grešim. Sreća pa ima samo 9 epizoda. Gledajući već prvu epizodu primetila sam uticaj nekoliko serija i filmova (Stranger Things, Dark, Los Cronocrimenes, Memento, Alisa u zemlji čuda, pa čak malo vajba romana Kuća listova...)

Tabula Rasa
Tabula_Rasa.jpg

Poslednja izmena:
Opa! Gledace se... Nego kazes da film nije dobro docarao knjigu?

Da ali tada sam bio svež utisaka od tek pročitane knjige,i reko aj da odma pogledam film ... i čitava knjiga se vrti oko one kule sa bibliotekom kao lavirintom. To mi je u filmu bilo zbrzano. Ovde imaju 8 epizoda da sve to razrade i pokriju, ali bedak... skoro ničeg se ne sećam iz knjige, a sve nešto poredim scene sa knjigom koje se ne sećam :mrgreen: . Ne mogu objektivno da sagledam seriju...

Da ali tada sam bio svež utisaka od tek pročitane knjige,i reko aj da odma pogledam film ... i čitava knjiga se vrti oko one kule sa bibliotekom kao lavirintom. To mi je u filmu bilo zbrzano. Ovde imaju 8 epizoda da sve to razrade i pokriju, ali bedak... skoro ničeg se ne sećam iz knjige, a sve nešto poredim scene sa knjigom koje se ne sećam :mrgreen: . Ne mogu objektivno da sagledam seriju...
Nema veze volem Turtura, a voleo sam i film, kupljeno

Ratched

ocena 8/10
drama, misterija
glumci: Sara Polson kao Račed, Sintija Nikson, Džudi Dejvis, Šeron Stoun i Vinsent D'Onofrio.

Louise Fletcher za ulogu sestre Ratched,u filmu Let iznad kukavicijeg gnjezda osvojila Oskara i posle toga lik sestre otišao je u istoriju, sve do ovogodišnje serije Ratched u kojoj Sarah Paulson (American Horror Story) igra mladu zloglasnu sestru Mildred Ratched i njen pocetak karijere.

Prica je smeštena u 1947. godinu kad sestra Mildred Ratched stiže u Severnu Kaliforniju gde traži posao u vodećoj psihijatrijskoj bolnici, u kojoj su počeli novi i uznemirujući eksperimenti na ljudskom mozgu. Mildred se predstavlja kao idealna medicinska sestra, ali u njoj se krije jedna tajna koja će uskoro izići na videlo i otkriti istinu kako se prava čudovišta ne rađaju, već stvaraju.
Kad izlazi ovo?

Back