Seljoberizam

Eh necemo ih tako nazvati jer 90% nisu kultivisani ni urbani, ostatak koji jeste.. njih ne brine 'najezda seljoberozma' jer se ne susrecu sa tom pojavom. Ne znam za ostalo George jer nisam upoznala beogradjane van Srbije.

Ali stvarno, sta zastitnici Beograda toliko cuvaju od 'ostalih' zitelja Srbije? Trotoare sa kraterima, grad prokopan uzduz i popreko bezbroj puta, neocuvan, prljav, zagusljiv, neplanski izgradjen, zagadjenu Adu.. mozda NBg.. more sivog betona koji je ustvari geto za srednju klasu? Mozda poznatu kucu opere, restorane svetskog renomea, teatre, moderan metro.. a da, toga i nema. itd. itd. Pa u Bg se renovira par fasada, otvori obdaniste i to dospe kao vest na TV-u. Zasto tu lepotu grada koji je notorno zatvoren prema drugim kulturama i bilo kakvim svetskim uticajima ne podiliti sa ostalima? ;)

Sve stoji,ali da je Bg zatvoren - NE!!!!

A gde ti zivis?

imam ja jednu....situaciju.....

Sad kad je padao sneg...
Vracala sam se sa psom iz setnje i spazim komsinicu koja isto kao i ja ide ka ulazu....medjutim ja sam bila bliza i prva sam usla u zgradu i ona ladno pozuri,samo sto nije potrcala i prestigne me na dva metra ispred lifta i uleti u lift i zalupi mi vrata ispred nosa bukvalno....
i ja kazem "bravo gospodjo,pa zar u vasim godinama tako da se ponasate" a ona krene da pravi neke face i odmahuje glavom i kaze "vodi kera posle"
....reko' pa ja sam prva stigla,kako se to ponasate sram vas bre bilo.....ona je samo progundjala nesto i lift je otisao..
A kad je moje kuche bilo malo stene,ta ista zenturaca nas je zamolila da dovedemo stene kod nje posto je taaako malo i slatko....i upisalo se na tepih,a ona kao nema veze,bas je slatka,jao kakva je dusa mala,bla bla bla :roll:
valjda je drma klimaks pa je prolupala...vecito nas zeza za lift..i kada smo sa psom i kada smo bez psa :roll:
A nijednom nismo ispali nekorektni prema njoj....ali nase strpljenje ima granice....mogu i ja da budem bezobrazna i da na 5 minuta stavim svoje vaspitanje pod tepih i napravim se blesava.

Ljudi, nema mnogo veze sa temom, ali nisam znao gde da se obratim.
Da vas pitam dali je i u ostalim gradovima isto. U Jagodini , posta izdala penzionerima i ostalom gradjanstvu elektronske kartice VISA i MAESTRO a na posti instalirali automat koji podrzava samo DINA kartice. Tako svi mora da uzimaju pare na drugim automatima i da placaju proviziju. Da li je to igra celokupne poste ili samo Jagodinci prave narod budalama ili su mozda oni malo nenormalni?:per::worth::thumbdown::sad2::dash::dontunderstand::besna:

Ljudi, nema mnogo veze sa temom, ali nisam znao gde da se obratim.
Da vas pitam dali je i u ostalim gradovima isto. U Jagodini , posta izdala penzionerima i ostalom gradjanstvu elektronske kartice VISA i MAESTRO a na posti instalirali automat koji podrzava samo DINA kartice. Tako svi mora da uzimaju pare na drugim automatima i da placaju proviziju. Da li je to igra celokupne poste ili samo Jagodinci prave narod budalama ili su mozda oni malo nenormalni?:per::worth::thumbdown::sad2::dash::::besna:

Sta niste culi !!!!!!! Gostovali za vikend Betoven i Sopen u zooloskom vrtu. Svirali pored zirafe. Zirafa se odusevila, i dogovorili gostovanje i za sledeci vikend. Pa u Jagodini je ludnica, haos, ludilo, vrh :super::super::super::gace::super::hahaha::brus::klap:

Sad kad je padao sneg...
Vracala sam se sa psom iz setnje i spazim komsinicu koja isto kao i ja ide ka ulazu....medjutim ja sam bila bliza i prva sam usla u zgradu i ona ladno pozuri,samo sto nije potrcala i prestigne me na dva metra ispred lifta i uleti u lift i zalupi mi vrata ispred nosa bukvalno....
i ja kazem "bravo gospodjo,pa zar u vasim godinama tako da se ponasate" a ona krene da pravi neke face i odmahuje glavom i kaze "vodi kera posle"
....reko' pa ja sam prva stigla,kako se to ponasate sram vas bre bilo.....ona je samo progundjala nesto i lift je otisao..
A kad je moje kuche bilo malo stene,ta ista zenturaca nas je zamolila da dovedemo stene kod nje posto je taaako malo i slatko....i upisalo se na tepih,a ona kao nema veze,bas je slatka,jao kakva je dusa mala,bla bla bla :roll:
valjda je drma klimaks pa je prolupala...vecito nas zeza za lift..i kada smo sa psom i kada smo bez psa :roll:
A nijednom nismo ispali nekorektni prema njoj....ali nase strpljenje ima granice....mogu i ja da budem bezobrazna i da na 5 minuta stavim svoje vaspitanje pod tepih i napravim se blesava.

Klasicna 'beogradska ' kultura..
Juce ulazim u lift sa drugaricom koji u trenutku kad se zatvara pocinje da se opet otvara i izviruje seda glava bakute sa prvog "Komsinice, samo da vam kazem, sad kad niste bili tu dala sam umesto Vas pare za ciscenje zgrade , mislila sam da necete skoro doci "
Ja ::eek: U redu, evo odmah da vam dam novac,
"A ne, neka , docicu kod Vas na kafu pa tad":eek::eek::eek::dash:

Sad kad je padao sneg...
kakva su to vrata od lifta koja mogu da se zalupe?.....kod nas sve polagano zatvara.....

Poslednja izmena:
sinoc u tramvaju neki "student" sa NAGLASAKOM i njegov drug mrtvi ladni poceli da se potpisuju po prozoru.
e sad posto je "smker" pisao i pisao i tri cetriri puta prepravljao "pismeni rad" morao sam da odreagujem.
okrenem se i pitam ga da li je zavrsio seminarski a on onako zblanut cuti, ja ga pitaam da li u njegovom gradu ima tramvaje pa je to deo folklora da se pisu i saraju gluposti po staklu? on se u*****o kao klinja cuti on cutio drug i izadjose iz tramvaja na prvoj stanici.
zao mi sto mu nisam rekao da nije Strahinja vec SERRONJA....
e to je seljoberizam. kuci blizu mame i tate sve zlatna decica a cim se dokopa grada i fakulteta odma je paekselans mangup i smeker .... shabancina mala

Sad kad je padao sneg...

i trebas biti bezobrazna..ja bih njoj zalupila vratima i zamahivala glavom..uh sa takvim komsijama nemam problema,ne mogu da mi zucnu,radim sta ja hocu i kako ja hocu,...jer sa takvima nemozes drugacije,nema lepo.///

pošto je sutra subota, padaće kiša, a prve moje komšije (koji veći deo godine provode na selu) će se vratiti u topli stan i slušaće neke užase od karleuše i tako tih.....od ranog jutra.
ne smem da zaboravim čepiće za uši večeras pred odlazak na spavanje.

uf..nisam znala da ljuti sa sela slusaju jk?..kakvi su to zidovi kad ti kao treaju cepici za usi?ae ok razumem kad se svadjaju,lupaju,prave buku..ali zbog muzike...haos!

Hahaha...ko je lud da ulazi sa psima u lift.Bolje da pešačim 10 spratova nego da me ujede neka ''beba'' od pitbula,šarplaninca ili dobermana koje rogata sto*a na dve noge drži po stanovima.A ovi manji pišaju i seru po liftovima,vlasnici se uglavnom prave blesavi.

Back