Serija 'Ravna Gora' ili Sve o Drazi Mihajlovicu

Koje ostvarenje objektivnije sagledava Drugi svetski rat?

• Serija Ravna Gora

• Filmovi Velja Bulajica

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je živ , kada se čovek tako lepo uroka kao ti ,verovatno može svako malo da vidi rahmetli Dragoljuba(i štošta drugo lepo ) ,a verovatno da i porazgovara sa njim . z:D

А кога ти видиш кад се урокаш...остави Михаиловића на миру. Није ти он друг из Милошевићеве школе.

- - - - - - - - - -

Изгледа да имаш проблем са разумевањем и читањем ћирилице.

Својим речима ми напиши шта је то Српско у комунизму,комунистичкој револуцији?

Глупост и поводљивост...док он схвати...

- - - - - - - - - -

Докле више о комунизму!? Није ни тема, аман.

- - - - - - - - - -

kako rados bajic nije znao za to da cetnici nisu klali i silovali ?

Умри мушки

Цитат Моше Пијаде са првог заседања АВНОЈ-а новембра 1942. у Бихаћу:

"Потребно је зато створити толико много бескућника, да ови бескућници буду већина у држави.

Стога ми морамо да палимо. Припуцаћемо па ћемо се повући. Немци нас неће наћи, али ће из освете да пале села. Онда ће нам сељаци, који тамо остану без крова, сами доћи и ми ћемо имати народ уза се па ћемо на тај начин
постати господари ситуације.

Они који немају ни куће ни земље ни стоке, брзо ће се и сами прикључити нама, јер ћемо им обећати велику пљачку.

Теже ће бити са онима који имају неки посед. Њих ћемо повезати уза се предавањима, позоришним представама и другом пропагандом. Тако ћемо постепено проћи кроз све покрајине.

Сељак који поседује кућу, земљу и стоку, радник који прима плату и има хлеба, за нас ништа не вреди. Ми од њих морамо начинити бескућнике, пролетере.

Само несрећници постају комунисти, зато ми морамо несрећу створити, масе у очајање бацити, ми смо смртни непријатељи сваког благостања, реда и мира."

:srecan:

"Потребно је зато створити толико много бескућника, да ови бескућници буду већина у држави.

Стога ми морамо да палимо. Припуцаћемо па ћемо се повући. Немци нас неће наћи, али ће из освете да пале села. Онда ће нам сељаци, који тамо остану без крова, сами доћи и ми ћемо имати народ уза се па ћемо на тај начин

Они који немају ни куће ни земље ни стоке, брзо ће се и сами прикључити нама, јер ћемо им обећати велику пљачку.

Теже ће бити са онима који имају неки посед. Њих ћемо повезати уза се предавањима, позоришним представама и другом пропагандом. Тако ћемо постепено проћи кроз све покрајине.

Сељак који поседује кућу, земљу и стоку, радник који прима плату и има хлеба, за нас ништа не вреди. Ми од њих морамо начинити бескућнике, пролетере.

Само несрећници постају комунисти, зато ми морамо несрећу створити, масе у очајање бацити, ми смо смртни непријатељи сваког благостања, реда и мира."

Znači ovako su onih 400 španski boraca i lopovi iz zatvora omasovljavali partizanske jedinice.
Ovo sa pozorišnim predstavama očigledno nije dalo željene rezultate pa su morali da ih likvidiraju.

Mada, neki kažu, ne znam da li je to istina, da su preoblačili u četnike pa sami palili sela, a onda velikodušno prihvatali ojadjeni narod.

Sta sam novo naucila na ovoj temi:
Da je Mirjana Markovic kcerka Josipa Broza Tita-
Da je : Za krst casni i slobodu zlatnu" cetnicki poklic.
Prvo necu da komentarisem jer je glupo, ali drugo hocu je je preglupo do bola:zroll:
ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU- datira vekovima unazad, stavise pominje se kraj 18. veka.
Mogu ja i da elaborima kad, kako, ali me mrzi, jer mi petao Sofronije i komsijin pas tuku u mozak, za petla cu lako, komsiju vrebam da uvrebam, dzaba, ali, ja ne odustajem:koto:

Upoznali su se Drug Tito i drugarica Davorjanka alijas Zdenka jer je kao zdenac. Drug Tito nije pušio u zatvorenom prostoru i sam je popravio vrata od ormara.
Izdirao se na drugove Koču (on je pričao nešto na francuskom), Djilasa, Leku i još neke (nisam čula zbog čega jer mi je upao predsednik kućnog saveta u stan) i opet se provozao u crnoj limuzini, ali ovoga puta nije mahao deci kao prošli put.

Sa druge strane, naši sokolovi su na domak Ravne Gore. Major Palošević dolazi u selo Planinica u kuću Taralića. Lepo je primljen od strane domaćina. Ali, jedan gladni vojnik upada u tor i kolje jagnje. Nastaje opšta kuknjava i dolazi učitelj Živadin i deklamuje nešto o pravdi i poštenju, mada je vojnik već dobio dooobru šamarčinu. Ona mala Radmila je malo očijukala sa majorom, čak htela i da podje na Ravnu goru. Elem, Major Palošević reče učitelju Živadinu da će se još sresti i da opismenjuje narod. Ja se nadam da će ga ubiti, ali mislim da su mi nade zaludne.

A Kostu Pećanca ubili Ravnogorci zbog saradnje sa okupatorom 25.05.1944
Hahahhahahahahahah daj još neku sliku da se smejemo.
A Đurišić koji drži govor u čast Italijanskog fašiste ?

Evo još jednog Dražinog bliskog prijatelja i komadanta njegove "vojske" Stevana Damjanovića (ako se četnici iz WW2 mogu nazvati vojskom) dijelom Prinz Eugen SS divizije tj. SS dobrovoljačka gorska divizija "Prinz Eugen"(nacistička divizija sastavljena od četnika, ustaša i Mađarskih fašista)
1944-majevica-stevan-damjanovic.jpg

I mala sličica Draže Mihajlovića sa ustašama
group1.jpg

Žali bože šta Draža uradi od Četnika koji bjehu poznati heroji prvog svjetskog rata

Inače Moša Pijade je zaslužan za postojanje četnika u Crnoj Gori. Pri regrutovanju Crnogoraca poslije okupacije Kraljevine Jugoslavije imao je običaj da podgubi svakog ko mu kaže NE, a pošto je kod nas naravno krvna osveta bila zakon u to vrijeme čitave familije ubijenih su se priključile onome kome je cilj ubijanje Moše Pijade i njegovih saboraca.

Poslednja izmena:
Upoznali su se Drug Tito i drugarica Davorjanka alijas Zdenka jer je kao zdenac. Drug Tito nije pušio u zatvorenom prostoru i sam je popravio vrata od ormara.
Izdirao se na drugove Koču (on je pričao nešto na francuskom), Djilasa, Leku i još neke (nisam čula zbog čega jer mi je upao predsednik kućnog saveta u stan) i opet se provozao u crnoj limuzini, ali ovoga puta nije mahao deci kao prošli put.

Sa druge strane, naši sokolovi su na domak Ravne Gore. Major Palošević dolazi u selo Planinica u kuću Taralića. Lepo je primljen od strane domaćina. Ali, jedan gladni vojnik upada u tor i kolje jagnje. Nastaje opšta kuknjava i dolazi učitelj Živadin i deklamuje nešto o pravdi i poštenju, mada je vojnik već dobio dooobru šamarčinu. Ona mala Radmila je malo očijukala sa majorom, čak htela i da podje na Ravnu goru. Elem, Major Palošević reče učitelju Živadinu da će se još sresti i da opismenjuje narod. Ja se nadam da će ga ubiti, ali mislim da su mi nade zaludne.

Nisu nisu Nensi ti nade zaludne.
Učitelja Živadina ima malo kasnije da Čiča Draža i Major Palošević nauče kako se postavljaju zasede.Tako da nije on uspeo nikog da opismenjuje hahaha :)

Poslednja izmena:
Nisam gledao od cetvrte epizode, sta se desava u Bajicevoj Ravnoj Gori? :zima:

nista :zroll:

cetnici kolju i siluju ...............

- - - - - - - - - -

Nisu nisu Nensi ti nade zaludne.
Učitelja Živadina ima malo kasnije da Čiča Draža i Major Palošević nauče kako se postavljaju zasede.Tako da nije on uspeo nikog da opismenjuje hahaha :)

eto, cime se pojedinci i dan danas raduju, 21 vek :zroll:

- - - - - - - - - -

Није истина. Нпр. четник Владимир Шипчић је убијен 1957. године.. Примера има много..

ceo jedan primer, jedan cetnik, cekamo jos nekog pojedinca da spomenes .....................

A Đurišić koji drži govor u čast Italijanskog fašiste ?

Evo još jednog Dražinog bliskog prijatelja i komadanta njegove "vojske" Stevana Damjanovića (ako se četnici iz WW2 mogu nazvati vojskom) dijelom Prinz Eugen SS divizije tj. SS dobrovoljačka gorska divizija "Prinz Eugen"(nacistička divizija sastavljena od četnika, ustaša i Mađarskih fašista)
1944-majevica-stevan-damjanovic.jpg

I mala sličica Draže Mihajlovića sa ustašama
group1.jpg

Žali bože šta Draža uradi od Četnika koji bjehu poznati heroji prvog svjetskog rata

na drugoj slici nema ustaša... to su Muslimani koji su od početka rata bili bliski četnicima... pogrešno je napisano i mjesto...

Знаш некад сам те сматрао за озбиљног саговорника.
Све више увиђам да си злонамеран,плитак и сујетан.
Расправу задржаваш само на оним стварима за које си умислио да можеш окренути на твоју страну.
А када се дотакнемо конкретно комунизма и Срба ти почнеш да качиш слике и нестанеш,нестанеш као Раднички батаљон :zstidljivko:

Плитко,подло,кукавички,комунистички.

Свака ти је реч на месту, мада ми није јасно да то ниси пре увидео.

da da da
drazi se grob ni ne zna a titov je u mermeru i cvecu u sred beograda .......
Испод мермера је сахрањена коњска глава масонски симбол, а брозова лешина у Ватикану или у Бечу.

ma ne moguce, mora da je fotomontaza, pa cetnici nisu saradjivali
Ево твоје логике, ако су двоје у истом кадру то обавезно значи да те две особе САРАЂУЈУ.z:D

Sta sam novo naucila na ovoj temi:
Da je : Za krst casni i slobodu zlatnu" cetnicki poklic.
Шта да радимо Биљо, људи лупају глупости.

ceo jedan primer, jedan cetnik, cekamo jos nekog pojedinca da spomenes .....................
од неколико десетина хиљада убијених четника после маја 1945 очекујеш да ти набрајам имена? Прво и основно уплео си се ко пиле у кучине у овој теми изјавом да је последњи четник убијен маја 1945. Иди са ове теме да ти се људи не смеју.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back