Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Za sve one koji vole policajske serije, a kojima su se smučili CSI-ijevi, Zločinački umovi i slična naučno-fantastična sranja...
definitivno preporučujem

The Wire

Tako u stvarnosti izgleda policijski posao. Mnoštvo autentičnih likova i situacija. Nema heroja, nema skroz pozitivnih, ali ni negativnih likova...Sve je nešto izmedju kao u stvarnom životu.
Uplitanje politike, nepotizam, opstrukcija starešinskog kadra, korupcija, borba sa vetrenjačama, neimaština, geto, svakodnevno nasilje, ubistva, razbojništva, droga...

Kao policajac tvrdim da je The Wire najrealističnija policijska serija ikad snimljena.

Odlična muzička podloga i odlična gluma na čelu sa Englezom Dominikom Vestom.

Inače HBO retko omaši sa serijama, pa ni ovo nije izuzetak.

Za sve one koji vole policajske serije, a kojima su se smučili CSI-ijevi, Zločinački umovi i slična naučno-fantastična sranja...
definitivno preporučujem

The Wire

Tako u stvarnosti izgleda policijski posao. Mnoštvo autentičnih likova i situacija. Nema heroja, nema skroz pozitivnih, ali ni negativnih likova...Sve je nešto izmedju kao u stvarnom životu.
Uplitanje politike, nepotizam, opstrukcija starešinskog kadra, korupcija, borba sa vetrenjačama, neimaština, geto, svakodnevno nasilje, ubistva, razbojništva, droga...

Kao policajac tvrdim da je The Wire najrealističnija policijska serija ikad snimljena.

Odlična muzička podloga i odlična gluma na čelu sa Englezom Dominikom Vestom.

Inače HBO retko omaši sa serijama, pa ni ovo nije izuzetak.

Mozda najrealnija serija ikada napravljena,bez ulepsavanja,patetike,nekog viseg osecaja pravde..Pravde nema...Svet u pravom svetlu..
Meni,licno,najbolja serija koju sam gledao..

Poslednja izmena:
verovatno ste mladji pa niste gledali Baltimor Homicide, isti covek je pravio obe serije. veoma realne, meni je Homicide najbolja ikad... kada sam gledao Wire imao sam osecaj vec vidjenog bas zbog istog scenariste. dve serije u razmaku od skoro 20god za dve generacije. :)
Homicide nije pisao David Simon,on je napisao knjigu iz koje su autori dobili ideju..

Jel neko gledao http://www.imdb.com/title/tt0979432/ ? Da čujem mišljenja? Čini mi se da je III sezona u toku, tako da sam malo zakasnio... Sad ne znam da li da skidam I sez.?! :] Čisto sumnjam da je loša serija, Steve kida a i radnja se odvija oko 1920., čini mi se... Što meni odg. u potpunosti. x]

Objektivno je dobra serija (dobri glumci, dobri kostimi, fina scenografija, pogođeno vreme, mnogo para dobro uloženih), eventualno je malo spora - ne šibaju se svakih 5 minuta - ali ja nisam odgledala do kraja prve sezone jer mi je sve to već viđeno... ali nije loša, daleko od toga, i verovatno je fina za sezonu jesen/zima.

Back