Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ovaj Milan, je l' to neki trol ili stvarno postoje toliko ignorantni i stupidni ljudi?

Pogledao čovek tri epizode i već sudi po seriji. To što je hajpovana ne znači da nije dobra, a trenutno i najbolja serija koja se prikazuje(prikazivala, s obzirom da je finale sinoć bilo). Prva sezona čak i ne može da se poredi sa sledećim, a kulminacija dolazi na samom kraju.
Ali što bih ja ubeđivao neku budalu da gleda :lol:

Koje ste vi dilee.
I to mi je hvala sto vas ucim da ne budete retardirani.
Ma treba da vas pustim ,pa nek se podavite u sopstvenoj gluposti.
Sto bih se ja zrtvovao za vas,kad ne znate to da cenite.

Sta je ovo ovde? Klub pacijenata?Ima li ko normalan ?

Podsecate me na film:Let iznad kukavicjeg gnezda.
Sta vam pricam...verovatno niste ni culi za njega.

Jes, jes :lol:

alice-wonderland-cheshire-cat-smile-were-all-mad-here-eternalthinker-blogspot-com.png

Ovaj Milan, je l' to neki trol ili stvarno postoje toliko ignorantni i stupidni ljudi?

Ma vidis da je troll, ne hejtuje samo BB nego sta god da napisu ljudi, covek mrzi sam sebe pa se izivljava na forumu anonimno jer ga vec kuci ocigledno niko ne trpi.
Pusti budalu.

Ja isto preferiram knjige sto se tice GoT, ali volim i seriju. :) Mada ne toliko kao neke druge serije. Iskreno prva sezona je bila najbolja, pa treca, druga je najslabija. Ali to je moje misljenje, ja sam citala knjige, neko ko nije citao bi mozda mislio drugacije. I to je ok. Treba razdvojiti seriju od knjige, ne moze da bude kao knjige ja to ni ne ocekujem. Cak i da imaju 10x vise para i P. Jacksona ni to ne bi bilo dosta.

Poslednja izmena:

Pogledao čovek tri epizode i već sudi po seriji. To što je hajpovana ne znači da nije dobra, a trenutno i najbolja serija koja se prikazuje(prikazivala, s obzirom da je finale sinoć bilo). Prva sezona čak i ne može da se poredi sa sledećim, a kulminacija dolazi na samom kraju.
Ali što bih ja ubeđivao neku budalu da gleda :lol:

ignorantan :rolleyes:

Ako imaš intenciju da ukazuješ na greške i površnosti adresata sadržaja iz populističkih serija, moraam primetiti da si izabrao pogrešan način.

Како да не будем степски вук, олињали пустињак усред света чији циљеви нису моји, чије ми радости ништа не значе!

I inače, svako ko kaže da je GoT odlična serija verovatno nije čitao knjige. Ja sam bio oduševljen prvom sezonom, a onda sam nabavio sve knjige koje su dotad izašle. Posle, kad sam već znao priču, druga sezona mi je delovala mlako, a ni treća nije nešto bolja. Kao serija je čist prosek, možda malo iznad, a vuče je dobra priča za koju je Martin zaslužan :)

Walter-White-Iron-Throne.jpg
Pazi taj drugar što mi je preporučio, drugi po redu, je i čitao knjigu/e i gledao film može se reći da je ''fanatik'' za to i Martina generalno i nije imao mnogo zamerki...

Pazi taj drugar što mi je preporučio, drugi po redu, je i čitao knjigu/e i gledao film može se reći da je ''fanatik'' za to i Martina generalno i nije imao mnogo zamerki...

Meni se čini da neke scene nisu preterano dobro odradili, a i većina onih scena koje su ubačene dodatno, a da već nisu u knjizi, su uglavnom besmislene. Što je najgore, sam Martin ih je odobrio :D
Ali dobra stvar je da se serija razvija u drugom pravcu od knjiga, postoje već neke razlike a kako sam čuo, biće i većih. To će naterati ljude da prate i seriju. To su odradili sa The walking dead-om, pošto nije potpuno po stripu, a ispalo je fino...donekle :lol:

Serija se nije zavrsila presecenim kadrom dok glavni lik bulji u vrata..............
Što volim ponekad takve, kraj bez kraja kad je publika žedna krvi protagoniste. Daš im mrvice, tragove toga što žele da se malo zadovolje iako će biti razočarani, a ovi drugi toga nisu ni bili žedni, gladni... Baš sam nedavno završio jednu knjigu bez kraja, svi su išli ka njemu i nestalo je stranica (kod Sopranovih očito trake) odjednom, baš se pitam kako se sve to završilo da bih znao šta o tome da mislim, hm.... u pitanju je knjiga Obijam od Per Petešuna.
Mada može i ona logika, nije bitno kako počneš, već kako završiš.

Poslednja izmena:
Meni se čini da neke scene nisu preterano dobro odradili, a i većina onih scena koje su ubačene dodatno, a da već nisu u knjizi, su uglavnom besmislene. Što je najgore, sam Martin ih je odobrio :D

Te scene su nastale da bi uspesno povezali pricu. Jer puno toga izostave, pa moraju da menjaju stvari da bi karakter nekako drugim (jeftinijim, brzim) putem stigao emocionalno ili fizicki tamo gde je u knjizi na kraju. Zato je Martin pristao na to, jer zna da je nemoguce preneti ovu ogromnu pricu inace, 10 ep 1 sezona... trebao bi im mnogo veci budzet i 30 ep.

Najbolji primer je The Red Wedding. Gledaocu ne bi bila ta scena toliko sokantna da su je preneli tako da bude kao u knjizi. Jednostavno ne bi jer neko ko nije citao knjige ne poznaje likove toliko i poznaje mnogo manje karaktera. Da bi ta scena imala isti efekat na nas kao kad smo citali knjigu i na pricu (mislim ne moze bas da bude isto jer nije neocekivano ali znas na sta mislim) dodali su da je zena bila trudna plus kako su ubili vuka. Ja skroz razumem.

Tamo je jos scena gde se Arya druzi sa Tywin-om, isto ne postoji u knjizi... ali posto kad gledas seriju ne znas nista o njemu deluje kao negativac iz crtaca, smesan je. Jednoslojan. Ako citas knjigu znas zasto je postao takav kakav je i da nije sve crno-belo, mislis i dalje da je negativac ali opet razumes ga i vidis ga kao coveka. E sad to nam nisu mogli preneti u seriji jer bi morali ispricati istoriju Westerosa :D Ali stavili su nam ovu scenu, humanizovali su ga. Jer inace da gledamo samo seriju nikad ne bi saznali da Tywin nije bas 100% pokvaren.

Poslednja izmena:
Problem sa GoTom je sto su menjali likove. Arya iz serije, na primer, nema nikakve veze sa Aryom iz knjige. To uopste nije isti lik. Ili cak potpuna zamena likova, na primer, Robova zena - u knjizi je to lik na kom se vidi sustina igre prestola, u seriji je to lik koji je pao s Marsa i nema veze ni sa cim. I mnogi bitni detalji su izbaceni iz nepoznatih razloga, a ono sto je ubaceno nema ni veze ni logike.

I TWD su menjali, ali to je drugi zanr, nije toliko bitno. I nacin na koji su menjali likove ide na ruku zanru, na primer Karl - naglasava se nesto sto vec postoji kod njega, u seriji ga predstavljaju jos surovijim, gorim ubicom, to je ok. Dok u GoTu Aryu menjeju od ubice u dobru devojcicu sto treba da bude Sansa. Ili kod drugih likova dobrice brzo ginu, a ubacuju ubice koje prezivljavaju tipa Merl i Deril, sto je opet ok, nije nelogicno.

Jeste to verovatno, al' opet je prva sezona najuspelija, možeš potpuno uhvatiti nit likova i bez knjige :)

Da prva knjiga je bukvalno ista kao serija, tu se slazem, male su razlike. Ali to je jer je ta knjiga i najmanje kompleksna, kraca je i najdosadnija realno. I jos ne trebas da pratis toliko karaktera. Secam se kad sam je citala cak sam na trenutak pomislila da trosim vreme bzvz jer je sve isto kao u seriji. Medjutim mnogo vise pricaju o manjim likovima i o istoriji Westerosa nakon druge knjige pa to puno utice na karaktere i motivacije - sto ne mozes objasniti ako ne pokazes istoriju (nemoguce ako imaju samo 10 ep) ili menjas nesto da prica ima smisla. Sto su i uradili.

Problem sa GoTom je sto su menjali likove. Arya iz serije, na primer, nema nikakve veze sa Aryom iz knjige. To uopste nije isti lik. Ili cak potpuna zamena likova, na primer, Robova zena - u knjizi je to lik na kom se vidi sustina igre prestola, u seriji je to lik koji je pao s Marsa i nema veze ni sa cim. I mnogi bitni detalji su izbaceni iz nepoznatih razloga, a ono sto je ubaceno nema ni veze ni logike.

Slazem se. Arya je sociopata u knjizi. Bukvalno.
Skroz su je promenili, dobili smo neku light verziju, steta - mislim da je tv vec dokazao da su takvi karakteri popularni, nisu je trebali menjati. Ali ne bi rekla da je kao Sansa u knjizi. Daleko od toga. Glavni karakteri su uglavnom spot on sem nje. Robova zena nije bitna, ona u knjizi kao da ne postoji, tu je znacajnija jer je Robb inace dosadan pa da ga gledaoci nisu upoznali malo bolje zbog ljubavne price niko se ne bi bunio da su ga na kraju ubili, i opet stizemo do Red Wedding. Ja sam iskreno jedva cekala da on nestane, najgori je glumac u seriji. :)

Poslednja izmena:
Slazem se. Arya je sociopata u knjizi. Bukvalno.
Skroz su je promenili, dobili smo neku light verziju, steta - mislim da je tv vec dokazao da su takvi karakteri popularni, nisu je trebali menjati. Ali ne bi rekla da je kao Sansa u knjizi. Daleko od toga. Glavni karakteri su uglavnom spot on sem nje. Robova zena nije bitna, ona u knjizi kao da ne postoji, tu je znacajnija jer je Robb inace dosadan pa da ga gledaoci nisu upoznali malo bolje zbog ljubavne price niko se ne bi bunio da su ga na kraju ubili, i opet stizemo do Red Wedding. Ja sam iskreno jedva cekala da on nestane, najgori je glumac u seriji. :)

Nije bitna Robova zena kao lik. Nego se tu vidi igra prestola. Kako su pleli mrezu i sredili Roba, kako je njena porodica sklopila dil sa Lanisterima, kako su pare i vlast vazniji od rodjenog deteta, izdaje, spletke, trovanje... A u seriji je to lik koji je tikva bez korena, ne zna se odakle se tu nasao, pomaze ranjenima iz nepoznatog razloga, zatrudni, ima kao neku majku preko mora i kad mislis da ce tu sad valjda da bude neki zaplet - ne bude nista. Protraceno vreme bez razloga, samo da bi na silu bilo drugacije od knjige i da Chaplinova unuka pokaze zadnjicu na televiziji.

Sigurna sam da je to sto je ona Chaplinova unuka bio najbitniji faktor zasto je dobila ulogu :D

Originalan plan je bio da ce je izbaciti nakon 1 ep. Kad su skontali kako utice na seriju i da su zbog nje gledaoci konacno zavolili Robba, ostavili su je ... posto pricu ne menja a to sto si ti hteo da vidis (i ja realno) "Kako su pleli mrezu i sredili Roba, kako je njena porodica sklopila dil sa Lanisterima, kako su pare i vlast vazniji od rodjenog deteta, izdaje, spletke, trovanje"
Mislim da su izbacili jer bi trebali da uvedu jos nekoliko likova u vec prekomplikovan svet (za jednu seriju) i potrositi ko zna koliko min. zbog jedne side-price koja ne vodi nigde, kad su vec i bitnije scene izostavili zbog nedostatka vremena.
Mislim... ljubavnu pricu su morali ostaviti i razviti (svejedno sa kojom zenom i kako) da bi objasnili zasto se Robb ozenio. Nasli su mu jednostavniju zenu u ustedili koliko min sa tim i imali vise vremena da nam pokazu istoriju likova kao Cersei, Tywin, Sam, Jaime...

Razmisli ovako, sta ti mislis da su mogli izbaciti i umesto toga staviti to? Koliko min po ep. bi trebalo da nam objasne sve ako nismo procitali knjigu? I gde ce ti likovi posle nestati... i kako ce nestati.

Poslednja izmena:

Back