Ovo je samo moja ideja koju bih želeo da podelim sa vama.
Mi Bošnjaci smo vekovima na udaru raznih osvajača.
Svaki besan pas koji je ovuda naišao nasrnuo je na nas da nas rastrgne.
Okolni "narodi" najčešće otpali od nas,svakom prilikom pogano su nas klali i zatirali.
Mesto na kome živimo je očigledno prokleto.
Mnogo smo naroda izgubili.
Jednostavno razmišljam da bi svi trebali kolektivno da se odselimo u Tursku po mogućnosti što dalje od Evrope.Negde na granicu tursko - sirijske granice ili u samu anadoliju ili na neku sličnu lokaciju.
Pre toga ovu zemlju i tlo trajno uništiti da nije za živor i uz blagoslov turskih vlasti preseliti se i zaboraviti na ovo sve.Malo nas je.Mogli bi svi stati u neku oblast u Turskoj i živeti u miru.Bez okolnih ljudoždera.Bez neprijatelja u vidu hrvata,srba..Bošnjaci da bi živeli i da bi postali vitalni i da bi se oporavili i demografski i mentalno i u svakom pogledu moraju da se izmeste sa ovog mesta gde se sada nalazimo.
Govorim opet isključivo samo o bošnjačkom narodu.Kompletan narod preseliti iz svih bošnjačkih zemalja(sanđak,kosovo) na jedno mesto duboko u Tursku.Daleko odavde.
Eto to je nekakav moj predlog
Zemlju pre odlaska potpuno nepovratno uništiti da niko nikad više tu ne može da živi.
1. Vi nemate nikakve veze sa Turcima, pa mi je potpuno nejasno zasto ih vecito podrzavate. Doduse imate, uzeli ste od njih islam. Da li ti je palo na pamet da ovde islama do Turaka nije bilo, prema tome vi, posto NISTE Turci, niste ni bili muslimani. A to znaci da ste bili hriscani, i jos vise to znaci da STE SLOVENI. A to znaci da ste bili Srbi ili Hrvati. Na kraju govorite nas jezik, turski ni ne znate. Da ste Turci bilo bi obrnuto - ne bi znali srpski/naski, vec bi znali Turski, kao sto recimo Cigani pola ni ne znaju srpski.
2. Kako mozete da branite Turke kada su oni bili osvajaci na ovim prostorima, pa su osvojili i vas kao i nas, Grke, Bugare, i sve ostale koje su osvojili na ovim prostorima? A jedino ih vi branite od svih ostalih naroda!!! Hajde da razumem da idete kontra Srba, ili da kazete eto Srbi vas mrze, a sta cemo sa Grcima i Bugarima? I oni vas mrze? Kako to da i oni ne vole Turke i muslimane kao i mi Srbi, prvenstveno zbog onoga sto su proziveli pod njima? Znaci ukljuci malo mozak, covece.
3. Kada uzmes u obzir ovo pod 1., KAKO TI NIJE PALO NA PAMET DA SE VRATITE, sto kaze nas narod, U VERU PRADJEDOVSKU? Nego ces da ides kod tudjina i osvajaca, koji te vekovima gazio, a sa kojim nemas nikakve veze?
4. Ko je majke ti vas ubijao i maltretirao vekovima? O cemu ti pricas? Prosli ste kao i mi Srbi jer ste isto sto i mi, dok se niste pomuslimanili, a onda ste udarili i vi na nas zajedno sa tuskim uzurpatorom.
5. Pretpostavimo da su vas i Srbi okupirali kao sto su to uradili Turci. Pretpostavimo. Pa sta je onda razlika bili Turci ili Srbi kad su osvajaci, promenili ste veru vec jednom i uzeli tursku, promenite jos jednom i uzmite srpsku - jaka stvar. Inace da ne ispadne da pricam gluposti, nadam se da vam je jasno da ste PRIMANJEM VERE OKUPATORA, u ovom slucaju Turaka, POSTALI SARADNIK TOG ISTOG OKUPATORA i istovremeno IZDAJNIK SOPSTVENOG NARODA I VERE, koji god da su bili. Jer jedino vi, od svih koje su Turski okupirali, placete za njima i slavite ih. Nas ostale su nabijali na koce, otimali nam decu, silovali zene, ubijali nas, palili nam crkve... Kako to da vas nisu dirali, a nas urnisali? I ne samo nas, i Grke, i Turke, i sve ostale?
Dakle brate moj nalupetao si se sa ovim predlogom samo tako. Naravno, ako ti zelis da odes niko ne moze da te spreci, ja sam samo pokusao da ti nekim argumentima ukazem koliko je to pogresno. Ali ako su ti stvarno Turci blizi srcu, a ti brate moj idi. Milioni muslimana beze izmedju ostalog i iz Turske, a ti si jedini pametan pa ces iz Evrope u Tursku - pa nista, onda idi.
A ovo sa unisti zemlju pre nego sto odes nisam najbolje razumeo - sta ces, da spalis svoje imanje? Sipas otrov u zemlju? Ne znam da li razumes koliko je to bolesno.
I za kraj, mozes da se dodatno informises, imas po netu klipove, pricaju ljudi, kako su kreirane nacije na Balkanu, od kada to sve traje, i sa kojim ciljem. Kako to da govorimo isti jezik a racunamo da su to tri razlicita jezika, dok Austrijanci, Nemci i Svajcarci govore isti jezik - nemacki. Kako to da su bas svi Bosnjaci, do poslednjeg, postali muslimani, i kako to da danas nema ni jednog Srbina muslimana ili Hrvata muslimana - nije ti to cudno? A znamo svi da je bilo pokrstavanja u svim pravcima, sigurno je bilo. Pa gde nestadose ti pokrsi? Nego svi cisto podeljeni i po naciji i po veri.
Za pametnog i onog ko hoce da zna ima i previse materijala, ukljuci mozak i istrazi ko si i sta si. Vidis da svi lazu, pa probaj sam da dodjes do istine, one koja je logicna i koja ima kontinuitet. Imas i genetska istrazivanja, ona pokazuju nezavisno od vere i nacije ko je povezan sa kim.