Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

True detective je tako jebeno dobra serija... Upravo zavrsavam drugu sezonu, jos jedna epizoda mi je ostala....

Au brate ne mogu da verujem, sve su upropastili sa zadnjom epizodom.... Zasto se Velcoro na kraju poneo kao ubica bez imalo grize savesti, a kroz citavu seriju je delovalo da je u sustini jedan dobar DETEKTIV. Obesmislili su citavu sezonu i sam naziv serije...... Razocaran sam. I najedanput ta ogromna ljubav sa detektivkom Bezeridis i jos drugih stvari.......

Хм дјелује ок, можда бих је могао почети гледати.Не стижем више ништа а вруће у пм па ми не ради мозак како треба.Само о мору и годишњем одмору размишљам, не могу се сконцентрисати...:evil:

Konacno sam odgledao citav True detective. Prva sezona jeste dobra, ali ni blizu koliki hajp vlada. Druga (toliko osporavana) je po meni bolja i mogla je biti genijalna, samo da nisu upropastili na kraju. Treca, za mene najbolja, sta reci, prava umetnost, odusevljen sam. Sad se skida Chernobyl, pa da vidimo i to cudo. :D
Meni treća užasna. Napravili su hiljadu tajmlajnova samo da bi zbunili gledaoce jer je priča suštinski veoma šuplja i glupa.

cernobil..jos jedan dokaz ajnstajnove teze da je ljudska glupost veca od svemira. po nekim savremenicima,presudan dokaz..(gorbacov->kaputt)
cujem i da rusi snimaju svoju verziju,pa treba i to pogledati.
dubok dojam,treba videti ne samo zbog opsteg obrazovanja,vec i zbog jake humanisticke potke, koliko aktuelne,toliko i klasicne - vazne za sva vremena.
dok na trulom balkanu post-komunjarski birokratski otpadi grizu glave jedni drugima oko mrvica moci, na razvijenom zapadu vodece stranke su - zeleni.
zeleno je boja ostvarnog drustvenog ideala,braco srbi,pamet u glavu. vodja vam je toliko prso s mozgom da nije svestan ni da je pao berlinski zid. ideal mu je da mu nana isplete novu gvozdenu zavesu. ..a onakvu radijaciju (covecijeg stupidluka i obesti) nije mogla da zadrzi cak ni olovna,najdeblja...:aha2: VO VJEKI VJEKOV

El Embarcadero /The Pier
Španska serija ocena 7,2
Aleksandri jedne noci stize poziv lokalne policije da dodje i identifikuje telo muza i ona polako otkriva da je on vodio dvosruki zivot

570157

The Wire https://www.imdb.com/title/tt0306414/ je portret jednog vremena, odlican prikaz prosecnog americkog grada sa pocetka 2000-ih... Pogotovo serija dobija na znacaju sada, kada je proslo skoro pa 2 decenije, od prve sezone (koju trenutno gledam). Serija je sve samo nije sablonska, mislim da je retko sta realnije snimljeno, ovde imas i policajce alkoholicare, i psihopate, i mlade napaljene pandurcine koje demonstriraju silu.. Sve sjajno, od prikaza narkomana, preko dilera, do murije... Jako sirok spektar likova, serija fenomenalno portretise same ljude kao takve dajuci znacaj raznolikosti karaktera, a opet se oseca taj duh i to vreme, koje nije bilo tako davno, a opet je proslo malo vise... I ono sto je poenta to je da su i ovakvi gradovi zapravo Amerika, a ne samo NY i LA...

Back