Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Januara sa nastavlja Spartacus :D Prekinuli su bili snimanje jer su otkrili da glavni glumac ima laukemiju, ali se brzo oporavio i sad se nastvalja :D Jedva cekam :D

Nesam znaja za toj... :)
Mada kad pogledas, ova prva sezona ima uvodnu ulogu... Nije zahtevala previse sredstava... Za drugu sezonu, potrebna su im ogromna sredstva! Znas sta tek dolazi. One velike borbe... Treba para za to :)

Ni ova serija nije bila losa Rim... narocito ako gledas vikendom 10 epizoda, jednu za drugom :super:
rome.jpg

Simpsonovi, pretežno stare epizode jer su iz sezone u sezonu sve gori, humor je nekako postao usiljen i prenaglašen, a situacije su sve nerealnije i gluplje, neki vrlo zanimljivi sporedni likovi su osetno manje zastupljeni. Na primer, kada Mišel Obama helikopterom dolazi u školu da pružil Lisi podršku i pritom je predstavljena kao superžena, završila najbolje škole, imala najbolje ocene, razvaljuje vrata od helikoptera... Mislim, daj, školski primer pristrasnosti (Grejning je zakleti demokrata)! Ili Karla Bruni, prikazana kao najveća kurveštija koja se po ceo bogovetni dan vucara po Parizu i gleda sa kim će da se tandari. Daleko od toga da Karla nije malo..slobodnija; dobro, prangija je da joj nema ravne, ali to je opet ispalo nekako stereotipno, nemaštovito i glupo. Omiljena serija mi je ER, i krivo mi je što je kod nas prilično loše prošla jer je u pitanju najbolja 'bolnička' serija koja se ovde prikazivala. Sve drugo što se sa tom tematikom davalo i što se i dalje daje je čista sapunica, kvazimedicina i populizam. Rečju, glupost. Urgentni centar je, pored neizbežnog 'emotivnog' segmenta, imao vrlo jaku stručnu, tj. medicinsku podlogu, pa sam Majkl Krajton (Park iz doba Jure), tvorac serije, bio je lekar i napisao je scenario na osnovu iskustva koje je sam imao dok je kao specijalizant kružio na urgentnom. Kao i kod većine drugih serija, draže su mi ranije sezone i starija glumačka postava, pošto ni ER nije izbegao apsurd populizma u poslednje 2-3 sezone, pa se biopsija mozga radila u ambulantnim uslovima. Naravno, tada je gledanost drastično pala, a serija ukinuta posle 15 godina. Kod nas je prikazano oko 9 sezona.

er-season2-cast.jpg

monk-logo.jpg

Obično me ne osvajaju serije ovog tipa, ali otkrio sam da je zabavno posmatrati stidljivog detektiva u rešavanju nimalo naivnih slučajeva. Možda se koncept serije ipak malo više oslanja na sreću nego na njegovu veštinu i znanje, pa mi se učinilo da je ravnopravan sa asistentkinjom. A trebalo bi da on drži konce u rukama. No, dobro. Iznenađuje me i nasilje kojim započinju epizode, pošto sam se uglavnom pripremao da se dobro nasmejem. Ništa strašno, budući da ga ima na svakom kanalu u svakom trenutku, ali opet uporedivši ga sa ostatkom epizode, stičem utisak da je ovde reč o klasičnoj udici. Scenario nije preterano maštovit, jer se očigledno radilo na detaljima. Što se priče tiče, nešto od toga viđeno je već mnogo puta ranije, a drugo nije dovršeno do kraja. Ipak, seriju vredi pogledati zbog dobro odabrane glumačke ekipe. Tony Shalhoub u ulozi Monka je već jedno otkriće, a mnogima poput mene je i to dovoljno.

Monk po meni ima istrošenu i neinventivnu radnju, ali tačno je da odlični Toni Šalob 'vuče' veći deo serije, čineći je ne samo gledljivom već i prilično zanimljivom. Trenutno ne stižem da gledam TV toliko, desi se da čak nekad i imam vremena, ali se ne setim, nemam pojma termine, znam jedino da su Simpsonovi u pola sedam radnim danima i znam kad idu vesti na RTS-u, Foksu i B92, ali kada slučajno nabasam na Monka, obavezno pogledam. Inače, od svih aktuelnijih serija tipa 30 Rock, Glee, Mad Man, Dexter, The Office... o kojima se danas najčešće govori nisam odgledao nijednu epizodu, ne znam čak ni o čemu se radi, pa uglavnom pišem o stvarima koje sam pratio ranije.

I ja volim Domaćice, imaju zanimljivu priču, prava serija za opuštanje, a odgledao sam samo ono što je prikazano na 'zemaljskoj' televiziji, mislim 4 sezone, jer Telekomov glupavi IPTV nema Foks lajf. Za Eureku i Mentalist prvi put čujem, a za Dr Hausa mislim da bi komotno mogao dobiti i 'pravu' kliničku upotrebu: kao purgativ kod ljudi sa zatvorom.

Poslednja izmena:
Januara sa nastavlja Spartacus :D Prekinuli su bili snimanje jer su otkrili da glavni glumac ima laukemiju, ali se brzo oporavio i sad se nastvalja :D Jedva cekam :D

Tacno,ali spartacus nece biti u glavnoj ulozi (tako sam barem cuo),glavni lik ce biti Doctore :

spartacus_blood_and_sand_2010_685x385_cast_peterM.jpg

A prica ce uglavnom da bude njegovi mladji dani,kako se borio i kako je "izborio" svoju slobodu,kako je dospeo do porodice Batiatus,uglavnom sve pre dolaska Spartakusa.

Back