Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Meni je zadnja scena bila super i odma me zagreva za sledecu sezonu,jer je sada zacinjeno,a icekivalo se
Jer inace ako si gledao sve sezone moze se primetiti da ide jedan te isti sablon...ima glavnu metu kroz koju prati tu celu sezonu,lik mu ide napred nazad svaki cas,cas prihvata svog mracnog putnika cas sumlja u njuega,iz sezone u sezonu i vec postaje zamorno i jos jedan sablon je da inace u svakoj sezonu bar jedna osoba sazna za njega i onda ih vise nikad ne vidis jer su uglavnom mrtvi pa se to nikako ne odrazi na seriju.

To stoji i ja sa skapirao o cemu se radi sto je bas minus,a i slazem se za likove,u svakoj sezoni likovi ispare pa dodju novi koji ce da ispare u sledecoj sezoni,mada to nije neuobicajno za serije.

E sada se ne slazem da je najlosija sezona...meni licno je bila prosla losija.
Ovde mi se svideo religiski koncept i naravno opet dekster ide napred nazad sa sobom ali u ovoj sezoni je to imalo veci potencijal....veliki minus mi je sto su nam predstavili ubice tako brzo
.
slazem se sa svim,ali sa ove dvije recenice najvise. minus sto smo odmah znali ko su ubice i sto su tako brzo sredili Brata Sema. plus za povratak deksterovog brata. peta sezona jeste bila losija...sto se tice likova i svega,to je tacno da je to cesto u serijama,ali mene iskreno nervira sto ispada kao da se prosla sezona nikada nije desila, a sve ostale da. taj diskontinuitet smeta. i dalje je zabavna i dobro uradjena i naravno,zelim vise, ali moglo je to mnogo bolje i pazljivije da se uradi.

Dozvol'te da se nametnem sa jednom jako dobrom serijom, o kojoj sam vec pisao na ovoj temi

34_gray.jpg

Dakle, jeste rimejk, ali je serija vrlo dobro odradjena, pocev od likova, preko sjajne glume protagnosta, atmosfere, koja je izuzetno sumorna i savrseno se uklapa sa radnjom, do zapleta, koji bukvalno gledaoca baca u iscekivanje sledece epizode...
Jedna od retkih novijih americkih serija koja mi se dopala i jedva cekam drugu sezonu :super:

koji vam je omiljeni CSI serijal Las Vegas,Majami,Njujork
Ako mene pitate meni je CSI Las Vegas pa onda Majami pa Njujork
u post-u recite svoje misljenje o ovim serijama koja vam je omiljena i zasto
hvalaz:lol:

Bas sam o tome pricao pre neki dan sa drustvom :D

Delimo isto misljenje,e sada zasto....
Kod vegasa mi se svidja skoro svaki lik u seriji,svidja mi se Grisom jer je pomalo cudan i zanimljiv i svidja mi se sto su nocna smena,nekako osecam da je dosta mracnija atmosfera nego kod drugih.

Majami mi se svidja smo zbog 2 razloga a to je Horacije :D ne zbog njegovih one linera i naocara ,nego kakva je licnost,brine o svojim ljudima i zrtvama dosta,ko da su mu porodica i da bi ih zastitio prekrsio bi i zakone koje prestavlja.A drugi razlog je Sto je za rezliku od Vegasa,dnevna smena i daje mi dobar kontrast jer onda prija videti dan.
E sada likovi u Majamiju mi se i nesvidjaju toliko...

Njujork mi je na zadnjem mestu zbog vise stvari....
Skoro niko mi se nesvidja od likova,Mek Tejlor isto,zanimljivo je videti istragu u velikom gradu...ali nekako brzo dosadi
Naravno,nije ova verzija losija ili tako nesto,ima zanimljivoh slcajeva kao i svuda drugde samo par stvari mi kvare utisak.

watch-dexter-season-6-online.png

Sta reci sem da su autori sa poslednjom scenom ove sezone ispali kvarni i to potpuno nepotrebno. Zadnjih par epizoda obiluje isuvise neverovatnim stvarima, iako preko svega toga i moze da se predje nekako, ali ta zadnja scena je pokvarila ceo utisak. Sad imaju godinu dana da smisle nastavak, ali mislim da ce se ovo skupo odraziti na kvalitet serije. Slicno kao nakon druge sezone Prison Break-a. Bezveze.

jaoo kako su kvarni, sad moram 10 meseci da cekam nastavak :lol:
samo da iskoriste taj potencijal
a ne da Debra pogine u 1. epizodi ili izgubi pamcenje

vako, što se tiče serija
1. the wire http://www.imdb.com/title/tt0306414/
tko nije gledao, ne vredi mu objašnjavati zašto je ovo remek delo

onda ide nekoliko mesta praznih, pa
porodica soprano

to je, dakle, vrh

od nečeg novijeg što sam pogledao, preporučujem

brotherhood http://www.imdb.com/title/tt0457229/
po radnji, negde na sredini između the wire i sopranosa, zanimljiva radnja i likovi, dobri glumci, s tim što ne donosi ništa novo što već nije viđeno u ove dve serije, osim da u seriji gotovo da ne postoji pozitivan lik. na imdb ima mnogo manju ocenu nego što zaslužuje. ko je voleo the wire i sopranose, ovo može prići kao pristojna zamena

luther http://www.imdb.com/title/tt1474684/
već sam video nekoliko stranica ranije preporuku za ovu seriju, potpisujem sve

boss http://www.imdb.com/title/tt1833285/
odlična serija, odlično oslikan svet američke politike, međuljudskih odnosa, mračnih i slojevitih likova, bla, bla, da ne kakim... pogledajte

homeland http://www.imdb.com/title/tt1796960/
gledljivo, pa i zanimljivo, ali ništa više od toga, mada je naišla na dobar prijem

http://www.imdb.com/title/tt1641247/
video sam da je bila preporuka pre nkoliko strana, skoro genijalno, ultraduhovito, na granici politički korektnog, ali u tom i jeste čar

p. s.
kako sam ovo mogao da zaboravim
generation kill http://www.imdb.com/title/tt0995832/
apsolutna preporuka, kreator isti kao i kod homicide, the wire i treme (david simon)
krajnje realistična i sjajno napisana i snimljena priča o četi marinaca u iračkom ratu

p. s. 2
ah da, gledao sam i tri sezone breaking bad http://www.imdb.com/title/tt0903747/
nije mi jasna toliko dževa što se digla oko serije. ok, ima dobrih momenata i materijala za jednu lvalitetnu sezonu, kao mini serija, ali je do zla boga preforsirano i nateguto, do te mere da se scenario opire logici, da ne goovrim što su krali fore iz nekih drugih filmova, pa sam digao ruke posle treće sezone, smorilo me preserevanje u koje su otišli

Poslednja izmena:
(stižu nove epizode Šerloka od januara, jupi!) tako da uvek ima šta da se gleda.
Malo sam se zeznuo pa odgledao prvu epizodu, i dopustio sebi da me obuzme iščekivanje, a to ne volim u poslednje vreme :D ... Prošlu sezonu sam sve tri odgledao đuture i onda miran godinu dana ... Ovako "Godina prođe nedelja nikad" :D ...

Zaboravih da pomenem i da Hustle stiže u januaru, izgleda poslednja sezona :cry: ...

Malo sam se zeznuo pa odgledao prvu epizodu, i dopustio sebi da me obuzme iščekivanje, a to ne volim u poslednje vreme :D ... Prošlu sezonu sam sve tri odgledao đuture i onda miran godinu dana ... Ovako "Godina prođe nedelja nikad" :D ...

Zaboravih da pomenem i da Hustle stiže u januaru

Ja vrtim ove koje imam do iznemoglosti, čim se uželim : )
Super za novi Hustle!

Ako ne bude to onda sigurno
postaje njegov saucesnik u zlocinu.
Ne vidim trecu mogucnost. Nego, jel neko od vas koji ste gledali shvatio kako se ona uopste stvorila na tom mestu i sta je trazila tu?

Isla je do Dekstera,jer je znala da ce on biti tamo.... jer ako se secas ona ga je zamolila da uradi jos jednom forenzicarsku analizu tog mesta,ili tako nesto,a on je rekao da ne moze odma jer je bila neka prestava ili nesto u skoli gde je njegov sin,pa ce kasnije posle toga to odraditi.

Ako ne bude to onda sigurno
postaje njegov saucesnik u zlocinu.
Ne vidim trecu mogucnost. Nego, jel neko od vas koji ste gledali shvatio kako se ona uopste stvorila na tom mestu i sta je trazila tu?

to bi bilo vjerno knjizi...
stvar je u tome da su Jennifer Carpenter i Michael C Hall (debra i dexter) bili u braku godinu dana i razveli se zbog ,shushka se, Julie Stiles (Lupus,Lupen,Lumen,kako vec) ...sasvim mi je logicno ,nazalost,
[SPOILERd]a ubiju Debru ,a da ne postane saucesnik,zbog tih licnih stvarcica... jos su potpuno lupili glupost sa onim ljubavnim zapletom bez potrebe :/ ...mada,ako cemo iskreno, to je bilo i malo ocigledno.
[/SPOILER]

Bez Debre, show ce izgubiti srce . i taman se malo upristojila sto se tiche muskaraca i sve.

pih.

ali ako ne ubiju quina, ja cu izpizditi maksimalno. otkad se pojavio ide na zivce. losa zamjena sa fantasticnog Doakesa.svake sezone mu je uloga sve gluplja i gluplja....iii LaGuerta. Uvijek mi je isla na zivce, ove sezone jos manje nego obicno al mrzim tu kucku. Zato ...BATISTA :heart:

Poslednja izmena:

Back