Сергије Лавров сутра(16.06) у посети Србији!

Оснивања "Русија данас" на српском језику

• Подржавам , слободарска телевизија

• Против, Руси се петљају у политику

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mogla bi, slazem se, ali kao i od EU sto vazi, tako vazi i od Rusije - "nama besplatng rucka".
Svako nam trazi ponesto jer smo mali i jer im se "moze" i ne treba se zavaravati.

Pa naravno da nema besplatnog ručka, ali Rusiji su danas potrebni svi teoretski saveznici, makar i oni na pola puta.
Ja sam uvjeren, kad bi Rusija ponudila Srbiji neki jeftin kredit, da bi za 5 minuta EU ponudila još jeftiniji.
I ustvari mislim da bi Srbija i trebala igrati na tu kartu

Pa naravno da nema besplatnog ručka, ali Rusiji su danas potrebni svi teoretski saveznici, makar i oni na pola puta.
Ja sam uvjeren, kad bi Rusija ponudila Srbiji neki jeftin kredit, da bi za 5 minuta EU ponudila još jeftiniji.

Ја мислим да ...МАШТАШ...:lol::lol::lol:

Али ...да наставимо...;)

Када би Хрватској понудили... 5 Милијарди евра - гратис...да... Изађете из ЕУ...да ли би ...ПРИСТАЛИ...:per::think:

Ја мислим да ...МАШТАШ...:lol::lol::lol:

Али ...да наставимо...;)

Када би Хрватској понудили... 5 Милијарди евра - гратис...да... Изађете из ЕУ...да ли би ...ПРИСТАЛИ...:per::think:

A ko bi nam to ponudio i zašto.
I onda kažeš da ja maštam...

Mozda....mada Bugarska kao clanica preko 10 godina nije s tim stavom "procvetala" bas nesto, naprotiv.

Bugarska je članica EU, i nije u istoj situaciji kao Srbija: ona mora poštivati EU zakone, Srbija ne mora.

Da, ali zatyo i oni ne moraju da se "pretrzu" oko nas, pogotovu sto im do prosirenja u ovom i nekom duzem periodu nije nimalo stalo.

A i nisam za to da "igramo na 2 karte" mada nas i Lavrov u to "gura".....bojim se da onda nemamo izbora.

Elem, vidim da pored Srpske i Ruske zastave stoji i neka plava sa zutijem zvezdicama, zna li neko o cemu se radi?

154414072553a039bc14714793205571_v4%20big.jpg

Zanimljivo.
Nisam baš upoznat sa zakonima i podzakonskim aktima u Srbiji, ali dajem ruku u vatru da je to protuzakonito.
Odnosno, ne možeš kačiti po državnim prostorijama zastave nekih drugih država kako ti se sprdne.

Elem, vidim da pored Srpske i Ruske zastave stoji i neka plava sa zutijem zvezdicama, zna li neko o cemu se radi?

154414072553a039bc14714793205571_v4%20big.jpg

Очигледно Вучко је добио копље од Немаца...а заставу му скројили преко пута! ЕУ застава стоји барабар са Српском а Руска застава тамо негде одвојено са стране????????????????????????????????? Порука јасна: Ми смо са Немцима и Бриселом, ко вас русе је6е!

Противуставно, ја шта је!!

Zivo me interesuje koji li je taj diplomata i sta to njega briga.

Ali to i lici na "Blic' - sve se poziva na neke "neimenovane izvore" iz najvisih krugova pa samo stvara pometnju i zabunu.

Oko Juznog toka treba da se izjasnimo i to pozitivno jer od toga imamo korist i to je nesto najnormalnije.

Ma Der Blic laze - nemacka je ta koja je trazila EPS bez tendera , a upravo Rusija nema nista protiv da se ispostuje zakon i raspise tender !!! ....

Rusija ce svakako dati bolju ponudu i kupiti EPS - to sam pisao jos pre par godina .... nemaju nemci te pare da pariraju Rusima ....

Ma Der Blic laze - nemacka je ta koja je trazila EPS bez tendera , a upravo Rusija nema nista protiv da se ispostuje zakon i raspise tender !!! ....

Rusija je dati bolju ponudu i kupiti EPS - to sam pisao jos pre par godina .... nemaju nemci te pare da pariraju Rusima ....

Ne znam da li imaju ili nemaju, ali jasna je njihova teznja da uz pomoc svojih ekonomskih interesa na neki nacin zastite i nas ili bar pocnu da stite putem energetskog sektora, ako otkupe i EPS).

No za to vreme,Rusija nema nista protiv da idemo putem EU, sto se meni licno ne svidja jer u najboljem slucaju mozemo da ispadnemo samo kao Bugarska, strateski na dobrom polozaju, ali da ljudi "umiru od gladi".

Rusija ce svakako dati bolju ponudu i kupiti EPS - to sam pisao jos pre par godina .... nemaju nemci te pare da pariraju Rusima ....

Хехехе... не разумеш кварну игру БНД-а тј. Шваба...... ОНИ НЕЋЕ ДА КУПЕ НЕГО ЛАГАНИЦА ИСПОД ЖИТА "ДОБРОЧИНИТЕЉСКИ" ДА УСЛОВЉАВАЈУ :

Vujović: Moguće nemačke investicije u EPS
Untitled-1.jpg
Dušan Vujović Foto Tanjug

BEOGRAD –Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da je moguć dolazak novih investicija iz Nemačke u Srbiju, pa i u Elektroprivredu Srbije.
Vujović je, gostujući sinoć na RTS, rekao da su Srbija i Nemačka ušle u novu fazu ekonomskih odnosa, a da bi veliki nemački investitori mogli da ulažu u oblast telekomunikacija, moderne tehnologije i metalske industrije.
„Moguće su investicije i u Elektroprivredu Srbije, dakle ne privatizacija, već investicije, kako bi struja postala izvozni proizvod”, naveo je ministar.

Dodao je da je za dolazak velikih investicija iz Nemačke neophodno da se napravi iskorak u poslovnom okruženju.

„Nalazimo se u ključnoj fazi odnosa dve zemlje, jer bi trebalo da ispunimo ono što smo predvideli - kompletiramo reforme, obezbedimo transparentnost u radu i donesemo zakone”, rekao je Vujović u emisiji „Srbija - Nemačka: Od podozrenja do poverenja” u kojoj je bilo reči o rezultatima posete premijera Alksandra Vučića Berlinu. Kad je reč o Zakonu o radu, ministar je rekao da se taj zakon nalazi u zoni između starog, socijalističkog modela u kojem ne postoji tržište rada i budućeg modela koje predviđa tržište rada, zaštitu prava radnika, mobilnost i vitalnost, kao što to ima razvijene zemlje.

„Mi hoćemo da budemo istovremeno i Japan i Švedska i Mekisko, to je nemoguće”, rekao je Vujović, napominjući da je problem što radnici, sindikati, država i privreda ne uspevaju da se dogovore i pronađu idealnu varijantu zakona.

Tanjug
objavljeno: 12.06.2014

'27. 04. 2014.
Prodaja većine državnih preduzeća

Vučić je najavio da će većina preduzeća u državnom vlasništvu biti privatizovana, a među kojima su Telekom i Elektroprivreda Srbije (EPS). On je najavio početak
privatizacije Telekoma u prvih 100 dana vlade, kao i da bi u EPS do kraja sledeće godine mogao da uđe manjinski partner.

- Na taj način bi se povećala vrednost EPS-a, za slučaj da se odlučimo da je prodamo na berzi, što bi moglo da se desi 2016. - rekao je Vučić. '
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/4...-autoput-od-Beograda-do-mora-za-cetiri-godine

Poslednja izmena:

Back