HBO Girls:
Pogledala drugu sezonu... pocelo se dobro, epizoda sa kokainom je urnebesna,ali kako je serija odmicala,tako su stvari bile sve gore i gore... ono sto je moj utisak jeste da, egoizam Lene Dunham ne dozvoljava da se ova serija razvija u nekom boljem svijetlu , a ima potencijala...dokle cemo morati da gledamo golu Hanu kako igra ping pong, kako pishki, kako lijepi flaster na dupetu?Ne zato sto je debela , nego zat osto je to vise nepotrebno i prevazilazi sto granice ukusa,sto granice logike... kao da je tu zbog sok efekta, da pokaze koliko je serija realna i sirova...pa i da glavnu ulogu igra Eva Grin, sto je mnogo mnogo je...
Previse Hane, koja je jednostavno antipaticna postala u ovoj sezoni i to bez nekog pokrica, koje je imala u prvoj sezoni i simpaticnih kvaliteta...Nakon jako dobre epizode sa Patrick Wilsonom koja je sve zadivila, serija je bivala sve gora i gora, jednostavno je trebalo da ima manje Hane,a vise drugih likova...no, svaka prica o nekom drugom liku,kao recimo o Dzesi, se zavrsava kao prica o Hani na kraju...i tako Dzesi ode, kad je najzanimljivije....Adam mi je opet omiljeni lik u citavoj seriji, mada uopste nisam zadovoljna krajem koji nekako izgleda forsirano...i sokirao me opsesivno kompulsivni poremecaj,koliko god da je realno prikazan, odjednom se desio i opet previseee vremena zauzimao,previse Hane...
Sem toga, pred kraj serija je postala dosadna, isuvise depresivna i sa nekim slabashnim zapletima...ja volim serije bazirane na likovima (sto je cesto i slucaj) , ali Girls ga je pretjerala stvarno....