Seljoberizam

Кућни ред – документ „из нафталина”
Истресање постељине са прозора и сушење веша на тераси законом кажњиве делатности. – Адаптирање станова рак рана суседских односа
(Фото Д. Јевремовић)

„Забрањено је цепати огревни материјал у становима”, „Није дозвољено сушити рубље на отвореним деловима зграде, прозорима и балконима”, „Забрањено је истресање тепиха и постељина са прозора, балкона, лођа и тераса”, „Коришћење разних машина, музичких апарата, телевизијског пријемника, свирање и певање у стану није дозвољено у време од 13 до 17 часова, односно од 22 до пет часова” – само су неки од делова важеће одлуке о кућном реду чију је основну верзију Скупштина града Београда донела јула 1996. године. Ако би и имао прилику да га прочита, просечног житеља солитера овај документ само би насмејао.

Пракса живота и преживљавања у двомилионској престоници одавно је кућни ред сврстала на гомилу само Србији својствених законских аката који постоје али се не примењују.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Kucni-red-dokument-iz-naftalina.sr.html

ne,ali ja imam psa koji se vozi liftom,doduse,samo u povratku iz setnje,ali ipak,ulazi u lift.....zato sam se osetila prozvanom
Много је горе, него од кучића, и осетније, уосталом, кад неки дрипци, које, на жалост, зову људима, :roll: направе то у хаустору зграде. :evil:
Ма, пусти га, он се стално трипује да прави неку поенту у својим постовима. :roll:

Ovo moram da vam ispricam...
LM, krenem ti ja zrenjaninskim putem prema tamo i posle drugog skretanja za Borcu ostanem zblanut. Naime, majstor sa golfom se ukljucuje na zrenjaninac ali vidim nesto na anteni , u prvom trenutku pomislim da ide na svadbu pa je okacio cebence ili tako nesto...nije!
Covek je `ladno okacio dve kese djubreta na antenu i krenuo kolima do kontejnera! Kako je isti stao kod kontejnera, lagano ga zaobidjem i primetim da na haubi vozi jos par kesa djubreta. Znaci, ne one crne nego obicne najlonske sa vidljivim inventarom!
A ja sam mislio da je zivot reka...

Ovo moram da vam ispricam...
LM, krenem ti ja zrenjaninskim putem prema tamo i posle drugog skretanja za Borcu ostanem zblanut. Naime, majstor sa golfom se ukljucuje na zrenjaninac ali vidim nesto na anteni , u prvom trenutku pomislim da ide na svadbu pa je okacio cebence ili tako nesto...nije!
Covek je `ladno okacio dve kese djubreta na antenu i krenuo kolima do kontejnera! Kako je isti stao kod kontejnera, lagano ga zaobidjem i primetim da na haubi vozi jos par kesa djubreta. Znaci, ne one crne nego obicne najlonske sa vidljivim inventarom!
A ja sam mislio da je zivot reka...
Ima li granice...Ko su ti ljudi?...:cool:

imam ja jednu....situaciju.....

Sad kad je padao sneg...
Vracala sam se sa psom iz setnje i spazim komsinicu koja isto kao i ja ide ka ulazu....medjutim ja sam bila bliza i prva sam usla u zgradu i ona ladno pozuri,samo sto nije potrcala i prestigne me na dva metra ispred lifta i uleti u lift i zalupi mi vrata ispred nosa bukvalno....
i ja kazem "bravo gospodjo,pa zar u vasim godinama tako da se ponasate" a ona krene da pravi neke face i odmahuje glavom i kaze "vodi kera posle"
....reko' pa ja sam prva stigla,kako se to ponasate sram vas bre bilo.....ona je samo progundjala nesto i lift je otisao..
A kad je moje kuche bilo malo stene,ta ista zenturaca nas je zamolila da dovedemo stene kod nje posto je taaako malo i slatko....i upisalo se na tepih,a ona kao nema veze,bas je slatka,jao kakva je dusa mala,bla bla bla :roll:
valjda je drma klimaks pa je prolupala...vecito nas zeza za lift..i kada smo sa psom i kada smo bez psa :roll:
A nijednom nismo ispali nekorektni prema njoj....ali nase strpljenje ima granice....mogu i ja da budem bezobrazna i da na 5 minuta stavim svoje vaspitanje pod tepih i napravim se blesava.

I ja imam kuce i sjicne probleme,samo im pokazi zube i videces promene

za mene je seljoberizam kad ljudi ujutro ne operu zube i onda smrdljaju po busu....uvek mi se tako neko nakači iza, 'oću da crknem.

Ухххх.. ово ме подсети!
Ћалету прошле године један лапио новчаник из мантила, а камуфлажа му је да воња на бели лук. И мој ћале, овца, окренуо главу с гађењем на другу страну и овај му лагано завуко руку. :dash:

Kad smo vec kod prostakluka da vam ispricam jednu od mojih prostackih osbina .

Ja imam naviku da posle rucka , dorucka , ili vecere , mrve istresam kroz prozor , kada pribiram . Dakle zadnji put , ja sam spremio klopu , bila je to klasicna potvrda svega ispravnog u gotovim jelima koja se mogu naci svuda pa i u maksiju . Pozvao sam devojku i ona se naravno obradovala jer sam ja nju zapravo pozvao na ruck i iznenadio je . kada sam sklanjao prljave tanjire sa tola dosao je taj trenutak kada sam stolnjak pun mrvica lepo itresao kroz prozor :mrgreen: .

Nije to tako strasno , piomislicete , mrvice pojedu golubovi i tako . Ali fora je sto se ispod mog prozora , pet spratova ispod , nalazi ulaz u zgradu kroz koji svi prolaze :mrgreen: . Tako se cesto moze dogoditi da slucajni prolaznik bude okupan mrvicama sa neba .

Mene zaista mrzi da onim bodljikavim valjkom pola sata valjam po stolnjaku . Da li neko zna neko bolje resenje ?

Kad smo vec kod prostakluka da vam ispricam jednu od mojih prostackih osbina .

Ja imam naviku da posle rucka , dorucka , ili vecere , mrve istresam kroz prozor , kada pribiram . Dakle zadnji put , ja sam spremio klopu , bila je to klasicna potvrda svega ispravnog u gotovim jelima koja se mogu naci svuda pa i u maksiju . Pozvao sam devojku i ona se naravno obradovala jer sam ja nju zapravo pozvao na ruck i iznenadio je . kada sam sklanjao prljave tanjire sa tola dosao je taj trenutak kada sam stolnjak pun mrvica lepo itresao kroz prozor :mrgreen: .

Nije to tako strasno , piomislicete , mrvice pojedu golubovi i tako . Ali fora je sto se ispod mog prozora , pet spratova ispod , nalazi ulaz u zgradu kroz koji svi prolaze :mrgreen: . Tako se cesto moze dogoditi da slucajni prolaznik bude okupan mrvicama sa neba .

Mene zaista mrzi da onim bodljikavim valjkom pola sata valjam po stolnjaku . Da li neko zna neko bolje resenje ?

Nema bolje od kroz prozor ... To kaže i moja komšinica iznad, sve istresa, ko da čeka da otvorim prozor ... Po meni je ok što se ugledaš na moju konu ...

Koliko je Beograd degradiran i poseljacen proteklih 15 godina to je neverovatno.
Zvezde Granda na Tasu i na hiljade gledalaca.

Beograd je, kako ti rece, poseljacen i degradiran maloumnim mladicima koji jedva cekaju kakvo okupljanje da bi se potukli i demolirali!
Nije ``seljak`` onaj koji slusa muziku....koju god, to je stvar izbora....uostalom KO PEVA ZLO NE MISLI.... vec je ``seljak`` onaj koji narusava ugled ovog predivnog grada svojim ponasanjem!!!

Treba napomenuti izlapele penzionere . Ne bih da ih svrstavam u bezobzirne ljude ali oni generalno svi ili bar njih 90% vise od svega voli da ceka u redu .

Dakle dan kada stizu penzije masa penzionera se vec od sest sati okupila ispred poste i pono ceka dok nepocne sa radom lokalna posta , njih preko pedeset .

Zanimljiv fenomen da ti ljudi jos uvek zive u devedesetim u svetu oskudica gde se sve ceka u redu . Zaista su nemoguci , kao da su ostali bez dinara pa sad cekaju da dobiju kintu sto pre , kao da nisu mogli da doji kasnije ili da doju neki drugi dan , sutra naprimer . Nego se svi sjatili u sest sati ujutro da cekaju penziju . Cak mogu da podignu karticu pa da dizu pare sa bankomata , ali ne , ipak su to secanja na nebeska vremena devedesetih .

Back