Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Good Witch

1280736-4-optimized.jpg

Lek za nesanicu. Ništa se ne dešava (serija ima milion epizoda) - nema sukoba, nema loših ljudi, nema nasilja, nema seksa, nema intrige ni neprijateljstva - apsolutno neverovatno. Sve vreme sam razmišljala za koga je pravljena ova serija, zaključila sam da je pravljena za ljude skone nervozi, depresiji ili za oporavak od neke traume. Sve je tako sporo i pozitivno da se gledalac slučajno ne bi uznemirio ili zabrinuo - čak ni ne pomisliš šta će biti u sledećoj sceni jer znaš da neće biti ništa, samo neki ljudi koji lelujaju u kuhinji, bašti ili dnevnoj sobi, sa osmehom na licu. Čudo!

Pa igrao sam onaj Castlevania : Lords of Shadow (stvarno fantasticna igra i jedna od najboljih sto sam odigrao ikad) pre nekoliko godina , a one stare Castlevania igre , sad mozda sam nesto odigrao ali i da jesam i da nisam bilo je to dosta davno da bi se sad secao price i detalja.

Ma kakav lords of shadow, to se ne racuna. Nadji SOTN preko emulatora za PS1 da vidis sta je RPG. :ok:

- - - - - - - - - -

Good Witch

Pogledajte prilog 521714

Lek za nesanicu. Ništa se ne dešava (serija ima milion epizoda) - nema sukoba, nema loših ljudi, nema nasilja, nema seksa, nema intrige ni neprijateljstva - apsolutno neverovatno. Sve vreme sam razmišljala za koga je pravljena ova serija, zaključila sam da je pravljena za ljude skone nervozi, depresiji ili za oporavak od neke traume. Sve je tako sporo i pozitivno da se gledalac slučajno ne bi uznemirio ili zabrinuo - čak ni ne pomisliš šta će biti u sledećoj sceni jer znaš da neće biti ništa, samo neki ljudi koji lelujaju u kuhinji, bašti ili dnevnoj sobi, sa osmehom na licu. Čudo!

Zar ovo nije bilo na Hallmark kanalu ranije? Mislim da sam gledao.

Zar ovo nije bilo na Hallmark kanalu ranije? Mislim da sam gledao.
Verovatno jeste, baš je Hallmark fazon - svet je divan, svi se vole, sve će biti u redu, dovoljna je lepa reč i osmeh.

Vexed

81RWG6HQ-1L._SY445_.jpg

Serija o pandurima, samo što su oboje blesavi pa je više krimi-komedija u pitanju. Malo politički nekorektne zajebancije, malo švaleracije, i naravno u svakoj epizodi neki slučaj koji reše, uglavnom zahvaljujući tome što se lepo dopunjavaju (njih dvoje su skoro kao jedan normalan policajac)... Može da se gleda, dobri glumci, lagano je i opušta.

Instinct
Vikings
Van Helsing 3 sezona

Meni se Instinct nije dopao. Ideja je dobra, ali je realizacija osrednja. I dvoje glavnih glumaca mi se ne uklapaju.

- - - - - - - - - -

Možda sam već preporučila (mrzi me da listam unazad)

Endeavour

Odlična engleska krimi serija, glavni lik je već dobro poznati inspektor Morz ali kad je bio mlad. Dobra atmosfera, ostali glumci takođe bajni, svaka epizoda je drugi slučaj.

mast-004322-hires-590x332.jpg

Dobra serija.

Ova je isto dobra:

https://www.imdb.com/title/tt3747572/?ref_=nv_sr_3

Velika preporuka za Genius
https://www.imdb.com/title/tt5673782/

Serija u svakoj sezoni prati sudbinu jednog genija.
U prvoj je obrađen Ajnštajn i neizostavno uvezana sudbina Mileve Marić Ajnštajn, koja je veoma akcentovana.

Jedina serija na engleskom koja je valjano iskazala srpsko stanovište oko WW1, Principa i još prikazuje Srbiju afirmativno.
Spominju se Tesla kao i Srbin iz Hrvatske Vladimir Varićak koji je dokazao da jedna od Anjštanovih teza nije tačna.

Čim prođu obaveze bacam se na drugu sezonu u kojoj Antonio Banderas igra Pikasa.

81SmupojwAL._SY445_.jpg

- - - - - - - - - -

Kako ti se dopada?

Velika preporuka za Genius
https://www.imdb.com/title/tt5673782/

Serija u svakoj sezoni prati sudbinu jednog genija.
U prvoj je obrađen Ajnštajn i neizostavno uvezana sudbina Mileve Marić Ajnštajn, koja je veoma akcentovana.

Jedina serija na engleskom koja je valjano iskazala srpsko stanovište oko WW1, Principa i još prikazuje Srbiju afirmativno.
Spominju se Tesla kao i Srbin iz Hrvatske Vladimir Varićak koji je dokazao da jedna od Anjštanovih teza nije tačna.

Čim prođu obaveze bacam se na drugu sezonu u kojoj Antonio Banderas igra Pikasa.

Pogledajte prilog 526107

- - - - - - - - - -

Kako ti se dopada?

Nije lose ... nekako je dinamicnije nego Ubice mog oca ... mada i tu seriju volim.

Back