Serije..Sta gledate, sta vam se svidelo?

Trenutno gledam seriju Sense8 i pravo je uzivanje pratiti je.

8.jpg


Ovo je moj komentar posle odgledanih 10 epizoda
https://forum.krstarica.com/threads/sense8.902717/#post-39514721

Evo kopiracu ga i ovde:

Auuu.. Ovo je bas sokantno. Ne znam sta da mislim o scenama porodjaja, zatecen sam...
Privodim kraju prvu sezonu, i da je manje te agresivne promocije LGBT-a, multikulturalizma i narkotika serija bi bila skoro pa savrsena.
Mada.... Opet je pitanje da nema svega toga da li bi onda bilo to to..
U svakom slucaju ko nije do sada pogledao propustio je jednu sjajnu pricu..
Meni su Vil i Rajli preslatki, i glumica koja igra Rajli bas kida, obozavam je.. Mada generalno svi glumci su odlicni..
 
“Castle Rock”

Serija je misteriozni triler sa elementima horora, u kojem se prepliće niz motiva iz dela Stivena Kinga u izmisljenom gradicu Kastel Rok

Prva sezona “Castle Rock” počinje potragom za tamnoputim dečakom, usvojenim sinom omiljenog sveštenika - nalaze ga posle 11 ledenih dana, živog i zdravog, smirenog čak i pred vešću da mu je otac pronađen sa smrtonosnim povredama. Tvrdi da se ne seća ničega.
Upravnik zatvora kreće na poslednji dan na poslu pred zasluženu penziju, ljubi svoju slepu ženu, seda u kola i - izvršava samoubistvo.
Sud odbija žalbu simpatične bakice osuđene na smrt, a njen advokat pokušava da bude uz nju dok u poslednjim trenucima asocira svoje prvo sećanje.
U zatvorenom odeljenju Šošenka, u mračnoj rupi pod šahtom, čuvari pronalaze kavez i u njemu misterioznog mladića koji uspeva da izusti samo tri reči.


Druga sezona “Castle Rock” u paralelnom narativu prati članove porodice čoveka kojeg građani oslovljavaju kao Tata – vojni veteran devedesetih u ratu sa Somalijom. Autoritativna veličina ima dva sina i usvojenu decu iz Somalije – sina i ćerku. Netrepeljivost između dece potkovana je očevom željom da neki dobiju veće parče zemlje, a neki manje. Tata na porodicu gleda kao na unosan biznis, zapravo, njegov human gest usvajanja je još jedan dobro ugovoren posao.

Negde između Eni Vilkis na granici zdravog razuma i Tatine porodice otvara se poglavlje u kojem se psihotična žena neplanirano upliće u porodičnu dramu i misteriju grada sa kućom na severu u kojoj je muž ubio ženu i u kojem kanalizacioni tunel, aludiranje na IT, ukrašen je simbolima uskrsnuća.

 
Adaptacija Stepena Kinga po romanu ”The Outsider”.
Mračno,dobro (moglo je i bolje da ne razvukoše scene koje su bile na granici dosade)...
ali, nakon sedme epizode razilazi se s knjigom, a knjiga je sjajna.
I baš se pitah do kad će ostati dosledni, jer su krenuli da prate knjigu od starta...


Evo malopre odgledala poslednju epizodu.
Nisam oborena na dupe baš
 
Krenuo nemački Dark da gledam i baš me drži. Za sada na pola prve deluje kao baš dobra serija da ne ureknem. Jedino što mi treba papir i olovka da pohvatam ko je gde i ko je ko i ko je sa kim :lol:
Ali preporuka...mračna i nije lagano štivo ali osveženje u odnosu na slične američke serije. Kada evropljani hoće da naprave umetnost oni je naprave...džaba hiljadu Holivuda :ok:
 
Krenuo nemački Dark da gledam i baš me drži. Za sada na pola prve deluje kao baš dobra serija da ne ureknem. Jedino što mi treba papir i olovka da pohvatam ko je gde i ko je ko i ko je sa kim :lol:
Ali preporuka...mračna i nije lagano štivo ali osveženje u odnosu na slične američke serije. Kada evropljani hoće da naprave umetnost oni je naprave...džaba hiljadu Holivuda :ok:

Nisi jos nista video, tek ti sledi ono pravo...
Javi se kad zavrsis drugu sezonu, ja sam je gledao jos prosle godine i i dalje sam pod utiskom..
Serija je veliki majnfak ali itekako kvalitetna..
Sigurno u top3 Netflixove serije uopste....
 
https://www.imdb.com/title/tt1909015/

58749297_416819672433707_4089117180019343360_n.jpg


Bugarska krimi serija. Po svim parametrima lošija od UMO ali kažu da dobro objašnjava kako funkcioniše organizovani kriminal na Balkanu pa ću da joj dam šansu.

Ovo je negledljivo loše. Debilno napisan scenario, loša karakterizacija, sporedne priče debilne... Glavni lik se ubacuje u mafiju tako što spašava jednog njenog člana u zatvoru od batina drugih zatvorenika... mislim, kakav si ti to član mafije kad te obični zatvorenici biju? Šef mafije zna da u svojim redovima ima cinkaroša ali nikako da posumnja na ovog koji je poslednji došao, iako se on najčudnije ponaša, nego na starije članove. Glavna likuša trebala da bude lepa ali nije. Svetlosnim miljama udaljena od Nine Janković po pitanju lepote.

Ubice mog oca, Državni službenik a verovatno i Južni vetar su za ovo holivudska produkcija.
 
Mene zanima jel ima nekih nasih domacih filmova prevedenih na portugalski (titlovi) , ono bilo koji , poslao bi curi Brazilki da pogleda ( ona ne razume srpski), pa eto ako neko zna nek javi bio bi mu zahvalan ;)
.
Преведена је гомила. Пре неког времена је чак био овде чланак о неком Бразилцу који обожава наше филмове типа Ко то тамо пева, Маратонци итд. беше и двориште осликао сценама или већ, не сећам се тачно.

Нашао сам овде за Ко то тамо пева
http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/5099842/ko-to-tamo-peva-pb

Само треба видети да ли су титлови синхронизовани са верзијом филма коју имаш.

Ја то радим преко програма MPC-HC.
Када инсталираш, пусти филм.
затим идеш на:
File->View->Subresync

Када се отвори Subresync оквир са титловима, пусти филм из почетка, када почне говор паузирај филм, у Subresync оквиру кликни на ред у којем се тај текст налази, па у колони Time постави курсор миша на подешено време и десним кликом отвориће се мени у којем изабери Current, комплетан тајминг ће бити померен.
Затим изабери
File->Save Subtitle...
изабери где ћеш да сачуваш фајл, питаће те да ли да хоћеш да препишеш преко старог фајла и потврди.

Преко овог програма можеш и да потражиш и скидаш титлове за сваки филм који гледаш и ти титлови су синхронизовани:
Пустиш филм, затим у падајућем менију изабереш,
File->Subtitle Database->Download...
претражиће све титлове за тај филм у бази титлова www.opensubtitles.org/isdb
у дијалогу који се појави изабери, означи квадратић поред титла који хоћеш и притисни Download & Open
када почну титлови, притисни:
File->Save Subtitle...
изабери где ћеш да сачуваш фајл...

Ако имаш неки проблем, пиши...

.
 
Sex Education

Zanimljiva britanska tinejdžerska serija - neka gimnazija u šumovitim brdima, glavni lik ima majku seks-terapeuta pa za lovu školskim drugovima daje savete o seksu. Živopisni likovi, a kroz zabavu su bogami uspeli da obrade mnoge teme vezane za seks i spolnost... Serija je britanska pa nije skroz debilna, dapače, ima mnogo zanimljivih momenata... i mnogo dobre muzike.
 

Back
Top