Seranovi

Imate na you tube-u poslednje epizode koje su snimljene iz sedme sezone,ima i kada svi saznaju da je lusija umrla bas bedak sad sam gledao ukucate Los serranos lucia accidente-ne znam dal se ovako pise ali snadjite se:cry:

Onda će silom... Xe xe xe... Šta, Eva i Markos će se venčati? Eva trudna? Znači ono bebče sa slike je njihovo? I meni je Tete sad ružna, mnogo je lepša bila kao detence... ***... Pubertet... A Gilje mi je sve lepši i lepši... I, kad upadamo u studioB????

da vjencace se.nego ja imam jedno pitanjce,da li ce se eva i markos vjencati,pa raskinut/razvestii pa ona da opali u tuluz pa se ujedinjiti?hitno!!!
a u vezi tete,eto zasto biraju starije glumice da glume mladje.jer ove mladje odmah umisle da su zvijezde i pocnu da poziraju odbijaju uloge itd...(naprimjer eVA votson iz hari potera)
evo sad gledam seranove na ju tjubu kako su ovo dvoje poceli...o giljetu i tete...gilje je dobrica,za tete ne znam bas

E, sad sam bila na njihovom zvaničnom sajtu http:/www.losserrano.telecinco.es/-i nema šanse da se registrujem, ni da skinem bilo koju sliku ništa... Jel može neko da mi pomogne, da me uputi kako da se registruje, sve na španskom ništa ne razumem... Hvaaaaala.... Samo neka mi neko razjasni jedno- hoće li Markos i Eva dobiti dete???

E, sad sam bila na njihovom zvaničnom sajtu http:/www.losserrano.telecinco.es/-i nema šanse da se registrujem, ni da skinem bilo koju sliku ništa... Jel može neko da mi pomogne, da me uputi kako da se registruje, sve na španskom ništa ne razumem... Hvaaaaala.... Samo neka mi neko razjasni jedno- hoće li Markos i Eva dobiti dete???

Hoce. Ali kad se odsele u Tuluz. Ili tako negde tu... Uglavnom, necemo puno vidjati to dete...Mozda u jedno dve epizode u 6. sezoni,kad se Markos bude pojavljivao kao gost...

rekao mi je da vise neprodaje ali mozda ce je ponovo prodati i ja ga onda pitao pa kako si nasao titlove a on kaze preko nekog programa STA MU TO ZNACI NEZNAM!!! ali kaze da serija nije tv rip nego vec ono sto moze da se skine sa telenico es

Ljudi ASDS ima prevod za serranove ali trazi prevod za Baywatch ako neko ima neka se javi on hoce da proda serranove za 3000 din ajde ko hoce da da pare neka se javi da vec jednom imamo taj titl

malo se udebljala...starmala nema sta...rekoh ja sto je problem kad tako uzmu mlade glumice.
AJDE LJUDI ODGOVORITE NA MOJE PITANJE!OCe li se marcos i eva uzeti,pa razvesti/raskinuti,pa idu u tuluz ili sta vec...?moim vas!

ljudi evo tutorial ako neko snima serranove kasnije ih pretvorimo u vob format iz subripa napravimo ovo procitajte i neka samo snimaju da bi na kraju imali subtitlove

NADAM SE DA TI OVO POMAŽE , MENI JE POMOGLO

POZDRAV I PUNO USPIJEHA-BOLE-

Prepravljanje postojećeg titla:

Ako već radite rip od filma zašto mu ne dodati završni autorski dodir vlastitim titlom. Neznam gdje su današnji prevodioci učili engleski, ali očigledno vecina njih nije nikad vidjela ništa drugo osim priručnika za engleski 1 i vrhunac konverzacije je «hi i`m bill» i «hi i`m jill». Moj osobiti favorit je kad u kadru vidimo kopilota i pilota koji se prolaze proceduru sljetanja 747-ice i pilot kaze kopilotu “ gear down” i kopilot povuce polugu i vidimo kako se stajni trap izvlači iz trupa aviona - naš omiljeni prevodioc prevodi “ubaci u nižu brzinu” i vjerojatno ode kući mirno spavati.

Dakle, da bi se rješili takovih debiliteta zašto ne napraviti vlastiti titl koji zauzima mjesta koliko jedan txt dokument, a nije neka nauka.

Sve sto nam je potrebno je:

- text procesor (word ili slicno)
- subRip program

1. Otvorimo SubRip i stisnemo FILE-OPEN VOB(S)

...i dobijemo sljedeći box:

...nakon toga stisnemo Open IFO i u folderu VIDEO_TS metodom pokusaja i pogresaka otvaramo ih po redu...

...dok nam jedan pravi ne ponudi opciju izbora jezika koji zelimo skinuti, sto vidimo u box-u Language stream...

...nakon toga odaberemo jezik i kvačicom označimo iz kojih vob-ova da izvlači titl. Pretpostavljam da ste savladali koji vob sadrži film, a koji ne pa prema tome birajte. Ja sam ovdje izabrao jedan kao primjer...

Pod opcijom Action oznacimo SubPictures to text via OCR jer DVD koristi sliku kao titl pa je potrebna konverzija da bi poslje mogli manipulirati sa titlom.

Nakon toga pokrenemo proces sa Start.

Otvara se prozor na kojem moramo dobiti bijela slova na crnoj podlozi (obično program pogodi kombinaciju iz prve). Manipuliramo kombinacijama color 1, color 2 itd.

Sad dolazi mala gnjavaža. Program se mora naučiti raspoznavati slova pa će vas u početku stalno pitati koje je ovo slovo, koje je ovo slovo ali sve manje i manje dok ne skuži sva slova onda radi sam bez pitanja...

Ovako izgleda radna ploha dok tece ripanje.

U donjem prozoru Subtitles-New File (ili neko drugo ime) pojavljuje se izripani text sa vremenskim tagovima. Na vrhu vidimo informacije o tjeku procesa, vremenu ukupnom i proteklom i ostalo kao na slici

Kad je sve gotovo spremimo dokument u .txt formatu (neka vas ne zbunjuje extenzija .srt, jer poslje ju obrisete i napisete txt i evo obicnog text dokumenta koji onda dodatno obrađujemo u wordu ili slicnom.

Kad otvorite text u wordu trebao bi izgledati nesto kao ovo

3 00:00:18,845 --> 00:00:22,804
Wat is er, stoere bink?
Kun je mij niet aan?

4 00:00:23,884 --> 00:00:27,047
Voor zo`n kanjer als jij ga ik tot het uiterste.

5 00:00:51,858 --> 00:00:55,692
ln tegenstelling tot m`n collega`s...

6 00:30:55,828 --> 00:31:03,234

...kon ik m`n hormonen tijdens
deze reis goed in bedwang houden.----------> ovo je text koji se mjenja max. 2 reda

7 00:31:10,176 --> 00:31:12,576 ---------> ovo je vremenski tag i može se mjenjati
Gaat het?

Svoj prevod jednostavno upisujete preko texta koji ste dobili ripanjem, spremite ga i to je to.

NAPOMENA: UZMETE BS PLAYER I OTVORITE DIVX PA OTVORITE TEXT TITL I UŽIVATE U SVOM DJELU. MOŽE SE DESITI DA ZBOG KRIVOG FONTA (KOJI MOŽETE MJENJATI U BS PLAYERU) NEVIDITE NEKE NASE ZNAKOVE ĆŠĐČŽ, ALI PROBAJTE PROMJENITI FONT DOK SE NE POJAVE.

Daljnji zahvati oko titla biti će opisani u sljedećim tekstovima, do onda uživajte o ovome.

malo se udebljala...starmala nema sta...rekoh ja sto je problem kad tako uzmu mlade glumice.
AJDE LJUDI ODGOVORITE NA MOJE PITANJE!OCe li se marcos i eva uzeti,pa razvesti/raskinuti,pa idu u tuluz ili sta vec...?moim vas!

Malo zamrseno. Trebace da se vencaju ali se nece vencati nego ce sa vencanja otici u Barsu zajedno. Onda ce da raskinu pa ce da se vrati Markos u santa hustu posle par epizodsa i Eva. Onda ce se ponovo smuvaju i odo negde. I tu se zavrsilo kod nas prosli put. Dalje ne znam sta se desava.

Meni je serija stvarno ne prevazidjena.Svi glumci odlicno rade svoj posao i neverovatno su uigrani.Ne mogu da izdvojim nekog posebno jer me svi odusevljavaju Dijego,Lusija,Fiti,Kandela,Gilje,Tete,Raul,Markus...Na IMDB sam videla da je Dijego snimio najvise filmova posle Karmen.Sto se tice Tete,ona mi je preslatka a posebno sad kad se bude smuvala sa Giljetom,ma i jedan i drugi su odlicni.Na Raulovom sajtu sam nasla odlicne fotografije.

Juce mi je epizoda bila malo dosadna, nije se desilo nista zanimljivo..... Jedino mi je bilo super kada je Tete rekla Giljeu da joj se svidja i on njoj to rekao. Za koliko ce se epizoda smuvati?

Meni je bilo najjace kad je Gilje rekao Tete iako si napaljena i mrzim te svidjas mi se, a ona njemu iako te ne podnosim i mislim da si skot svidjas mi se! To mi je bilo najjace u zadnjoj epizodi...koja mi je inace bila jako dosadna!

Back