Čovek bez imena
Ističe se
- Poruka
- 2.893
Za pristojnu zaradu ti je potrebno i pristojno ulaganje ......Kako imaš ogromno imanje, a nemaš mehanizaciju? Zar ne možeš da platiš uslugu, pa od zarađenog novca (sa velikog iamanja bi morala da bude pristojna zarada) da počenš sa kupovinom mehanizacije?
U zakup niko tj. retko ko uzima zemlju, a davanje zemlje u zakup se jos manje isplati, jer je zakupnina smesna.
Po meni je veći problem što danas saljaci gaje kulture koje im donose veću zaradu, a ne ono šta mogu da prodaju na pijaci.
Sta ces, kad svako gleda svoj dzep, a i uostalom, to je delatnost kao i svaka druga ..... Jos nisam cuo da je neko obavljao neku delatnost bez ikakvog interesa da zaradi vise nego sto trenutno moze .....
Nisam siguran da samo imućniji plaćaju szonce, već oni koji imaju potrebu za tim, to znači oni koji imaju malo više zemlje (ne puno, jer takvi imaju svoju mehanizaciju koja je prilagođena takvim potrebama)
Onaj ko danas ima za svu potrebnu mehanizaciju i sezonce, siguran sam da se ne moze okarakterisati kao siromasan ......
I mehanizacija podrazumeva ljudski rad - nema jos uvek one koja radi samostalno a iskreno, preskupa je i ne isplati se onome ko ne obradjuje ogromne posede - a takvi ne rade za pijacu ......
Kako ja znam, i kako mi ljudi koji angazuju sezonce govore, - to se uopste ne isplati, jedva pokrivaju troskove, cesto su i u deficitu, .......
I cene su nedavno prilično skočile.