SPOILER]Prvo,meni se svidio kraj. Ova sezona se mngo vishe bavila Debrom nego prosle i sa ovakvim krajem, njih oboje ce konacno morati da dodju na cistac sami sa sobom. Takodje, mislim da posle ovog akta, Debri ce se romanticno smuciti Dexter na svim poljima .Tako da je to rijeshenooo...A i oboje imaju mnogo bolesnoga o sebi da priznaju. Cisto sumnjam da ce Dexter da je ubije. I sam je rekao, ako ima emocije za nekoga, sem za Harrisona , to je Debra (jos u prvoj sezoni,kad je bio mnogo suroviji). I ovo smo cekali da se desi,ja makar, jos od pocetka sezone. I jako mi se svidio dijalog sa Travisom i Dexterov monolog. I'm a father,son and a serial killer. Mocjno. I citava scena- odavno u Dexteru, pa jos od Trinitya nismo imali tako dobar krajnji okrshaj sa negativcem.
hauever.ono sto stvarno ide na zivce- kako se Debra stvorila tu?! I ove sezone, logika scenarista nije najacha strana.Sve se nekako deshava slucajno, pokrecu se zapleti ,pa se prebrzo zavrshavaju...
Drugo-Travi Geller kao negativac. Travis izgleda kao skriveni homoseksualac,a ne psihopata. Ocigledno Colin Hanks nije povukao na tatu sto se glume tiche....On moze da glumi mice dobrice, kao u Mad Menu,ali van toga-ne. I isto sam propustila potrebu svog onog njegovog sunjanja po Dexterovom stanu , umijesto da ga je odmah koknuo. i ne znam kako se Dexter izvukao i skocio u more...da,dago mi je. Njegov kompanjeros, profesor Gelar, da, ja sam to predvidjela,a nisam ljubitelj ni njegove glume.Znam daj e on neka faca valjda, William Adama stariji u B.G. al onakva hammy gluma se en vidi ni u domacjim pozoristima.Taj religijski aspekt koji su toliko promovisali, nekako, ostade u sjenci njihove psihopatije. I'm not impressed.
Trece- Dexter kao lik. Ok, ja njega obozavam i uvijek cu, ali ******, ove sezone mu niko nije mogao nista.On jeste majka i otac sto se ubijanja tiche a i svega ostalog, ali koliko je puta , mislim da je to neko rekao...izbijegao nevjerovatno? i naravno da mi je drago zbog toga,ali trebali su makar da to urade realisticnije. prepliva okean? uspava sebe onim trankvilajzerom , da bi se probudio, savladao travisa koji je vishi od njega sesnaest puta i uspavao ga slabim udarcem u lice...i onda ladno ide po Harrisona , dovede ga kucji i igra se sa njim, da bi saznali da je Travis zavezan i spakovan u gepeku. Kako je on zavezao Travisa, kako ga je spustio iz zgrade puno ljudi ?! Kako se TRAVIS uopste popeo gore i kako je uzeo Harrisona (to mi je mozda malo promaklo) .Onda, u svom ionako sumnjivom gear-u, shecjka se okolo potpuno opushteno.Ubijedi potpuno umnobolno stvorenje da ne ubije njegovog sina koristeci najgluplje argumente. Ima i jos situacija,ali sam ja zaboravila. Ta Betmenizacija Dextera, cije su mogucnosti uvijek bile realne je zapanjujuce glupa. I jos nesto je zapanjujuce glupa-Dexter vise nije umnobolni serijski ubica, dobro, healthy character development , nema tu nista lose ali bukvalno su od njega napravili malo jagnje sa machetom. Nema vise taj impuls da ubija.... pojavljuje se bez maske lice u lice sa svojom zrtvom koju ce pustiti ( onaj sin Trinitya,zasto ga je ostavio zivog bog sami zna i Travis) i koji ladno moze da ga prepozna i podnese tuzbu, sta vec. On koji je uvijek bio pazljiv sto se tice tih stvari. Obojica su eventualno saznali ko je- sin Trinitya odma. Cemu to?Sto ga pustas?Ubio je i majku i cerku, sta ima veze sto se pokajao?Mozda je lagao. Dexter ne ubija zato sto se osjeca duznim da rijesava niz zlocina u Majamiju,kao Betmen u Gotamu,nego iz potrebe.Lijepo je sto je dobio malo moralnog kompasa,ali ovo je previshe. I shvatili smo da volis svoga sina i bebica koja ga igra je preslatka,ali aloooooo.... Skoro sam gledala prvu epizdou prve sezone i neprepoznatljiv je. Sad odjednom ima osjecanja za sve zive i sve zive obozava. Nedostaju mi njegovi cinicni komentari. Kao sto rekoh-on je sada Betmen.Sve mu polazi za rukom,najjaci je,svima sve brblja i malo jagnje sa machetom.
Zanimljivi su ili zapleti na pocetku sezone. Kad se vraca u srednju skolu,odnos sa bratom semom, pojavljivanje Rudya ,povratak Harryu i sve. Pominjem, sad je u miru sa sobom, nesto sto nije bio od Ritine smrti,Tooth Fairy,ali IPAK. Jagnje sa machetom.
Cetvrto-Ostali likovi.Debra, okej, mogla bi manje da plache,al to govorim od trece sezone,nema veze.Quinn, zaboravio je totalno na desavanja iz pete sezone ,ponovo postao kreten,ali previse se prostora dalo na tome. Kad znas da ti gledaoci mrze nekog lika, ne daj mu 60 % radnje van Dextera. Izgleda da ce da ode iz serije,sto je dobro. Batista, okej. LaGuerta...e ona je uvijek bila dvolicna,al sad ta njena dva lica su u potpunom kontrastu. Cas je najveca zmija u Floridi, cas je dusa za Debru i mentor. I Debra joj sve vjeruje. Nikadn isam voljela LaGuertu , pa sam mozda subjektivna. Nije los onaj zaplet sa dedicom, samo su ga traljavo zavrsili. Brother Sam je nasvijetlija tacka sezone. Kad je on umro, kvalitet je opao. Masuka je tu, to je dobro. E sad, ona njegova plavusica, nista se bitno sa tom rukom nije desilo,sem sto smo je vidjeli kod onog hakera. Taj haker je izuzetno iritantan i kao da sluzi da se obozavaoci Dextera identifikuju sa njim .Nista se bitno nije desilo, sumnjam da ce u sedmoj sezoni. Bebisiterka,ok. Onaj crnac je isto kul. Svidja mi se sto se Debra konacno nije spandjala sa njim i sto je nekako drugaciji od ostalih, profesionalniji. masa likova,dosla i otisla,zasto,kako,ne znamo a i ne zanima nas jer nisu bili pretjerano interesantni.Meni se psiholog dopala kao lik, nadam se da ce reci Debri da manje cmizdri u buducnosti,ali mnogi ***** od nje.