Karpoš11
Buduća legenda
- Poruka
- 25.542
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мислио сам да ја једини гледам ту серију...
jeste precenjena, al bar ne opadne kvalitet za razliku od ostalih serija
Mene je BB smorio oko 3-4 epizode. Možda ni toliko. Sopranovi su me smorili tu negde kod pete sezone. Možda i ranije.
Meni je BB od pocetka do samog kraja bio i ostao genijalan i sa pravim uzivanjem sam gledao tu seriju.... Sopranove nisam gledao, ali planiram. Kakva je to serija ovako stilski? Da li kao BB baca akcenat na samu dramatizaciju i psihologiju likova ili je puna obrta kao GoT.... Da li podseca na Kuma i tako te filmove... ???
Serija Sherlock, ako je to ona na koju mislim, ima četiri sezone. U seriji očekuj najtipičniji BBC humor, kao i sve što dolazi sa BBC-a imaće podosta brit-humora koji ume i zna ponekad biti simpatičan, a poonekad katastrofalno odbojan. Zavisi od toga koliko ti leži takav stil. Ako si ikad gledao Mućke onda nećeš imati bog zna kakvih problema.
Film je modernije produkcije sa solidnim šalama između Benedikta (Holms) i Martina (Votson), te konstantnim potrebama da se potencira Šerlokova sociopatija koja se u ponekim slučajevima graniči sa metodama analiziranja koje možeš samo u Matrixu da vidiš, što seriju čini zanimljivom.
Više od dve epizode ne preporučujem dnevno, jer možebiti veoma dosadno nakon toga.
Serija sadrži par klifhengera i ne navodi te da pomišljaš bilo šta u kontekstu samih ubistava ili misterija koje Benedikt rešava (i pronalazi poput kakvog delfina koji koristi sonar).
Princip analiziranja je ''Imaš končić na prsluku, jeo si hamburger za ručak jer imaš desnu ruku podignutu za 25 stepeni unazad u odnosu na položaj kičme u okviru leve karlice''. Ako nisi preterano realista i možeš takve stvari da propustiš da slajduju pored tebe, onda će ti serija sasvim fino leći.
Pozdrav Sotir!
Usaglasiću se!
Serija Sherlock potencira određeni šarm koji postoji u BBC-evim serijama i drži se toga. Radnja može biti brza, mada ako si navikao na serije u kojim je dinamika izraženija (tipa X Files) neće biti problema. Naravno, veliki PLUS je ako voliš glumačku postavu. Smatram da su negativce mogli mnogo bolje da urade. U suštini je serija komedija.
Za Band of Brothers ne mogu ništa da kažem, nisam gledao. O čemu se tu radi?
Kod IMDB ocena treba ipak biti obazriv.
Svako dobro
Aha, govoriš o filmu. Moguće je da sam ga gledao nekad davno.
Ne ne, nije film. Serija covece, 10 epizoda.
Stigao sam negde blizu pola sa gledanjem..... Pa sta znam, neki prvi utisak mi je da kvalitet dosta varira od epizode do epizode. Na primer prva i cetvrta su mi bas super, a druga i treca onako, nista spec. U pravu je Truman sto je dosta brza radnja, bukvalno ne stignem da procitam i da povatam ko je sta rekao hahahahaAl ozb.
Znam da i nije bas za poredjenje, ali neposredno pre Sherlocka sam odgledao Band of brothers i za sada su mi tu negde.... BoB je onako tipicno muska, akcija, krv, pucacina, pa onda ti neki musko-muski odnosi hahahahZnas vec, ciji je ego veci, ko ce kome i to..... Meni je kad gledam seriju jako bitan taj psiholoski akcenat, unutrasnje borbe likova, dileme, osecanja, u Sherlocku je to kako tako ispostovano donekle, pa je BoB tu jaci, al opet s druge strane Sherlock vise drzi paznju jer je dosta dinamicniji i jednostavno.... pa interesantniji, i ako po tim nekim merilima bi ova druga trebala imati prednost..... Sve zavisi ko kako voli.
I jedna i druga serija imaju izuzetno visoke ocene na IMDB, meni su za 8 i jedna i druga, s tim sto kod Sherlocka to moze da se promeni.....